-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MU4ever92
csendes tag
Sziasztok!
FHD-ban szeretnék filmet nézni. Elég ha megcsinálom az összefoglalóban leírtakat? Windows 10 64 bit,i76700K,6gb vga,16 gb ram. Szükséges egyéb codec, ami esetleg nincs leírva az összefoglalóban?
Köszi előre is!
-
Fandango
veterán
madVR v0.92.13 released
Code:
* added 2 new RCA quality levels, with NGU fusion support
* if "activate RCA only if it comes for free" is active, NGU quality level isn't modified, anymore
* improved "preserve hue" tone mapping quality
* added "dynamic" mode for "luminance vs saturation reduction" option
* added "dumb" tone mapping algo, optionally with color correction
* added support for Arve custom tone mapping curves
* added "hdrOutput" information fieldDidn't have much time, so only a few changes. No (important) bugfixes this time. Besides all the HDR changes (which are still a work in progress), the key changes in this build is as follows:
1) The former RCA "high" quality is now "very high" quality.
2) The former RCA "medium" quality is now "high" quality.
3) Added new faster (and worse quality) "medium" and "low" RCA presets.
4) Basically now RCA has the same quality levels as NGU (low, medium, high, very high). And now the fusing of NGU+RCA happens with the same quality level names. Which should make the fusion logic slightly easier to understand (I hope).
5) If you enable the option "activate only if it comes for free", in older builds madVR used whatever quality was "higher". So basically if you used NGU High + RCA Very High (formerly known as RCA High), madVR actually "upgraded" NGU to Very High quality. This still happens if you have "activate only if it comes for free" disabled. But if you enable it, the new build now never changes NGU quality level, anymore. Instead NGU quality will stay exactly as you selected it, and RCA is simply added via fusion, regardless of which RCA quality level you've selected.
P.S: In order to use custom Arve curves for tone mapping, you need to use a special patched version of that tool. The original tool doesn't work for madVR, because the original tool has too low precision for my taste. You can download the custom version of the tool for madVR here:
-
-
SunMount3r
nagyúr
Írtátok itt korábban, hogy 4K->FHD leskálázáshoz is kell a GPU kraft. Egy G4600-as proci HD Graphics 630-al elég lenne erre? Illetve a MadVR-es HDR->SDR konverzió is gond nélkül menne neki? Vagy esetleg egy G4560 HD Graphics 610-el is elég lenne hozzá?
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #25968 üzenetére
HD610 nem elég, HD630 kell, de a HDR -> SDR konverzión kívül csak DXVA skálázásokat tudsz berakni és semmilyen más madVR extrát, ami egyébként teljesen jó
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #25970 üzenetére
30p-ig biztosan, a 24p-s filmek olyan 20 fps-sel mennek egy HD610-en madVR-rel. MPC-BE-vel viszont teljesen jól megy HD610-zel.
[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
Sziasztok! A problémám nem a HD, hanem a H.265, de arra nem találtam külön topikot, és az itteni írások alapján szerintem tudtok segíteni.
Röviden: a pár hónapja vett új gépemen a H.265-ös anyagok felbontástól függetlenül akadoznak, elsősorban teljes képernyős módban (abból kilépve sokkal ritkábban). A fájlokkal a most lecserélt, 10(!) évvel ezelőtt vett számítógépnek semmi gondja nincs. Az összefoglalóban leírtakat elolvastam, amit lehet, azt beállítottam, de nincs változás (vagy csak egy egész kicsit jobb a helyzet).
Régi gép: Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.66GHz | 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 400MHz | 512MB NVIDIA GeForce 9600 GT (MSI).
Új gép: AMD Ryzen 7 1700X | 16,0GB Dual-Channel Unknown @ 1463MHz | 3072MB ATI AMD Radeon HD 7950 (Sapphire)Mindkét gép esetében 64 bites Windows 10 a rendszer, a monitor pedig egy szintén 10 éves Dell 2007FP. A lejátszáshoz MPC-HC volt fenn mindig is, de a gondok miatt az új gépen ezt lecseréltem a BE verzióra. Ennek hatására mintha kicsit kevésbé akadna, de ez tulajdonképpen lényegtelen, hiszen ha egy 10 éves hardver lejátsza az anyagot, akkor szerintem elvileg egy nagyjából naprakész konfigurációnak is tudnia kellene ezt, szoftvertől függetlenül.
H.264-es filmekkel nincs gond, és annyit még hozzátennék, hogy max. 1080-as felbontásról van szó (általában annyi sincs, legfeljebb 720). Kipróbáltam még a VLC-t (telepítés nélküli verziót), ugyanúgy rossz. Teszteltem, hogy mi van, ha a fájl nem onnan megy, ahonnan szokott (külső HDD), de ez sem segít (belső HDD, rendszer SSD, pendrive forrás ugyanúgy rossz).
Lejátszáskor a processzor terhelése gyakorlatilag nulla (nem lep meg), más folyamat láthatólag nem zajlik (bár bőven beleférne). Amikor akadás van, akkor látom a lejátszóban az eldobott (dropped) képek számának növekedését, ilyenkor a hang is akad.
Teljesen értetlenül állok a dolog előtt, keresgéltem már máshol ezügyben, de még csak az irányát sem látom a megoldásnak. Én a VGA-ra fogom a dolgot, egyrészt mert csak, másrészt mert az az egy alkatrész nem bolti új darab, hanem minimálisan már használt, ajándékba kapott hardver, ami nem is mai gyerek (de persze sokkal frissebb és erősebb, mint a régi gépben lévő társa).
:a:
-
PuMbA
titán
válasz kiraly.andra #25972 üzenetére
A VGA vagy a VGA drivere simán lehet az okozója, mert már driverileg is igencsak nem támogatott Amit még próbálj meg az a VLC 3.0.2 64bites verzió a hivatalos honlapról. Telepíthető, de semmilyen szemetet nem hagy maga után, ha letörlöd.
[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
Mert a 10 éves GeForce 9600 GT az viszont támogatott? Jobban, mint ez, ami egy gyors keresés alapján kb. 6 éve jelent meg? A régi VGA-hoz már valóban évek óta nem volt semmiféle frissítés, mégsem volt gond a lejátszással. Az AMD oldalán kiválasztva a "Radeon HD 7900 Series" elemet, felkínálja az április 30-án megjelent driver letöltését. Ez nem jelent támogatottságot?
VLC telepített verzióját ki fogom próbálni, csak az a baj vele, hogy utálom szegényt. És hát nem szívesen hiszem el, hogy ne lehetne bármilyen szoftverrel lejátszani az új gépen azt, amit a régi simán megold. Ha nincs hardveres támogatás, hát ott az erős CPU/GPU, könnyedén meg kellene oldania. Nem?
-
Fandango
veterán
válasz kiraly.andra #25974 üzenetére
H.265 esetén ezek a VGA-k, hogy merülnek fel egyáltalán mint probléma forrás?
Ezt a kódolást jelen esetben tisztán a CPU végzi, köze nincs a GPU-nak ehhez. -
SunMount3r
nagyúr
válasz misi021 #25976 üzenetére
MPC-HC MadVR nélkül nem tudja a HDR-t, ezért kimosottak a színek.
MPC-BE-ről még nem hallottam, hogy tudná a HDR-t MAdVR nélkül, de lehet, hogy csak HDR->SDR konverziót csinál és ezért jók a színek.
A többiek majd megmondják.
Átvált amúgy MPC-BE-vel ilyenkor a TV-d HDR módba?
-
Gombinyó
őstag
válasz SunMount3r #25977 üzenetére
lehet, hogy csak HDR->SDR konverziót csinál
Így van. -
kiraly.andra
aktív tag
válasz Fandango #25975 üzenetére
Azért adtam meg a VGA típusát, hogy ismertessem a felhasználási környezetet. Mivel nem értek hozzá, ezért a tipp, de nekem az is jó, ha más alkatrész a hibás, csak derüljön ki, melyik az. A CPU bőven elég erős a lejátszáshoz, nem? Nyilván az, hiszen a 10 éves darab is az volt. Akkor miért akadozik a lejátszás? Hogyan kereshető meg a jelenség oka?
-
misi021
tag
válasz SunMount3r #25977 üzenetére
Nem hiszem hogy átváltana HDR módba a TV. De egy monitoron ki kellene próbálni ami tudja a HDR-t hogy azon is fakó-e a színek.
-
Kelvin
őstag
MPC-HC és madvr kombóval a win10 tavaszi frissítése óta gondom van. Miután teljes képernyőre váltok, sokáig csak hang van kép nincsen. Illetve érezhetően lassabb bármit csinálok. Valaki tapasztalt hasonlót?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
PuMbA
titán
válasz kiraly.andra #25989 üzenetére
A VLC megjavította a géped
(#25990) Kelvin: Legfrissebb tavaszi frissítéses VGA driver?
[ Szerkesztve ]
-
-
szinimini
senior tag
Szevasztok,
végre meg lett a gép,ami képes 4k-t vinni csak sajnos szaggatnak a filmek és van olyan is amikor megáll a kép,de a film megy tovább
MPC-HC-t és madvr-t hasznélnék,de nem igazán találok olyan megoldást,amin tökéletes lenne.A bevezető szerint végig mentem már.
Szóval tudnátok linkelni vagy netán mondani olyan beállítást,amivel a 4k-s lejátszást megtudom szépen oldani?
Köszi -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest