-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #9450 üzenetére
Közben néztem még több videót és érdekes dolgok vannak, ugyanis van olyan 25 FPS-es videó ami szintén durván rángat, míg egy másik 25 FPS-es tökéletesen megy ugyanazokkal a beállításokkal. Én itt kódolási hibákra gyanakszom.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #9401 üzenetére
igen, arra gondolok. Csak abban találtam x64-re fordított verziót. Egyébként én csak kibányásztam a kodeket, a K-Liteot nem raktam fel.
-
WonderCSabo
félisten
A DNR monnyon le:
Első AVC, második MPEG-2.
Az a szar, hogy a AVC undorítóan néz ki, a DNR miatt, az MPEG-2 meg blokkosodik, a kevés bitráta és gyenge kodek miatt.
Nem csak én vagyok mérges:
Because of blind people like you, the ones that produce blu-rays can afford to use DNR to reduce the bitrate needed on the encoding of the bluray stream.
Why should they give a damn while there will still be some idiots that actually pay for this shit?Look at this kind of denoising. You will see it on other portions of this source.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz WonderCSabo #9454 üzenetére
All New Digital Restoration, mi?
Az ilyenekkel nagyon fel tudnak húzni. Tökéletes HD élmény, persze. Csak amíg az ilyeneket megveszik, sőt, a nem DNR-ezett filmeket szidják, nem is fog változni a helyzet. GladiátEEDNR-t is hányan istenítették.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9454 üzenetére
Miért néz ki undorítóan az AVC-s verzió?
Az MPEG-2-es nyilvánvaló, hiszen az alapból már a múlté, túl gyenge.
És mi az a DNR? Az angol szöveg szerint a stúdiók elcseszik a Blu-Ray kiadásokat?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
ArGab
őstag
válasz huskydog17 #9456 üzenetére
A DNR miatt, azaz Digital Noise Reduction (digitális zajcsökkentés). Az egész képen lehet látni egyfajta fura életlenséget és részlettelenséget a régebbi verzióhoz képest, ahol finoman van a képen némi filmzaj.
Arra használják, hogy szépen leradírozzák a transzferekről a filmzajt, de ez egyben eltűntet rengeteg finom részletet is, tulajdonképpen tönkretéve a HD élményt alapjaiban. DVD-nél természetes velejárója volt a készítési folyamatnak, mert kis felbontáson csak zavaró kásásságként jelentkezne inkább.
Ennek ellenére használják rendszeresen, még Gyűrűk ura nagyságú címek esetén is, mert rengetegen frászt kapnak attól, ha filmzaj van a képen, és a DNR-est látják szebbnek, másrészt ezzel és az élkiemeléssel lehet trükközni, ha régi transzfert akarnak újrahasználni spórolás miatt, és nem igazán felel meg a HD követelményeinek (sok ilyen eset van, még neves filmeknél is, pl. a Gladiátor, ahol olyan szinten túlhasználták, hogy a nyitó csatában még a nyilakat is leradírozták). Ha elszabadul a keze a készítőnek, ilyen végeredmény is születhet sajnos. Illetve pont PuMbA linkelte a minap a Terminátor 2-t, aminek ugyan az első kiadása sem volt csúcs minőség, de az új Skyneteset úgy javították, hogy agyontolták DNR-rel.[ Szerkesztve ]
-
veterán
A DNR szerintem is átok, de a filmesek nem csak az élek elmosására, a grain kiszűrésére használják. Főleg a sok CGI-t tartalmazó filmeknél bevett, hogy így akarják még jobban elmosni a határokat a CGI és a valóság között. Annak hülye végeredménye lenne, ha csak a CGI-s részeknél alkalmaznák, így inkább az egész filmet egy "fátyol" mögé rejtik ezzel. Nem a legszebb megoldás, de nem nagyon van más.
A másik idegesítő dolog a bizonyos részek retusálása. Moziban néztem annak idején a Resident Evil 3-mat és Milla (akit egyébként nagyra értékelek), az egész filmben photoshop-olva volt. Látszott, hogy míg a többiek simán koszosak, ráncosak, természetesek, neki egy ránca nem volt, sőt, olyan sima volt a bőre, mintha rajzfilmet néztem volna. Ez nem szép... viszont a HD megjelenésekor bepánikolt fél Hollywood, hogy nagyobb felbontáson jobban kijönnek majd a hibák a bőrükön a közeliknél és ez is rájátszik arra, hogy inkább elmosott legyen, mint valóban tűéles (de azért a DVD-hez képest tényleg tűéles legtöbbször a HD). Ergo marad az elmosás, úgy érzem.
-
ArGab
őstag
válasz huskydog17 #9459 üzenetére
Mert nem igazán érdekli őket. Amíg szép példányszámot el lehet adni az ilyenekből is minimális beruházással, miért törnék magukat? Arról nem is beszélve, hogy ha kijön egy "remastered" kiadás, még egyszer meg lehet vetetni az emberekkel. Gladiátor 10. évfordulós kiadása őszre van beígérve, teljesen új transzferrel.
stevve: más azért az a helyzet, amikor a film eleve úgy születik, és más amikor utólagosan buherálnak bele az adott kiadásra. CGI-nál pedig szoktak éppenséggel hozzáadott zajjal is javítani a hatáson.
A retusálás tényleg tud zavaró lenni. RE-ban nekem nem tűnt fel, bár nem HD-ben néztem meg. De pl Chuckban Yvonne Strahovski arcán rendszeresen látni az utómunkát, az már kifejezetten zavar sajnos, olyannyira látni néha.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
WonderCSabo
félisten
A DNR-nek van egy technikai oldala. Már régen említettem, hogy bizony a fim graines filmek jóval több bitrátát igényelnek, mint a film grain nélküli társaik. Épp ezért tüntetik el graint, hogy a videó sáv kevesebb helyet foglaljon, és rá tudjanak rakni csomó hangsávot, akár lossless formában is. Az egészben az a röhej, hogy a Blu-rayeken annyira pazarolnak a bitrátával, és annyira szar hatékonyságú H.264 tömörítőt használnak, hogy szükség lehet erre. Biztos vagyok abban, hogyha x264-et használnának, nem kéne ilyen fasságokat csinálni.
Pl. Az ultra jó minőségű transparent Avatar is ráfért 21GBba, emellé még rengeteg hangsávot lehetne rakni.
-
törölt tag
sziasztok,
ugral a kep hd lejatszas kozben es tobbszor blokkosodik is teljes kepernyos modban. eredeti meretben (ablakban) jo.
10.4-es catalyst, latest mpchc es ac3filter. a #1-ben javasolt allitgatasokat is kiprobaltam, de minden beallitasnal ugyanez. olyan, mintha az atmeretezes nem stimmelne, de vegigprobalgatva az atmeretezo algoritmusokat nem szunt meg a hiba (csak nemelyikkel gyakrabban jott).a konfig: nforce2 u400-as lap, mobil barton@1960MHz, 2G ram, agp-s 3650.
mit kene meg kiprobalni? egyebkent rettento jo h ~15%-os prociterhelessel megy az Earth 720p
koszi,
&rew -
-
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #9464 üzenetére
persze, a lenyeg az volt h dxva-val. anelkul nem produkalja a hibat. (es nyilvan szaggat, ugy kezdodott az egesz )
jo esellyel a videokartya sem hw beteg, mert egyebkent sosincs vele gond szorosfankkal, 3djatekkal sem.huskydog17: probalgatok majd mindenfelet, nemtom h deblocking alapertelmezetten hogy van beallitva. vegre majd nem felfele kell tornaszni a mhz-ekkel meg a fesszel, hanem lefele
-
törölt tag
azt. fel sem probaltam a simat.
mod: ebben a gepben is 6600gt volt elotte, hibatlanul ment. csak ez passziv meg kicsit erosebb. agp bug-nak viszont siman el tudom kepzelni...CSabo: masikkal nem. idetlen idok ota mpc-t hasznalok vindozon. meg vlc-t probalok majd egy ujat.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz WonderCSabo #9468 üzenetére
Tipikus AGP-s hibának tűnik,mert már volt ilyen probléma régebben itt a fórumon és az is AGP-s volt (külföldi fórumok is tele vannak ilyen AGP-s Radeon hibákkal,elég beírnom google-be és egy rakat oldalt kiad), Ugyanis HD szériát nem csináltak csak PCIE-be aztán néhány gyártó fogta magát rányomott egy AGP-t meg valami átalakító chippet aztán ennyi. Ez megint a tipikus régi gépbe újabb videókártya --> nem fog hibátlanul működni dolog.
[ Szerkesztve ]
-
salaxx
tag
Segitsetek legyszi,
nem warez ...de nektek is vhonnan vannak az mkv-k...szoval nekem is "megvannak" az M1-es HD (1080i) közvetitesek a VB-röl (sztem csak 1fele release letezik). .mpg kiterjesztes....mediainfo szerint vmi AVC kodoläs (L4).
MPC-HC nälam csakis a hangjat jatssza le...no kep.....tudnatok legyszi segiteni mi lehet a baj? Windows meida player lejatssza, de probaltam tvn többfele frissitessel (gondolom 50 Hz lenne neki a legideälisabb) de elegge röcög sokszor ugyis. KMPlayert nem allitgattam csak megnyitottam vele...azon is van kep csak ahogy lattam de-interlace nem volt...mert jo csikos volt az egesz...de nem is ez erdekel
MPC-HC lenne a lenyeg (kb 1 hettel ezelötti beta van fent...pontos verzioszamot most nem tudok, mert nem otthontol irok)
Köszi
-
ArGab
őstag
MPC-HC-vel valamiért nem megy a felvett DVB anyag lejátszása. Szerintem tedd fel a Splash Lite-ot, azzal menni fog a dolog DXVA-val.
-
DragoX
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy próbálok lejátszani egy VC-1-es 1080p-s videót, de néha elcsúszik a hang a képtől, és néha ki is hagy.
info:
-C2D T8100
-MPC HC + CoreAVC
-VGA felől hardveres gyorsítás nincs
-H264-es videók magasabb bitrátával is tökéletesen mennek.ha valakinek van valami jó ötlete, annak előre is köszi!
-
addikt
Tegnap valamiért jó volt.Hard reset,meg minden volt és a sima VLC-vel
nvidia panel semmi,rivatuner ott sem tudok beállítani semmit.Viszont a stream adatai:
384kb/s
h264
1440*1080viszont a régi vlc-t indítom el,de az adatok között a munkamenet az 1.1.0.RC írja ki
Most megint beszaggatott kicsit Majd megoldom valahogy. -
salaxx
tag
válasz WonderCSabo #9475 üzenetére
Hi,
ez a megoldás sajnos nem megy...ugyanúgy semmi kép...vagyis ha mindent letiltok és amit írtál hagyom csak akkor azt írja ki hogy nem talál szűrőt hozzá:
Media Type 0:
--------------------------
Video: CCV1 1440x1080 25.00fpsAM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Video {73646976-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: Unknown GUID Name {31564343-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_MPEG2_VIDEO {E06D80E3-DB46-11CF-B4D1-00805F6CBBEA}
bFixedSizeSamples: 0
bTemporalCompression: 0
lSampleSize: 1
cbFormat: 173VIDEOINFOHEADER:
rcSource: (0,0)-(0,0)
rcTarget: (0,0)-(0,0)
dwBitRate: 0
dwBitErrorRate: 0
AvgTimePerFrame: 400000VIDEOINFOHEADER2:
dwInterlaceFlags: 0x00000000
dwCopyProtectFlags: 0x00000000
dwPictAspectRatioX: 4
dwPictAspectRatioY: 3
dwControlFlags: 0x00000000
dwReserved2: 0x00000000MPEG2VIDEOINFO:
dwStartTimeCode: 0
cbSequenceHeader: 41
dwProfile: 0x00000064
dwLevel: 0x00000028
dwFlags: 0x00000004BITMAPINFOHEADER:
biSize: 40
biWidth: 1440
biHeight: 1080
biPlanes: 1
biBitCount: 24
biCompression: CCV1
biSizeImage: 0
biXPelsPerMeter: 1
biYPelsPerMeter: 1
biClrUsed: 0
biClrImportant: 0pbFormat:
0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 80 1a 06 00 00 00 00 00 ........€.......
0030: 00 00 00 00 00 00 00 00 04 00 00 00 03 00 00 00 ................
0040: 00 00 00 00 00 00 00 00 28 00 00 00 a0 05 00 00 ........(... ...
0050: 38 04 00 00 01 00 18 00 43 43 56 31 00 00 00 00 8.......CCV1....
0060: 01 00 00 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
0070: 00 00 00 00 29 00 00 00 64 00 00 00 28 00 00 00 ....)...d...(...
0080: 04 00 00 00|00 20 67 64 00 28 ac 72 94 05 a0 44 ..... gd.(¬r”. D
0090: fd ff e0 00 20 00 3e a0 20 20 3e 00 00 03 00 02 ý˙ŕ. .> >.....
00a0: 00 00 03 00 65 28 00 05 68 fa 89 72 c0 ....e(..hú‰rŔAz előtted szóló splash lite-jával megy de ott pl nem lehet variálni hogy melyik hangkártyán szóljon....ezért lenne szimpatikusabb az mpc (windows defaultot nem akarom átállítani).....nem lehet abból a splashből vhogy a kodeket kilopni?
-
Valdez
őstag
Sziasztok, újabb problémáim vannak
Ismét volt egy bdiso amiből mkv-t csináltam, lényegében nem csináltam mást csak kivettem az m2ts-ből a nekem tetsző dolgokat tsmuxerrel majd mkvmerge-vel összeraktam.
Két probléma jelentkezik:
1. csúszik a magyar hang. az eredeti m2ts-ben nem csúszik, viszont az mkv-ban igen. Mitől? Eddig ilyennel nem találkoztam.
2. Ismét gond van a truehd hanggal. vlc lejátsza rendesen, de mpc hc (2041-es build) nem (áll a kép semmi se történik). Az audio kimenet váltás most nem segít. -
Valdez
őstag
válasz WonderCSabo #9481 üzenetére
Nem, tsmuxerrel. Már több filmet csináltam, de eddig még egyiknél sem csúszott a hang.
-
Valdez
őstag
válasz WonderCSabo #9481 üzenetére
Megnéztem ezt az eac3to (guival) hát eléggé bonyolultnak tűnik
-
Valdez
őstag
válasz WonderCSabo #9485 üzenetére
az eac3to audio fülnél ha kiválasztom a source-t lefagy a program
-
törölt tag
csak erdekesseg keppen:
a splash lite 1.4.3 inditaskor elhasal, anelkul h egyaltalan megprobalhatnek megnyitni egy fajlt is.
VLC egyelore nem tamogatja dxva-t, de tervben van/volt
mplayer sem jatszik dxva-val.
ma kiprobalom kmplayer-rel, az tud dxva-t.drivereket nem cserelgettem.
-
Maksifül
senior tag
Van valakinek ötlete arra, hogy merevlemezen lévő érintetlen Blu-Ray /nem matroska tömörített/ filmet hogyan lehet lejátszani úgy, mintha blu-ray lejátszóba tenné az ember a lemezt, hogy legyen menü, meg lehessen válogatni rendesen a hangok, feliratok, audiokommentár között?
Esetleg, ha valami programmal ISO-t csinálnék belőle, akkor egy virtuális meghajtó lemezként kezelné, és simán működne, amit szeretnék?
Vagy van más megoldást? Köszönöm!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
iMaverick
addikt
válasz #25954560 #9489 üzenetére
Azt hogy a VLC-be nem integrálták bele a DXVA-t, honnan tudod? A legutolsó 1.0-s verzió újításai között volt: Support for DxVA2 for H.264 decoding on GPU on Windows Vista and 7.
Az a baj, hogy ehhez kellene min. 4XXX-es szériájú Ati és Vista/Win7 hogy kipróbálhassam... Sajnos jelenleg egyik sem opció.
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
-
hatred
tag
splash meg vlc is tud mar dxva-t? sok lesz ez mar.. a legjobb meg mindig az mpc hc? engem csak ez erdekel
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok!
Azr nem tudna nekem valaki megmondani hogy melyik volt az utolso MPC-HC ami meg ment XP alatt DXVA gyorsitassal? Vagy ne is kiserletezzek vele, nem nekem kellene.&rew ma kiprobalom kmplayer-rel, az tud dxva-t
Tudtommal az sem tud DXVA-t csak ha Kulso Video Dekoder-nek beallitod pl az MPC-HC -et.
Nalam csak mp4-nel mukodik.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest