- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz #40553216 #63494 üzenetére
Valóban nem fedi pontosan a helyzetet, de nem is lényeges, mivel itthon nem készítünk igazi pizzát, csak fagyasztottat melegítünk fel. Érzékeltetni próbáltam, hogy mennyire nem vagyok hajlandó elfogadni az elektromos kemencét. Ameddig léteznek olyan pizzériák, amikben fatüzelésű kemencében sütnek, addig csakis olyanokat választok.
Pont úgy vagyok ezzel, mint a szilikonnal töltött mellekkel. Ameddig van a bolygónkon eredeti, addig bottal sem piszkálok meg egy műanyagot.#63498Laca1212
Ezt kapásból cáfolom, több ismerősöm, köztük a barátnőm, mostani feleségem rendszeresen készített pizzát 1993-ban és utána pár évig. Ma már szóba sem jöhet, profikra és kemencére bízzuk, a legközelebbi tőlünk 5 perc sétányira van.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék venni egy felültöltős mosógépet. Jelenleg egy kb. 10 éves Whirlpool felültöltős mosógépük van, ami pár napja ismét megadta magát. Volt már ilyen, azt a javíttatást még benyeltük, de egy újabb 20-30e Ft-os összeget inkább már egy újba pótolnék.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy mostanában mik a megbízható márkák?
Az lenne a fontos, hogy:
- ha baja van (mondjuk márkára jellemző típushiba), ne kelljen a gép árának negyedét egy alkatrész cseréjére kifizetni,
- illetve nyilván jó lenne, ha jellemzően nem is lenne meghibásodásra hajlamos.Ez utóbbira utalhat talán, ha nincs teletömve felesleges funkciókkal - de ez csak egy tipp.
A garancia hossza is fontos lenne, sokkal inkább, mint a márka. 2 évet adnak általában, ha jól látom.
Ez a 2 év garancia ahhoz van kötve mosógépnél is, hogy:
1) Szakszervizes köti be?
2) És évente szakszervizessel ellenőriztetni kell?Ebben kérnék egy kis iránymutatást.
Ha most megnézem, miket lehet venni, ezeket találom 90e Ft környékén:
Whirlpool TDLR 6030S
Indesit BTW S60300
Indesit BTW S6230PKöszönöm.
-
Gömbike
senior tag
Itt nézelődj: [link]
Meg tudod nézni a gépekről a bemutató videókat is.
Ez nem a rohadós mosógépgyártó csoport. Itt nem a fedélben van a mosó szeradagoló, és ez miatt ennek a cégcsoportnak a gépei nem mállanak szét pár éves korukra.
Ráadásul van bennük time manager, amivel tetszés szerint tudod állítani a mosási időt.
Én személy szerint a saját tapasztalataim miatt a wiccpúl csoport gépeit csak azoknak ajánlom, akit meg akarok sz@vatni.
A wiccpúlhoz tartozik az indeSITT is.De ha szüleid ragaszkodnak a wh csoporthoz, nem tudsz mit tenni. Legfeljebb két év múlva újra tanácsért fordulsz a fórumhoz.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Nagya21
addikt
Hali!
És 100K feletti ára legyen, mert akkor 2 év a gari.
Ha elfér a keskeny elöltöltős, akkor én azt ajánlanám.
A Zasszonynak is volt felültöltős, de már csak elöltöltőst veszünk.....
Eluxot, LG-t javasolnék elöltöltősbe, felültöltősben Eluxot.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Yager01
senior tag
12 terítékes Electrolux mosogatógépből melyik típust érdemes venni?
-
Gömbike
senior tag
Nyilván User függő.
Én irodában dolgozom, a feleségem teherautó szervizben( irodában). Külön mossuk a ruháinkat.
Ő magának a kímélő programot használja, én magamnak az 1 óra 2 perces gyors intenzív mosást.
A plédeket a takaró programmal mossuk, az ágyneműt a higiénia programmal.
Ezeken a programokon nem lehet állítani a mosási időt.
De a pamut proginál a 2 óra 20 percet vissza szoktam venni 1 óra 45 percre.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
titán
Szia!
Inverteres electroluxot használok lassan 5. éve, nagyon jó kis gép. A garanciát 5 évre meghosszabbítottam annó. Az electrolux oldalán 5 év kiterjesztett garanciával kaphatóak most gépek. Esetleg érdemes lenne rákérdezni, hogy ez biztosítós kiterjesztett garancia, vagy a gyártói garanciát terjsztik ki 5 évre. Az ára miatt említettem meg, mert biztosítós kiterjesztett garival azért olcsóbbak a gépek máshol.
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
Hali!
Te kérdezted hogy mi van akkor ha nagyon leveszed a mosási időt.
Erre válaszoltam, hogy olyankor a gép megemeli a vizszintet, több vizben mos, (lehet intezívebben is pőrgeti a dobot), így ellensulyozza a rövidebb mosási időt.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
d@minator
addikt
válasz Laca1212 #63508 üzenetére
A Miele lenne (amit jócskán meg kell fizetni) de abból nincs felültöltős.
#63507 pjen:
- - - - - teljes töltetnyi erősen szennyezett ruhaneműhöz
- - - - teljes töltetnyi normál mértékben szennyezett ruhaneműhöz.
- - - teljes töltetnyi enyhén szennyezett ruhaneműhöz.
- - kisebb töltetnyi enyhén szennyezett ruhaneműhöz (max. fél töltet javasolt).
- a legrövidebb ciklus kis mennyiségű ruhanemű felfrissítéséhez.
Egy programon belül ezeket jelenti az 5 fokozat. Vagyis a teljes erősen szennyezett helyett beállíthatsz négy rövidebbet. AEG-nél ha jól rémlik két rövidebbet. Természetesen meghatározott idejű programoknál ez a lehetőség nem biztos, hogy adott( pl. selyem). -
Taci
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ és a sok tanácsot, utána járok mindennek!
-
Laca1212
őstag
válasz tothjozsi96 #63517 üzenetére
[(#63504) Gömbike]
Na meg ha rohad némelyik, attól már megbízhatatlan is egyben? -
tothjozsi96
addikt
válasz Laca1212 #63518 üzenetére
Egyénkérdése az egész, de szerintem te se szeretnél úgy vásárolni hosszútávra hogy 5-6 év múlva elkezd rohadni a teteje. Amúgy nálunk Indesit felültöltős van, 8-10 év körüli lehet és egy foltnyi rozsda nincs rajta. De például nagyszüleimnél más márkájú felültöltős nagyon szépen rohad, tiszta rozsdafoltos a teteje.
[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
válasz tothjozsi96 #63519 üzenetére
Nem ez volt a kérdés...
-
Peat;)
veterán
Lehetne, hiszen az elöltöltős és a felültöltősnél a dobrögzítés más megoldás. De józan paraszti ésszel azt gondolná az ember hogy az elöl töltős az aminél nagyobb mérnöki tudomány kell hogy ne essen szét az 1300-as centinél. A régi kis szoci kocka felültöltős (hajdú talán?) nem egy háztartásban mai napig megy, kb 3x éve.
Általánosságban, nem 63521-esre reagálva:
Ez a rozsdadolog is aranyos indok, mert van egy gyártó amely rozsdásodik akkor x*ar az egész konstrukció. Ha valaki elém tol egy papírt hogy ez az egyetlen lehetséges negatívum mondjuk 10 éven belül én aláírom és veszek egy radiátor festéksprayt meg életem végéig felültöltős gépet amíg vízzel mosunk.Másik dolog, a mosógépben hő képződik. A felültöltésnél ez könnyen távozik, a tetőrész 100%-ban tisztán tartható. Persze rozsdásodhat egy gyártó esetében. De a higiénia egy látható, kezelhető és ellenőrizhető formában van jelen legalább pont a legkritikusabb területen, amit nem ér úgy víz, nincs megfelelő öntisztítás.
A párás levegő az elöltős esetében nem tud olyan hirtelen távozni. Nem tudom azóta megoldott-e hogy takarítható legyen, vagy amit nem látunk nem zavar alapon nyugtázza a tulaj hogy biztosan szép tiszta a gépezet belseje a dob feletti részekben, résekben.
Én lakás után családi házba is felültöltőset vásároltam, AEG-t(Electrolux), de rokonságban ilyen is olyan is van. Láttam Indesiten rozsdát a felültöltősnél, a 15 éves AEG-n meg nem. Láttam elültöltőst ami tökéletes és olyat is ami kicsit már eresztett elöl az ajtónál, cserélni kell a tömítést. Mindennek van valami nyűgje előbb utóbb amiben víz megy és egy dob vizes ruhákkal 1000 felett is forog már..ez elkerülhetetlen hogy kinyírja a gépezetet, a Nasa marsjáró is megdöglik előbb utóbb és nem hülyék tervezik.
Tökéletes megoldás nincs, mindenki azt választja ami megfelel neki, de ez a topik nagyon végletekben gondolkodik, ezzel néha szerintem feleslegesen szűkítve a termékek körét, de olyan határozottsággal mint amivel én csak az 1x1-re mernék válaszolni.
Én csak annyit írnék mosógépnél hogy ha felültöltős akkor indesit, whirlpoolt ne. Ha kevés a hely és nem akar rápakolni szárítót akkor felültöltős, ha rá akar pakolni akkor egyértelmű. Minden más esetben funkciólista, nagyobb gyártói név és garancia időtartama alapján döntenék, vagy mosógépszerelőt kérdeznék éppen most mi a helyzet. De nehéz, hiszen modellenként más és más a minőség gyártón belül is.
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
beépíthető keskeny mosogatógépben 100ezres kategóriában mik a jók? IKEA lagan, Candy CDIH 1L949, ezt a kettőt néztem még csak, tudnátok ajánlani?
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
d@minator
addikt
válasz Laca1212 #63508 üzenetére
Elöltöltősben sincs megbízható márka csak a Miele. Azért nem gyárt felültöltőst, mert a minőséget meg kell fizetni aki meg felültöltőset vesz általában kis lakásban lakik így nem fog ilyen árú gépet venni.
A többi gyártó meg olcsó készülékeket szerel össze, mert erre van kereslet. Az olcsó készüléken kevés a profit így nem cél a 10-20 éves működés, mert úgy bezárhatnák a gyárakat. -
Astery
senior tag
Hátha van vkinek tapasztalata ... ha nincs akkor azért fogok tudni választani ... csak éppen hogy túl nagy a választék. Hálószobába vennék oszlop ventilátort. Halk legyen, ne túl erős mert viszonylag közelre kell és távirányító is jó lenne.
-
pjen
félisten
-
titán
válasz Laca1212 #63536 üzenetére
A miele is annyira bízik a saját gépeiben, hogy a 20 évre tervezett gépére ad 2 illetve 3 év jótállást:
Semmi gond nincs a többi márkával, teszik a dolgukat. Aki pedig mielét szeretne horror áron, vegyen azt, használja egészséggel. Én például azért használok felültöltőst, mert nekem annak a használata kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Bármilyen fórumtémában megvannak a helyi fundamentalisták és ez alakul ki, hogy csakis a legjobb, ami irreálisan drága az elfogadható, azon kívül minden szar.
Pedig az emberek túlnyomó többsége nem a legjobbat akarja irreális áron, hanem adott áron a legjobbat, vagy pedig ár/értékben a számára megfelelőt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
titán
Én nem láttam olyan autót, aminél azt állítaná a gyártó, hogy x év élettartamra tervezve (egy-egy elemére a gépkocsinak esetleg). Eleve marhaság az egész, mivel bármlyik otthoni felhasználásra szánt mosógépet tönkre lehet tenni rövid idő alatt, ha úgy használja az ember. A másik oldal pedig, hogy a 100 ezres gépek is sokáig megbízhatóan működnek, ha az ember megfelelően használja.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz d@minator #63531 üzenetére
Miele hogyan oldotta meg a higiéniás tisztaságot a dob feletti zárt részen? Vagy levehető a gép teteje, van rá okosság? Gombaallergiásoknak kizárt egy zárt és takaríthatatlan gép, igényesnek kell lenniük hogy legyen lehetőség a tisztántartása.
Abban egyet értek hogy más a célcsoport. Vannak kritériumok amik nem ár függvénye ugyanakkor. Szívesen megnéznék egy 15 éves mielét, tisztaság, tömítés elöl stb. Az a baj hogy ezekről nincs információ és ez a topik is általánosságban beszél, meg következtet, nem kimondottan a gyakorlati tapasztalatokra épít ebben a konkrét esetben.
Egy felültöltős AEG családban 15 éve megy, patyolat tiszta, legalábbis felül, tömítés minden ok. De nem írom le hogy AEG tuti megy 15 évet, nem merem. Nem értem honnan ered ez a magabiztosság, a topiklakók között sokan 10+ éve Mielét használnak talán és ha sokaknál megélte akkor mehet az ajánlás, elismerem. Ez esetben a tisztaságra kaphatnánk választ ez komolyan érdekelne, hogy ha megdöglik majd az én AEG-m majd akkor tudjam hogy ez már megoldott dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs