- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9646 üzenetére
Nem én linkeltem sajna, keress rá a topikban. MPC-HC standalone filters.
joshi: [link]
(#9652) huskydog17: Nah, zsír, akkor maradhat a Win7.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Ez a Daum féle Pot Player nagyon király, nagyon f*szán működik!
1. Tökéletesen megy a DXVA!
2. a DXVA kicsit hatásosabb,m int a MPCHC sajátja, ugyanis alacsonyabban tartja a CPU terhelést, mint a MPCHC
3. Itt is lehet Pixel Shader-eket használni.
4. Nem hülyéskedik se az Aero se a driver miatta!Szóval úgy néz ki, hogy nálam ez lesz a befutó, ezerszer jobban működik mint az MPCHC. Az is igaz, hogy DXVA nélkül viszont valószínűleg nem így lenne!
A lényeg, hogy tényleg egy piszkosul jól összerakott lejátszó és bár nem tudom hogy kinek a dekóderét rakták bele, de az biztos, hogy simán felveszi a versenyt a MPCHC-vel!Egy kérdés annak aki használja illetve ismeri ezt a lejátszót: hogyan lehet egyszerre több pixel shader-t kombinálni?
WonderCsabo: Ok, kösz!
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #9643 üzenetére
Tudom, nem egy csúcs, de akkor mond meg melyik a jó, vagy jobb, legjobb.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #9652 üzenetére
Közben rájöttem, vagyis megtaláltam, hogy ez a PotPlayer is az FFmpeg dekódert használja. Ha jól tudom ugyanezt használja a MPCHC is, de itt valamiért mégis néhány százalékot le tud faragni még a CPU-ból, ami nekem csak jó.
Amúgy van egy ilyen beállítás, hogy:
"Use B screen mode (to resolve some DXVA state display problem)"Ezt szerintetek érdemes lenne bekapcsolni? Alapértelmezésben ugyanis ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz huskydog17 #9652 üzenetére
Sziasztok!
Ugylatszik akkor W7 alatt mar nem lehet GART drivert installani, nem akartam felesleges kekhalalt, bocsanat, de latom tulelted.
A Potplayer a KMP allitolagos tovabb fejlesztese, van benne azt hiszem MPC de van benne egy kb 6 Mb-os fajl DX9 neven ha jol emlekszem regebben en is kiprobaltam, zavart hogy nem teljesen angol itt-ott, a kinezete pedig KMP. -
nagyúr
válasz WonderCSabo #9656 üzenetére
Nem mondtam, hogy jók, csak az lesz a következő.
Mi nem jó az enyémbe? Most viccen kívül kérdezem."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #9658 üzenetére
Aham. Mondjuk én nem tuningolom, így nem is hibázik, nem is instabil.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
huskydog17
addikt
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9660 üzenetére
Az attól lehet, hogy az FFmpeg DXVA még nem írták bele az L5.1, nagyobb ref, stb. támogatást, az MPC-HCba meg igen. Főleg Atinál, aminél a nemrég kijött 10.5 driverbe raktak bele L5.1 támogatást.
-
band1103
őstag
válasz huskydog17 #9660 üzenetére
Régen az MPCHC is kevés filmnél használta a DXVA-t. Azóta fejlődött a MPCHC. Először nV fronton majd az ATI is rászánta magát hogy írjon egy olyan drivert amivel nála is lehetővé teszi a magas ref.frames -es filmek DXVA-s lejátszását.
Tehát a playernek is és a drivereknek is fejlődniük kellet. A Pot még nem jár ott."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
huskydog17
addikt
band1103, WonderCSabo: Ok, akkor tehát csak várnom kell, hogy és talán egy új verzióban már többet fog DXVA-val kezelni ha jól értem.
Amúgy meg sikerült rájönnöm hogyan lehet a PotPlayerben is shader-eket kombinálni. Nagyon frankó, ráadásul jóval több van benne, mint a MPCHC-ban.
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9663 üzenetére
Mégis milyen shaderek vannak benne, amik télleg szükségesek, és az MPC-HCban nincsenek benne? Egyébként az MPC shaderei is lehetnének jobbak, erőforráskimélőbek ofkorsz.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
A remény hal meg utoljára
WonderCSabo: Próbáld ki és meglátod.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
WonderCSabo
félisten
válasz band1103 #9665 üzenetére
Ehh, lusta vagyok. Na jó.
Most olvasom, hogy nem nagyon szeretik az MPC-HC programozói a srácot. Csomó mindent "lopott" MPC-HCból, FFDshowból, pedig szívesen felvették volna az MPC csapatba, és engedélyezték volna, hogy beépítse a cuccokat, amiket a potba beletett.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
A 3000-es sorozatban nincsen benne az UVD2, csak UVD+, így már az említett L5.1-et és magasabb ref. frames-et sem kezeli, az a 4-5000 sorozat kiváltsága (és az integrált 3200-é). A későbbiekben sem várható további javulás, mert minden ilyen fejlesztés minimum UVD2-t fog már igényelni, tehát minimum 4000-es sorozatú kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz WonderCSabo #9668 üzenetére
Személyes tapasztalat, hogy nem megy, Mobility 3470-nel. Bár régebbi MPC-HC verzióban engedélyezték a lejátszást a lájtosabb DXVA kritériumokkal minden ATI-ra, nem tudom most mi a helyzet ezzel. De ami nem DXVA-val játszható filmjeim voltak, azok az engedélyezett DXVA-val elég sok anomáliával mentek: blokkosodás, foltosodás, színes négyzetek, vagy éppen fagyás idővel. Otthon asztali gépben 4350-nel már működnek rendesen.
Ugyanúgy a Flash gyorsítás támogatása is csak az említett 4-5000-es kártyákon megy, illetve a 3200-zal. Otthoni gépen ez is működik.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
De egy 720p x264-es filmnél mi értelme van az 5.1-es szintnek? Miért csinálják ilyenre a release-eket mikor egy 4.1-el is tökéleteset lehet csinálni?
WonderCSabo: nálam a MPCHC-ban 21 db van, míg a POT-ban 29 db az már viszont tényleg más kérdés, hogy ezekből én csak 2-3 darabot használok, azokat viszont rendszeresen.
De ez most nem is lényeges szerintem, hogy hol van több, a lényeg, hogy benne legyen az, amit az ember használni akar.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9671 üzenetére
Csinálj már egy screenshotot, mert csak 10-et látok.
Szerk.: Mármint, hogy hol keressem őket.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9672 üzenetére
Itt a link a fényképhez.
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #9675 üzenetére
Szerk.: Az Pixrel Shadernél az Edit.. menüpontnál lehet kombinálni.
-
Valdez
őstag
válasz WonderCSabo #9675 üzenetére
Köszi, visszatettem az ac3filtert (de ő ezentúl csak a pcm és lpcm-et fogja dekódolni, minden mást az mpc). Thx.
-
ArGab
őstag
válasz huskydog17 #9671 üzenetére
Nincs sok értelme, de nincs is sok ilyen. Azért a nagyobb csapatok is összehoznak néha egyet-egyet. De azért 720p-k közül közel 98-99%-a megy még az ATI-féle gyengébb DXVA-val is.
-
Maksifül
senior tag
Tud valaki olyan oldalt, ahonnan nagyon szép demo-videókat lehet letölteni FULL HD felbontásban?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
versionen
csendes tag
Én még soha nem használtam egyik lejátszót sem a beépített kódekekkel, vagy cyberlink vagy arcsoft a nyerő.
Mostanában az arcsoft a legjobb, a wmv kivételével minden megy dxva támogatással.
Több filtere van mint a cyberlinknek, így használhatóbb, a lejátszás minősége kiváló.(W7x86, ati2600xt, p35 csipszet, c2d proc.) általános használatú gép
(W7x86, ati4770, p45 csipszet, c2d proc.) htpc gép
Ezekkel a gépekkel gond nélkül lejátszható az 1080p film gpu támogatással, ha szabványos a film kódolása. Ha nem szabványos akkor átkódolom, és a probléma megoldva.Rengeteg topikban olvasható a hd filmek problémás lejátszása.
Oka a több éve elavult hárdver, és a minimális windows alapismeretek hiánya.Itt a legújabb potplayer 1.5.22578 angol, 7z jelszó: pot1.5
-
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #9684 üzenetére
Elvileg használja, van is ilyen beállítás, de nálam mégis csak az egyik magot terheli. Egy durva samplevel próbáltam, feleannyi FPSt is kaptam, mint MPC-HCben.
-
Maksifül
senior tag
válasz WonderCSabo #9683 üzenetére
Thx, ezek között vannak nagyon jók
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
veterán
válasz versionen #9681 üzenetére
"Oka a több éve elavult hárdver, és a minimális windows alapismeretek hiánya."
Sajnos sok embernek van még régi gépe, amiből valamit ki akar sajtolni, de ebben nagyjából igazad van. Mit értesz Win ismeretek alatt? A DXVA életre leheléséhez nincs szükség semmiféle beállításra az oprendszer terén, főleg nem Win7 alatt. Szerintem nem lehet így általánosítani. Egy 5870-nel vagy egy GTS 250-nel is lehet szívni, ha valaki nem tudja, hogyan állítsa be a lejátszóját vagy ha nem tudja, melyiket érdemes használni.
Mi itt az MPC-HC-t preferáljuk, mert nem kell külső kodekkel bajlódni, több magot is kezel, két-három kattintással megy a DXVA, vannak shaderek és kevés erőforrást igényel. Nyilván nem ez az egyetlen lejátszó, de sok felhasználó idegenkedik attól például, hogy egy filtert állítgasson, ami érthető is valahol. Ilyenkor felteszi a nagy kérdést itt, a fórumban, elirányítjuk az 1.hsz cikkéhez és általában minden meg is oldódik. Aztán ott a 24p probléma, a HD hangok, tv-re kötés, miegymás.
Átkódolgatni sem szeretnek sokan (főleg azok, akik tudják, hogy az veszteséggel jár) és ilyenkor árnyalódik a kép VGA-ra, CPU-ra, stb, ha nem szabványos egy film. Jön a "mit lehet vele kezdeni?" kérdés. Azért megy ez a topik ennyire, mert mindig van kérdés vagy újdonság, baráti csevej. Jó is ez így.
-
WonderCSabo
félisten
Üdv!
Most vettem részt egy tesztben. AC3 és DTS és lossless összehasonlítás volt. Az eredménye az lett, hogy senki sem tudta megkülöböztetni az AC3-at és a DTS-t, és a losslesst is csak a legjobb hangrendszerrel rendelkezők. Természetesen mindenhol a lehető legnagyobb bitrátát használták.
Ha lenne rá érdeklődés, csinálnék róla egy logout írást, hogy megnézzük a PH!sok vájtfülűségét, csak az a gond, hogy jogvédett filmekből van 1-1 perc kivágva, nem tom mennyire legális ez.
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #9661 üzenetére
L5.1?? Ez fontos funkció? Kell ez egy átlag usernak? És hogy hogy 10.4-
es driverbe rakták bele? Kis felvilágosítást pls, mert ha kell, akkor kipróbálom a 10.4 vagy 10.5-s drivert."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #9690 üzenetére
Aham. Volt már fent, és hl2-ben egy kékhalálom volt. De mindjárt felrakom újra hátha nem csinélja. Vagy tényleg a vinyó kábel miatt volt a kékhalál.
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #9685 üzenetére
En is feltelepitettem, MPC-HC filmekhez, KMP hang + zenehez rendelve, es igy probaltam ki a Potplayer-t.
En csak azokkal a filmekkel neztem amikkel a fenti kettot is szoktam tesztelni, es valoban hasznalja a ketmagot vm. van DXVA is. Am ha egy Xvid kodolasu *.avi-t neztem vele hat az egy nagyon csunya kepet adott a feliratokrol mar nem is beszelek.
Gondolom hogy huskydog17 is azert probalgatta a szuroket ill. azok osszekapcsolasat mert Ő is egy player-t szeretne hasznalni ami mindent visz.
Mas.
Ezt az UVD-dolgot meg mindig nagyon szegyellem fokent azert mert mindenfele logika nelkul kerdeztem annak ellenere hogy a 9.1-2-3-4 driverek kornyeken csinaltam CF-t 2x ATI 3650-bol es atirtam a BIOS-kat de csak a venti vezerlest. de amiert igen merges vagyok magamra hogy itt virit a lapon egy 3200 integralt es csak ra kellett volna nezni.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem bővítenünk kellene a közös cikkünket, a TrueHD, dtsHD és az MpcHC meg az AC3Filter kapcsolatával. Ki vállalja ennek megírását? Nekem nincs hozzá digitális dekóderes erősítőm, hogy próbálgassam, én csöves erősítők irányába építkezek.
Egyébként AC3 vs. DTS vs. lossles témában azt tudom mondani, hogy szerintem egy jó DTS kvázi a felhasználók 90%-ának kihozza a maximumot a rendszeréből és a hallásából.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Steelmanus
addikt
Csak nalam nem jatsza le a *.webm kiterjesztesu fajlokat a MPC-HC 64bit 2067-es build W7 64, alatt vagy masnal sem. Amikor elindul hibauzenetet dob, majd OK, es a hangot lejatsza.
-
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #9695 üzenetére
Azért nem játssza le, mert kell neki VP8 x64 Dshow dekóder. Keress rá a VP8-ra, linkeltem, majd rakd be a külső szűrőkben.
A 3200-ban UVD2 van.
CPT.Pirk: Abból, hogy senki se hallja a kettő között a különbséget én ezt vonnám le: az AC3 tömörítése jobb, mert kb. fele akkor a bitráta mellett kb u.a. minőséget nyújtja, mint a DTS.
Egyébként már akartam szólni, hogy a cikket bővíteni kéne abból a szempontból, hogy most már Nv és Ati is lejátszik gyak. mindent DXVAn, nem kell számolgatni a refeket, stb.
Ha vkit érdekel a AC3/DST/PCM teszt, szóljón!
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #9696 üzenetére
A fenebe ezert nem kell megoregedni, mar elfelejtettem, koszonom a memoria frissitest
-
student
őstag
válasz WonderCSabo #9548 üzenetére
nah kiprobáltam amit irtál mindent
dxdiag is rendben volt.
és semmi. ugyanannyi procit eszik.
WTF? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz WonderCSabo #9696 üzenetére
Igen, ki is javítottam gyorsan a cikket.
Egyébként a témához elég jól kapcsolódik a cikkünkben lévő hangspektrum képek:
DTS 1536K/s
AC3 192K/sEzek ugyanabból a filmből vannak, amennyire lehetett, ugyanabban a pillanatban fényképezve.
Csak viszonyításképpen egy átlagos, 128K/s-es mp3 kódolású film hangja:
- tudom neked nem újdonságok ezek a képek, de most témába vágnak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest