-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
satmen
tag
Kedves szakértők (remélem jó helyre írok)
Mini pc-immel (Win10, és Linux) az RTLmost oldaláról szoktam nézni (tv-n) az ÉNB sorozat részeit.
Eddig csak SD-ben volt erre lehetőség, mostanában megjelent a HD ikon az idővonalon. Itt kezdődött a gondom: 3x10+20 perces blokkból áll egy rész. Az SD változatban is van egy-két reklám, de ezek után folytatódik a lejátszás az aktuális rész végéig. Most viszont, ha a HD-t választom, -az első 10 perccel semmi gond- annak végén a reklám lefutása után lefagy a kép. Csak az Esc gombra lép vissza
az oldalra, innen újra tudom indítani, de megint ua. történik. Ha meg az idővonalon a csúszkával
próbálom a lejátszást folytatni, csak a reklámokat nyomja és azok végén megint a fagyás.
Mindkét pc egyformán ezt csinálja.
Csak ezzel a tartalommal van gondja a pc-imnek, a másutt található HD streamek gond nélkül nézhetőek. Előre is köszönöm, ha valami ötletetek van a problémámra!
üdv -
tomic
addikt
Holnap érkezik az új RX560-as kártyám a htpc-hez.Eddig a Proci gpu-ját használtam a filmekhez viszont most ugye a vieokari lesz befogva.
A kérdésem az lenne,hogy mit kell beállítsak a helyes használatához a driverben? Illetve ki kell-e kapcsolnom a bios-ban a gpu-t,vagy nincs jelentősége? -
droti25
őstag
Érdekes dolgot vettem észre a HDR megjelenítéssel kapcsolatban.
Ha exclusive fullscreen módot bepipálom és úgy indítom el akkor nem jeleníti meg HDR-ben(fakó színtelen a kép). Ha kikapcsolom az exclusive fullscreen módot akkor minden ok. Mi ennek az oka vajon?[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
Egy RX 560 4GB OC VGA van a gépemben. Felraktam a Dmitrirender-t és néha akad és leesik az FPS egy pillanatra. Gondoltam az integrált vga zavarhat be (Intel HD 4600). Fogtam és kikapcsoltam a Bios-ban. Most csak a dedikált vga van (megnéztem az eszközkezelőben is). Ha elindítom az MPC-HC lejátszót nem indul el a film, mert Dmitrirender azóta nem működik. Szürke lett a tálcán a kis háromszög és ha rákattintok azt írja ki "GPU NOT ENABLED".
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz nemethchek19 #25057 üzenetére
Az akadás azért volt, mert a DmitriRender a HD4600-at használta, mert a hivatalos oldalon lévő verzió még nem ismeri a Polaris és Pascal GPU-kat, ezért írja, hogy GPU not enabled.
Ezt a leírást kövesd és ha megvagy, akkor még az alábbi lépéseket kell megtenni (ezt kizárólag AMD kártya esetén szükséges):
Menj ebbe a mappába:
c:\AMD\_videocard_drivers_version_\Packages\Drivers\Display\*_INF\*\1. Másold a "amdocl64.dll" fájlt a C:\Windows\System32 mappába
2. Másold a "amdocl.dll" fájlt a C:\Windows\SysWOW64 mappábaEzek után menni fog.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
nemethchek19
aktív tag
válasz huskydog17 #25058 üzenetére
Kedves huskydog17!
Sikerült! Megmentettél egy újabb álmatlan éjszakától. Köszönöm szépen!
Eddig nagyon szépen fut! Még a trial verziót használom, de ha változatlan marad a stabilitás, akkor szerintem meg is vásárolom a programot.
-
RMZ250
senior tag
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
nemethchek19
aktív tag
válasz huskydog17 #25058 üzenetére
Na úgy tűnik, hogy még sincs teljesen rendben a dolog...
Lassú mozgásoknál lehet észrevenni kisebb akadásokat. MadVR és a Dmitri együtt fut az MPC-HC-ban. Ha a statisztikát nézem 4-5 másodpercenként emelkedik a "Dropped Frames".
A screenshot-on is látszik hogy egy film alatt 22 perc után már majdnem 1000 a "dropped frame":
Mi lehet a probléma?
-
Márton
nagyúr
erre a fájlra rá tudtok nézni milyen formátum? (letöltés)
MPC-HC kiakad nekem. Mi kéne a lejátszáshoz?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
huskydog17
addikt
válasz nemethchek19 #25061 üzenetére
Fontos szabály: a DmitriRender-t NE használd a madVR-el együtt!!!
Mindkettő nagy terhelést ad a GPU-nak és ha együtt vannak, nos el lehet képzelni, hogy akkor miért van frame drop. Ez olyan, mintha egyszerre eresztenéd rá a VGA-ra az AC Origins-t és a Wolfenstein 2 New Colossus. Külön jól működnek, de egyszerre a kettő már nem. Vagy az egyiket vagy a másikat használd, de ne mindkettőt egyszerre!
Amúgy madVR-ben nincs interpoláció? Az a smooth motion nem az?
#25062 Márton: Nálam működik MPCHC alatt. Kapcsold be a DXVA-t HEVC-nél is a legújabb verzióban, valamint pipáld ki a 4K-t is ha nincs, lényeg, hogy működjön a hardveres gyorsítás.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Megvan az RX 560.Beüzemeltem feltettem a driverét,a bios-ban kilőttem a proci gpu-ját.
A beállításokban az ATI vezérlőpultjában beállítottam a 4:4:4 RGB teljes pc módot. A kijelzőn az egyénit választottam, majd kilőttem mindent(ki is volt).
Eddig ment minden.
A Kodiban a lejátszásnál a madvr-t állítgattam. Fullhd,hd,sd anyagokkal próbálkoztam először.Ment minden szuperül. Viszont ezután jött a BD koncert lejátszása,állítgatása. Ugye menü nincs de a mappába lépve elindul a film. Na ekkor jön az,hogy középen egy függőleges piros csík fogad. De csak a BD formátumnál.Mkv,sd,hd,fullhd anyagoknál nincs ilyen csak itt.Ez miért van? Mit tehetek ellene?[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!MPCHC&MadVR kombónál mit,hol kell beállítanom,ha néha 1080i25 filmeket is néznék,és ne dobálja a frame-eket...? Akad is a kép,dobálja a képkockákat,hiába van kipipálva a MadVR-ben, hogy használja az interlace-t ha szükséges.A TV átvált 50p-re, a film 1080i 25 képkocka/sec. A többi forráshoz a beállitás tökéletes,az összefoglaló szerint,csak néha belefutok 1080i25 anyagba,és nem akarom más lejátszóval használni.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
PuMbA
titán
Túl magasan vannak a beállításaid. 50 képkockánál fele annyi idő van a madVR számításokra és a VGA-d már meghal CTRL+J-vel megnézheted a statisztikát, ami az összefoglaló végén is benne van.
(#25064) tomic: Kép róla? Lehet, hogy a Kodi hülyeskedik. Nézd meg MPC-HC-val.
(#25067) R3nts: Nincs, chromát vedd le Bicubic 75 AR-re
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Hát,ez a VGA már nem csoda ha meghal ilyenkor :-) Ilyenkor,interlaced anyagnál van skálázás,ha a forrás 1080p?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
nemethchek19
aktív tag
válasz huskydog17 #25063 üzenetére
Akkor melyik "DirectShow Video"-t használjam?
-
PuMbA
titán
válasz nemethchek19 #25068 üzenetére
Az eredetit, az Enhanced Video Renderer (custom presenter)-t
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
ezt vki? 100MB
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Márton
nagyúr
úgy értem újabbat
miért nem szabványos? 3840x3840 az egyik formátuma a 3D Top/Bottom 360 videóknak.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tomic
addikt
Kipróbálom okés. Az a fura,hogy most újra indítottam a gépet és a vga 2 ventije pörgött full gázon. Kikapcs majd vissza és megy minden normálisan.Többszöri ki-be után is jó minden azóta.
Ugye nem a vga a hibás? Ha az lenne gondolom folyamatosan itt lenne a piros csík.
Az előző kérdésemre is tudnál válaszolni?
Az a fura,hogy megjelenik egy dxva szàmlàló is a render idő alatt.Ez mi?Jó így? -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Használ itt valaki 24p filmnézésre 144Hz-es "gamer" monitort? Mik a tapasztalatok?
-
kory23
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni videókártya vásárlás előtt! Lényegében csak az UHD filmek miatt cserélném le! Jelenleg egy SAPPHIRE Radeon R9 380 NITRO Dual-X 4GB-os kártya van a gépemben amelyhez egy LG 4K monitor (Displayport) és egy Sony 4K tv, Sony 4K erősítőn keresztül (HDMI 12méter) van rákötve. Az MPC-HC madVR kombót próbáltam de úgy eléggé akadozott, próbáltam többféle beállítást is, viszont a Dimitri render-el azt mondom nézhető de azért ott is van akadozás. A másik dolog ami nem tetszik, hogy egy film után eléggé felmelegszik a videókártya, gondolom a terhelés miatt.
Jelenleg két kártyán gondolkodom: 1. Sapphire RX 570 4GB
2. GIGABYTE Radeon RX 580 Gaming 8GB
A két kártya között van kb 20ezer ft különbség. Melyiket érdemes megvenni? Van-e értelme annak a +20ezernek ha nekem csak filmnézésre kell?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
PuMbA
titán
válasz nemethchek19 #25084 üzenetére
A TN panel miatt nem a legjobb képminőséget fogod kapni
(#25085) kory23: Filmnézésre elég egy Gigabyte Radeon RX550 is, ha nem akarsz erős madVR beállításokat és dmitriRender-t használni. Sosem melegszik 35 fok főle, ráadásul a ventik sem pörögnek így rajta, teljesen halk
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz nemethchek19 #25087 üzenetére
Igen, de 32"-on a FullHD felbontás, ha 1 méterre ülsz tőle és monitorként használod, akkor nagyon pixeles Ennyiért 43"-os 4K TV-t veszel, ami filmre sokkal jobb. Mindenképp kompromisszum egy ilyen monitor filmre.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
144hz-es monitoron nem úgy van, hogy teljesen akadásmentes egy 24p film interpoláció nélkül? Tv-t akartam venni, de a 144Hz miatt kezdtem el szemezgetni az ilyen monitorokkal.
Ugyebár a 144/6=24. Tehát elméletileg pont megfelel a 24p filmeknek egy ilyen monitor képfrissítése. Vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz nemethchek19 #25091 üzenetére
De, ez így van, egyébként 23.976 és többszörösei adják a legpontosabb eredményeket. Tehát 143,856 Hz-en is pontos eredményt fogsz kapni 23.976 fps-es film esetén.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz nemethchek19 #25091 üzenetére
Jól, de ettől még a képminőség nem lesz jó, csak akadásmentes lesz a lejátszás
(#25090) kory23: RX550-nel folyamatos és elég szép a kép. A kérdés, hogy megér-e egy filmezéshez sokat fogyasztó és gyors játékos kártyát és annyi pénzt a különbség, mert ha távolabbról nézed, akkor már kevésbé jön ki
(#25092) Fandango: Mármint úgy gondoltam, hogy minden DXVA és csak a HDR-re használni a madVR-t.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz kory23 #25085 üzenetére
Pénzkidobás lenne, főleg az RX 570, 580, melyek most horror áron vannak, nem éri meg őket. Kevesebb pénzért kapnál egy GTX 1060-at, de az is overkill filmhez.
DmitriRender esetén persze, hogy melegszik, hiszen 3D órajelre kapcsolj a GPU-t, kemény OpenCL számolás megy, de nem terheli jobban a VGA-t, mint egy játék.
Ha FullHD (1080p) filmeknél alkalmazod a DmitriRender-t, akkor egy 128 bites VGA bőven elegendő, saját tapasztalat. 4k-hoz már nem biztos, hogy elegendő lesz, de ez sem biztos, nem teszteltem 4K alatt.
Annyit tudok biztosra, hogy 1080p filmek esetén a 7770-es Radeon gond nélkül vitte a 60fps-t.Amúgy a jelenlegi R9 380-as bőven elég erős, az 256 bites.
Ha ezzel van akadozás, akkor egyrészt a DmitriRender mellé NEM szabad használni a madVR-t, másrészt próbáld ki a sima EVR leképzőt (nem a customot), mert a sima EVR a leggyorsabb, én is ott használom, mert itt megy a legszebben.Szóval a jelenlegi 380-as kártyát nagy butaság lenne lecserélni, hidd el! A Tonga GPU ráadásul !k-ban is támogatja a DXVA-t. Az egyetlen hátránya, hogy nem képes hardveres gyorsítani a HEVC-et és VP9-et, bár filmek terén ezt nem nevezném hátránynak, mert a filmek legalább 90%-a AVC-t használ (bár lehet így is alul lőttem az arányt). Ha te úgyis csak AVC kódolású filmeket nézel, akkor totál felesleges és pénzkidobás lenne lecserélni azt a kártyát. A melegedés önmagában addig nem gond, amíg nem üvölt a hűtése. A Nitro Dual-X hűtő úgy tudom nem hangos még terhelés alatt sem. Amúgy pontosan mennyire melegszik? Ha felmegy kb. 70 fok környékére, az teljesen normális, mert terhelést kap a VGA (mintha játszanál).
-
Fandango
veterán
válasz huskydog17 #25095 üzenetére
A HEVC rohamosan terjed, és ki fogja szorítani az AVC-t. madVR és 4k filmezés mellett a 8 giga VRAM sem ördögtől való, jól jön az.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Fandango #25096 üzenetére
Ahhoz még sok év fog kelleni.
madVR nélküli FullHD-hoz pedig a 4 GB RAM is elegendő főleg úgy, ha van mellette több GB VRAM is a dGVA-n. Nyilván asztali gép esetén butaság 8 GB-nál kevesebb RAM-ot használni, de notik esetében a legtöbb gépben 3-4 GB RAM található.
-
Fandango
veterán
válasz huskydog17 #25097 üzenetére
A kérdező 4k monitort és 4k tvt használ, tehát, hogy mi elég a fullHD-hoz nem releváns jelen esetben, sem az, hogy mennyi RAM a notikban, mert asztali gépről van szó.
-
Seat18
tag
Sziasztok! Ha már látom, hogy 4k a téma akkor gyorsan kérdeznék. Most vettem egy 4k tévét viszont még nem bújtam bele a témába magamat. Esetleg valaki meg tudná mondani, hogyan tudok 4k Ultra HD ra rászűrni kalóz oldalakon? Ez lenne a 1080p Blu Ray?
Előre köszönöm a segítséget! -
SunMount3r
nagyúr
válasz huskydog17 #25095 üzenetére
Pedig egyre több a 4K-s HEVC anyag, a 4K BD-k is ebben vannak kódolva gyárilag, 4K-s x264/AVC meg jobb, ha inkább nem is lesz sok (a minőség/méret arány miatt is). Más kérdés, hogy ezeknek csak 4K megjelenítőn van értelme.
Sőt, szerintem jöhetnének már a FHD HEVC anyagok is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest