- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimy83
aktív tag
Üdv
Olyan gondom lenne hogy mióta cseréltem a vga-t a gépben hd 4850-et gt 1030-ra, azóta fhd filmek alatt kb 1-2 percenként megakad a kép egy kicsit .
Már próbáltam mindent, felbontásokat állítgattam fhd-4k, több lejátszót kipróbáltam, rámásoltam filmet SSD-re, windost újratettem, friss driverek, de semmi változás -.-
Felraktam madvr-t ahogy az összefoglalóban írtátok, most annyi változás lett hogy 1-2 percenként nem megakad a kép hanem elcsúszik középen.
Még annyi érdekesség hogy mióta az új VGA van bent, időnként recseg a hang, ha pl zene megy youtubon és mellette megnyitok pár dolgot és dolgozik a gép.
Valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma ?
Leírom a gépet is: xenon e5440 2.8ghz, 4gb ram, lap ASRock G31M-GS, win 10 64 bit, usb-s hangkártya xfi hd.
Nem egy baszó gép, de eddig ment minden szépen, most meg elvileg erősebb VGA-val ezt csinálja. -
PuMbA
titán
válasz Jimy83 #25151 üzenetére
NVIDIA nem képes nagyon pontosan időzíteni a képkockákat, ezért néha nyom egy kis akadást Birizgálással rá lehet venni, hogy pontosabban működjön. Egyedi felbontást kell definiálni 23.976Hz-zel. AMD és Intel kártyák ezt kiválóan kezelik.
A hang recsegés azt jelenti, hogy a gép egy hardver válaszára vár. Ez rossz, régi driver vagy kompatibilitási gondok miatt szokott előfordulni és ez nem annyira meglepő, hiszen a VGA-d vadi új, a Windowsod vadi új, az alaplapod meg jó régi. BIOS frissítés is megoldhatja a dolgot, de csak saját felelősségre
[ Szerkesztve ]
-
Zan
aktív tag
Sziasztok,
madVR-t beállítottam (configomat lásd lent), nagyon tetszik, hogy mire képes ez a cucc. Sokkal szebbek a színek MPC HC-t használva. Viszont: a napokban néztem egy filmet, aminél azt tapasztaltam, hogy a nagyon sötét képeknél egy-egy alkalommal leesett a fényerő. A tévében nincs ilyen beállítva, hogy automatikusan állítsa a fényerő, meg mielőtt a madVR-t felraktam volna sem fordult ilyen elő. A programot részben az itt leírtak szerint, részben pedig e szerint a videó szerint lőttem be.
Mit kellene állítanom, hogy ne legyen ez a "kéretlen effekt"?
Üdv,
Peti
Minél jobb, annál jobb!
-
Jimy83
aktív tag
Pumba kosz, legujabb bios van rajt, a recseges akkor a lap miatt lesz ezek szerint.
Vajon a filmek is ezert akadnak meg?
Pumba amit irtal : Egyedi felbontást kell definiálni, azt merre tudom kivitelezni, raprobalok? -
PuMbA
titán
válasz Jimy83 #25155 üzenetére
Nem biztos, hogy a lap miatt. Lehet Wifi USB stick, sok USB-s kütyü és különböző perifáriák miatt Ha mindent működéshez felesleges perifériát kihúzol és kábeles netre váltasz, akkor megtudod, hogy az alaplap okozza-e. Egyedi felbontástról nem tudok, keress rá google-on, hogy "nvidia custom resolution".
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Szerintem madVR-be nincs semmi ilyen, ami ezt a jelenséget produkálná.
Aki ezt a videót felrakta, az ott kéne agyon vágni amikor megcsinálta. Felejtsd el ezt a baromságot amit ott láttál.
Eleve nem innen szedjük le a telepíteni kívánt dolgokat, hanem a hivatalos helyről a legfrissebbeket.
MPC-HC mellé nem kell külön LAV Filters, mert már alapból tartalmazza. Matroska splitter sem kell.
Ebbe a videóba semmit nem állít be a madVR-ben, hanem alapbeállításon hagyja ami már eleve nem aktuális. -
Zan
aktív tag
válasz Fandango #25157 üzenetére
Ok, én nem igazán értek még hozzá, csak kíváncsi voltam, hogy milyen ez a program. Nod32 nem jelzett, amikor leszedtem a fájlt, amit a videó alatt linkelt a srác. Nekem így is nagyon tetszik, de akkor hogyan kellene beállítani? Egyszerűen töröljek le mindent és csak a madVR-t meg az MPC HC-t rakjam fel és állítsam be az itt leírtak alapján újra?
Minél jobb, annál jobb!
-
tomic
addikt
Az mitől lehet szerintetek,hogy vga-t cseréltem a gépben és elment a hang. Kodi csak képet küld ki hangot nem.Beállításokat átnéztem minden ugyan úgy áll mint előtte de csak nincs hang.560-at cseréltem 570-re.
-
D@niel
addikt
sziasztok,
ünnepre készülődve beszereztem néhány 1080p és bluray filmet
a laptopomban intel graphics 520M, és egy gefore 950M kártya van, proci i5 6. gen, 4gb ram, win10
melyik programmal tudnám kihozni a filmekből a lehető legjobb minőséget?
a filmek külső HD tv-n lesznek lejátszva, hdmi kábellel összekötve
a gefore kártyát nem feltétlen tervezem bekapcsolni lejátszásra, de gondoltam, oda írommásik dolog, az itthoni szintén HD tv-re ha rákapcsolom a notit, akkor a felbontás 1920x1080-ról leugrik, ha jól emlékszem 1366x768-ra, ennek mi az oka és mit lehet ez ellen tenni? samsung ue32h4000 a tv típusa
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
TommyGun
őstag
Sziasztok
Van egy kaby lakes i3-as laptopom, (nincs benne dedikált vga) simán viszi az UHD videókat MPC-HCvel. Nem állítgattam benne semmit. A proci kb 25-30%ban van terhelve, szépen akadásmentesen megy, természetesen a laptop HD kijelzőjén. Kérdésem az lenne ha HDMIvel kitolom a képet mondjuk egy SmartTV-re kell valami trükk hogy ne szaggasson? Elolvastam a fenti összefoglalót de ott 1080p-re van utasítás főleg. 4K-ról tudna esetleg vki valami összefoglalót adni nekem esetleg egy linket ahol ezzel foglalkoznak?
Köszönöm szépen."Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
Megkukkolom, elvileg van otthon egy 5 méteres high speed with ethernet "aranyozott" végő HDMI kábelem is, gondolom ez elég neki. (ez 2.0-ás hdmi lenne?)
Köszönöm a tippet!
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
TommyGun
őstag
Kifutottam a szerkesztésből.
Gondolom ha az 1080p-sek alá berakom a 2160p-s értékeket az úgy is megfelelő? Tehát nem cserélem hanem bővítem a listát.
(amúgy erre mi szükség van? Értem én az FPSt meg hogy frissítés stb de ha a laptopon ez akadásmentesen megy ott nem kell ilyet állítgatni, akkor a TVn miért gond ez? úgyértem végülis az is már egy monitor)[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
PuMbA
titán
válasz TommyGun #25168 üzenetére
"Gondolom ha az 1080p-sek alá berakom a 2160p-s értékeket az úgy is megfelelő? "
Nem, a kijelző natív felbontását kell ott megadni minden esetben.
"amúgy erre mi szükség van?"
Az emberek 98%-ának semmi szükség nincs, a többiek akadást vélnek felfedezni, ha 60Hz-en nézel például 23fps-es filmet, ugyanis nem egyezik a frissítési frekvencia és a képkockák száma, ami miatt kicsit bűvészkednie kell a VGA-nak.
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Jahogy a laptopin most azért nem akad mert benne vannak a HDs értékek.
Értem, köszi!"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
törölt tag
Ez a gépem, és ez a TV-m.
Szeretném ha a gép akadás mentesen tudná lejátszani a 4K filmeket, valamint a BD 60 fps filmeket is.
A Sony TV tudom,hogy nem 4K-s!!!
Azt olvastam,hogy ez az Intel 2500 Graphics kártya, nem kezeli még a 4K-t.
Mi lenne a megoldás erre? Cseréljem le a gépet teljesen? Ez egy Lenovo Tiny mini pc, és nem szeretnék méretben nagyobbat ha lehet!
K -
PuMbA
titán
válasz #46129152 #25173 üzenetére
Az adott márkájú RX550 kártya adatai között a méreteket megnézve meg kell nézned, hogy belefér-e. Bele lehet tenni, mert az integrált videókártya nem foglal helyet, a processzorban van.
Illetve a Windows 7-et le kéne cserélned 10-re, mert már 8 éves operációs rendszer, ami az informatikában majdnem a kőkorszaknak felel meg. 7-en már csak bűvészkedéssel mennek a 4K HDR filmek.
Ami még gondot okozhat az a régi alaplap, ilyen új VGA kombináció. Egyes alaplapok nem bírják kezelni az új kártyákat, de ez majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm az infókat, ezt így legalább értem... :-)
Gondolom ide már nem nagyon fér el semmi!
Ha erre Win 10-et teszek, előrébb nem vagyok vele.
Tehát az a biztos,ha egy új Mini pc-t keresek, ami már alapból tudja ezeket, amit szeretnék.
Egy ilyen már vinné a 4K tartalmakat?https://www3.lenovo.com/hu/hu/desktops/thinkcentre/m-series-tiny/ThinkCentre-M910q/p/11TC1MT910Q?menu-id=M910_Tiny
-
TommyGun
őstag
Az 1,4 nem elég filmekhez? Az elvileg tud 4K-t 30Hzen ami ha csak filmezik vki akkor elég nem?
Mellesleg megcsináltam az MPC-HCban a 2160p-s dolgot amit javasoltál, sokkal sokkal jobb, talán néhány percenként vmi nagyon hangyafasznyi reccenés mintha lenne de ez gondolom abból van hogy a afilmek ilyen 23,938 vagy mi a tököm fpst tolnak meg 29,981, de ez KB hibátlan nekem. Sajnos a kábelem csak 1,4es de filmet nézni hibátlan. Nem tudom a laptopimon 2,0-ás HDMI van e, majd megnézem lehet veszek egy kábelt de filmet nézni ez így hibátlan köszi.[ Szerkesztve ]
-
Ch4r0n
tag
Kicsit én is hozzászólnék a témához, mert pont aktuálissá vált számomra.
Nekem is az a bajom, hogy ilyen kis mikro reccenések vannak a 4K videóban. Én egy intel 630-al próbálkozom, ami egy g4600-as prociban van. Msi pc mate B250 alaplappal, 8GB Ram, 7200rpm sata3 128mb gyorsítótáras HDD.Az alaplapon 1.4 HDMI van ha minden igaz. Az intel spec-ben 2160p-re 24Hz és afölött ezt írja a weboldalukon. Nekem 30 Hz-en fut, aminek már önmagában is örülök, mert azt hittem csak 24 lesz.
Eredetileg semmi képem nem volt az új TV-vel. Aztán rájöttem, hogy a hdmi 1.3b kábel miatt. Kerestem itthon 1.4-est azzal 30Hz-en fut 2160p-ben.
Az erőforrások nem fogynak el CPU 10-20%, GPU 40-50%, RAM 50% ennyire van kihasználva a gép.
Gondoltam veszek egy delock 2.0 60Hz-es kábelt, hátha megszűnik az akadozás, de ezzel is ugyan az a helyzet. Lejátszók terén a legjobban a DivX Player utána a MPC-BE, MPC-HC jöttek be. Csak ezek használták ki az intel hardver gyorsítását. Pedig kipróbáltam vagy 20 lejátszót... A többi processzorral próbálta kiszámolni ami katasztrofális eredményekkel járt... Illetve volt amelyik tisztán GPU val és nem dekódolt hardveresen, ilyenkor is elfogyott az erőforrás.
Próbálgattam azt a MadVR-t, de az lett az eredménye, hogy az is csak a procit és a gpu terhelte... Illetve a teljes képernyős módnál, hogy a Hz-et állítsa automatikusan a videóhoz, de nem segített.
Kérdésem ha veszek egy RX550-et azzal elvileg 60Hz lesz a képfrissítésem? Panasonic tx-50ex700b tv-m van.
Úgy folyamatosabb lenne minden? A videók meg maga a Win10 is? Megszűnnének a reccenések?
Nvidia1030-nál jobb a RX, jobban kezeli a 4k videókat, megéri a felárat? -
PuMbA
titán
válasz Ch4r0n #25184 üzenetére
Nem kell reccennie, ha úgy állítod be, ahogy a téma összefoglalóban. Intel driver a legújabb az Intel honlapjáról? Intel vezérlőpult -> Videó menüben alapértelmezett alkalmazás beállításokra kell tenni mindent vagy kikapcsolni. madVR-t természetesen kihagyva, mert ahhoz harmat gyenge az Intel Viszont 30 fps-nél nagyobb videót ugye nem tudsz jól lejátszani a 30Hz miatt, ahhoz HDMI 2.0 kell és RX550. NVIDIA hanyagolós multimédiára.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4r0n
tag
Na sikerült megoldanom! Köszönöm, a segítséget!
Szóval a mpc-hc lett a befutó, mert mpc-be ugyan olyan gyors volt, de a színeket valahogy nem jól kezelte. Ilyen nagyon sötét volt, meg minden nagyon vöröses árnyalatú volt rajta. Én annyira nem tudom a különbséget a mpc-be hdr-re van igazából? Mert a hrd-es videónak jók a színei benne.
A DivX Player is nagyon jó, jól kezeli a színeket, meg szintén a hardveres gyorsítást is, csak abban nincsen meg az a kényelmi funkció, hogy a teljes képernyős módhoz adott Hz-et állít be.
Természetesen a intel oldaláról elsőként tettem fel a legújabb drivert, amikor elkezdtem próbálkozni. A driverben a "videó" fül alatt "Alapértelmezett alkalmazásbeállítás"-okon hagytam mindent illetve tiltottam. Azonban a tanácsodra újra benéztem ide és ekkor már jobban elmerültem benne.
Ekkor fedeztem fel, hogy ott van bal oldalt a "képjavítás" és itt még voltak funkciók amiket ki lehetett kapcsolni. Itt is mindent alapértelmezett alkalmazásbeállításra és tiltásra raktam.Végül felfigyeltem, hogy mintha ezek után folyamatosabb lenne az adott videó ha a hozzá illő Hz-re állítom az intel driverben a képfrissítést. Ekkor eszembe jutott, hogy ezt automatizálhatom azzal, amit javasoltál az összefoglalóban a mpc-hc teljes képernyős mód állításával.
Aztán pont volt egy 25Hz természetfilm videó, és 25-re be is lőtte a mpc-hc mellé a képfrissítést, amit a TV ki is írt és tökéletes lett! Nagyon szép folyamatos volt így minden.
Aztán jött egy mozifilm 23,98 Hz-es. Néztem, hogy ezt is 25Hz-re lőtte be a program, ezzel is javult, de még nem volt az igazi. Ekkor a teljes képernyős módnál ezt a frissítési intervallumot átírtam 24Hz-re. Ekkor már erre lőtte be a TV-t, 24Hz-et írt ki. Még folyamatosabb lett minden, de még így is néha néha beröccent.
Aztán mondom kipróbálom ha a programba 23Hz-re teszem milyen lesz? Átállítottam, a TV ugyanúgy 24Hz-et írt ki, de a programban biztosan 23Hz van az adott 23,98-as intervallumra és a kép is tökéletes lett. Egy darab beröccenés sincsen. Tehát bár a TV-24Hz-et ír, de valami mégis más ha a progiban 23Hz-et állítom, be. Főleg a stáblistánál lehet látni, hogy teljesen folyamatos most már az egységes sebességű lentről felfelé mozgás.
Tehát miden rendben! Köszi!
-
Ch4r0n
tag
válasz Fandango #25185 üzenetére
Arra utaltam, hogy vannak render eljárások, amik tisztán CPU-t használnak és tisztán számítási kapacitásból próbálják megalkotni a képet. Esetemben 99% CPU használat a gép meg fagy.
Vannak amik ugyanezt a GPU számítási teljesítményére apellálva teszik, hardveres gyorsítás nélkül. Én a MadVR-t ilyennek látom. Esetemben a GPU 3D használat 99% és a gép itt is fagy...
Illetve van amikor a GPU-ra épített hardveres dekodoló chip aktiválódik hardver gyorsítás lép életbe és minden csak fél gőzzel vagy még annyival sem dolgozik és tök folyamatos minden. Esetemben ez van miután megtaláltam a megfelelő lejátszót és a megfelelő beállításokat.
Ott volt a "csak" szócska, hogy csak ezt vagy csak azt dolgoztatja, de nem kapcsolódik be a hardvergyorsítás. Ez a legfrissebb win10-nél ahol végre a GPU-t is lehet monitorozni tisztán látszik.
Ha már GPU, most olyan 50% a 3D, 40% a Video Decode, 30% a Video processing.
MadVR meg 99% 3D, 0% a Video Decode, 0% a Video processing.Így értettem...
Más téma.
Amúgy RX550 meg általánosságban a Radeon kártyák miért jobbak a multimédiára? Azt hittem az Nv Cuda a jobb, legalábbis Adobe programokban van ilyen támogatás. Vagy keverek valamit? -
balazska92
senior tag
sziasztok!
Ugye ha full hd felbontású tv-n játszok le akármilyen nagyobb, 2k, 4k stb felbontású tartalmat, én abból semmit nem fogok érzékelni, nem lesz jobb, szebb a kép, mivel a tv-m csak full hd-t jelenít meg.
-
Márton
nagyúr
válasz balazska92 #25189 üzenetére
Dehogynem!
A veszteséges videótömörítés miatt egy nagyobb kicsinyítve mindig jobb.
Aztán keress rá a "chroma subsampling" kifejezésre, ez is jótékony hatással van a 4k kép fullhd kijelzőn való nézésére. Röviden úgy tudnám jellemezni, hogy a fullhd anyag fullhd monitoron olyan "videós", míg 4k anyag ugyanazezen a monitoron olyan hatást ad, mintha fotó minőségű videót néznél. Leesik a képernyőről na
Persze mindehhez megfelelően közelről kell nézni a kijelzőt (még épp ne lásd a pixeleket), és jó szem is kell hozzáEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ch4r0n
tag
Ahha értem már. Köszi, hogy felvilágosítottál! Gondolkozom egy RX550 beszerzésén a jövőre nézve.
A hosszú irományomat kiegészítve úgy nézem nem elég a programba beállítani a 23Hz-et az intel driverében is pont 23-ra kell állítani ezt az értéket egy 23.976 videónál csak akkor lesz jó teljes képernyőn.
Ha a driverben 30Hz en hagyom, akkor be be szaggat a kép még mindig.
Tehát az jó hogy a MPC-HC automatikusan beállít egy értéket teljes képernyős módban, de nekem hozzá kell igazítanom az intel driverben a képfissítést manuálisan, akkor kapom a legjobb eredményt.Ezt kipróbáltam a 25Hz videónál is és ott is ez volt. Gondolom az MPC-HC a kijelzőt átállítja, mert a TV kiírja,de a videokártya ugyanúgy 30Hz-en dolgozik, ha nem szabályzom le az intel driverben. Mikor ctrl+J nyomok pedig semmi különbséget nem látok az fps értékek között, mikor a driverben 23 és 30Hz között váltogatok teljes képernyős módban. Azonban a stáblista folyamatosan szaggat ha nem veszem vissza 23Hz-re a driverben.
-
PuMbA
titán
válasz Ch4r0n #25193 üzenetére
Az MPC-HC ugyanúgy az egész rendszer képfrissítését állítja (más milyen nincs is), tehát ha kiteszed teljes képernyőre a videót a TV-n, akkor a TV-nek írni kéne, hogy a 30Hz átváltozott 23Hz-re, legalábbis a Samsung TV-k infó sávja frekvencia vagy felbontás váltáskor előjön és kiírja, hogy már 23Hz van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
30fps és 60 fps között szemmel láthatólag mekkora különbség van?
Egy FHD megjelenítőn, és egy 4K megjelenítőn? -
törölt tag
Mindig elszomorítasz... :-)
Most lenne egy ilyen:
Alaplap MSI B250I PRO
Processzor Intel Core i5-7400
Rendszermemória Crucial 8 GB KIT DDR4 2133MHz CL15
SSD meghajtó SanDisk SSD Plus 480 GB
Számítógép ház AKASA Cypher 120WOnboard Graphics
• 1 x HDMI™ port, supports a maximum resolution of 4096x2160@30Hz(7th CPU), 4096x2160@24Hz(6th CPU), 2560x1600@60Hz
• 1 x DVI-D port, supports a maximum resolution of 1920x1200@60HzEz jó lenne a következő 4-5 évre otthoni lejátszónak?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest