-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
Most is olyan szolgáltatást használsz, amit a média lejátszó nem tud. Persze, azt is lehet telóról is, vagy kényelmes fotelben ülve monitoron, szép nagy billentyűzettel.
(#17250) MasterMark Szerintem sokan szeretnék visszanézni pl. (akár megvágva) a nyaralásukon készült telefonos videokat, képeket, de sok egyéb dolog van még, ami nem a topic témája.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #17250 üzenetére
Nem vagyok HTPC ellenes, csupán számomra idegen és nem is akarok addig megbarátkozni velük, ameddig létezik más lehetőség, más út. Soha életemben nem volt asztali PC-m, kizárólag laptopokat használok. Amit 2008-ban vettem, azt szerettem volna használni filmlejátszásra is, volt HDMI kimenete, DVB-T tunere, adtak hozzá 2 db távirányítót, de két hét szenvedés után feladtam a próbálkozást.
(#17251) WP14
Ne keverd össze a házimozival! Elmagyarázzam, mi az?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Nincs aránytalanság. Médialejátszó téren elég nagy a fejlődés, az általam említett box annyi kevés pénzért simán lelépi az elavult Dune-t és egyebeket. De nyugodtan költs ilyesmire sok pénzt ha akarsz
Amúgy pedig nem értem miért vitatkozol ilyesmin, ugye elhiszed, hogy nekünk mindegy, h mit használsz lejátszásra?
De sztem inkább olvass bele az itteni médialejátszós topikba.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
WP14
őstag
válasz Dorian #17253 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak megérteni, hogy mitől ajánlottabb egy kínai gagyi, mint egy PC.
Benézek oda, köszi a tanácsot. A számítógépes topicban viszont a HTPC az ajánlottabb, azért szeretnék a végére járni a dolognak.(#17254) MasterMark Hogyan vágod meg esetlegesen a nyaralásról a videodat, ha csak média lejátszód van?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Mitől kínai gagyi? A PC alkatrészek hol készülnek?
Kinek van csak médialejátszója? Manapság szvsz majd mindenkinek eleve van pl. egy laptopja vagy PC-je, ami viszont nem feltétlenül optimális médialejátszónak való használatra.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcitec
addikt
'A számítógépes topicban viszont a HTPC az ajánlottabb, azért szeretnék a végére járni a dolognak."
Egy Merci kereskedésben nem hajtanak el egy BMW kereskedésbe , ha érted. Itt most moziról van szó.
Lehet pc-ről is meg médialejátszóról is kinek mi. Speciel nekem is erre a célra kényelmeseb az A-400(mondjuk ezt pont Béci-nek köszönhetem még annó-mint javasolt volt,) pedig van egy elég erős pc- is. Arról nem is beszélve, hogy a házi videó (nyaralás stb) mehet a pc-n is, a pc-ről a tv-re is, no meg mp lejátszóról is. Kinek mi jön be fekszik jobban, nincs kőbevésett használat a lehetőségek tárháza adott...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
WP14
őstag
válasz Dorian #17256 üzenetére
Sosem az számít, hogy hol készülnek. Opel, Audi is készül nálunk, attól még nem magyar termék. A bérmunkában készült, neves cégek termékeit, nem kínai alapanyagokból készítik, mint a kínai saját fejlesztéseket, amikről kialakult a "kínai gagyi" fogalom.
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #17248 üzenetére
+1 Megint mester...tömör és velős!
Pontosan erről beszélek." Egy 100 ezer ft-os HM erősítőhöz ugye, 200 ezer ft az ajánlott hangfalszett + kb. 200 ezer ft a tv."
Ráadásul ezek az árak amiken az arányosságot nézik listaárak. -
zsoika
addikt
válasz MasterMark #17257 üzenetére
Behalok
arcitec: Én úgy gondolom hogy igazad van ...tényleg jobbak egy bizonyos szint fölött, de ez a belépő topik. Én speciel egy 13eFt os Mini M8s II 2/16-ost használok és marhára elégedett vagyok....mondjuk ez nem releváns mert az Onkyo 535-el is
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz arcitec #17258 üzenetére
Így korrekt, van viszonyítási alapod, mindkét eszközöd és tapasztalatból beszélsz.
(#17263) Nemir Ombe Azt nem arányosság szerint írtam, nagyjából olyan áron van egy elfogadható tv szerintem. Bár ez is, mint minden relatív.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz zsoika #17260 üzenetére
.... viszont azon még mindig gondolkozom, hogy a "TV arányossága", hogy is jön a képbe .... már erre is létezhet "ajánlás" vajon .... !!??
(#17262) WP14 :
Akkor meg (ha a TV-t kivesszük az egyenletből) az "ajánlásod" szerint, egy kb. 300e-s házimozihoz rakjon össze a "nép" egy kb. 140e értékű HTPC-t, mert az úgy jó és még netezésre és hazivideók vágására is megfelel a mozi mellett .... értem én ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17263 üzenetére
Nem, a ti ajánlásotok szerinti média lejátszó árarányairól érdeklődtem csupán, hogy azt mi alapján teszitek.
-
Nemir Ombe
addikt
Ahhoz képest, hogy csak a "ti ajánlásotok szerinti média lejátszó árarányairól" érdeklődtél, elég rendesen meg is válaszoltad magadnak a legtöbb dolgot .... de szerintem sincs ebben ennél több, van aki egy "univerzális médiabirodalmat" akar építeni magának és van aki "csak" egy jó mozit ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17265 üzenetére
Akkor, hogy ne csak OFF legyen, ezt ajánlanád házimozira újonnan?
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #17263 üzenetére
Hát még abban az esetben ha v.ki(mint Én) 300eFt-os HM cuccost használtan 120eFt-ból rak össze.
Mert ugye a 300eFt listaár ám.
Egyébként valószínűleg létezik ilyen TV arányosság is, csak mindenkinek a saját fejében.szerk: Azonnali kizárását javasolom WP14 fórumtársnak a HM topik irányelvének súlyos megsértéséért. (vicc )
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17269 üzenetére
Nem értelek, pedig jó kis kínai cucc, olcsó is és mindent tud, amit a nagyok.
(#17268) zsoika
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Vennék egy Pioneer SC-LX59 2015 nov.-i csomagolt házimozi erősítőt.
A gondom az újakkal, hogy nincs RCA kimenet (pl.: deck, vagy MiniDisc.nek), se digitális kimenet.
Valami törvény jöhetett be, hogy nem veheted át pl.: a saját CD-det magadnak kazettára, vagy MiniDisc-re, vagy bármire...
Én nem másolgatni akarok, de nem akarom kidobni a MiniDisc-et, s a 3fejes Deck-et - amit nem is tudok eladni 50%-on sem, így megmarad...
De akkor be is kötném!
A Pioneer SC-LX59 -el a gondom pedig:
Jó,hogy tudja a Dolby Atmost, de a DTS:X-et csak gyári frissítéssel, ami pl.: 2016.X.17.-ei,
(Download SC-LX89 / SC-LX79 / SC-LX59 Firmware (26-Jan-2017 27.1 MB))
amikor már bejöhetett a tv., mert az utána lévő erősítőkön nincs RCA out; és digitális out...
Szóval, ha frissítenék a DTS:X-re, nehogy letiltsa az RCA out és digitális out-ot...
Mivel: "jogszabályváltozás lett"
És ezekkel az out-okkal már csak analóg tv, vagy rádió jel megy már ki....stb...
"DTS:X/DTS Neural:X Ready"
http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/firmware_update/7354
http://intl.pioneer-audiovisual.com/support/firmware/av_receiver/sc/downloads.php
http://www.av-online.hu/hazimozi/pioneer-sc-lx58-dolby-atmos-hazimozi-erosito-teszt_1338
(frissítéssel az előző évi modell: képes lesz a Dolby Atmos-ra is)
http://www.areadvd.de/tests/test-pioneer-9-2-av-receiver-sc-lx58-scharfe-waffe-fuer-engagierte-mehrkanal-liebhaber/
V Attila -
Nemir Ombe
addikt
-
claire78
senior tag
-
junkpod
veterán
A média dekodolasra tervezett SoC-k korát éljük. Amit ma gyártanak mind kiemelkedően jó kép és hangminőséget tud. A hw előállítási költsége néhány dollár. A minoseget jelentosen befolyásolo és költséges rész a lejátszó szoftver fejlesztése és támogatása.
De! Lejátszó szoftver van ingyenes közösségi fejlesztésű.
Innentől a MP ára és a kép, hang minősége között semmi összefüggés nincs.Box's don't touch!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17275 üzenetére
'tehát, tájékoztató jellegű volt a hívás', by dr. House vagyis a hsz[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
WP14
őstag
Látod? HM erősítőből nem ajánlott a kínai, de médai lejátszóból igen, holott hasonló alkatrészekből kalapálják össze.
A miértjét senki nem akarja elárulni.(#17286) junkpod Japán kondikra próbálok célozni erősen, ugyanis a minőség csúcsát képviselik.
[ Szerkesztve ]
-
motoroskanál
tag
Vajon hányan végeztek itt a fórumon összehasonlító tesztet dune és egy madvr/ngu/high beállítást futtató pc képminősége közt.....
-
junkpod
veterán
-
-
WP14
őstag
válasz junkpod #17289 üzenetére
Értem már. Erre mondják, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, ugye?
Nem tudom milyen HM erőlködőd van, de megszámolnád benne a kínai alkatrészeket? Vagy a hangdobozaidban esetleg? TV-dben? Csak kíváncsiság, semmi ellenségeskedés nincs bennem, komolyan.(#17290) Dorian 4, Dehogynem, nézz csak be pl. a tápegységes topikba, milyen nagy szerepe van a kondiknak. Nem trollkodás az információk gyűjtése szerintem, te másként látod.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
-
Dorian
félisten
Nézd, nyitott kapukat döngetsz. Van egy audio-PC-m komoly lineáris tápokkal, ventillátor, HDD nélkül.
Igen, egyértelműen jobb a filmek hangja, képe, mint a Dunenek, amim szintén van. De ez a különbség bőven nem akkora, hogy egy belépő szintű rendszeren ebből bármi észrevehető legyen.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
WP14
őstag
válasz zsoika #17293 üzenetére
Köszi, végre valaki érti miről beszélek.
(#17294) Dorian Akkor másképp kérdezem, hátha így jobb: nincs a 20 ezres gagyi kínai média lejátszó és a 140 ezres PC közti átmenet, ami ajánlható kategória a minőségi szempontokat is figyelembe véve?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest