- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
"MPCHC-ben a belsőt letiltva, külső szűrőként használtam a másikat,bezony vannak képi különbségek..."
Ez azért lehet, mert nem ugyanúgy van beállítva a kettő és talán néhány beállítást az MPC-HC a tudtod nélkül beállít a LAV-ban, például az elérhető pixel formátumoknál, NV12 és hasonlók A LAV-nak egyébként nincs köze a képminőséghez, mert a kódolt videót bontja ki és adja át emészthető formában a madVR-nek.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Hát igen,valszeg ez lesz az: "...néhány beállítást az MPC-HC a tudtod nélkül beállít a LAV-ban..."
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Van olyan program, ahol gyorskeresésnél az előnézeti kép, nagyobb mint a Splashnél? Olyan lenne jó, mint ami a kis kép mellett van.
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #26860 üzenetére
Egyes (régebbi ) kártyákon a native rosszabb minőséget produkált, mint a copy-back. Mai modern kártyákkal szerintem semmi sincs, de könnyen letesztelhető.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz huskydog17 #26860 üzenetére
Többek között belenyúlhat a színekbe. MadVR mellé kifejezetten nem ajánlott a használata, ezt a fejlesztője is többször leírta, de a fórumán is úgymond alaptétel.
-
huskydog17
addikt
Na és ha a képletből kivesszük a madVR-t? Milyen hátrányt szenved el az a felhasználó Native DXVA-val, ha nem használ madVR-t?
PuMbA: Köszi, de úgy értem, hogy mai VGA-kal a DXVA Native és D3D11 dekóder között pontosak mik a különbségek, ha a felhasználó nem használ madVR-t.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
hm15
senior tag
válasz huskydog17 #26863 üzenetére
Ha a kártya támogatja, a DX11 Native gyors és pontos, direkt célra fejlesztve, 4k-ra is, nincs ok a régit használni.
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #26863 üzenetére
Nézd meg, de szerintem nincs hátrány A D3D11 a neten található infók szerint ugyanaz, mint a DXVA2, csak DirectX11-en keresztül és nem DirectX 9-en. A jövőben már csak ezt fejlesztik.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Azt be lehet állítani, hogy folyamatosan mutassa az előnézeti képet? Nekem csak akkor mutatja ha megállítom az egeret. Még kis méretben sem látszódik folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Pontosan ezért volt nálam úgy beállítva a LAV...Mivel a HD7770-es kártyámhoz nem aktív a D3D11(és nincs hardware-es gyorsítás annál az opciónál),a DXVA2 native pedig rosszabb képminőséget produkált,mint a copy back...a HD7770-es kártyával.
-
PuMbA
titán
Gondolom azért nem megy a D3D11, mert régebbi VGA drivert használsz vagy nem Windows 10-en vagy Igen, a 7770 nem egy mai kártya, szóval valószínűleg muszáj copy-back-et használnod (vagy csak az előző mondatom valamelyike nem teljesül, de ennek kevesebb az esélye), de ezzel sajnos eléggé rontasz a sebességen.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Igazából még nem gond. A driver a legfrisebb, a MPCHC, és a MadVR is. Semmire nem használom a gépet, csak böngészni, és natív 1080p. mkv-khoz, és BD ISO-khoz. A renderidőim még épp a határon, átlag 2óránként dob el egy frame-et, filmnézéskor nem megy sem torrentkliens, sem böngésző, semmi... Nehéz dolog ez nálam, mert ha UHD TV-re váltanék, ujjabb PC, és ujjabb monitor is kéne, és az már húzós...
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #26868 üzenetére
SD videókkal nincs gond, azonnal megjelenik az előnézeti kép, csak az FHD-val nem működik. Hardware-s gyorsítást hol lehet bekapcsolni? Mondjuk a GPU megjelenik lejátszás közben, így valószínűleg megy. Lehet az i-4330, 750Ti kevés az FHD-hoz? Akkor viszont a Splash-el sem jelenne meg azonnal.
4K-nál már csak 5mp után jelenik meg az előnézeti kép. -
huskydog17
addikt
Megnéztem, van hátrány: nálam az MPC-HC-ban (1.8.2) a D3D11 kizárólag copy-back módban működik, pontosabban nem működik. Ha D3D11-et állítom be, ugyan elindulnak a videók, viszont D3D9-ben, cserébe a copy-back aktív, akár automatán van, akár nem. A copy-back kb. 3-4-szeresére emeli a CPU terhelést.
FullHD alatt néztem AVC mellett, native esetén átlag 2% a CPU terhelés, copy back alatt 8%. Szóval nem elég, hogy sokkal magasabb a CPU terhelés, még nem is működik megfelelően, mert továbbra is DX9-ben fut.Szerencsére engem nagyon nem izgat a dolog, mert egyrészt ritkán nézek filmeket, másrészt ha nézek, akkor nem ezzel a lejátszóval, mert továbbra is egy rakás sz*rnak tartom az EVR Custom leképzőjét (natív 60 fps videókban iszonyatosan droppolja a frameket. Sima EVR alatt ugye pedig se shader, se felirat támogatás, így nálam ez a lejátszó kiesett.
D3D11 mód PotPlayer alatt gond nélkül működik, vagyis se driver, se VGA gondom nincs. Továbbá itt 60fps videókban semmi framedrop nincs, tökéletesen smooth, akár D3D9, akár D3D11 módban (eddig is így volt).
#26872 pinnacle: Sajnos a PotPlayer-ben az előnézeti kép iszonyatosan magas CPU terhelést generál, függetlenül a leképzőtől, nagy valószínűséggel ezért nem aktív alapértelmezetten. Splash csúnyán elhanyagolta a Mirillis, egyáltalán nem foglalkoznak már vele hosszú ideje, szerintem azt már nem érdemes használni, mivel minden téren óriási lemaradásban van.
A GTX750 amúgy a 4K-val is megbirkózik. Ha a 4K anyag HEVC, akkor ott a CPU-nak valamennyit dolgoznia kell mert a GTX750 ott hibrid dekódolást tud, ha erre még aktiválod a PotPlayer CPU zabáló előnézeti kép funkcióját, akkor bizony nem csoda, hogy a képeden található dolog történik, főleg mert a 4330-as i3 nem egy izom CPU.
Itt szerintem vagy maradsz a FUllHD+előnézet kombónál vagy 4K alatt kikapcsolod az előnézeti képet. Nálam a 2.1.0-as Splash egyáltalán nem jelenít meg előnézeti képet. Ha nagyon érdekel ott, esetleg megkérdezheted a Mirillis support-ot, de nem számítanék pozitív válaszra egy abandoned terméknél.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
pinnacle
nagyúr
válasz huskydog17 #26873 üzenetére
Köszi! Nekem elég lenne az FHD előnézet, mert olyan videóim vannak. 4K-t csak kipróbáltam. MPC-BE-ről raktam be képet. Azért gondoltam kell, hogy legyen olyan program, amivel van FHD előnézeti kép, mert a Spalshben is működik, csak kicsi. Nem a Hardwares gyorsítás hiányzik? 2.1-ben már nincs is SmartSeek?
-
PuMbA
titán
válasz huskydog17 #26873 üzenetére
750Ti nem tud HEVC-t dekódolni 4K-ban csak H264-et, ami ugye használtatlan mert semmi sincs abban
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Kellene pár hibaelhárítási ötlet. Szóval megvettem a 4k TV-t, összedugtam a géppel egy 4K képes Denon házimozival, viszont az Nvidia panel és a win sem tud a Denonon keresztül 4k tartalmat küldeni. X-akta Beállítottam az Nvidia panelben egyedi felbontásként, ha már magától nem látja, hogy a Denon és az arra kötött eszköz is 4k képes, de a TV-re akkor is 1080p tartalom megy Próbálkoztam 23-24-30Hz-el is, hátha a kábel nem tud többet, de az létezhet, hogy magát a 4k-t nem tudná a kábel? GTX 1060 hajtja, nem hinném, hogy ott lenne a gond. szerk: az xbox sem tud 1080p-nél nagyobb jelet küldeni, szinte biztosra veszem, hogy valamelyik, vagy az összes HDMI-kábelem nem 4k képes
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Formaster #26876 üzenetére
Milyen Denonnod van?
A Denonnon van egy olyan beállítási menü, hogy Output/Video settings/Video conversion (ezt kapcsold ki). Ez mire van állítva? Illetve ugyanott a talán output HDMI resolution?[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Formaster
addikt
válasz szivacs1987 #26878 üzenetére
520BT nem magy szám, de a 4k-t kezeli. Viszont gyakorlatilag semmilyen video beállítás nincsen, illetve erre vonatkozó egyáltalán semmi. Gondolom auton kezeli. Csak a kábelra tudok tippelni, az egyik kábel kb 4-5 éves, a többit meg kaptam ehhez ahhoz. Ha kinyit a bolt hozok 2 normális 2.0 kábelt.
(#26877) Gombinyó: kicsit elnéztem, ez sima xbox one, nem s/x szóval alapból nem tud 4k-t A TV egy '18-as Samu Q6FN
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz szivacs1987 #26878 üzenetére
Problem Solved A media player slot a Denonon nem kezel 4K-t, át kellett dugni a Bluray-be.
Más, MadVR beállítás: FullHD alatt elég szépen kimaxoltam a MadVR-t, túlzottan fűtötte is a procit, kissé zavaró volt, de most 4K alatt félek, hogy le is olvassza. Valaki tudja, hogy mely beállítások felelnek közvetlen a proci terhelésért, illetve mi az, amit még kis kompromisszum mellett érdemes levenni?
-
Formaster
addikt
Kérnék még egy kis HDR segítséget. Szóval MadVr-el nem tudok tökéletes HDR-t átvinni, a TV kis sem jelzi, hogy HDR-t kapna, pedig Passtrough küldöm át. Szóval létrehoztam egy hálózati tárhelyet, de innen lejátszva meg nincs hangja a filmnek, de a HDR megy. Kezdek hülyét kapni, egyszerűen nem tudok vele tovább jutni. A tv egy Q6FN, elvileg mindent le kellene játszon, persze ezzel az mkv-s hangformátummal nem bír el.
-
baraatt
csendes újonc
Udv. Egy sima mezei felhasznalo kis segitseget kerne
Sony KD 49 XF 8505 tv es Dell Vostro 15 5568 / Intel HD 620 keszulekeket szeretnem UHD filmke nezesere hasznalni kivetitve laptoprol.
Probaltam hozzaszolasokbol okosodni dee nekem kicsit bonyolutak ittt a dolgok. Amit eddig leszurtem hogy MPC-HC jo es hogy kellne meg hozza a madVR. Amit eddig tapasztaltam mivel tv par napja van meg, hogy a windows alap lejatszoja nem viszi az UHD filmeket de MPC az igen minimalisan szaggatva, viszont az alap lejatszon egy 1080 HD film nekem szebbnek tunik mint az MPC en. A madVR meg nem probaltam ki.
Leegyszerusitve el tudna nekem magyarazni valki mit kellene tennem hogy akadasmentesen es a legjobb kepminosegben tudjam a ket keszuleket kihasznalni, egyaltalan ha laptop kepes erre!
Elore is Koszonom! -
PuMbA
titán
válasz baraatt #26882 üzenetére
Fent a téma összefoglalóban lévő dolgokat kell megcsinálnod. Akadásmentes lejátszás részt hagyd ki, valamint madVR-nél 1080-at cseréld le 2160-ra és hagyd ki az 5-ös és 6-os pontot. Előtte viszont nyomj egy restore_default_settings.bat-ot a madVR mappájában. Ja és legújabb 1.8.3-as x64 MPC-HC és 0.92.17-es madVR.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Formaster #26881 üzenetére
Ha jól értem, akkor most a TV saját lejátszóját használtad? Mert valószínű, hogy nem tudja a HD hangokat és azért nincs hang. Amúgy most akkor ARC-on küldenéd a hangot az erősítőbe a TV-ből? Próbálj hangsávot váltani a TV-n lejátszás közben (ha tud ilyet). De az sem biztos, hogy ARC-on át tudja küldeni akár a DD-t, vagy a DTS-t az erősítőbe, ez TV-től függő. Ilyenkor max a TV hangszóróin lesz "hang".
-
Formaster
addikt
válasz SunMount3r #26884 üzenetére
Igen, ezt próbáltam, mert mint kiderült, az enterprise Win még nem támogat HDR-t. A Samu Q6FN sajnos hangsáv váltást nem tud, vagy a lejátszott anyagban volt csak 1, ezt nem tudom most. Normál esetben a gépről megy a lejátszott anyag az erősítőbe, ami a képet átengedi a TV-re, tehát így biztosan lesz hang, de ezt a win dolgot rendbe kell tenni. Viszont az N-es winről nem szívesen mondok le, ezért inkább egy elfekvő i3-ból lesz dedikált HTPC. Hacsak nem érkezik a napokban az N-re a HDR támogatás.
-
Formaster
addikt
Srácok, úgy fest alakul valami. A MadVR frissítésében megjelent a HDR Metaadatok küldése, most már a TV is kijelzi, hogy HDR tartalom érkezik, viszont a dinamika meg mindig messze elmarad attól, mint amikor a TV lejátszójával nézem a tesztanyagot.
Hol induljak tovább? Gondolom az Nvidia panelben is mindent a megjelenítőhöz kellene szabni, illetve talán a MadVR-en belül is hiányzik még pár beállítás. Nincs ehhez egy rendes tutor valamerre?
-
törölt tag
Üdv!
Kezdő vagyok a témában, ha nem is teljesen zöldfülű.
Közeljövőben lesz 4k tévém (Sony KD49XE8077SAEP UHD SMART LED ) tervem vele a hálózaton keresztüli lejátszás, 4k HDR, ha működik (router: TP-link 941rd 300 Mb-et tud) tehát gépról küldeném a tévé felé lejátszani.
Működne így a lejátszás?
Olcsó alternatyva, esetleg cserére szorul valami, vagy inkább router vagy vga-n keresztüli lejátszásra térjek át? -
Formaster
addikt
Van egy kis gondom. Úgy néz ki minden MPC-MadVR beállítás jó, mégis 4k film esetén egy 7700K-t 40-50%-on hajt. Ez normális? Hol tudom megadni, hogy lehetőleg a GPU-t használja leginkább?
-
PuMbA
titán
válasz Formaster #26894 üzenetére
Nem. MPC-HC-ban alul a fekete sávra ki van írva, hogy [Hardveres gyorsítás]? Gondolom sikerült elállítani valami fenomenális leírás alapján, amik nagy része semmire sem jó. MPC-HC-n nyomsz egy beállítások alapértelmezettre állítást, majd beállítod a madVR-t kimenetnek és a beállítások, belső szűrők, videó dekódernél D3D11-re teszed a hardware decoder to use-t. Egyúttal frissíthetsz MPC-HC-t, ha nem az 1.8.3-as x64 verzód van és akkor telepítéskor tudod nullázni a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
Akkor lehet, hogy itt lesz a gond, mert nálam nincsen csak Nvidia, Intel és DXVA native vagy copy-back. Hardveres gyorsítást sem jelez. Jó lenne megoldani alapértelmezett beállítások nélkül.
(#26896) Fandango Szerintem a leírás alapján elég jól beállítottam a 90%-át, mert az értékek rendben, a lejátszásban sem érzek rendelleneset, az viszont zavar, hogy időnként felpörögnek a ventik a processzor miatt.
-
Formaster
addikt
válasz Fandango #26899 üzenetére
A gépen fent van, mert gamelni sem tudnék. Egyébként N verzió, de ahogy néztem, a képen látható "Hardware Decoder to use" alatt másnál sincs D3D11 választási lehetőség. Ettől függetlenül film alatti statban jelzi, hogy megy. Belinkelem ezt a statot, nyilván találtok benne rögtön hibát, de majd felvilágosítotok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- OLED TV topic
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DIGI kábel TV
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest