- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- iOS alkalmazások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Meg tudja mondani valaki, hogy miért nem működik a 40 %-os philips kód a webshop-ban ?
-
Fece87
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, mosógépet szeretnék vásárolni, úgy gondoltam a mai napig hogy a Samsung WW80K44305W/LE lesz a jó választás, de sok rossz véleményt olvastam hogy a centrifugálás közbe nagyon ugrál. A Samsung mellett még ezt az LG F2J7HY1W -t néztem ki.
A segítséget szeretném kérni melyik lenne a jó választás a következő adatok tudatába:
- 7-8 kg mosókapacitás
- Elöltöltős
- A+++ energiaosztály
- 150e forintig
Ha lenne jobb opció akkor azt is szívesen fogadom.
Előre is köszönöm, Fece -
BBéci
legenda
válasz Hauptmann #49055 üzenetére
Ha apránként tenném a kukába, kitavaszodna, mire elfogyna. Három hatalmas, 200x95x85 centis doboz alja, teteje élei voltak polisztirollal bélelve. Tényleg közel egy köbméterről van szó. A karton mennyisége is irdatlan, szállíthatóra aprítani sem kis feladat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabesz87
veterán
válasz Fece87 #49054 üzenetére
Szia! Nekünk ilyen Samsung gépünk van (nem vagyok benne 100%, hogy pontosan ez a típus, de kinézetre teljesen ugyanaz, szóval ugyanez a széria). Nem tudom hol olvastad ezt, hogy ugrál, de ez hülyeség. Baromi halk, atomstabil, meg sem mozdul, kicsit sem remeg centrizés közben. Nem úgy mint a régi felül töltős gépünk, na az ugrált! SZóval én bátram ajánlom ezt a Samut!
-
SirKero
őstag
Üdv.
Edzett üveglapos gázfőzőlapról szeretnék véleményt ha van valakinek. Mennyire nehéz a tisztítása mennyire sérülékeny stb.
A Whirlpool GOR 6416/NB típusról olvastam,hogy több embernél is szétrobbant az üveglap ( és nem is cserélték garanciában ). Ez mennyire számít tipikusnak?[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok
Szülőknél leroggyant a mikrohullámú sütő, most hétvégén kell intéznem egy újat. Mit ajánlotok? Max 20L, lehetőleg fehér, tekerős. (?)
Van bevállt típus?
Kösz!
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
BB9000
senior tag
válasz Voice24 #49047 üzenetére
Philips Powerpro Aqua érvek és ellenérvek saját tapasztalatok alapján. Kb másfél éve napi használatban van. Használható cucc, de csak kompromisszumokkal.
- Nagyon hangos. Kéziporszívóként használva csak maxon megy. A padlóporzívó módban két fokozata van: egy hangos és egy brutál hangos. A szívóerő messze nem tükrözi a hangerőt.
- A vizes felmosó része gyakorlatilag használhatatlan. A tartályba töltött víz nálunk nem folyik ki onnan és nem vesz részt a felmosásban. Ha benedvesíted a rongyot, akkor az abban lévő folyadékot keni szét a padlón. Ezt felmosásnak nem lehet nevezni.
- A forgókefe néhány hajszáltól is beakad és onnantól nem forog. Ekkor csak löködi a földön a morzsákat, szöszöket, felszívni a kefe nélkül képtelen. Olyankor kisollóval ki kell szabadítani a forgó részt, utána ismét használható a gép. Ez feltűnően gyakran előfordul nálunk. Kb kéthetente.
- A hepa szűrő a konstrukcióból következő módon igen gyakran eltömődik. Kb 3-4 óra használatot bír ki utána cserélni kell. Szerencse, hogy mosható. Vettem tartalékot és amíg szárad az egyik, addig a másikkal dolgozik a gép.
- Akkuidő: másfél év használat után kb 20-25 percig lehet használni egyhuzamban a gépet. Még épp elég, de ha tovább csökken, akkor akadályozni fogja a napi használatot. Direkt a 25 voltos modellt vettük (FC6409/01), ami kb 15 ezerrel drágább volt, mert ez papíron jobban bírja mint a 18 voltos.
- Írtam véleményt róla a Philips.hu-ra. Ugyanezeket leírtam, de nem tették közzé, mert beleírtam, hogy kb 5 ezer a tartalék hepa szűrő és ezzel megsértettem az ottani szabályokat.[ Szerkesztve ]
-
kicsi kecske
tag
SAMSUNG DV70M5020QW/LE vs AEG T8DBG48S
Első 150 auchanban és visszaadnak 20ezret ajándékkártyán. 2 év gar
A másik 180 körül van, de 4 év gar + 30ért 3 év gar.
Az első 7 kilós a második 8.
Mondjatok véleményt pls, hogy megéri-e az AEG a garon kívül a felárat. Anyámnak kell.. nekem a AEG van eddig minden fasza, de ő nem akar annyit költeni rá.. mennyire romlósak a Samu szárítógépek?“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
törölt tag
Megéri-e több pénzt kiadni egy inverteres mosógépért? Illetve felültöltős vagy keskeny mosógépet érdemesebb inkább venni?
A lehető legolcsóbban akarom megúszni, de nem akarok spórolni a minőségen
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ribarszki #49069 üzenetére
A manóba! Akkor ezért érzek porszagot, amióta kimostam. Megette a fene,ha minden ötödik porzsák után szűrőt is kell cserélni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Fece87 #49054 üzenetére
Két különböző mélységű gépet nézel, vagy mindegy? Az 55 cm-esre majd esetleg könnyen rárakható egy szárító a későbbiekben. A 45cm-es persze kevesebb helyet foglal, de arra már nyűgősebb lenne a nagyobb méretű szárító. Még megnézném a helyedben az AEG L6FBI27W-t, ami pillanatnyilag 110k-ba kerül, és 4 év garis 55cm mélységű, vagy van most Samsung is lényegesen jobb áron: SAMSUNG WW70J4273MW/LE, és nincs rajta Addwash ablak, amiről már hallottam, hogy problémás volt valakiknek. Továbbá még a középkategóriás Serie4-es BOSCH WAN24160BY Elöltöltős mosógépet is rendesen akciózzák 80k-ért.
-
ribarszki
őstag
Igen, ezért. Gondol el, ha egy tálba egy pici pesti csapvizet kiteszel párolgni, akkor milyen vízkő réteg marad utána. Ugyan ez a helyzet a hepa szűrőnél ha kimosod és megszárad. Mikronnyi réseken át távozik a levegő, így megszűrve a szennyeződéseket. Na most a vízkő ezeket frankón eltömti, roncsolja.
Nálunk 4 porzsák 1 évet jelent. Többek között ezért is jók a Miele porszívók. Mert a gyári porzsák 9rétegű, és pufira szívható. Az Epa/Hepa pedig simán kibír 1,5 évet. Sőt, ha nem vagy porallergiás, akkor untig elég a Miele sima Epa szűrője. Ami 5.000Ft Egyébként majdnem minden gépükhöz ezt adják, és az Allergy modell kap Hepát. Nem véletlenül..
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ribarszki #49075 üzenetére
Allergiás nem vagyok, de utálom a porszagot. Nálunk is 4-5 zsák az éves átlag, nem dönt anyagi csődbe a szűrő megvétele, de inkább költeném sörre azt a pénzt.
-
poli27
veterán
válasz kicsi kecske #49068 üzenetére
Nekem a samu nagytesója van a 9kg os 26 hónapja, heti 3-4x megy kb, eddig hibátlan!
-
BBéci
legenda
válasz ribarszki #49077 üzenetére
109 üveggel vettem, de nagyon gyorsan fogy. Az egyik régi hűtőmet egy barátomnak adtam, cserébe kapok tőle egy tálca Paulaner hefe weizent. Már megvette Münchenben, csak össze kell futnunk, hogy átvegyem. Azzal kihúzom év végéig, de ha valami jó vételre bukkanok, mint a lidlis üveges, barna Argus, biztosan betárazok egy kartonnal.
[ Szerkesztve ]
-
kicsi kecske
tag
válasz poli27 #49078 üzenetére
Köszi, amúgy nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne tudásban szárítási precizitásban ezek között az árkategóriájú gépek között. Persze az extra dobméretet stb-t meg kell fizetni, de a dolgát sztem az átlag usernek elvégzi. Ezen felül csak a garit tudom kiemelni ami érv az AEG javára nálam. Gyakorlatilag évi 15ezerből probléma mentes a gép, ha esetleg a 3. évben bekakil a samu akkor valszeg nem úsznánk meg 15ezerből a javítást. Főleg hogy mostanában olyan fogyasztói társadalomban élünk, hogy a gépeket kb úgy tervezik a mérnökök, hogy xy alkatrész pont tönkremenjen a gariidő végére
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
válasz peppe79 #49080 üzenetére
Párom 10 éves Zanussi üveg elektromos főzőlapjának nem nagyon ártott még a ciff, igaz munkás egy kicsit, nagyon makacs odaégêsnél pedig előkerül a dörzsszeres fémdörzsipárna, vagy mi is a neve, de még az sem ejtett benne nagy károkat
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Fr3eWar
őstag
Próbáltam bogarászni/keresni a topikot mosogatógép só témában, ami kitisztult, hogy sokan használnak, mert valamit regenerál a mosogatógépben, és nem a mosáshoz van közvetlen köze, illetve hogy Pjen nem használ sokéve
Aki használ azoktól kérdem, hogy milyen típust, melyik boltból vesznek?
Tablettáról ha jól tudom az ALDI-s ajánlott, egyelőre van egy nagy halom finish tabletta amit adtak a mosogatógéphez, meg van finis öblítő is, szóval próbára veszek majd egy doboz ALDI-st de jó lenne elhasználni azt is ami van.
A gép bekapcsolás után azzal az üzenettel fogad, hogy üres a sótartály, és üres az öblítő tartály. Még nem használtuk, jövő hétvégén költözünk ha minden jól megy, de addig beszerezném amit kell.
Kecskemét elvileg közepesen kemény a víz, 154 CaO mg/l tehát elvileg 15,4 nK. -
válasz Fr3eWar #49083 üzenetére
Most lehet hülyeséget mondok (mert itt mindenki olyan nagy májer mosogatógépben), de amikor mi használtuk azt tapasztaltam, úgy az igazi, ha van benne mindig só, de igazából mindegy milyen, csak mosogatógéphez való legyen. Akkor is ha van kapszulában sófunkció (ami mondjuk nem feltétlen elegendő).
Mindig állt a víz a sótartályban ezért szvsz inkább szorítsa ki egy olcsóbb só, minthogy ott poshadjon, de nem feltétlen kell minden mosás után újratölteni, elég, mikor jelzi a gép, ha meg már nagyjából tudjuk, mikor szokott jönni a jel, akkor érdemesebb kicsit előbb utántölteni.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz E.Kaufmann #49084 üzenetére
En is Aldis tablettát használok, de ettől függetlenül mindig feltöltöm a só és öblítő tartályt. Nem tudom ezzel jót vagy rosszat teszek-e, remélem rosszat nem. Nekünk most a héten történt valami a gepunkkel, szerelőt, aki nem túl drága, és hamar ráér, még nem sikerült találnom. Aki jónak tűnik, talán majd jövő péntek felé tud jönni.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #49084 üzenetére
A mosogatò géphez adnak leirást,ha megfelelő a víz a 3az1 tablettához nem kell só.Én még sose tettem 20 év alatt.Most Jar Platinumot hayználok (Pest).
-
válasz Gabesz87 #49085 üzenetére
Nekünk a Jar Platinum kapszula jött be mosáshoz, csak sajnos az ára nem, úgyhogy mi is használtunk Aldis tablettát, de néha befigyelt a Rossman/DM is, sajnos a Platinummal egy se volt egy kategóriában, de ár/érték arányban rendben voltak.
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #49087 üzenetére
Probáld a Somat Goldot,az is nagyon jó.
-
-
peppe79
senior tag
válasz E.Kaufmann #49082 üzenetére
Nem is magával az üveg takarításával lenne gondom (a mostani inox sokkal kényesebb is), hanem hogy ott sík felületű a lap, és kifolyna az étel a munkalapra. Ezzel szemben az inox vagy zománcozott felületű főzőlapoknak van egy kis mélyedése. Egyébként "fantasztikus", hogy mennyire gagyi, vagy épp értelmetlen elrendezésű gázfőzőlapokat lehet kapni. Eddig van gyakorlatilag 2 modell, amit kinéztem, a többi számomra használhatatlan.
-
peppe79
senior tag
Mi a LIDL sóját vesszük, de amúgy tök mindegy. Bár...hallottam már olyanról is, hogy valaki útszóró sót önt bele. Na, az nekem már egy picit meredek. Valahogy nincs rá gusztusom, hogy egy farmakológiai labor melléktermékét öntsem a gépembe.
Mosogatóból meg port szoktunk venni a DM-ben.
-
Fr3eWar
őstag
Köszi a válaszokat, akkor só-só között nem lesz nagy szórás, úgyis kell SF AP szűrő a porszívóba, rendelek mellé Miele sót is.
Apropó Miele, két hete szombaton vettem 16db-os porzsákot MediaMarktban GN xxl packot 13K-ért ha jól emlékszem szóval kb 800 forintra jött ki egy darab (korábban mindig 4-es pakkot vettünk). Hátha más is keres, érdemes megnézni. -
peppe79
senior tag
A korábbi Elux mosogatógépemet relatív gyakran kellett utántölteni sóval. A zárókupakot lényegében mindenféle erőfeszítés nélkül, simán le lehetett tekerni két ujjal is. A kupak tömítése mindössze egy kis hártyavékony gumilap volt, tuti, hogy nem zárt rendesen.
A mostani Bosch gépemet az eltelt 3 hónap alatt mindössze 2 alkalommal töltöttem fel, pedig napi rendeszerességgel használjuk (akár napi 2x is).
Most akartam leellenőrizni a feltöltöttségét, és ezen alig bírtam letekerni a kupakot. Ezen egy vastagabb O-gyűrű a tömítés, nagyon erősen zár. -
farkas-j
őstag
A regeneráló sóra a beépített műgyantás vízlágyító regenerálása miatt van szükség. A mosó és öblítő víz a műgyantás vízlágyítón keresztül jut a mosótérbe. Ezt a vízlágyítóban lévő műgyantát kell sós vízzel regenerálni. Ez a sós víz SOSEM kerül kapcsolatba a mosótérrel, kizárólag a vízlágyító egységet mossa át így regenerálva. Ezért nem váltják ki a regeneráló sót a csoda vízlágyítót is tartalmazó kapszulák. Ezek a kapszulák ugyanis az első mosáskor feloldódnak, elvileg ilyenkor lágyíthatják a vizet, de a többi mosásnál és öblítésnél már nincsenek a mosótérben keringő vízben. Ha már némileg kemény a víz és nem használnak regeneráló sót, akkor lényegében telítődik a műgyanta és nem tudja ellátni a vízlágyító szerepét. Ekkor foltosak vízkövesek lesznek az edények, elvízkövesedik a fűtőszál, a fúvókák és a vezetékrendszer.Ahol valóban nagyon lágy a víz vagy központ vízlágyítót használnak, ott el lehet hagyni a regeneráló só használatát.
Szerintem bármelyik mosogatógéphez gyártott vízlágyító só megfelel márkától függetlenül. A lényeg, hogy a vízlágyító só nem tartalmazhat sem vasat, mangánt stb., sem bármilyen más karbonátot. Ezek viszont megtalálhatók pl. a konyhasóban, asztali sóban így a használatuk kerülendő! Emiatt pl. útszóró sóval sem próbálkoznék!
Én egyébként "kapszula ellenes" vagyok több okból:
1. - Nem lehet igaz, hogy a kapszulába integrált mosószer, öblítőszer és vízlágyító maradéktalanul el tudja látni a feladatát! Ennek oka, hogy már az első mosóvízben feloldódnak a tabletták. Ha mégsem, akkor ellenőrizhetetlen és követhetetlen mikor oldódnak fel az adalékai. Persze mondják erre a mosószergyártók és az egységsugarú userek, hogy ezek már "intelligens tabletták" és mindig a programok megfelelő fázisában oldódnak fel. Honnan a görcsből veszik az intelligens tabletták ezeket a szükséges infókat: a mosás(ok) hossza, a mosóvíz hőmérséklete, öblítések hossza és száma??? Ezek ugyanis mind befolyásolják a kapszulák oldódási folyamatát! Hogyan szabályozzák a kapszulák önmaguk feloldódását a változók függvényében?
2. - Nem lehet a szükséges mosószer mennyiségét adagolni. Van hogy teli géppel, máskor meg nem telerakva indítjuk el a gépet. Van mikor nagyon zsíros edények, máskor csak alig szennyezett edények kerülnek a gépbe. A kapszulákban lévő mosószer mennyisége viszont állandó. A gyártó, hogy nehogy panasz legyen a mosószerére, vélhetően a legrosszabb, azaz a legszennyezettebb esetre méretezi a mosószer koncentrációt. Ez viszont pazarlás és felesleges környezetszennyezés!
3. - Drága a kapszula a mosogató porhoz képest.
Szerintem kapszulákat a kényelmes vagy lusta emberek "placebójának" találták ki. "Röviden" ennyi a véleményem.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
pjen
félisten
válasz farkas-j #49096 üzenetére
Igazad van,a tabletta a kényelmes és lusta emberek segítsége+akik szererik a ragyogó üveg poharakat,amiken nincsenek só foltok.Nincs kedve hazacipelni nagy zacskó sót.Bedobok egy kapszulát,vagy Somat gél ből annyit amennyit jónak látok.Az ára egy dolog,nekem megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz farkas-j #49096 üzenetére
Tök jó, hogy ezt leírtad, ezek bennem is felmerültek már, kizárt dolog, hogy egy "okos" kapszula tudja, hogy most épp egy másfél órás, vagy egy három órás programban fürdik, és melyik részének mikor kell feloldódnia. Mi nagyrészt Lidl-ben vesszük a tablettát és a sót is (öblítőt meg adtak a géphez, az sokáig kitart), de a tablettából sem az óllinvan-t, hanem a hagyományosat használjuk. Ugyanez a helyzet szerintem a mosógépeknél is. Épp múltkor néztem meg tüzetesebben egy Ariel kapszulát, és bizony az van rajta, hogy 4-5 kg ruhához ajánlott. Na most, a gépünk 8 kg-os, teljes töltet esetén egy tabletta necces, hogy elég, kettő meg már közel sem gazdaságos.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik