- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
legújabb nvidia driver, windows is ok, állítottam auto-ra de nincs változás.
madVR-hoz nem nyúlok..
Ha 0-255-ről elállítom 16-235-re akkor még borzasztóbb...
Amikor átrakom YCbCr-re am már a windows is sokkal fakóbb. És ott nem is tudok csak korlátozott színt választani.Az úgy rendben van?[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Azt nem értem, h mikor simán átváltom RGB-ről.. akkor már a windows háttér is sokkal szürkébb, fakóbb stb.
Szóval, ha ez így eleve nem jó (nem kellene, hogy észre vegyem a váltást).. akkor hiába is nézem a madVR-t. -
PuMbA
titán
RGB-ben Teljes tartományon vagy és a TV-n pedig a HDMI fekete szint Normál? Mert így kell lennie Kapcsold ki a HDMI UHD Color-t a TV-n úgy nézd meg még utoljára a 10bit YCbCr-t, illetve 8bit YCbCr-nél is rossz a kép?
(#26710) Fandango: Ezzel a 4K HDR-rel szerintem direkt szívatják a gyártók a felhasználókat, hogy vegyél 4K lejátszót vagy akármit, de ne a PC-vel nézz filmet. FullHD-val semmi gond sem volt anno.
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Köszi a türelmet
YCbCr-nél eddig mindig az volt. Most belefáradtam és visszatettem RGB-re, Teljes dinamika tartományra. Levettem kézzel 24 HZ-re, így választható a 12 bit. A madVR-ben pedig zavart ez a windowed mód. Azt felnyomtam full scr-re. Így most írja a 10 bitet, szépek a színek nagyon és nem szürke. Lehet még majd nekiesek, és holnap megnézem amiket javasoltál.
Még1x köszi!!! -
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
MPC-HC audiókésleltetés ügyében kérném a segítségeteket, véleményeteket.
Beállítások:
kép: MPC-HC + madVR (átlagos renderelési idő 16-18ms) + AVR (video passthrough) + TV (használati útmutató szerint 10-15ms késleltetés (ez alapján beállítva) )
hang: MPC-HC (bitstream) + DAC + fülhallgatóA számítógépből ilyen esetben szinkronban jön ki a hang és a kép, vagy a madVR renderelési idejével késik már itt a kép?
Azt vettem észre, hogy nincs szinkronban a kép és a hang.
MPC-HC-ban állítottam +20ms audiókésleltetést, és így jobbnak tűnt.Lehet, hogy csak bemesélem magamnak, vagy kell is a korrigálás.
Mikor az AVR-en szólnak a hangfalak, akkor nem tűnik fel ez a késés, igaz ott auton van a lip sync, gondolom az korrigál valamennyit.
A válaszokat előre is köszönöm.
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Fandango
veterán
válasz szivacs1987 #26713 üzenetére
Valami ott nagyon nem kerek!
Én még olyannal nem találkoztam, hogy ne legyen szinkronban a kép és a hang, pedig már jó pár éve PCről filmezek, és a madVR-t is nagyon régóta használom.
-
PuMbA
titán
válasz szivacs1987 #26713 üzenetére
Ha TV-re küldöd ki a képet és nem monitorra és a hang nem HDMI-vel megy ki a TV-be, akkor szétcsúszik a dolog, ha nem PC módban van a TV, mert ilyenkor 100ms-t késleltet a TV.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #26715 üzenetére
Igen, de minimális különbség van az RGB és YCbCr között elvileg
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom ide linkeltem e már:[link]
Szóval a 422 10bit azért alapértelmezett sok média lejátszóban 30Hz alatt, mert sok kijelző (még az elvileg 10bit-esek sem) nem tud 444 10bit-es jelet fogadni. Az ilyen lejátszókon általában nem is lehet manuálisan 444 10bit-re rakni, vagy beállítani, hogy 30Hz alatt arra váltson. De pl. amiben meg is lenne oldva, ott sem lehet 444 10bit-et választani, hanem 422 12bit van helyette, mert az még mindig jobban támogatott (ez a legújabb flagship Dune, ami amúgy állítólag nem is natív 10 és 12bit-et küld ki, hanem előtte átkonvertája 8bit-re).
Viszont azt írták, van olyan TV, ami jobban kezeli a 8bit-es HDR-t, mint 10bit-eset, mert szebben dithering-el 8bit-en. Erről már írtam itt korábban is (AMD vs Nvidia ügyben), hogy nem tudom mitől lenne ez így. Mert máshol (pl. a média lejátszós Topic-ban) mindig azt olvasom, hogy akár 8bit-es videó és kijelző esetén is javíthat a banding-en, ha 10bit-en küldjük ki a képet.
-
szivacs1987
aktív tag
Köszönöm!
Akkor ezért van a hang csúszása usb DAC esetén, míg HDMI esetén pedig jó.
Akkor ha jól értem ha hdmi-n megy ki a hang és a kép is, akkor az mindig szinkronban lép ki a gépből?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
PuMbA
titán
válasz szivacs1987 #26720 üzenetére
"Akkor ha jól értem ha hdmi-n megy ki a hang és a kép is, akkor az mindig szinkronban lép ki a gépből?"
Igen, és az az eszköz, ami feldolgozza a HDMI jelet is úgy továbbítja a hangot, hogy a kép feldolgozás miatti késleltetést hozzáadja a hanghoz, a szinkront megtartva
(#26721) golyós: Én is ritka, hogy 4K HDR-t nézek. Annyira sok teljes minőséget kínáló anyag azért nincs még hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Fandango #26725 üzenetére
Sony-nál lehet, hogy másképp van A Samsung TV-k például 80-120ms-t ráraknak mindenre, ami nem PC módban megy, hogy legyen idő a mindenféle feldolgozásra, ha bekapcsolnád őket stb. Tehát ha nálam PC monitorra kilökve jó a hang, az ugye csak 10ms késleltetés a monitorom miatt, de a TV-n már összejönne minimum 70ms különbség a kép és a hang között Blu-ray HDMI módban.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Egy ideje nem használtam a régi TV+gép kombómat. Ma viszont volt végre időm és összepattintottam előkészülve az esti filmnézéshez, de meglepődve trapasztaltam a madVR OSD ablakában a composition rate 60Hz feliratot.
Áprilisban még biztosan jó volt mert azóta állt a cucc, szóval gondolom valamelyik Win update kavarhatott be neki.Minden legfrissebb és ami a legfontosabb, pár hónapja még tökéletesen üzemelt...
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz Fandango #26733 üzenetére
Kuldenel egy kepet amin latszik az OSD amint eppen kadenciahelyesen jatszik le egy 23.976 kepkocka/masodperces filmet?
Mondjuk nem lennek meglepve ha az NV lott volna el vmit a driverben, meg ugye madshi sem nagyon frissiti mostanaban a madVR-t...
Idegesito soha nem csinalt meg ilyet, mindig szepen valtott a desktop is 24hz-re.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
FSE has practically been discontinued in Windows 10. Its being emulated by the OS instead of being "real".
És igen, kikapcsolt FSE mellett már működik... jó volt az első a tippem.
Ti amúgy nem olvastok Doom9-et? tele van vele a madVR topik
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Archttila #26735 üzenetére
Olvassuk, de az FSE alapértelmezetten már egy ideje nincs engedélyezve a madVR-ben, ha újonnan rakod fel Egy idő után a program változásával az alapértelmezett beállítások annyira megváltoznak, hogy érdemes resetelni.
Például 1,5 év után nem rég reseteltem a telefonom 4 frissítéssel a háta mögött és több helyen máshogy néz ki a rendszer a beragadt beállítások miatt, szóval ez szinte mindenhol érvényes
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz Archttila #26735 üzenetére
Én rendszeresen követem a Doom9 fórumot (bár csak felületesen olvasom el, mert leginkább csak madshi kommentjeire vagyok kíváncsi), de a hibaleírásodból nem volt egyértelmű, hogy ez okozza nálad a gondot.
És elárulom, hogy nálam be van kapcsolva az FSE, és nem okoz ilyen problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz Fandango #26737 üzenetére
Mindenesetre ez erdekes, koszi. Gondolom az osszes Windos update telepitve van, es madVR-bol is a legfrissebbet hasznalod.
Apropo Nvidia katyad van?PuMbA
Delutan tolok egy default-ot es a driver-re is raszaladok egy DDU-val!
[ Szerkesztve ]
-
pappesz
tag
Sziasztok!
MPC-HC 64-bit (x64) legújabb verzióját töltöttem le és telepítettem. Elindítottam egy zenét és nincs hangja.
Alap hibák, (hangfal, zeneszám stb...) minden rendben, más lejátszón működik. Itt most se zene, se film, semminek nincs hangja. Korábban is ezt a lejátszót használtam, nem volt vele baja.Tudnátok ebben segíteni?
Ha elindítok egy filmet vagy zenét a hangkeverőben (jobb oldalt lent) Egyik potméternél lévő kijelzés sem mozdul meg.
Üdv
PappeszA sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Mit gondoltok arról, hogy ez a médailejátszó ki tudná szolgálni azon igényem, hogy wifin keresztül streamelje a letöltött 1080p felbontású, javarészt MKV formátumú filmeket egy pár éves, okos funkcióktól mentes Samsung FHD tv-re?
Itt a lejátszó: [link] és itt [link]
Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fandango
veterán
válasz Fr@nkieWilde #26742 üzenetére
A kérdésedre alapvetően nem tudom a választ, de én minden ilyen wireless dolgot fentartással kezelek, mert semmi nem garantálja, hogy akadásmentesen fog menni.
Esetedben a tévé is lehet a szűk keresztmetszet, hogy annak a wifije mit bír, ha az eszköz tudja is rendesen továbbítani a jelet. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Fandango #26743 üzenetére
Igen, én is fenntartással kezelem, pont azért fordultam ide.
Nem ismerem a lejátszót, de mivel a nevében is benne van a stream, illetve mivel nekem is arra lesz szükségem, gondoltam megveszem.A számítógép és a lejátszó között menne a kommunikáció vezeték nélkül, a lejátszó pedig HDMI kábellel továbbítaná a jelet a tv-nek. A tv nem képes wifi csatlakozásra.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fr@nkieWilde #26744 üzenetére
Ez a média lejátszó-s Topic-ba való, de kb. neked ez megfelelne: [link] Erre kell még pattintani SD kártyára egy ingyenes média OS-t. Amlogic Topic-ban megtalálod a részleteket.
Szerk: most látom, hogy a Wi-Fi a téma, akkor egy ilyet kellene beszerezni hozzá, mert a gyári Wi-FI-je nagyon gyenge ezeknek az olcsó kínai Box-oknak. De mint írták, Wi-Fi-vel soha, semmi sem garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz SunMount3r #26745 üzenetére
Köszi, volt már ilyen droidos lejátszóm, android 5.0-ával, azzal gond nélkül mentek a filmek FHD-ban, de állítólag már az újabb verziókban laggolás van.
Én úgy gondolom, hogy egy mezei MKV 1080p-vel, melyhez torrent segítségével jutok hozá egy szobában a számítógéppel csak megoldja a vezetéknélküli kérdést.
A lejátszó adataiban benne van az mkv 1080p támogatás.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fr@nkieWilde #26746 üzenetére
Linkeltem az Amlogic-os Topic-ot, ez foglalkozik az ilyen SOC-os (procis) Box-okkal. Android alatt is lehet, hogy menne, de a biztosabb a LibreElec vagy a CoreElcec, ami az a média lejátszásra kihegyezett OS, amit írtam. Azok gond nélkül viszik a FHD-t, de még a 4K / HDR-t is és így még egy időtálló lejátszód is lesz (és megmarad mellette az Android is).
A Wi-Fi-ről is ott érdeklődhetsz, linkeltem, hogy mi kell hozzá. Még 1x írom, ezeknek a Box-oknak elég gyenge alapból a beépített Wi-Fi, ezért mindenképp kell az USB-s adapter.
Vagy: Minix Neo U1, vagy U-9H. Ezeknek az Andorid-ja is elég jó és ezekre is telepíthető az LE vagy a CE (ezek is Amlogic-osok) és ezeknek a beépített Wi-FI-je is alapból elég jó. Illetve lehet őket kapni itthon is.
A média lejátszós topic-ban kérdezz rá ezekre, hogy mire számíthatsz a Wi-Fi-jüktől, de ez is csak támpont lehet max.Amúgy: Egy szoba, vagy sem a Wi-Fi mindig is egy olyan sok és kiszámíthatatlan tényezőből állód dolog, hogy ezt még előre így nem lehet megjósolni. Bár FHD-ig még esetleg lehet menne a dolog , ha szerencséd van.
A legbiztosabb minden esetben a kábelezés. Média lejátszásra (pláne már FHD-tól), nem szoktunk ajánlani Wi-Fi-t.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz SunMount3r #26747 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
Megkérdezem.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
semetka
őstag
Ha a PC HDMI-n van rákötve az TV-re és a gépen 1080p 24Hz-et állítok akkor kedenciahelyes lesz a kép?
Illetve másik kérdésem hogy tudok 23Hz-et is állítani, van különbség a 23 - 24 közt? Köszi==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest