- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeberdee
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Az a problémám, hogy a gépem folyamatosan lefagyott, illetve ha meg akartam nyitni bármit egy könyvtárból, vagy filmet néztem, vagy másoltam, akkor kékhalál jelentkezett. Csináltam memória tesztet és az rendben volt. Utána leformáztam a vinyót, leellenőriztem a meghajtókat, megcsináltam a lemeztöredezettség mentesítést, újraraktam a rendszert és mégis néha van kékhalál és az explorer is le szokott fagyni. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy hardware vagy software probléma? Illetve hogy milyen probléma lehet pontosan?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
liksoft
nagyúr
-
lesliejr12
csendes tag
Egy barátomnak próbálok segíteni, mert átvágás szaga van a dolognak.
Vett egy második vinyót a gépébe, amit 2-szer cseréltek már, mert hibás volt.A 3. sem jó, ezért megegyeztünk a bolttal, hogy inkább abban az árban adjanak egy videókártyát, mert nem szenvedünk tovább.
Most hívták, hogy semmi gond nincs vele, náluk jól működik.Egy 500gb-os Samsung vinyóról van szó.
Az a probléma, hogy ha rá van dugva az alaplapra, akkor kezdődnek a bajok.A másik 3 éves Seagate tökéletes.
Nehezen ismeri fel vagy egyáltalán nem, ha fel is ismeri, akkor egy idő után eltűnik a rendszerből.Próbáltuk már úgy is, hogy a régit lehúztuk és annak a helyére tettük az újat.Windows fel, driver fel, gép kék halállal újra indult és eltűnt az új vinyó.Kivesszük a gépből, stabilitás probléma teljesen megszűnik.Egy másik szervizben volt a gép az új vinyó nélkül, mert a többi alkatrész onnan van, tesztelték és semmi hibát nem találtak.
A másik üzlet szerint nem hibás a Samsung vinyó, máshol kell keresni a bibit.De ez nem igaz.A vinyó számát nem írtuk fel, mert erre nem számítottunk, szóval az is lehet, hogy most kicserélték.Úgy adtuk vissza, hogy Windows XP volt rajta.Állítólag ők raktak fel rá másik rendszert és tökéletes.
Mi ilyenkor a teendő.Mert mást nem tudok, bemegyünk a szervizes papírokkal és jön a hőbölgés.
Vki volt már hasonló helyzetben esetleg? -
liksoft
nagyúr
válasz lesliejr12 #11203 üzenetére
Igen, például nem korrekt tápellátás esetén.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
lesliejr12
csendes tag
válasz liksoft #11204 üzenetére
Erre én is gondoltam, de mindegy, hogy a Samsung vinyó egyedül működik vagy a másik mellett.
Kipróbáltuk csak a Samsung vinyóval, Seagate-et kivettül, akkor is ugyanazok a gondok voltak.
Tápot mindenképpen fog cserélni, mert egy noname 400w-os táp és én is javasoltam neki, de ha tényleg hibás lenne, akkor a régi merevlemezzel sem működne.Nem? -
liksoft
nagyúr
válasz lesliejr12 #11205 üzenetére
De, működhet. Hiszen minél kisebb jelet kell olvasni, annál érzékenyebb a rendszer a táp hibáira. Vagyis egy régebbi drive sokkal toleránsabb lehet a táphibára.
-
lesliejr12
csendes tag
válasz liksoft #11206 üzenetére
Szóval akkor egy 250GB Seagate-el még elmegy, de egy 500GB-os Samsung-gal már nem?
Hmm...Már csak akkor azt nem értem, miért tűnik el a bios-ból is a vinyó és utána lehetetlen előhozni.Aztán pár kikapcsolás után megint előjön.Majd pár perc és megint sehol.
Volt olyan is, hogy másolni akartunk rá egy 4gb-os fájlt, 2% után kiírta, hogy megtelt a lemez.A tök üres 500gigás vinyó.Aztán el is tűnt, újraindulás nélkül.Ezért gondolom, hogy az a vinyó is rossz lehet, a gyenge táp mellett.Csak az üzlet xarakodik.
-
liksoft
nagyúr
válasz lesliejr12 #11207 üzenetére
2 csere után a harmadik is? Szerintem a drive jó lehet, inkább a környezetben keresném a hibát.
-
lesliejr12
csendes tag
válasz liksoft #11208 üzenetére
Az első kettőre ők is azt mondták, hogy hibás.Az egyik kattogott össze-vissza, a másiknak ugyanezt volt a hibája.Arra érdekes módon azt mondták, hogy tényleg hibás.
Memóriák újak, letesztelték.Jók.Régi vinyót tesztelték, jó.
Videokari jó, mert ha nincs benne a Samsung vinyó, semmi gond.De kértünk mástól próbaképp egy másikat, akkor is xarakodott a Samsung.
Procit tesztelték, jó.Maradt az alaplap, aminek működni kell, mert akkor a többi alkatrésszel sem menne.
Táp hibája logikus lenne, de akkor a régi vinyóval játék alatt, amikor igazán terhelve van, miért nincs hiba?
Samsung vinyót bekötjük, windows betöltődik rajta, semmihez nem nyúlunk és 1 perc után eltűnik és újraindul a gép.
Nekem ezért fura, mert csak akkor van hiba, ha a Samsung üzemel.Egyedül vagy a másik mellett az tök mindegy.Játék alatt ki sem tudjuk próbálni, mert addig el sem jutunk.Az az érzésem van, hogy az üzlet 3-szorra meg akar minket dumálni.
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Van egy eléggé szektorhibás samsung 160 GB-os HDD-m
képek:
Hard Disk Sentinel 2.81:
[link]EASEUS Partition Manager Personal 1.6.4:
BadSectorTest.Log:############################################
Date: 2009-6-30 12:18:43
############################################
Hibás szektor:157564
Hibás szektor:3097020
Hibás szektor:12872771
Hibás szektor:158496837
Hibás szektor:158638734
Hibás szektor:158785294
Hibás szektor:158786110
Hibás szektor:158786926
Hibás szektor:158787741
Hibás szektor:158789508
Hibás szektor:160227364
Hibás szektor:160227999
Hibás szektor:160228179
Hibás szektor:160228815
Hibás szektor:160228995
Hibás szektor:160229811Lehet ezzel valamit csinálni, hogy még használható legyen a HDD?
Ha igen, hogyan?[ Szerkesztve ]
-
Compton187
csendes tag
sziasztok!
Van egy külső WD hdd-m és az a gond hogy bizonyos méretnél (~100mb) nagyobb file-t nem lehet rá másolni mert lefagy, formázást próbáltam, gyors megy, normál formatnál szintén fagy. Mi lehet ennek az oka? köszönöm -
liksoft
nagyúr
válasz Compton187 #11212 üzenetére
2,5 vagy 3,5 col? Típus, vagy valami!!!!!
-
liksoft
nagyúr
válasz lesliejr12 #11209 üzenetére
Persze, a drive is lehet hibás. Azért én a noname táp helyett betennék egy tisztességeset. Azok egy évig szokták húzni, utána inkább nyúzzák a környezetüket.
Valamint a SATA1 és SATA2 körül is lehetnek bonyodalmak. Van olyan chipset (nem tudom melyik, csak itt olvastam régebben), melyik esetében a SATA2-es drive-ok használhatatlanok.
-
liksoft
nagyúr
válasz Johnyy #11210 üzenetére
A gyári tesztprogramot kell letölteni, és azzal megnyúzni írásra/ olvasásra több menetben. Utána lehet megnézni, a SMART hogyan változott, a drive állapota stabilizálódott-e? Ha folyamatos a romlás, akkor kuka.
Vigyázat, adatokkal tele nem megy! Azok mentése szükséges a teszt előtt.
-
Johnyy
tag
válasz liksoft #11215 üzenetére
ha jól tudom az a Hutil jelen esetben, régebben már futattam: link
de most egy kcsit problémás lesz a futtatás, mert nincs floppy meghajtómMost vettem az adatlapomnál lévő gépet, amivel valami nem tökéletes csak zenét hallgattam és olvastam a fórumot erre a monitor bezöldült és nagyon zúgott, a videókártya hütője meg szerintem 100%on pörgött, nem tudom mi lehet a gáz szóval újraíndítottam a gépet.
-
liksoft
nagyúr
válasz Johnyy #11216 üzenetére
OK. Akkor írásra is kéne tesztelni. Ugyanis ha hibás írás történt, az a felület újraírásával korrigálható. Ha ismét hibás, akkor a SMART-nak kéne átallokálnia. Ha így sem sikerül pár ciklusban stabilizálni az állapotát, akkor kuka.
Van CD-s változat is, ha jól emlékszem.
-
Imco
őstag
válasz lesliejr12 #11209 üzenetére
Másik gépben a vinyó mit csinál?
Nem lehet hogy csak sata1 a lap?
Nálam müvelt valami hasonlót mikor rá akartam erőltetni a sata2 vinyót.Üdv! Imco
-
haaszkrissz
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus p5gpl-x se alaplapom, amin van 4db SATA és 1db IDE csatlakozó. Az egyik SATA-n van egy merevlemez, az IDE csatlakozón pedig egy DVD író. Be szeretnék rakni még 1 merevlemezt amin IDE csatlakozó van és ha rákötöm a DVD íróhoz akkor egyiket se ismeri fel. Van erre valami megoldás?
-
Johnyy
tag
válasz haaszkrissz #11220 üzenetére
Van. Az egyik slave-be a másik master-ba legyen jumperolva.
-
Imco
őstag
-
Johnyy
tag
válasz haaszkrissz #11223 üzenetére
Akkor nem tudom, talán más tud segíteni.
Nekem is lenne egy kérdésem:
Az úgy jó, ha az IDE kábel végén van egy HDD (slaveben)?
Más nincs az IDE kábelen. -
Imco
őstag
-
fireproof
őstag
Nem tudjátok mi lehet a baj hogy egyszerre csak hirtelen tele lett a merevlemezem? pedig nem telepítettem semmit meg ilyesmik.?Van valami olyan progi ami letörli az ilyen teljesen fölös fájlokat a registry Cleaner meg a CCleaner-en kívül?
-
Kernel
nagyúr
válasz fireproof #11226 üzenetére
Ilyen jelenség gyakran utal például Symantec Norton program beférkőzésére a számítógépre. Norton védett kuka, ami bebiztosítja még a törölt fájlok törlése ellen is a kezdő felhasználót, aki mindenféle Norton sz*rokat feltelepít.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Imco
őstag
válasz fireproof #11226 üzenetére
Kernel irása jutatta eszembe. Egyszer a zone alarmnak volt valami kiegészitője ami -feltevések szerint- virusos volt. Ez tele irta a c:\-met mind a ~60 Gigám. Egy mappába dolgozott csak és a progi kiirtása után tudtam csak törölni a fájlokat! -emlékeim szerint.
Üdv! Imco
-
fireproof
őstag
lol most meg visszajött az üres hely
-
ludla
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem egy ismerősömnek ma a gépe olyat csinál hogy bootolsnál lemezolvasási hibára hivatkozva nem lép tovább, volt mentés a rendszerről ezt Norton ghostal készült, vissza állításnál mikor lemezről bootol a ghost nem látja a felosztott merevlemez második felét amin a mentés volt.
Ezek után valahogy meg lehet még menteni az adatokat? Gondolom valami bad sector lehet a gond.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
RaiDani
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám (vagy nem probléma, nem tudom ) hogy az egyik vinyóm, ami nincs használatban, mert nem azon van a rendszer, leáll pár perc után ha nincs használatban. De ha meg nyitok ezen a vinyón egy mappát akkor pár másodperc kell míg felpörög (kicsit ilyen sipító hangon), majd megnyitja.
Ezt én kapcsolhattam be valahol, esetleg energia gazdálkodásban, vagy hiba jelenség?
Esetleg ha bekapcsoltam segítsetek hol lehet kikapcsolni ha káros lenne a vinyónak,
de amúgy nem zavar a dolog, ha nem árt a vinyónak.Amúgy egy Samsung HD250HJ meghajtóról van szó és Windows 7 64bit oprenszer van a gépen.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
válasz haaszkrissz #11232 üzenetére
Ha a hdd nem rendszer akkor kábel vége dvd író masterként a közepe HDD slaveként.
Maga a jumperelés tipus függő. Keress rá, akár itt, akár a googliban, esetleg a gyártó lapján.
Itt egy wd példaként!
Szerintem...[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
westcoastog
veterán
Szevasztok! a maxtorom hirtelen elkezdett rakoncátlan lenni, nyitnám meg a frissen rá másolt 10gb-s mappámat, erre beáll az egész rendszer tőle mint a huzat, nah újraindítoma gépet, látom chkdsk na mondom biztos valami baj lesz, feltettem a hd tune prot, és futtattam 1 lemezellenőrzést rajta, első neki futásra 30 bad sector lett lehet ez iylen hirtelen igaz hogy 2 éves vinyó, és valami cégnél volt használva, de mikor hozzám került még semmi baja nem volt 120gb-s és második vinyóként van használva... kiszórjam e a gépből? nem tudom érdemes e megtartani, még jó hogy csak 1 ezrest adtam érte egyenlőre..
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #11236 üzenetére
csinálok 1 chkdsk ellenőrzést és javítást a sajátgépből hátha, a race driver grid-emet már olvasni sem tudja a gép
-
gabid
csendes tag
Sziasztok! Segítségre van szükségem
Vettem egy WD Caviar Green 500GB-s SATA2-es vinyót, és felosztottam 3 részre: 50+225+225 Partition Magic 8-cal. Természetesen az 50 gigás részt primary, míg a másik kettőt logical tipusúra állitottam. A BIOS-ban beállitottam, hogy ez legyen a secondary boot device (a dvd meghajtó a primary). Ezután szerettem volna feltelepiteni rá WinXP SP3-at, de bootoláskor a telepítő CD nem csinál semmit, kiírja, hogy Inspecting hardware configuration, majd ez eltűnik, és semmi nem történik....El sem indul a telepitő.
A probléma elháritására tett kisérletek:
- Levettem a primary rész kapacitását 20 gigára (eredménytelen)
- Próbáltam a régi vinyót (WD Caviar 250GB SATA2) beállitani secondary boot device-nak, és így el is indult a windows telepitő, és sikerült is felrakni az 500 gigás vinyóra!!! (működött minden gond nélkül)! Azonban amikor kikötöm a 250-est, akkor nem bootol, kiirja, hogy állitsak be olyan eszközt, amiről bootolni tud.
- Vistát próbáltam feltelepiteni - MŰKÖDIK! de rühellem a vistát.Mi lehet a probléma? Alaplap nem bírja a cuccot? Alaplapom: AsRock K7NF2-Raid
Előre is köszi a segitséget!
-
westcoastog
veterán
válasz westcoastog #11237 üzenetére
meg van a megoldás, viszakérem az ezresem és holnap szétvágom baltával a vinyót, mert cseszhetek pár adatot
-
feri1979
csendes tag
Új WD Black Caviar FALS1001 1TB SATA2-a HDD-vel nem tudom elindítani gépemmel; A7N8X-E+Barton 2500.
Tények:
1. ha csak rádugom a gépre és régi PATA-s vinyómról akarok botolni képen (http://prohardver.hu/dl/upc/2009-07/02/219723_lu8aauihnldch1lk_20090702.jpg)látható ablakig jutt el a gép; ezek után nyomhatok én akármit csak a reset segít
2. SATA-s vinyót átjumperoltam 150MB/s -ra, ua. a helyzet így is mint egyes pontban
3. PATA vinyó kikapcs, XP install CD berak és indít: ua. a helyzet így is mint egyes pontbanKérem segítségeteket mivel próbálkozzak, van esélyem, hogy működjön ez a vinyó ezzel az alaplappal?
Köszi előre is!
-
Imco
őstag
válasz feri1979 #11240 üzenetére
Nekem is van egy ilyen lapom. Kicsit eljárt már felette az idő...
Valahogy a SATA és a Sil nem az igazi benne, talán az nvidia miatt.
Napokig szittam vele még anno SP2-vel. Mivel sehogy sem tudtam megetetni vele a sil drivert ezért cseleztem egyet. Végül feltettem egy IDE HDD-re a rendszert majd rendszer mentés és az új SATA lemezre visszaállitottam. Nem mondom, hogy szakszerű és szép megoldás, de müködik. Vagy 2 éve megy a lányomnak a gép.Üdv! Imco
-
Kernel
nagyúr
Lehet normális partícionáló programot is használni, minden Windows telepítő képes partícionálni. Lehetőleg SP3 (SP2) integrált XP-vel, a 48 bit LBA kompatibilitás érdekében.
Természetesen az 50 gigás részt primary, míg a másik kettőt logical tipusúra állitottam.
Természetesen probléma esetén (ha netán adatmentésre kerülne a sor) így lehet majd jobban megszívni. Egy merevlemezen 4 db elsődleges partíciót lehet létrehozni, abból egy lehet aktív (boot). Vagyis ha nem kell 4-nél több, felesleges logikait kreálni, mert minek. A DOS világ rég a múlté, amikor ennek voltak még indokai.
Az elsődleges partíciók táblája ugyanis az MBR-szektorban található, míg a logikai leírótábla a kiterjesztett partíció elején. Utóbbit az adatmentő progamok nem túlzottan kedvelik, problémát okozhat, nehezíti a mentést, általában teljesen felesleges is. De még az is előfordulhat, hogy a logikai leíró eleve könnyebben sérül, hibásodik meg.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem egy ismerősömnek ma a gépe olyat csinál hogy bootolsnál lemezolvasási hibára hivatkozva nem lép tovább, volt mentés a rendszerről ezt Norton ghostal készült, vissza állításnál mikor lemezről bootol a ghost nem látja a felosztott merevlemez második felét amin a mentés volt.
Ezek után valahogy meg lehet még menteni az adatokat? Gondolom valami bad sector lehet a gond.https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
liksoft
nagyúr
Szivesen segítenék, de nem értem a leírásod. Nem értem, hogy egy winyó, vagy kettő, csak a rendszerről készült mentés másik winyóra és a második partíció kéne, vagy az első partíciót mentettétek a másodikra, fizikai vagy image másolás történt, stb.....
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy van egy WD 640GB-os Blue vinyóm.
Nos, akárhogy teszem be a házba, egyfolytában rezonál.
Ez WD betegség, vagy csak ez az 1 példány csinálja.
Ha kiteszem simán az asztalra, akkor is rezeg. Esetleg valami baja lenne?
Van mellette egy Samsung és egy Maxtor vinyo, azoknak semmi hangjuk.
Mit lehet ez ellen tenni?
Van e valami olyan lehetőség, hogy ne kelljen szerelni, ha szállítom. (gondolok itt a cipőfűzős megoldásra azt kötögetni kell, mert szállítás közben kihullna a cucc.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Főleg kéttányéros vinyók jellemzője a búgás, a magas fordulat és kiegyensúlyozhatatlanság miatt, nem hiba. Kaphatók speciális zajcsökkentő szerelvények, mások talán ajánlanak, én nem használok ilyet.
-
Kernel
nagyúr
Pontosat a WD honlapján, az adatlap megnézésével lehetne tudni, de egytányéros sem kizáró ok. Főleg, ha a vásárlás pillanatától ilyen, akkor gyárilag ez van, tesztelték, így adták el, nem cserejogos, legalábbis hivatalosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...