- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #9599 üzenetére
Igen mondhatod nyugodtan.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
PuMbA
titán
válasz WonderCSabo #9591 üzenetére
Szerintem egy 160k-s notebookban is jó,mivel az én alaplapom meg 13k volt 2 éve (ECS A780GM-A) ami az alaplapárak az alja.
A hang akadásról nem tudok semmit,mert már nem volt Windowsom mikor beletették az MPC Audio Renderer-t.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz WonderCSabo #9599 üzenetére
Még mindig Win7 (nem lépek vissza és nem telepítem újra túl sűrűn ) és az a driver, amit a Win7 feltett magának (5.12.1.2020). Áttettem az ATI High Def Audio Device-ra és ott is minden rendben működik. Esetleg próbáld azzal.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz WonderCSabo #9605 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
Nah, a PCn megvan mi volt a gond, az LFE be volt pipálva, és attól szart be.
Viszont a laptopon az IDT hangkarival még mindig csak 16 biten megy a WASAPI, és időnként pausenál beakad a hang. Na ez vajon mitől lehet? Lecsekkoltam a honlapot, a kari 24 bites.
Szerk.: elég fura kártya ez, csak 4 csatornás.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Nagy segítségre lenne, szükségem, mert már nagy elkeseredettségemben nem tudom kihez forduljak. Nagy és érthetetlen problémám van:
Szóval Win7 alatt a 2058-as build egyszerűen hülyéskedik. Ezt úgy kell érteni, hogy indítok egy HD filmet és feltéve ha jól megy (ami szintén nem indig jön össze annak ellenére hogy hozzá sem nyúlok a beállításokhoz), bárhol tekerek bele a filmbe, a tekerés után elkezd szaggatni durván. Ezt EVR Custom és EVR Sync alatt is csinálja. Felraktam a Haali Media Splitter-t, de nem segített.
A 10.4-es Catalyst van fent, de egyébként a 10.6-al is ugyanezt csinálta.Ha a lejátszónál bekapcsolom a "Reset to Optimal Settings" a Renderer menüpontban, akkor ugyan ideiglenesen megjavul, de a következő alkalommal meg így is sztrájkol. Tehát egyszer erre kell állítani, máskor meg arra, hogy észhez térjen.
A másik érdekes probléma, hogy sehogy se akar működni az MPC Audio Renderer annak ellenére, hogy a hangkártya driver tökéletesen üzemel.
Ötletek? Én driver-re gyanakszom, de már 3-4 darabot is kipróbáltam és mindegyiknél ezt csinálja. Mi lehet a baja?
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
nagyúr
válasz huskydog17 #9609 üzenetére
Mondjuk a géped nem egy HD filmezésre van... Nagyon gyenge hozzá. Főleg nforce 2-s lapkészlettel...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9609 üzenetére
Stabil buildet próbáltad?
A másik érdekes probléma, hogy sehogy se akar működni az MPC Audio Renderer annak ellenére, hogy a hangkártya driver tökéletesen üzemel.
Hh. nem akar működni? Nincs hang, vagy van csak WASAPI nélkül?
Sub-ZeRo: A DXVAval azért még mennie kéne.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9611 üzenetére
Igen és az is ugyanezt műveli, ezért gyanakszom én az ATI driver-re.
WinXP alatt annyira tökéletesen ment VMR9 alatt, csak hát ugye ott képtörés is volt.
De majd lehet, hogy kipróbálom a 9.12-es Catalyst-ot majd, ugyanis annál korábbi Hotfix driver-t nem találtam Win7-re.Nos, amint az MPC Audio Renderer-re állítom a hangkimenetet, akkor ugyan elindítja a filmet, de a jobb alsó sarokban egy áthúzott szürke hangszóró van és emiatt nem is lehet hangsávot váltani.
Sub-ZeRo: az nem jelent semmit, ahogy WonderCSabo is mondta, a 3450-essel gond nélkül kéne mennie.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9612 üzenetére
áthúzott szürke hangszóró van és emiatt nem is lehet hangsávot váltani
MPC Audio rendernél, ha megy a WASAPI (x-es hangszóró ikon), akkor nálam is csak haali splitterrel lehet hangot váltani.
Egyébként ettől az ikontól nem megijedni kell, hanem örülni, mert jelzi, hogy megy a WASAPI.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9613 üzenetére
Ja értem. Akkor az MPC Audio Renderer mégis jól működik.
A másik, fontosabb problémára van valamit ölteted?
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9614 üzenetére
Mégsem máködik jól vmi, mert a belső splittert kinyírja. De szerencsére van Haali.
A DXVAra nincs nagyon tippem. Az jelent vmit, hogy a visszaállítás után megjavul. D3D-vel nem jó?
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #9612 üzenetére
"3450-essel gond nélkül kéne mennie."
AGP-s kártyával nem elvárható a gond nélküli működés (épp nemrég volt a fórumban megint egy AGP-s probléma),ugyanis csak PCI-E-es változata van hivatalosan már elég rég óta a videókártyáknak (már az NV 6600-ból is szar volt az AGP-s pedig az se mai kártya).
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Az a tény, hogy milyen csatolója van, lényegtelen abból a szempontból, hogy ugyanaz a GPU van rajta, ezért ugyanaz az UVD motor van benne, mint az eredeti változatban. Ugyanazt kell produkálnia, mint az Express változatnak feltéve ha a driver is ugyanolyan jó. Mivel a GPU ugyanaz, ezért valószínűleg az AGP-s driver-nél van valami gubanc, valószínűleg hanyagolják.
Az ASUS Xonar-ból is van PCI és PCI-E változat és mindkettő ugyanúgy szól mivel ugyanolyan a driver-ük.
-
WonderCSabo
félisten
Nono, a 6600GTvel más gáz volt, utána jöttek még ki szinte a PCI-Evel egy teljesítményő AGPs kártyák. Pl. az én szeretett 7300GTm.
A többivel egyetértek.
huskydog17: Nem, a mai kártyák totál PCIE-ra vannak megcsinálva. A gyártók viszont odaraknak egy csipet, ami "konvertálja" AGP-re, de ezzel már komoly gondok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #9617 üzenetére
"Mivel a GPU ugyanaz, ezért valószínűleg az AGP-s driver-nél van valami gubanc, valószínűleg hanyagolják."
Ez igaz, a GPU-nak máshogy kell kommunikálni AGP-n ezért muszáj valami módosítást beiktatni a chip és az slot közé. Ehhez kell egy külön vezérlést végző driver is.
"Az ASUS Xonar-ból is van PCI és PCI-E változat és mindkettő ugyanúgy szól mivel ugyanolyan a driver-ük."
Azért egy hangkártya messze van egy videókártya bonyolultságától,adatigényétől. Egy hangkártyának majdnem tök mindegy ,hogy milyen interfészen kapcsolódik.
WonderCSabo: nekem volt 6600GT AGP-m,szívtam is vele rendesen. Aztán meg tönkrement rajta a HSI chip(ami az AGP-->PCIE átalakítást végezte a GPU-nak),szóval egy kalap szamócát nem ért az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz huskydog17 #9617 üzenetére
Én megértem hogy ha csak multimédiára használod a konfigot akkor nem kell méregdrága cucc. De egy AGP-s alaplap az már elég régi darab még ilyen szegmensben is, és nem azért mert AGP hanem mert egyre több velük a probléma. Ami még feltűnt az az, hogy a hangcuccod kétszer annyiba kerül mint az összes többi alkatrész. Szerintem ne sajnáld a platformváltásra a pénzt, hosszútávon bőven megéri.
-
WonderCSabo
félisten
Vágom a HSI chipet, abban az időben voltam a legjobban benne a GPUk világában. Persze ezt értsük jól, akkor sem vágtam fejből a ref 6600GT blokk diagramját, csak elolvastam minden PH!s cikket, néztem a fórumokat, stb.
A HSI egy nagyon gázos dolog volt, megelegedett mint az állat, külön borda volt rá, de sok még azzal se bírta, ahogy a tied sem. Szerencsére a 7300 GT-men már vmi normálisabb HSI chip volt, persze az is melegedett, de még nekem még durva húzással is túlélte. (GPU 500 MHz-> 650 Mhz Vmod nélkül ) Ehh, szép idők.
Joshi: Az a kártya nem olyan drága, elég nagy túlzás, amit mondtál.
-
huskydog17
addikt
Értem, szóval ti is kifogytatok az ötletekből.
Majd esetleg még megpróbálom a .NET 4.0-t és a 9.12-es driver-t. hátha csoda történik. Ha azok se fognak segíteni akkor valószínűleg a jó öreg WinXP-vel fogok megint, továbbra is beszélgetni.
PuMbA: hiába kell jóval kevesebbet dolgozzon egy hangkártyának, a lényeg ugyanaz!
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9622 üzenetére
A D3D mód nem segített?
-
Steelmanus
addikt
Szervusztok!
Azert otlet az van meg. En is hasznaltam Nforce 2-es Abit NF7-es lapot egy Barton magos Athlon 2500+ procival. A laphoz 4.27-es chipset driver az alap, ennek voltak meg egy javitasai, de a lenyeg hogy az NForce 3-as driver GART driveret kellene feltenned. Semmi mast ne telepits csak azt. -
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #9608 üzenetére
Igen, hiaba az enyem Realtek ALC 889A 7.1. nalam is a WASAPI csak 16 biten van am ugy mint Nalad Pause-nel, beakad a hang MPC Audo Rederel-el.
-
PuMbA
titán
Szerintem nem ugyanaz,mert egy hangkártyán nincs átalakító chip.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #9625 üzenetére
De gáz! Ez nagyon fura. Feltettem a kérdést a doom9-en, nem kaptam választ. Az MPC Audio renderer fejlesztője sem válaszolt.
PuMbA: Így van.
-
huskydog17
addikt
válasz Steelmanus #9624 üzenetére
Ezt rögtön el is felejtettem innentől, mert ahogy elindult a telepítő, egy hatalmas kék halállal fogadott, de még az Nforce 2-es driver-nél is, szóval ez kilőve. De azért kösz az ötletet!
WonderCSabo: D3D FullScreen-ben jól megy a tekerés. Egyébként ha D3D FullScreen-ben megy a film, akkor a korábban beállított shader-ek továbbra is aktívak maradnak?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz huskydog17 #9628 üzenetére
Egy nF2 lap és egy AGP-s kártya már tud művelni szép dolgokat. A.NET 4 nem fog segíteni, annak ehhez nincs köze, ha meg több driver-rel is ilyen, akkor vagy lejátszó (esetleg nem tesztelték régebbi gépen) vagy alaplapi driver.
De mivel a kis T-bred és az 1GB RAM se halálos, meglehet, hogy eleve kevés a Win7+HD kombinációhoz pont annyira, hogy bizonytalan legyen a működése. Én is azt javasolnám, hogy kezdj el spórolni egy modernebb rendszerre. Az XP elég nagy visszalépés minden szempontból.
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9628 üzenetére
Persze. Le is tudod csekkolni, ha bekapcsolod a képre jobbgomb -> videó átalakító beálítások -> megjeleníéts -> D3D teljes képernyős mód GUI támogatást.
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9630 üzenetére
Nálam azt valamiért nem lehet kiválasztani, vagyis nem lehet bekapcsolni, de úgyse fogom használni a D3D módot, mert amikor ki akarok lépni belőle (Control+C), akkor amellett, hogy lefagy a lejátszó, még a rendszer is csak akkor válaszol ha CTRL+Alt+Del-et nyomok.
stevve: Lehet, hogy technikailag visszalépés lenne a WinXP, de ha egyszer ott fényévekkel gyorsabban ás atom-stabilan megy minden, itt meg minden keservesen meg lassan, akkor mit csináljak?
Amúgy a 7600 GS-el semmilyen probléma nem volt Win7 alatt, mármint driver probléma, most viszont bármelyik ATI driver-t rakom fel, sz*r, mindig váratlanul lefagy a kép és utána kiírja, hogy "az illesztőprogram leállt de sikerült újraindítani".[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9631 üzenetére
Az Ati driverei sajnos sokkal szarabbak, mint az Nvidiáéi, ez tény. Nekem akkor fagyott ki a driver, amikor 300 Mbites H.264 videókat erőltettem neki DXVAval.
Sztem is jobban jársz, ha váltasz egy PCIEs platformra, és az Nforce chipsetet elfelejted a francba. Persze, csak ha van rá keret.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9632 üzenetére
Ha lenne rá keret, már rég új gépem lenne!
Megpróbáltam azt, hogy a BIOS-ban bekapcsoltam a "VideoRAM Cacheable" nevű opciót, de most még rosszabb lett a helyzet, most már csak Aero nélkül megy a film jól.
Nagyon érik a WinXP visszatérése![ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9633 üzenetére
Az a dolog többet árt, mint használ.
Nagyon úgy tűnik, hogy kevés lesz a W7-nek a géped. Próbáltál másik DXVAs lejátszót?
-
veterán
válasz huskydog17 #9631 üzenetére
Az XP azért gyorsabb, mert annak a kora közelebb áll a gépedéhez. Azért egy relatíve erős gépen a Win7 is tetszene.
(#9632) WonderCSabo:
300 Mbit? Vadállat... nem is csoda, hogy megadta magát. Ki az az állat, aki így kódol?[ Szerkesztve ]
-
KGeri
csendes tag
Azt meg tudja erősíteni valaki, hogy ha adott egy 60Hz-es (Samsung) LCD, ami tudja a 24p Real Movie-t, akkor ő azt csakis 3:2 PullDown-nal fogja tudni, az 5:5 PullDown-hoz 120Hz kellene?
-
veterán
válasz WonderCSabo #9636 üzenetére
Ja, tényleg, azok elég brutálisak... de nálam nem fagy ki a driver, igaz, cserébe szokás szerint lejátszhatatlan, de hát ez valahol természetes ma még.
Na... mire leírtam, a crowd run tényleg kettéfagyasztotta. A kacsás az nem okoz neki gondot. Akkor ez tényleg driver hiba, mert az előzővel még ment.
[ Szerkesztve ]
-
tribal
csendes tag
Van egy pár mkv filmem amit szeretnék átkonvertálni úgy hogy a lehető legkisebb minőségromlással menjen végbe úgy hogy ráférjen egy sima DVD lemezre.Az mkv fájl 8,3 GB. Jobban mondva az átkonvertálás sikerül csak a végtermék 7,2 GB és ez túl nagy nekem.
Ezeket a progikat használom: MKVextractGUI
GSpot
avc2avi
VirtualDubModA Mediacodert néztem de az elég bonyolult progi
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9634 üzenetére
Ja hoppá, akkor ki is kapcsolom.
Amúgy még a VLC 1.1-et próbáltam, de nem hajlandó használni a DXVA-t, úgyhogy azt is elfelejtettem már.
Van még olyan ingyenes lejátszó, amely képes DXVA mellett x264-es filmeket lejátszani?Most annyiban maradok, hogy a film alatt kikapcsolom az Aero-t és akkor jól megy. Azonban az MPC Audio Renderer elég csúnyán képes pattogni néhol.
Amúgy most úgy néz ki, hogy maradok Win7-nél, mert itt jól megy a CS 1.6, de XP alatt rángatózott nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Izé, ha tudja a 24p-t, akkor elvileg 24 Hzet is tud, tehát nem kell pulldown. De igen, 5:5-hez valóban 120 Hz kell.
stevve: Nekem a 8800 GTn mindkettőre kifagy, HD4330-on meg el se indul DXVAra.
huskydog17: Splash
Meg van vmi potplayer is.tribal: A MediaCoder a legegyszerűbb ezek közül szvsz. Kiválasztod a H.264-et, minden hagysz alapon, a bitrátát meg berakod a kellőre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz WonderCSabo #9632 üzenetére
Nekem nforce-s készletem van és nincs bajom vele... 720D-s van... mondjuk a köv. lap az biztos amd-s lesz az tuti..
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9641 üzenetére
A Splash el sem indul, a Pot Player-nél valami Bluetooth lejátszót találtam csak, valamint kipróbáltam az SMPlayer-t, de ott meg nincs DXVA, legalábbis nem működik.
A legújabb KM Player-nél van DXVA x264 alatt?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #9644 üzenetére
A KMplayer tudtommal akkor tud DXVAt használni, ha berakod neki az MPC-HC DXVAs kodekjét. Potplayer.
Hh. el sem indul a Splash?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #9645 üzenetére
Kösz a PotPlayer linkjét, ki fogom próbálni! Mi a jelszó a RAR archívumhoz? Anélkül nem tudom kicsomagolni!
A Splash miután elindítottam, megjelenik a folyamatokban, de pár pillanat után el is tűnik onnan, vagyis bezárja önmagát gyorsan.
A MPCHC DXVA-s kodekjéhez tudnál egy linket adni?
[ Szerkesztve ]
-
kolbend
csendes tag
sziasztok p4es gépem van 3200es procival videokari: asusAH3450 hdmi..mi lehet a gond szerintetetk h nem tudok mkv 1080p filmet lrjátszani normálisan?? kipróbáltam sok lejátszót..lefagy a kép és nincs szinkonban a hangal... a 720p az simán megy!!!!
-
Joshi
titán
válasz WonderCSabo #9641 üzenetére
"De igen, 5:5-hez valóban 120 Hz kell."
A TV-ém az adatlap alapján tudja az 5:5 Pull down-t viszont csak 100Hz-es. Esetleg kamu ami a gyártó adatlapján van?
Most olvasom hogy külön kiemeli a film módot ahol már 3:2 / 2:2 Pull down van.
Akkor mi az a 24p Real Cinema (24p 5:5/2:2 Pull down)?[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Ha van gazdasági érzékük, akkor olcsósítanak, és ugyanaz a panel-elektronika megy mindegyikbe világszinten. Mivel NTSC rendszereknél 60Hz az adás, oda eleve 120Hz kell az ilyen-olyan nevű képinterpolációs algoritmusukhoz, PAL rendszerek esetén viszont 100Hz kell az 50Hz-es adás miatt. Meg lennék lepve, ha a PAL területre eladott tévéjük nem tudná a 120-at, csak mivel a tévéadásokhoz az felénk nem jó, 100Hz-esként reklámozzák inkább. De ha leírás szerint tud 5:5 pulldown-t, nem hiszem hogy ebben hazudnának. Mert ha nem menne 120Hz-en írhatnának helyette 2:2 vagy 3:3-at, a 24p módhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Automata kávégépek
- Elite: Dangerous
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Futás, futópályák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mazda topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Öregszem
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest