- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok
Van vmi ajánlott mosógép? Elöltöltös kell és ne legyen keskeny kivitel. Nagyjából 100 ezer a limit.
-
farkas-j
őstag
válasz arcsin #60330 üzenetére
Köszi szépen! Ennél meg 16Ft körül jön ki egy mosogatás. Én nem akarom megváltani a világot és nem akarom ráerőszakolni senkire a véleményemet. Mindenki azt használ amit akar, amit meg tud és akar fizetni. Én csak jeleztem, hogy a por olcsóbb, hasznosabb (előmosás), takarékosabb és környezetkímélőbb megoldás mint a tabletta/kapszula. Nekem nem kell a sok az egyben kapszula, hiszen a vízlágyítást elvégzi a gép műgyantával és a hozzávaló "filléres" sóval, a végén meg ott van az öblítő. A porral meg jól előmos és mosogat.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz #16820480 #60332 üzenetére
Amit írtam, az nem a hőszivattyúsra vonatkozik hanem a hagyományosra! Nekem sajnos helyhiány miatt nincs szárítógépem. A topikon azon folyik időnként a vita, hogy a hagyományos vagy a hőszivattyús a jobb. Mindegyiknek van előnye hátránya.
Hagyományos: Általában jóval olcsóbb, egyszerűbb, nem igényel drága karbantartást. Hátránya, hogy sok vizet használ.
Hőszivattyús: Általában sokkal drágább, kevesebb energiát fogyaszt. Ha ki kell teljesen tisztítani, akkor ez házilag az átlag usernek nem fog menni, a szerviz viszont jó drágán csinálja mert nagyon szét kell szedni a gépet.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz hodostamas #60352 üzenetére
Legjobban ezért irigylem azokat, akiknek van szárítógépe!!!
-
farkas-j
őstag
válasz #04441088 #60345 üzenetére
Gondolom olyan beépíthető gépet vettél, amelyiknek a kezelőszervei az ajtó előlapján vannak és alatta bútor lap van. Elvileg egységes az előlepi kezelőpanelek mérete, de ha még sem mert a korábbi nagyobb volt az új meg kisebb, akkor a meglévő bútorlap nem takarná eléggé az előlapot. Úgy tudom ezekkel az elemekkel lehetne a hézagot kitölteni. Annyit kellene bepattintani amennyi szükséges.
-
farkas-j
őstag
válasz tibbike01 #60356 üzenetére
Azért, mert a mosogatógép egy rövid előmosással kezd. Ekkor távolítaná el a nagyobb és a zsíros szennyeződések kevésbé kötött részét. Mivel a zsír hideg vízben nem oldódik, így vagy nem oldódik le megfelelően a nagyja zsír, vagy lerakódik a mosogatógép különböző pontjain, így a következő főmosásnál ott fog keringeni a mosóvízben. Előmosásnál egy kevés gyorsan oldódó mosogatópor ezt a zsírt és koszt megköti és a vízzel együtt ki is ürül amikor az előmosó víz kiszivattyúzásra kerül. (Ezért készíti a legtöbb gyártó úgy a mosószer adagolót, hogy van benne egy kicsi előmosáshoz való adagoló rekesz is.) Ez után jön a meleg vizes mosogatás amihez már kevesebb mosószer is elegendő.
Valaki korábban azt hiszem ebben a fórumban linkelt itt egy jó kis amerikai Youtube videót ebben a témában. Ajánlott megnéznivaló! Angol feliratos amit a Youtube le tud fordítani magyarra.
Egyébként ahogy írtam, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, csak az általam (is) preferált megoldás gazdaságosabb és jobb hatásfokú.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Zsolt!! #60354 üzenetére
Talán a Beko.
Kezdjük újra:
100.000 Ft.
Mínusz 27% Áfa, kereskedő haszna, forgalmazó haszna, gyártó haszna.A maradèkból lehet egyáltalán mosógépet gyártani?
Nem a normális gépek ára magas, hanem a tudatosan alacsonyan tartott fizetésünk a szégyenteljes.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
-
pjen
félisten
-
farkas-j
őstag
válasz Gömbike #60366 üzenetére
Igen, én a hagyományos kondenzációsról és a hőszivattyúsról írtam véleményt. A kombi gépet meg sem említettem. Ott a kifújt szösz megy a lefolyóba, hacsak fent nem akad a szűrőben. Sajnos közel sem szösztelenít úgy mint a dedikált szárítógép. A kombival kb 14 éves tapasztalatom van. Most, hogy már csak ketten lakunk a párommal, már nem olyan fontos a szárítás ezért sima (Beko) mosógépet vettünk.
-
Danecay
addikt
válasz ribarszki #60215 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet neked és minden segítő szándékú fórumtársnak! Még csak most volt időm szétszedni és foglalkozni vele. Úgy néz ki, hogy nálam is ez a gond. Szakadt volt, megpatkoltam és működik, melegít. Természetesen nem áll szándékomban ilyen módon használni, csak a próba miatt tettem, amúgy is még csillámlemezt is be kell szereznem, ami ugyan szokott lenni a helyi gazdaboltban is de éppen elfogyott, majd hoznak.
#60203 farkas-j Ugyanez a rajz volt a mikró burkolatának a belső oldalán is felragasztva. Lehet, hogy ez általános, de emlékeztem rá, hogy linkeltél egy ilyen ábrát -
farkas-j
őstag
Aki akarja érti, aki nem az nem. Keress vissza a fórumban az említett Youtube videóra. Abból talán megérted. Csak megjegyzem hogy se a sót se az öblítőt nem kell figyelni még a lenézett Beko mosogatógépemnél sem. Jelzi ha utána kell tölteni valamelyiket.
-
edeleny
őstag
Hú, gyerekek, egyesek tevúton, vagy qvára vakon vannak a tanacsaikkal!
Szárítógép nem használ vizet, a ruhaból szedi ki. Bármilyen hihetetlen, ilyen laikus mint en is tudja. Októberben vettem egyet, akkor jártam körbe a témát. Örülök, hogy nem itt. Hőszivattyús, kondenzációs! Az első modernebb technológia, a másik kicsit régebbi. Az első gazdaságosabb mint a másik. A hőszivattyús jellemzően 40 - 50 fokon dolgozik, a kondenzációs 70 körül. ( hideg kondenzátoron csapatja ki a párát, majd vissza melegíti a levegőt) Ez lényegi különbség. Szűrőt ugyan úgy pucolsz,amit meg nem tudsz kinyitni, oda mindkettőnél szerviz kell. Szervizköltsegről meg kb. olyan beszélni, mint, hogy a dízel autóé több mert bonyolultabb. Van még olyan, hogy a vizet a csatornába üríti, vagy belső tartályos. Meg, hogy ez a víztartály mekkora. És akkor itt jöhetne, hogy belepő szint ez meg ez a márka, olcsó de meg van az ára, közép, felső kategória. Ezt meg ezt a márkát ne vedd, mert sokat vittek vissza belőle, de ilyet sehol nem olvastam!
Meg lehetne olyan tanacsis, hogy szárító gép elé minél nagyobb fordulatú centrifuga. Akinek kombi kell, mert nincs hely, annak kombi kell, tök felesleges letorkolni, hogy ne vegyél. Inkább tanács, hogy mi a hátránya, és hogy lehető legnagyobb fordulatú centrifuga. Na erről ennyi.[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy slim kivitelű LG mosógépünk, ami egyébként teljesen jó, de az új helyen sem lesz annyi hely, hogy beférjen egymás mellé a mosógép és a szárítógép (115cm hely van a kialakított részen, talán lehetne a közfalat úgy farigcsálni, hogy jó legyen, de nem szeretnénk, ha nem muszáj). Elkezdtünk nézelődni új mosógép és már mellette szárítógép kapcsán. Amiket kinéztünk, vállalható 300-350.000 Ft-os árig - a kettőre együtt:
- Samsung DV70TA000AE/LE hőszívattyús szárítógép
- Samsung WW90TA046TE/LE elöltöltős mosógépVéleményekre lennék kíváncsi, mennyire jók a Samsungok. Neccesen beleférne AEG szárító és LG mosógép, viszont ott a szárító 69 mély, és elviekben az összeépítő keret már nem lenne jó hozzá.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
edeleny
őstag
Anno a legelső porszívóm egy porzsákos Daewoo volt. Némi használat után rajottem, hogy fél év alatt a porszívó árát költöttem papír porzsákra. Akkor mókoltam textil. (a márkához csak papír vokt, egy másik márkáét alakítottam át.) Gazdaságosabb lett, de nem egy végleges megoldás lett. Pár ev után, mikor kilehelte a lelkét, (a villanymotor nem kultiválta, higy megis csak kap port) vettem már Hepa filteres porzsák nelkülit. Semmi bajom nem volt vele, kuka fedél udvaron kinyit, kosz eltűnik, időnként kimostam amit ki kell. Sajnos a filter az egy idő utan akármit csináltam elrakódott, vettem másikat. Aztan sok ev után már nem lehetett kapni, megint másik markából kellett faragni. Most egy Philips ciklonos van. 30 e. volt. Mindene A, vagy A+ kategóriás, uber csendes, kicsi konnyű, szí'mint az állat! Ugy hogy van élet az olcsó porszívók kategóriájában is! A következő, tuti aksis lesz! Csak röhögök a Dyson reklámon, akár egy órás üzemidő. Mire terveztétek, egy hónapos áramszünetre? Kb 120 négyzetméter, kertes családi ház, kutya, macska. Heti kb 3,4 alkalommal használjuk, alkalmanként max10, na jó 15 percet. Lövésem sincs, mi tarthat ettől tovább!
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz chester91 #60372 üzenetére
Miért nem teszitek egymás tetejére. Nekem lenne helyem, mégis úgy van. Baromi menő, és kényelmes.
Nekem kb. 13 éve van Samsung mosógepem. Nem rohad, igaz nem a fürdőben van. Teljesen jól műxik. Egyszer kellett tisztítani a dob légtér osszekötőjet, es pár hónapja szenkefét cseréltem a motorba.
[ Szerkesztve ]
-
-
chester91
senior tag
válasz edeleny #60375 üzenetére
Úgy tervezzük, csak a jelenlegi LG-re nem lehetne rátenni, mert egy vékonykivitelű, ami akkor kellett, amikor panelba jöttünk albérletbe. De most végre sajátba költözünk, így akkor már lehet cserélnénk. Csak nem tudom, mi a tapasztalat a Samsung gépekkel ilyen téren. Hűtőben abszolút jó, ahogy tv-ben is a dél-kóreai márka, de ebben nem tudom.
Egyébként nem fürdőben lesz, hanem van a fürdő mellett az emeleten egy beépített szekrény, amiben van mosógép kiállás, így oda akarjuk. Csak jobb lett volna, ha nem kellene a mosógépet cserélni, mert egyébként az az LG abszolút jó, nincs vele bajunk.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
ribarszki
őstag
válasz edeleny #60376 üzenetére
Én visszaolvasva nem látok olyat, hogy bárki azt írta volna: "a különálló szárítógép vizet használ a szárításhoz" Ha volt ilyen, akkor mea culpa, de én nem találom. Amiről írtak a fórumtársak, hogy a mosó-szárító kombigép vizet használ a szárításhoz. Csak akkor nem értem a kirohanásod...
A mosó-szárítógép hideg legevő helyett hideg vízzel dolgozik, s a kicsapódó kondenzvízzel együtt megy a csapvíz is a lefolyóba. Egy sima mosógép vízfelhasználása egy átlagos mosási ciklusban 0,85kWh és 45 liter víz, addig kombi gép teljes vízfogyasztása mosással és szárítással 4,5kWh és 120 liter víz. Durván még 2x annyi a vízet használnak a kombi gépek csak a szárításhoz, mint amennyivel kimosnak.A Dyson 1 órás üzemideje Eco módban értendő, ami motoros fejjel inkább 45 perc. Mellesleg nagytakarításkor jól jön az egy óra, valamint nem kell olyan sűrűn töltened, így kevésbé növeled az akksiba tett ciklusokat.
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz chester91 #60377 üzenetére
Nekem szórakoztató elektronikából minden LG, mégis Samsung lesz a következő mosógepem is. Legalábbis az asszony azt mondta, hogy azt akarok venni. :)
Most láttam szétszedve, semmi rozsda, abszolút. A horganyzott részeken van némi utaló jel, de még ezer év. Nagyon jól mos, korához képest még tudás is van benne.
A legelső egy felültöltős Ignis, Indesit volt? 3 év alatt vezérlést kellett cserélni, és semmi fém nem maradt rajta, mondjuk ez 15 éve volt, tehát az infó nem releváns.
-
chester91
senior tag
válasz edeleny #60379 üzenetére
Szuper, köszi! remelem sikerül eladni a cserélni kívánt mosógépet és mosogatógépet, és akkor minden gond nélkül jön a szárító is
-
törölt tag
válasz farkas-j #60357 üzenetére
Közben nézegettem az LG honlapon az energiatanúsítványokat, és ott elég jól látszik, hogy a kombi gépeiknél csak mosás olyan 11 m3 vizet írnak átlag éves fogyasztásra, szárítással meg 21 m3, azért az elég sok.
Kicsit számolgattam, ha a legalább 5 éves élettartamot nézem (ennyi garanciát adna most az AEG), akkor heti két mosás-szárítással olyan közel 100 ezer forint előnye van a hőszivattyúsnak (felfelé kerekítve a számolásban). Ezzel nem hozná még be az ártöbbletet, de olyan 6-7 év alatt már igen, és cserébe egy kicsit kíméletesebb a szárítás, van szöszgyűjtő, meg nem pazarol annyira.más: Turmixgépből ezek a fejjel lefelé becsavarósak mennyire jók? Könnyebben tisztíthatónak tűnnek, de nem macerás a ki-be csavargatásuk? Illetve melyik márkát/típust érdemes nézegetni?
-
FerNandor
őstag
Üdv,
Van olyan, aki az aldis párátlanítót használja? Múltkor lecsúsztunk róla, de most van megint, ráadásul rengeteg. 45 ezer Ft. Megéri?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
salapp
addikt
válasz FerNandor #60382 üzenetére
Van a hétvégi telek pincéjében egy. Jónak tűnik. Kulturált a kezelés, a kijelző, nem zörög, két ventilátor sebesség is van. Az alacsonyabb sebességen nem zavaró a hangja (mondjuk hálóba nem tenném.) Van mellékelve egy cső, amivel folyamatos üzemben lefolyóba, összefolyóba közvetlenül be lehet vezetni a kondenzvizet.
Szimpatikus, hogy lehet beállítani tartani kívánt relatív páratartalmat vagy van ruhaszárítás funkció, olyankor maxigázzal dolgozik, hogy mielőtt megszáradjon a teregetés.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Gergőke88
addikt
Philips fc6728 tapasztalata van valakinek?
vagy van más ebben az árban ami jobb? (Kb100e...)
koszi! -
-
Doki16
addikt
Tudtok esetleg ajánlani 150-200 között jó hőszivattyús szárítógépet? Van esetleg ajánlott vétel?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
ivcsi86
tag
Sziasztok.
1-2 hónapon belül vennék egy mosó/szárítógépet és egy nofrost hűtőt.
Jelenleg LG mosóm van és Samu hűtőm, 6 évesek semmi bajuk (nem is volt), de költözés miatt másik kell.
LG-t anno azért vettem, mert ár/értékben ezt ajánlották a "mosógép szerelők fórumán" (ezt sajnos már ne találom pedig jo kis forum volt)
Samut hűtőt meg szimplán m baromi jó áron volt.Kérdésem az, hogy jelenleg mely márkák jöhetnek szóba e két gépnél, ami jó ár/érték arányú?
- Mosó/szárító kombóra ugy 250e-ig (nekem az LG, Aeg, Beko jut eszembe, Beko nyilván az ára és az 5év gari miatt)
- Hűtőbe meg 2 ajtós nofrostot szeretnék, itt 200-ig nyúlnék el (egy Gorenje tetszik, nincs a márkával tapasztalatom, az 150e lenne, sajnos a Samu és Lg 250 felett...)Köszi előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ivcsi86 #60389 üzenetére
Mosó-szárítóhoz annyit tennék hozzá, hogy az AEG is (most) 5 év garanciát ad, 2 alap és +3 online regisztráció után. Illetve 250-ért még csak sima kondenzációst fogsz kapni, ami rosszabb hatásfokú, jobban felhevíti a ruhákat és a kondenzációs tartályt csapvízzel hűti, ezért szárítás alatt is fogyaszt vizet (kb annyit, mint egy full mosási ciklus alatt). Ha ez fontos neked, akkor érdemes lehet hőszivattyús gépet nézni, de ezek 300 felett vannak már (Elux és AEG), vagy ha elfér, akkor akár külön mosó és szárító gépet (hatásfokra ez a legjobb megoldás víz és áramhasználat szempontjából is).
-
OPiiPO
veterán
Hali,
Kézi porszívóban ő még mindig ajánlott: Xiaomi Roborock Handheld ?
Köszi!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
einstein
senior tag
válasz edeleny #60371 üzenetére
Hú, gyerekek, egyesek tevúton, vagy qvára vakon vannak a tanacsaikkal!
Szárítógép nem használ vizet, a ruhaból szedi ki. Bármilyen hihetetlen, ilyen laikus mint en is tudjaEzt nagyon benézted. Nagy mellénnyel mindenkit lehülyézni, mindenféle utánaolvasás nélkül, azért nem semmi....
Többek között én voltam meglepődve, hogy a kombi (*) gépek mennyi vizet fogyasztanak szárításhoz. Ez nem azt jelenti, hogy nincs helye a kombi gépeknek, de nekem ez új infó volt, miután eddig én csak a különálló gépeket nézegettem.
* Mármint a nem hőszivattyúsak - de azokból meg egyelőre nincs túl sok féle forgalomban.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
chopin42
addikt
Üdv!
Már három hónapja hasznáok rendkívüli megelégedéssel egy Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C (SKV4106GL)-t. Még 48k volt a turbadotól, igaz, így gari már nincs
Tényleg imádom, kitapasztaltam, nálunk tökéletesen elég (járólap, egy csavart szőnyeg, kanapé, kárpitos cuccok, ágy, polcok).
De sajnos az élet közbeszólt, el kell költöznöm a feleségemtől és egyedül kell élnem (vajon miért, szerintem mindenki kitalálja... ) A porszívót itthagyom a jelenlegi otthonomban, szóval kelleni fog egy másik, amit az eddigi tapasztalataim alapján választanék, a hiányosságokat is beleértve.
Olyan akkus proszívót keresek, ami minimum olyan jó, mint a mostani, de jár hozzá szőnyeg kefe is (megoldottam nélküle, de jobb lenne), és esetleg kivehető akku is, illetve nem 150k+.
Állat nem lesz így, szőnyeg akad, kellene egy gégecső is a polcokhoz, géphez, mert azt elég nehéz takarítani az 1c-vel a porszívógép miatt, fárasztó.
Amiket néztem:
Xiaomi Dreame XR vagy Xiaomi Dreame XR Premium (VVN4) (nem tudom, mi köztük a különbség)
Esetleg Xiaomi Dreame V11 (bár ehhez még kell vennem szőnyeg kefét, bár nem drága, és legalább van).
100k-nál többet semmiképp sem költenék és nem márka alapján néztem, hanem ár-értéket keresek. Dysonok elérhetetlenek, és nem is jobbak tán, mint amennyivel drágábbak.
Valakinek valami tipp az 1c handheld+szőnyegkefe megoldásra? Sajét tapasztalatok is jók lennének.
KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
válasz einstein #60395 üzenetére
Hagyd rá, nem tudom, hogy hol olvasott utána, de már abban is tévedett, hogy van kondenzációs és hőszivattyús szárítógép
Minden szárítógép kondenzációs, csak vannak ezen belül olyanok, amelyek hideg vízzel (hagyományos szárítógép), míg mások meg egy hűtőszekrénnyel (hőszivattyús szárítógép) hűtik le a kondenzációs felületet, mert ugye le kell hűteni, hogy a víz kicsapódjon rajta (merthát a kondenzáció a víz kicsapódásának a tudományosabb neve )
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Napelem
- Androidos tablet topic
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs