- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
válasz PainKiller13 #48091 üzenetére
Akkor én írok egy pozitív véleményt róla
Szerintem nem hangos, lehet hallani a hangját de nem nevezhető hangosnak.A zavaró frekvenciájú zúgást se vettem eddig észre.Volt előtte hangos és idegesítő frekvencián zúgó hűtőm, ez nem olyan.
Azt pedig, hogy milyen hosszú időre lehet tervezni vele, azt majd a jövő eldönti, mindenesetre a kompresszorra 10 év a garancia. -
-
kicsi kecske
tag
válasz Ringman #47293 üzenetére
Héten hozták meg, egyenlőre csak be van téve a sarokba, de hétvégén indítunk nagy mosást akkor ki is próbáljuk. Ha kell utána tudok adni egy első szárításos véleményt
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
refrigerator
tag
Sziasztok. Vettem egy éve már egy bosch hőszivattyús szárítógépet. Azt írják, hogy a kondenzátornál időközönként tisztítani kellene egy szűrőt. A szűrő elvileg alul helyezkedik el, a gép elején. Ha jól tudom. Nos, egy téli szezon használata után megnéztem a szűrőt, de viszont semmi szennyeződést nem láttam rajta. Pedig a használati útmutató írja a karbantartását. Szerintetek?
-
mephi666
nagyúr
ehh, ez szép... a tiétek? miénk ennyit nem kapott... az a gáz, hogy nem tarthatja általában ott az ember a futárt, míg csinál egy 10perces unboxing videót elfogadtam, hogy 1-1 nagyobb gépünk kicsit esztétikai hibás, mert takarható a sérülése, működése pedig tökéletes, viszont ha egy félmilliós, 4ajtós, szabadonálló gép oldalát rendezik le így, ami látható, az nagyon illúzióromboló... az lehetne a konyha dísze, erre összeb@sszák az oldalát...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Ispy
veterán
válasz mephi666 #48112 üzenetére
Ja, a miénk volt. A markabolt.hu-n rendeltem, és persze nem néztem át a gépet a futár jelenlétében, de szóltam a boltnak és még kép sem kellett, csak közölték, hogy következő munkanapon jön a cseregép.
Ebből tanulva a sütő és a főzőlap már át lett vizsgálva a szállításkor, ami egyébként a visszaigazoló emailbe is bele volt írva, hogy tessék a futár jelenlétében kibontani mindent.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
peppe79
senior tag
A legutóbbi, Edigitalnál történő vásárlásomnál a házhozszállítás alapból tartalmazta az "openbox szolgáltatást" is, így nem állt elő az a kellemetlen helyzet, hogy a futár húzta volna a száját, vagy megjegyzte volna, hogy neki nem kötelessége megvárni a csomag épségének ellenőrzését.
-
polonic
félisten
-
mephi666
nagyúr
ez jó buli, a futár meg izmosodik, ha lift nélküli 5ödikre kell felvonszolnia pl a 70kg-s mosógépet, majd kis pihenő után le... (elsőn lakunk, év elején egyedül hozta fel a futár molnárkocsival a mosógépet... az megúszta karcolás nélkül... lefelé viszont a régi gépünk zöttyent nagyokat: annak már mindegy volt)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
A két szárítógép közül melyiket ajánlanátok?
-Electrolux EW8H357S
-Bosch WTR85V00BY
Electroluxnál ha minden igaz 10 év garancia igényelhető a motorra, a Bosch meg 10%-ot visszaad a vételárból. Hosszú távon melyik lehet a problémamentesebb? 5 tagú családot kellene kiszolgálnia. Segítségetek előre is köszönöm!Üdv: Z
-
Zeki
nagyúr
A jó Isten meg a Varázsgömb tudja ezt neked megmondani.
A 10 év motorgari parasztvakítás, nyugaton ez többnyire lifetime, meg az elektronika hamarabb pusztul meg.Azt vedd, amelyikből könnyebb kitakarítani a szöszöket. Vagy felhívod a helyi szervizpartnert, hogy melyiket ajánlja. De még az sem tuti, mert két ugyanolyan egymás mellett álló gép sem romlik egy ugyanakkor. És ugye ki mondja meg, melyik mikor és milyen hibával...i
-
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Adott egy AEG mosogatógép, ami alatt víz volt ma délután működés közben. Biztos, hogy a gépből jött és nem a csöveknél. Azonnal kihúztam, de most ott a víz a tálcában. Azt hogyan tudom leengedni? A szűrő nagyon retkes volt és nem is volt bent a helyén, szerintem a szivattyúnál van valami probléma, szóval szerelő lesz. A gépet nem én használom, a miértekre nem tudok választ és nem is érdekel, csak az érdekel, hogy a víz milyen módon engedhető le.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz i3odnar #48027 üzenetére
A mall.hu-n előfordulnak nagyon jó áron akcióban gépek, sőt hétfőn még olcsóbb az akciós is. 220-240eft-os Samsung lett vagy 2-3 éve vásárolva 150eft-on. Abszolút úgy működik, ahogy kell.Ilyen jó gép még nem volt. Az LG-re mondják még, hogy jó.Mint Leibherr állítólag drága és nem jó és a szervízre is sok a panasz. Akkor már Miele, ha nagyon drága, a német minőség szimbóluma, az tuti. De a Samu kategória is teszi a dolgát. Talán ez az: [link] Még itt is drágább volt. Abszolút jó vétel volt ennyiért.
"A Miele az egy atmatricazott Liebherr lesz, szoval..."
Ekkora baromságot sem hallottam mostanában, már elnézést ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Vízforralót keresek, van olyan amibe vízkőszürő van, nagyon kemény errefelé a víz.
köszi -
arcitec
addikt
Ahogy látom itt van Mekk Elek is ...
-
Voice24
őstag
válasz #73959936 #48128 üzenetére
De az sem mindegy, a fórumtárs vízlágyító szűrőre (kemény vizet írt), vagy pedig sima mechanikai szűrőre, azaz hálóra gondolt, ami a vízkődarabokat felfogja. És ott a MM-nál az 5 ezer forintos Hausmeisterben biztos (legalábbis szerintem), hogy csak a kiöntőben lévő fémhálóra gondol a leírás.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz arcitec #48120 üzenetére
Attól, hogy Te baromságnak gondolod, még igaz. A liebherr gyártja a miele hűtőit és nem ez az egyetlen termékcsoport, ami a miele név ellenére nem miele gyártmány (pld a robotporszívó is ilyen).
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
arcitec
addikt
válasz blattida #48132 üzenetére
Azért az talán nem minden és nem ugyan az. A Miele akkor sem Liebherr. Nem kell ferdíteni, mert max többet TE sem tudsz, hogy a háttérben mi van.(Az tuti más minőséget kérnek ,követelnek,előírnak, akkor is). pl a Daikin is egy időben talán gyártatott Kínában,akkor az most kínai? Na ügye, hogy nem. Olyat és úgy kell leírni, hogy ne legyen félrevezető.
És igen ezerszer vennék Miele terméket, mint Liebherr terméket, csak vissza kell olvasni,nem egy egyértelműen pozitív gyártó és szervizelés..[ Szerkesztve ]
-
refrigerator
tag
Sehol? Senki?
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Anyum szeretne vásárolni gőztisztítót és teljesen ismeretlen nekem ez a terület, így segítséget kérnék, hogy érdemes-e és ha igen milyet? Csempéket szeretné takarítani (fuga), redőnyt.
Elsősorben ezt néztem ki [link]
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz arcitec #48133 üzenetére
Ebben nincs ferdítés.
Persze, hogy a miele qa elvárásai magasabbak, ám attól még az igényeken kívül mindent a liebherr ad és biztosít, a know-how is az övék. A daikined példád azért nem jó, mert a daikin gyára gyárt kínában, ami egy kicsit azért más, mint a miele esete a liebherrel.
Persze, hogy ügyfélszolgálat és más hozzádatott szolgáltatást a miele tesz a liebherr által gyártott hűtők mögé, de ennek tetemes felára van, ami nem annyira indokolt.
Magam részéről hűtőnél inkább maradok a liebherrnél, viszont mosógépnél, szárítógépnél, mosogatógépnél meg a miele-nél.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BBéci
legenda
válasz blattida #48136 üzenetére
Verdesném a hátsó felemet a földhöz, ha Liebherr hűtőgépem lenne, de amelyik alternatívája a Sharpomnak, az minimum 1,2 millió Ft, a rozsdamentes burkolatú 300000-rel több. Kizárt, hogy megérjen annyit.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz blattida #48136 üzenetére
Nem akarok különösebben belemenni, de ahogy látom erőlködés részedről a téma semmi több. A Daikin nem a saját gyárában gyártatott,hanem egy másik céggel úgymond kínai céggel.Látod ezt is rosszul tudtad .... 1milla fölött meg már adhat bárki minőségi cuccot. A Miele nem ad kvázi "kommersz" és "kommersz" árú termékeket. Fényezheted a Liebherr céget itt a végtelenségig,nekem ugyan nem. Egyébként is én csak az átmatricázott "jelentésre" reagáltam. No meg arra amit eddig a nagy Liebherr minőségről hallottam és nem Miele néven. Ez talán világos vagy nem? Részemről ennyi mert nincs és nem is lesz Liebherr.
Így legalább nem kell segget verdesni a földhöz. Bár ha minden eszköz ami lehetne Miele lenne,akkor talán, de azt is csak képletesen....[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Bakker kaptam egy 40% kupont Philips webshopjába, de nem találom, tudja valaki mi a kód?
[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
Hello.
Olyan kérdésem lenne, hogy húgomék vásárolni szeretnének egy tűzhelyet. Nem tudják eldönteni, hogy teljesen villanyt vegyenek (tartanak tőle, hogy sok lesz a villanyszámla) vagy felül gáz, a sütő villany.
Tudnátok ebben a kérdésben segíteni? -
asdf_
veterán
válasz arcitec #48141 üzenetére
AKkor nezzunk ket hutot:
Liebherr CN 4813 vs. Miele KFN 29132
Kezelopanel fent, balra 3 gomb, kozepen kijelzo, jobbra 4 gomb. (a kulonbozo funkciohoz tartozo gombok pozicioja mas, de ez minket most nem erdekel, ugyanazok a funkciok vannak mas sorrendben szetdobalva)
Meretek:
Liebherr:
201,1(!)x60x65 cm, 68.5kgMiele:
201,1(!)x60x65 cm 69.9 kgEnergiacimke:
Liebherr es Miele, ezt inkabb egymas melle
Ventillatorok:
(kerekitett negyzet, kozepen karika, a negy atloban a merevites)Melyhuto alja:
6 talp, 2-2-2 bontasbanMelyhuto ajtaja:
3 sorban bordazvaPolcolas:
Random sor a haszutbol:
Liebherr:
A hűtőrészben a levegő természetes keringése miatt különböző hőmérsékletű helyek alakulnak ki.
Miele:
A természetes levegőkeringés miatt különböző hőmérsékletű területek alakulnak ki a hűtőzónában.Mindkettoben van Sabbath mod, mindketto 1-9 valamint -16 es -26 fok kozott allithato homersekletu.
Megegyezhetunk vegre abban, hogy ez a Miele egy atmatricazott Liebherr? Remelem igen, es nem foloslegesen raboltal az eletembol 20 percet, mig ezt osszedobtam.
(badum tss)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik