- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #16782 üzenetére
Mielőtt bármit vennél, cserélnél, az akusztikával foglalkozz egy kicsit, mert az a sok üres fal és padló felület kőkemény ellenségei a jó hangzásnak!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Most már azzal is foglalkozni fogok.
Egy kicsit , nah jo, nagyon elszaladt velem a ló de ezt az ELACot nem volt szabad nem meg venni.
Neha tesztket vissza vissua dugom meg a regit es nagyon kijon a hang különbség, az a durva számomra, hogy gitár és a zongora hangja nagyon élethű.
Eddig is annak tűnt, de most, huuu.
A réginek a gitár hangja olyan volt mint a lányom jatek gitár hangja, ezen pefig mint egy valódi gitár hang. Dirva de eddig fel sem tűnt a különbség.
A beszéd hangon is szinte kihallom hogy a sorozatban aki beszél éppen ki van e szaradva a szája vagy nincs...
Nem tudom hogy ezt be beszélem e magamnak, éppen ezért az ilyen érzésnel vissza dugom a régit, es azon ezt nem hallom.
Igy biztos vagyok benne hogy objektív véleményem.No de igazad van, mar sokat olvastam az akusztikarol, es most mar tenyleg kell ezzel is kezdenem valamit
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
migabi24
nagyúr
Fázishelyes csatlakoztatásra van valami bevált módszer? mert én csak most olvastam erről, hogy az se mindegy hogy dugom be
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
válasz xxxxxxxxx #16806 üzenetére
Boccsi szerintem amit most linkeltél annak semmi értelme nem volt!
Ugyanis a készülékbe dugható rész az mindig FIX helyen van se jobbra se balra se fordítva nem lehet bedugni.
Amúgy ha így nézzük egy ilyen jelölésű kábelt akkor az ki is lámpázható és bejelölhető a másik végén melyik is a FÁZIS és azt kilámpázva a konnektorban és ez így meg van oldva a helyes bekötés. De olyanon hogy elforgatva is betehető a földelt dugvilla ott már ez nehezebb a dolog ,hogy ha annak a másik vége már be van kötve fixen az adott elektronikus eszközön!Így nem marad más mint a fülhallgatózás!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Harman/kardon BDS 580 + JBL cinema 510 összállításban SONY 55W809 megjelenítővel kezdem a házimozizást.
Kb. 3x3-as a "moziterem" így gondolom a teljesítmény elég lesz.
Tegnap összedugtam mindent, a megfelelő helyekre, alapbeállítást használtam.
Szépen szólt minden, majd egy bemenet választás után a Sub láda StandBy módra vissza ált, és csak akkor kapcsolt vissza,ha kihúztam az erősítőből,majd visszadugtam.
Ma reggel bekapcsoltam a rádiót, és ugyanúgy nem szólt a láda, csak egy ki-be csatlakozás után.
Gondolom ez valami beállítási lehetőség.
Esetleg használ valaki ilyen készüléket?
A bemérő mikrofonnal csináljak egy beállítást?
Köszi a segítséget. -
Pazolini
senior tag
válasz Lacielvtárs #16802 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt bebeszélem-e magamnak...
Meg, hogy mennyire objektív?!Nyilván az, a te szubjektiv hallásoddal, körülményeid és vásárlási választásaid iránti elfogultsággal számolva...
Ha már az előző rendszeredről áradoztál, ami a mostani összehasonlításban ilyen nagyon alulmaradt, milyen lenne ez a fantasztikusan élethű új egy sokkal jobbal összevetve, pláne úgy, hogy minimálisan legalább javítasz az akusztikán???Objektív, objektív, de hogy ki vagyunk szolgáltatva a fülünknek, a szívünknek! Annak a tapasztalatnak, amit minőségben hallhattunk életünkben egyáltalán!
Mert ugye - objektíve - ha ilyen kompromisszummentes lehet egy 710-es Onkyo és egy 207-es ELAC összeillesztése, akkor nem is lenne már feljebb...
Micsoda áldás, hogy - szubjektíve - mindig becsapjuk magunkat, s a kapott hang mindig jobb, sőt közel tökéletes lesz... Így legalább e heurisztikus hatás erejéig, de ELÉGEDETTEK voltunk. -
polcsa
aktív tag
Sziasztok! Egy sony bravia (kdl 48w705c) tv-n jatszom le filmeket, a dd5.1 át is megy az erősitőbe (vsx-d511), optikával összekötve, jelzi is az erősítő, de ha dts foramátumú a film hangja, akkor csak sima surroundként adja. Az erősítő tudja a dts-t, régen, dvd-ről legalábbis ment.
Ki a ludas? Tv, optikai, erősítő, hangsáv? Lehet, hogy dts-hd és azt már nem bírja az erősítőm? Vagy? -
VoidXs
Topikgazda
válasz polcsa #16819 üzenetére
Pass-hoz elég annyit tudni, hogy miféle hangsáv is az, elvégre vakon nem küldünk semmilyen adatot, de az optikai útvonal kompatibilitási okokból 1536 kbitre van korlátozva, hiába tudna sokkal többet.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
polcsa
aktív tag
válasz johnywalker #16825 üzenetére
Rendben, akkor ez egyelőre így marad.
Köszi! -
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #16825 üzenetére
Melyik az a nem belépő erősítő amiben van médialejátszó .... erre kivácsi lennék ....!!??
(a zenelejátszást tegyük félre .... )
Hmm ....
-
johnywalker
őstag
válasz Nemir Ombe #16828 üzenetére
pl: Marvell Qdeo, a márkát is írjam?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #16829 üzenetére
Ha lennél oly' kedves, hogy márkát és pár típust is írsz ....
Hmm ....
-
johnywalker
őstag
válasz Nemir Ombe #16830 üzenetére
Onkyo Qdeo, s a googli a barátod...
-
Lacielvtárs
nagyúr
Van olyan avr ami egyben média player?
Az engem is érdekelne..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gabesz87
veterán
Most lehet, hogy ritka nagy baromságot fogok kérdezni: van a 30 méteres Oehlbach kábelem, amit rendeltem, és most darabolnám szét a szükséges méretekre. Mivel szokás szétvágni/darabolni a kábelt? Kés/olló/harapófogó?
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #16832 üzenetére
Szerintem nincs.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #16831 üzenetére
Érzem én, hogy Onkyo meg QDEO, meg a Google is a barátom, de csak 1 tipust.... kérlek csak 1-et írj, ami legalább egy kis sd videot is lejátszik, mégha hd-t nem is....
(és nem csak a kapott bemenő jelet "javítja" fel .... )
Gabesz87:
Lehet kapni kimondottan Oehlbach kábelekhez való "vágókütyüt", ha azzal vágod még jobb hangja lesz .... keress rá ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
johnywalker
őstag
Ha igazán jó képességű grafikus chip is kerülne, az erösítőkbe, ki venne Bd,Dvd vagy dedikált média player-t?
A kérdező is ezért lett utóbbi irányába orientálva...Gabesz87: a 4mm-es kábeleket a kés, olló csak "elnyalja", ott már inkább harapófogó.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #54715584 #16835 üzenetére
Én is ugy tudom, főleg azért mert anno is megkérdeztem, es 'megkaptam' a magamét
Engem anno a dlna zavart meg...
Majd helyre tettek az itteni Urak.Más : elac 207.2.
Új szerelmem lett.
Eszméletlen, ez már egy élet érzés. Fantasztikusan tiszta, élethű, természetes hangzás.
Ha tudna kávét főzni es mosogatni, nő nem is kelleneNemir Ombe úr : el fogsz karhozni
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #16837 üzenetére
Például azok, akik lemezről nézik a filmeket és nem a netről "kalózkodják" össze .... .... de várom a mediaplayer-es középkategóriás AVR-ek listáját .... de legalább 1-et .... légyszi ....
Amúgy meg a kérdezőnek az a gondja, hogy nincs a TV-ben DTS dekóder, így csak 2 csatornás hang jön a DTS helyett, amiből surround-ot csinál az AVR .... neki azért kellene egy MP ....
Elvtárs:
Attól nem félek, hogy elkárhozok.... mert isten bizony, hogy ateista vagyok ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #16840 üzenetére
istenbizony? Ezt megkonnyeztem
És meg rímel is...[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Inkább kérdezek, mint hogy hülyeséget csináljak. Elvégre ez a HM belépő topic na....
Viszont van két zseniális kérdésem megint: ha nincs külön feltüntetve, mindegy, hogy melyik a jobb, meg a bal hangfal? Semmi erre utaló jelölést nem látok a hangfalakon, és a használatijában is csak annyi van írva, hogy némelyik modellnek fel van tüntetve a címkéjén. Másik, hogy a 4 csatlakozó közül mindegy, hogy az alsó, vagy a felső kettőt használom? -
Gabesz87
veterán
válasz Nemir Ombe #16843 üzenetére
Köszönöm. Most komolyan, vagy megint csak szivatás?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #16845 üzenetére
Istenbizony?
-
Gabesz87
veterán
válasz Nemir Ombe #16845 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest