- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vroom74
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy ismerős megkért, hogy segítsek neki, de ez már meghaladja az én tudásomat.
Szeretne vásárolni egy 4K-s tv-t, hogy számítógépről 4k-s filmeket tudjon lejátszani (játék nem lesz). Mit kellene fejleszteni a gépen, hogy menjen a dolog szépen.
Íme a gép (nem mai darab, de talán...):
Alaplap: Gigabyte GA-H55M-USB3
CPU: i3-540
RAM: 4GB DDR3 1333MHz
GPU: alaplapi
TÁP: COOLINK COOL P400S2F14 400WAzt gondolnám, hogy egy jó videokártya elég lehet, de nem vagyok benne biztos.
Tudnátok segíteni?
kösziii
-
kalidor55
tag
válasz Fandango #25807 üzenetére
igazából 2 d-subra volna szükségem, mert a monitorom is d-subos még. a dvi, most is át van alakítva, d-subbá, a d-sub kimenetről, meg hajtom a kivetítőt, a hdmi-ről, meg megy a samu tv-ém, ugyanez a felállás kellene, csak olyan videokariban, ami tud 4k-t is a hdmi kimeneten, mert, emsoká, ha meglenne rá a pénzem, vennék egy 4k tv-ét.
[ Szerkesztve ]
olyan közel még sosem voltam a halálhoz, mint ma!!
-
hm15
senior tag
Jól megkurtították ezt a GT1030-at is.
-
kalidor55
tag
csak az a baj, hogy bizonytalan vagyok, mert eddig mikor leváltottam az nvidiát, mindíg pont azért szívtam valamivel, az amd, radeonok, soem hozták úgy a tervet, ahogy elvárható volt! most egy gt210-essel filmezek gond nélkűl, csak a 4k miatt cserélnék.
-
Fandango
veterán
1-2 hét múlva új madVR verzió érkezik várhatóan, illetve a fejlesztő valami új algoritmuson (nem skálázó) dologzik már tavaly óta, ami elmondása szerint valami nagy dolog lesz.
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Kodi dsplayer-t használok madvr-el. Minden patent, de a feliratok elég hektikusak. Az xysubfilterrel sem a mérete, sem a helyzete nem állandó, ráadásul a 3D filmeket (half-ou / full-ou) egyáltalán nem követi.A kérdésem az lenne, hogy meg lehet oldani, hogy a Kodi saját feliratkezelője rakja ki a feliratokat madvr mellett?
[ Szerkesztve ]
-
Atilla001
senior tag
üdv! Az mitől lehet, amit már többször is tapasztaltam, hogy a beszéd hang olyan mintha bugyborékolna a hang vagy a torka vagy gargarizálna beszéd közben.. persze letöltött filmnél.
thx. MPC-HC, madVR. nagyon régen is tapasztaltam már.Védd a természetet!
-
kalidor55
tag
sziasztok! megvanaz új kártyám! gtx 960! jó is a zzsuga! de lejátszáskor nem mindíg segít rá minden videora! ez mitől lehet? illetve hogyan lehet rábírni, hogy mindíg nvidia cuvid, vegy egyébb rásegítési módban működjön?
-
kalidor55
tag
igen! úgy van beállítva, de azért ránézek mégegyszer!, 4k videoról van szó és 10bites, de másik gépben ugyanez a video megy hardveres rásegítéssel, mindenféle beállítás nélkűl!, lehet a zén gépemben, valami elálít valamit, vagy nem úgy működik a lejátszó, ahogy kellene? vagy oprendszer, miatt lehet? xpről van szó
-
PuMbA
titán
válasz kalidor55 #25827 üzenetére
XP-t kinek jut eszébe fölrakni Már 10 éve is elavult volt. Jézusmária.... LOL. XP nem is támogatja a 4K videókat. 2003-ban még csak DVD-k voltak és a FullHD-t sem ismerték. 960-hoz az XP olyan, mintha a Ferrariba beletennéd a Skoda motorvezérlő programját. Win10-et rakj fel.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
win 10 szopás! köszönöm szépen, azt nem szeretném!,xp atomstabil, kb 4 éve a gépemen és minden más fut rajta amiket használok?gyerek is havonta cseréli, a gépén, de úgy kell neki, mert ő játékos win10 ,belassul szívatja ezer dologgal, soxor él önnálló éleetet... van fönn win7 is a gépemen, az még valami használható átmenet lehetne, de abban is már van, ami nincs, ami nekem kellene, pl outlock és nem megy rajta pár jól megszokott filmes progim sem, tudom, keresgélni kell az újabb verziókat. de unalmas már, hogy minden új winfosnál, hetekig kell kitanulni, mi hol van és a végén mégis 100 sebből vérzik a winfos! nekem amúgyis filmes, netezős gépem van, semmi játék, ehhez, meg kiváló az xp! csak, most felmerűlt egy probléma, amit, ha lehet, meg szerettem volna oldani, de nem egy esetleges több hetes szopás árán, amit írtam fentebb!!! azért köszönöm a segítséged! mellesleg, xp, miért nem támogatja a4k? ehhez képest jétsza, hardveres rásegítséggel, csak nem mindegyik filmet, ha egyiket sem lehetne lejátszani, hardveres rásegítés nélkűl, azt mondanám okés, xp kevés ehhez, de így, hogy csak egy- kettőt nem az érdekes.lehet, hogy a 10 bit miatt nem támogatott, ez lehet.sőtt!, nagyon logikusnak tűnik.bár a lejátszó kell, hogy tudja, meg a video kari szerintem, de nem tudom biztosan
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kalidor55 #25829 üzenetére
Minden újdonság sz*pás, amíg rá nem jössz, hogy mit hogy kell csinálni A kérdés csak az, hogy mikor esel át rajta, mert 20 év múlva úgy sem használhatsz XP-t, mert semmi sem fog menni rajta. Én elsőnek tettem fel a Win10-et a gépemre mikor megjelent és sz*ptam egy kicsit, de már jó ideje semmi gondom sincs vele, több gépen, ráadásul a cégnél is mindenkinek Win10-e van. A programokat sem kell cserélni, csak 1 jót kiválasztani, ami a legprofibb, ugyanis ami Win7, Win8-on jól ment nekem, az nekem Win10-en is megy. Az XP-s programok természetesen nem fognak menni, mert teljesen átírták az oprendszert a Win7-tel.
Az XP videó leképezője nem támogatja a legújabb videó formátumokat és felbontásokat.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kalidor55 #25831 üzenetére
Egy 17 éves operációs rendszertől nem várhatsz el vadi új dolgokat, főként, hogy az informatika gyorsan pörög, de manapság inkább minden Az is csoda, hogy eddig XP-vel elvoltál, mert már sok játék például el sem indul rajta és böngésző, szoftver frissítések sem érkeznek rá.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kalidor55 #25836 üzenetére
Akkor járj el a fenti téma összefoglaló szerint:
"-1. N-es kiadású Windows esetén a Microsoft oldaláról töltsük le a verziónknak megfelelő Media Feature Pack-et."
Valamint tedd fel az 1.7.13 x64-es MPC-HC-t.
(#25837) ctrlaltdel13: Az N-es rossz, Tesco gazdaságos Windows verzió, amiből sokmindent kiszedtek, például videó leképező részeket.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
válasz ctrlaltdel13 #25839 üzenetére
mostmár nekem is ez a kérdésem!
hol tudom megnézni, hogy n-es ? és mégegy! csak a 64 bites verzió működik jól? a 32-es nem? mert nekem a win, biztos, hogy 32 bites! arra nem engedi felrakni a 64-estolyan közel még sosem voltam a halálhoz, mint ma!!
-
szivacs1987
aktív tag
-
kalidor55
tag
válasz szivacs1987 #25841 üzenetére
windovs7professional
ez talán megfelelő? ezt írja ki. szervizpack 1-est is kiír. hogy fenn van
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz kalidor55 #25842 üzenetére
Szörnyülködve olvastam, hogy XP-t használtál eddig , de legalább már W7 van terítéken.
Azt is nem ártana a legfrissebb verzióra felhozni (service pack 3)
Ennek megfelelően a legutolsó drivert ami ajánlott hozzá.
Ha 32bites op. rendszered van akkor mindenből 32 bites kell.
Illetve ne használd a CUVID-ot, mert elavult, hanem dxva2 copy back vagy native legyen használatban. -
kalidor55
tag
válasz Fandango #25843 üzenetére
okés! köszönöm a tanácsot!
a win7 servizpakokat, mindjárt a 3-ast töltsem fel, vagy 2 és utána 3? és, ha feltöltöttem a sp-kett, akko, már szerinted benne lesz a winfosba az összes,video támogatás, mai eddig esetleg hiányzott?olyan közel még sosem voltam a halálhoz, mint ma!!
-
PuMbA
titán
válasz kalidor55 #25846 üzenetére
3-4 éve nem lassabb a 64bit. Csak azért kérdeztem, mert 64 biten gyorsabb a videók dekódolása, tehát a hardvert jobban kihasználja és kevésbé terhelődik a gép. Arról nem is beszélve, hogy a 4GB RAM és a videókártyádon a 2GB video RAM már összesen 6GB és 32 biten csak 4GB-ot tud kezelni az operációs rendszered. Nézd meg, hogy a Sajátgépre jobb klikkelve a Tulajdonságoknál mennyi memóriát ír ki, hogy használható?
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
ahha, értem! akkor érdemes 64 bitre váltanom? persze akkor megint minden progit le kell szedni, beszerezni, újravenni, stb 64 bitesre és a régi progijaim, amik még mennek azok is kuka. érdemes, kapok annyi többletet, ami miatt megérné? kb mennyivel lenne több%-ban? mi a véleményed? a sajátgépben 3 gigát ír ki, ez már az xp-én is így volt.
-
PuMbA
titán
válasz kalidor55 #25848 üzenetére
Hát igen, mint látod a 4GB RAM-odból csak 3GB-ot tud használni a géped, mert 32bites operációs rendszerek már elavultak, egyáltalán nem tudják kezelni az újabb gépeket / hardvereket / memória mennyiséget stb. 1GB RAM-ért pluszba én újratenném a gépet, mert akkor csak feleslegesen van ott.
[ Szerkesztve ]
-
kalidor55
tag
hátt érdekes dolgok ezek!, mert van 2x1 gigás diablo ramom és , ha az van benn a gépben, akkor is kb olyan gyors, mint a 4 gigával, ami amúgy persze csak 3 giga. csak akkor veszem észre, hogy kevés a ram,, ha nagyon sok internetes ablakot kinyitok, kb 20-30-at, amúgy máshol nem veszem észre, ha csak 2 giga ram van a gépben. persze a gyerekem már igen, meha hasonló az eset nála, mert ő játszik, most 2x4 giga van a gépében és kevesli a ramot, igaz win 10-ezik és folyamatosan káromkodik és szívik, az újrahúzásokkal, hetente, havonta. visszatérve a dolgokhoz! lehet kipróbálom a 64 bites win7-et.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest