- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Breville=Sage=Catler=Gastroback
Attol fugg melyik piacra szanjak. Gb az a nemet piac, breville az amerikai es talan az ausztral, catlert mar az ujaknal nem hasznaljak abbol lett a sage.
Peppe: de te most konkretan egy gb copyt teszteltel? Nem gondolnam, hogy uaz a minoseg.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
tipuka
addikt
-
törölt tag
válasz Tetsuo #48177 üzenetére
Szerintem OK, ha pont ilyen keskeny mélységű gépet keresel és most az ára is kedvező, viszont itt még annál is olcsóbb, + innen ingyen viszik házhoz. A megtakarítást meg 3 vagy 5 éves garira, vagy védelemre költheted, ami ~10-12e Ft, és a kosárba tétel után lehet kiválasztani.
-
Voice24
őstag
válasz ribarszki #47994 üzenetére
Na, végül mégis egy olcsó darab mellett döntöttem, ez lett a nyertes. Ma fel is avattam, és azt kell hogy mondjam, ennyi pénzt bőven megért. A kialakítása révén kicsit más stílusú benne a gofri, valamivel vékonyabbat süt, mint az Ariete, de legalább tényleg megsüti. Kb. a harmadik, negyedik adag után rájöttem, mennyi bele egy ideális adag (hogy ne csorduljon ki a peremen), és onnantól csak sütni kellett. Ahogy írtam, az Ariete 6-7 perc alatt sütött, és akkor sem volt belül rendesen megsülve, lágy volt, ez kb. 3 perc alatt megsüti, és finom ropogós, ennél végig hallani, hogy sül benne a tészta. Hőfokszabályzója is van, és szépen dolgozik, egyenletesnek mondható a sütés. Eddig nem bántam meg.
-
törölt tag
válasz Chris0321 #48176 üzenetére
A „sokat fogyaszt” elég relatív. Nekem indukciós lap és villanysütő van (meg 400 literes hűtőszekrény, 300 literes fagyasztóláda, 12 éves Miele mosógép 1400/perc fordulatszámmal, kondenzációs szárítógép, mosogatógép és az apró-cseprő dolgok, világítás, 2 tévé, notebook), az áramszámla pedig 8400 Ft/hó. Szerintem nem sok. Hárman vagyunk.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Mosógép +szárítógép + mosogatógép triót tervezünk venni.
2 felnőtt, 1 gyerek, és jelenleg egy pocaklakó kiszolgálására.Mivel árérzékenyek vagyunk, mi lenne a legjobb választás? Lehetőség szerint egy helyről vennénk egyszerre, hátha lehet alkudni kicsit.
-
parfish
csendes tag
Sziasztok! Mi a vélemény erről a hűtőről?
https://www.birielektro.hu/webaruhaz/kombinalt-hutoszekreny/beko-rcsa-406k30-xb-alulfagyasztos-hutoszekreny-266-120-liter-inox-a/A garancia a feltüntetett 2 év helyett 5 év gyári. (egyeztettem ügyfélszolgálattal).
Még lemondhatom a hétvégén ha nagyon nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
pataslogeza
aktív tag
Szxiasztok,
Megvennem eletem elso szaritogepet, de tapasztalat hianyaban nehez donteni, foleg, hogy a gyartok olyan baromsagot adnak meg muszaki adatkent, mint eves fogyasztas. Honnan tudhatna a gyarto, hogy en hanyszor hasznalom a gepet egy evben, es amikor hasznalom akkor hogyan, milyen programon, mekkora hofokon, stb.
Tobb helyen olvastam, hogy a hoszivattyus a legujabb technika, ez fogyaszt legkevesebbet, viszont hosszabb a szaritasi ideje, mivel alacsonyabb hofokon uzemel, de eddig ugy nez ki ez lenne a jobb valasztas.
Amit kineztem, az a Candy GVS H10A2TCE-S.
Ez 10 kg ruhat szarit, es ahhoz kepest megfizetheto. Errol van valakinek tapasztalata? Esetleg van ilyen valakinek itt?
Ennek a 9 kilos valtozata miben kulonbozik a 10 kilostol? Adatlap szerint a meretei (a dob meret is) ugyanaz, igy nem ertem miert ne rakhatnek a 9 kilos valtozatba is 10 kilo ruhat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drughi #48212 üzenetére
Mosógép, például, de ha normál szélességű kellene, akkor az AEG L6FBI48S van most onnan Ingyenes kiszállítással , de a boltot ismerve nem sokáig lesz nekik, vagy az akció megszűnik, talán hétfőnként van akcióváltás. Az AEG-re most 1+3 vagyis 4 év gari jár még a szárítógépekre is, és ami érdekes, hogy ezt még asszem még 3 évvel meg lehet majd toldani 8 éves koráig, részletek a honlapon.
-
Voice24
őstag
válasz poli27 #48214 üzenetére
Én is keveslem azt a 8400-at. Nálunk a főzőlap gázos, csak a sütő villany, kisebb a hűtőnk és a fagyasztónk is (igaz, hűtő van még egy kicsi is, de az is lényegében új), a mosógép A++ és 3,5 éves, a szárító A+ és 3 éves hőszivattyús, mosogatógép 1 éves, két asztali pc, két tévé, szinte mindenhol led-égők, és így 10500 körül van a havi villanyszámla.
-
őstag
-
Gömbike
senior tag
-
Hauptmann
addikt
válasz pataslogeza #48215 üzenetére
Minimálisan fogyaszt kevesebbet a hőszivattyús, csak akkor jön ki számottevően, ha nagyon sokat használod (pl. minden nap mosol). De amit ezzel behozol, azt el is veszted majd, amikor a szerelőnek teljesen szét kell szedni a gépet a hőcserélő tisztítása miatt (kb. 30 ezer Ft-os művelet). A közhiedelemmel ellentétben az öntisztító képességgel rendelkező gépeket is szét kell szedni, csak kitolódik ennek az ideje.
A Candy márkának nincs nagy rajongótábora itt a fórumon, talán nem véletlen.
Megnézve az általad említett típus árát, ha nem sokat használod (heti 2-3 mosás), én inkább valami jobb kondenzációst vennék (és vettem is), ami tud alacsonyabb hőmérsékleten szárítani (AEG, Bosch), és a kondenzációsoknak ki lehet venni a kondenzegységét, és ki lehet tisztítani (a hőszivattyúsnál csak az elejét tudod). Ha sokat menne a gép, akkor hőszivattyús, viszont számolnod kell majd a fenti kis szervizköltséggel. Hogy ez mikor következik be, passz. Az ismerősömnek másfél év után kellett szerelőt hívni, másnak 4 év után.
-
Degeczi
nagyúr
Amiben viszont hatalmas a különbség, az a teljesítményigény: a hőszivattyús elvan 6-700W-al is, míg a normál kondenzációs 3-4x ennyit igényel! Fogyasztásban a különbség persze azért nem ekkora, mert gyorsabban készen is lesz a kondenzációs, de a hálózatodnak alkalmasnak kell lennie rá: ha nincs 16A fölé bővítve, akkor szívás, ha abból elvisz 10-11-et a szárítógép.
-
Quartz51
tag
"Az érték 160 teljes és részleges töltetű normál pamutprogrammal
végzett szárítási cikluson és a kis villamosenergia-fogyasztású üzemmódokon alapul. A tényleges
ciklusonkénti energiafogyasztás függ a készülék üzemeltetési módjától." -
Gömbike
senior tag
válasz pataslogeza #48226 üzenetére
Ez egy nagyon jó gép. Két lehetőség is adott a csökkentett hőmérséklet használatához.
A nagyon kényes ruhák is tökéletesen megszáradnak benne így.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
blattida
nagyúr
válasz poli27 #48214 üzenetére
Nálunk ugyanazok vannak, plusz villany bojler, mi öten vagyunk, hetente négyszer mosunk, kábé ennyit megy a sima kondenzációs szárítógép is, csak ledek vannak, a laptopok keveset mennek, és nem fűtési szezonban havonta 8-9 ezer forint (240-250kWh) a villanyszámlánk. Gázunk nincs.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
arcitec
addikt
válasz Voice24 #48218 üzenetére
Nem feltétlen, használat függő akár hogy is van. Azt akkor le sem írom nálunk mennyi.
Ha mindennap főz,mos,szárít,vasal,klíma,páramentesítő,megy a wifi, akár több is, minden cucc készenlétben,nem energiatakarékos világítás,akár fűnyíró,fúró,gyalu és még ki tudja miféle fogyasztók megléte,annak sok lehet.Mindenki másképp csinálja.
U.I: De tessék itt fentebb már is igazolnak, lehet takarékosan is kijönni.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Mosogató gépet szeretnék venni, olyan 100-120 körül. Ezt a Bosch Serie 4-est néztem ki, van valakinek tapasztalata, vagy más típusra javaslat?
-
Voice24
őstag
válasz T 1000 #48232 üzenetére
Nekünk hasonló van, a testvére ennek. Fehér, de vario fiókja van a kosár helyett, a programok nagyjából ugyanazok. Egy éves, eddig meg vagyunk elégedve vele. Sokkal halkabb, mint az elődje, ami egy Candy volt. Legtöbbször az automata programját használjuk, hol a normál, hol a rövidített verzióban. Szépen elmosogat, jól pakolható, és könnyen variálható a belső tere. Két hiányosságát tudnám mondani, amik a gyártó részéről nevetséges, filléres spórolások: nincs hozzá tölcsér a só beöntéséhez, és nincs hangjelzés a program végén, pedig szerintem mindkettő hasznos dolog (lenne). Sokszor van az, hogy ránézek, látom, hogy még pár perc és végez, majd azzal a lendülettel el is feledkezek róla, és csak mondjuk 2 óra múlva ugrik be, hogy basszus, nem lett kinyitva az ajtaja.
-
peestike
őstag
kérdezném az electrolux porzsákos porszívó tulajoktól, hogy milyen porzsákkal adják a gépeket?
textil, üríthető zsákok, vagy már csak ezek az egyszer használatosak mennek? nem sikerült kiderítenem a dolgot.
porszívót kellene beszerezni, kettőt is, electroluxot nézegettem,
Electrolux EEG41CB
Electrolux EEG42EB
Electrolux EPF61RR
ennél, ha jól értelmezem csak egy fej van hozzá
Electrolux ECS52B
rákeresve a topikban az EEG41CB a szülőknek szerintem megfelelő lenne, árban főleg, többet nem költenének rá.
nekünk kellene lecserélni a 10 éves etát egy újra. tippek esetleg választás szempontjából? köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peppe79
senior tag
válasz peestike #48234 üzenetére
Minimum negyed évszázada, hogy többször használható porzsákkal találkoztam, még anyámék Hajdu porszívójánál. Nem is értem, hogy 2020 közeledtével, ki és minek gyárt a vadi új porszívóihoz ilyen textil porzsákokat(?).
Pont a héten rendeltem a saját porszívómhoz, minimum 2 évre elegendő mennyiséget:
A 24 db mikroszálas porzsák, 2 db (H)EPA szűrő, 4 db motorszűrő került összesen 12 ezer forintba. Ennyiért tök felesleges spórolni, és üríteni a textil porzsákot, meg kompresszorral megpróbálni tisztogatni a HEPA filtert. -
do3om
addikt
A Tesco-s Rowenta akciós porszívók (pont gyűjtős) mennyire ajánlottak és árban milyen?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Hauptmann
addikt
válasz pataslogeza #48226 üzenetére
Igen, én pont et vettem, csak ajánlani tudom.
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #48236 üzenetére
Annyi nálunk 5-6 évre lenne elegendő. Adtak hozzá egyet, vettem 2x4-et, három évig kitartott. Igaz, hetente egyszer partvissal összeszedem a nagyja macskaszőrt és a porcicákat, mert egyszerűbb, mint előszedni a porszívót.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pjen
félisten
válasz arcitec #48243 üzenetére
Ahogy peppe79 is írja,mi is hasonló szettet szoktunk venni a porzsák centerben,vagy hasonló helyeken.Ha 24 zsákhoz adnak 4 szűrőt akkor értelem szerűen 6 zsák 1 szűrő.Én nem söprógetek.nem porszívózom a konyhát külön.Ami leesik az álltalában a porszívóé.Most a Samu SD 9420 Allergy care+ vizes porszívóját használjuk a földszinten.Sokat járunk ki-be,egyszerűbb.Csak bíöntöm a Wc be és kész.
-
pinnacle
nagyúr
Mitől lehet az, hogy az egy kompresszoros hűtőnél a fagyasztórész működik, a "sima" meg nem? Nem tudom, hogy érdemes-e szerelőt hívni, vagy ez már javíthatatlan, minimum kompresszor csere kell.
Másik géppel is volt már olyan gond, hogy nem hűtött, igaz ott a fagyasztó rész jelezte, hogy meleg van, ki-be kacsolástól megjavult. Azt hittem itt is beválik, egyik rész sem hűtött, de csak a fagyasztó javult meg.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy gáztűzhelyhez edénykészletből mi lehet a jó? Nem találtam ilyen topikot, ha mégis van légyszi irányítsatok át.
Köszönöm!
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Tetsuo
őstag
Mi a helyzet a régebbi panelházakban, ahol nincs földelés a konnektorokban? Ott hogy lehet használni mondjuk egy mosógépet biztonságosan?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik