-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
válasz Dorian #17052 üzenetére
dinamika = A zenei hangerősség mértéke, a zene hangerősségbeli felépítését, szerkezetét, esetleg az egyes zenei egységek hangerőségbeli állapotát jelöli.
(#17050) zs198:
Ha megvan még, hogy kitől vetted. és még van neki ennyiért, akkor lehet érdekelne a dolog.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Nemir Ombe #17056 üzenetére
Köszi a linket!
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz Pöttön #17057 üzenetére
Ne hagyd magad!Bár az adott megfogalmazás egy konkrét hangsugárzóra teljesen igaz lehet!Viszont fontos a forrás és a forrás által biztosított minőségi hangjellemzők az adott rendszer minőségi karakterisztikája által.
Viszont jó ilyen dolgokat is olvasni, nemcsak adott netes oldal (avx, index hangportal) mert csak a saját tetszés indexünk adja megfelelő választ!
Az anyagi beszerzési lehetőségekről már nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
De azért ne feledkezzünk meg arról hogy:
"A sodratok közepében vastagabb elemi szálakból készült mag helyezkedik el, ami erőteljes dinamikanövelő hatást fejt ki".Ez echte kamu marketing.A forrás és a megjelenítő eszközök minősége, jósága képes hozni a "megjelenítés", hangzás minőségét.Tehát ha ezek nem jók, a kábel nem tud rajta javítani!
Jó topikba írtam?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #17059 üzenetére
Azért azt nem kellene egyértelműen kijelenteni, hogy "ez így kamu", mert a kábelnek nem is az a szerepe, hogy jobbá tegye a kapott végeredményt, hanem az, hogy ne (vagy a lehető legkevesebbet) rontson rajta és ebben szerepe van a kábel felépítésének is (az anyagán, a szigetelésén és egyéb paramétereken kívül), persze, ha az adott forrás és az egyéb komponensek nem hozzák az elvárt minőséget, akkor azon egy "csúcs" kábel sem fog javítani ....
De itt van egy szintén "marketing" felépítésű kábel, aminek a tervezője éppen ráért és így találta ki: [link] ....
Hmm ....
-
Dorian
félisten
válasz Pöttön #17055 üzenetére
Nem a wikipédia bemásolására gondoltam, hanem hogy te hogyan fogalmazod meg.
Vagy ha a wikipédiás szöveg, akkor arra vagyok kíváncsi, hogy ezt
"erőteljes dinamikanövelő hatást fejt ki"hogyan hozod összefüggésbe ezzel a definícióval:
"A zenei hangerősség mértéke, a zene hangerősségbeli felépítését, szerkezetét, esetleg az egyes zenei egységek hangerőségbeli állapotát jelöli"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
johnywalker
őstag
válasz Nemir Ombe #17060 üzenetére
Ok.Nagyon is egyetértünk!
Egy jó és pontos kábel csak hozza, hozhatja a többi komponens "jóságát"De ha valami nem tökéletes, ahhoz nem igazán tud többet hozzátenni...maga a kábel.Csak mint kb. az erősítő által felkínált "Suurund" hangzás.
Egy jó kábel tényleg "hozzátehet" a rendszerhez, de tényleg csak egy szükséges és pontos kiegészítő elem.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Sziasztok! Segítsetek kicsit képbe kerülni, hogy műküdik az ilyen típusú sub, és h jól gondolom e az elképzelést:
Adott egy JBL 178 szett és a hozzá tartozó SUB aminek ilyen a hátoldala.
Van ugye 2 Line in csatlakozás (LFE és RCA), és ha jol gondolom 2 sztereo front speaker Level out piros feketéje (az IN-t nem sikerült kitalálnom mire jó)Tud olyat a SUB hogy LFE kábellel az erősítőre van kötve (ugye a többi 5 hangfallal) az L/R RCAval pedig a számítógépre egyszerre? gondolom ahonnan jelet kap azt szólaltatja meg.
Ha a PCről menne rá a jel RCAval akkor szólna a SUB hátuljára kötött 2 sztereo?Az az elképzelés h a sub kiszolgálja a mozizást is erősítőről és a zenehallgatást tőle függetlenül (természetesen nem egyszerre) PCről a rá kötött 2 fronttal. A sub elhelyezése mindkettőnek megfelelő ezért lenne öröm, és akkor feleslegessé válhatna a PCre "kötött" sub,
Segítsetek ha tévedek,
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz Hooper #17064 üzenetére
Az a LFE jelbemenet az erősítőn Sub kimenetként található meg általában.Számítógépen ilyet nem nagyon találsz sőt, csak nagyon ritkán dedikált hangkártyán.A sub pedig sosem tud önmagában házimozi élményt nyújtani...bármily jó is (őszintén: soha sem lehetséges).Ahhoz valós és csatornának megfelelő hangszórók szükségesek
Számítógépen alapból pedig nincs 5 csatornás hangkimenet...[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz johnywalker #17065 üzenetére
'Számítógépen alapból pedig nincs 5 csatornás hangkimenet...'
Ebben én nem vagyok ám olyan biztos...Szerkesztésedre: inkább azt mondom hogy az olcsóbb, alacsony kategóriájú lapok esetében nem gyakori.
Elég sok 'normális' lapon alap az integrált 5.1 hang kimenet. Mondjuk olyan amilyen...Szerkesztésedre szerkesztesere:
No az optika már tényleg relativan kevés lapon van, inkább a ' magasabb' kategóriában jellemző[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
johnywalker
őstag
válasz Lacielvtárs #17066 üzenetére
Lehet Laci, bár nem túl gyakori.Optikai-ra gondolsz?
Nekem átlagos asztali gépem van.Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogyan is, melyik kimeneten.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #17067 üzenetére
Szerintem Elvtársunk arra gondolt, hogy azok a színes karikák (mint a képen) nem dizájn célból kerültek oda ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
johnywalker
őstag
válasz Nemir Ombe #17069 üzenetére
Konkrétan Nemir, mit titkolóztok?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17069 üzenetére
Így is van, arra gondoltam, igaz nem írtam oda, azt hittem kézen fekvő ami a képen vam
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
VoidXs
Topikgazda
válasz johnywalker #17067 üzenetére
Az 5.1 még ótvar irodai lapokon is alapfelszereltség, a bemeneti jackeken lehet kiküldeni is jelet. Persze, teljesen hulladék minőségben, de lehet. Az optikai már ritkább, de 15000-es lap fölött alap kellene legyen. HDMI is már minden valamirevaló (nem belépő és Intel) lapon van.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Nemir Ombe
addikt
-
Pöttön
őstag
Van Damme 268-582-000 kábelről mi a véleményetek?
8x2,5mm22x2,5 m, és egy 1,2m megér 15k-t?
-
johnywalker
őstag
válasz Lacielvtárs #17071 üzenetére
Narancssárga tudja? Az mi hivatalosan?
Vagy melyik, Laci? őszintén érdekel.
Nahh köszi VoidXs, asszittem valami jó minőségű csatiról elfeledkeztem!Ez csak félmegoldás, szivattok.
Szemét Nemir![ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17073 üzenetére
Akkor töröljem a képet?
johnywalker: gorgess vissza, beszurtam a képet, szerkeszteskor
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz johnywalker #17075 üzenetére
Narancs: bal oldalt center, jobb oldalt LFE. Ha csak zöld/rózsaszín/kék van, akkor meg amelyiken kiküldöd, állítható.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Nemir Ombe
addikt
Poéngyilkosok vagytok ....
johnywalker:
Egyáltalán nem jó minőség, de szükségmegoldásnak talán jó ....Hmm ....
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #17073 üzenetére
Már mind 1
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17079 üzenetére
Én kérek elnézést
Én anno egy évig használtam az első 5 ezer forintos bögre szettemhez, es képzeld el, tetszett is a hangja,
Bár akkor még lehet hittem a mikulasban is[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17081 üzenetére
Látod fejlődsz, most meg éppen az Onkyo-nak meg a Jamo-nak tetszik a hangja .... de mindenből ki lehet nőni .... (pl. mint a Mikulásból is)....
Hmm ....
-
johnywalker
őstag
válasz Lacielvtárs #17081 üzenetére
Laci: hasonlóan hozzád, kipróbáltam egy Jack- Rca összeköttetést a szgép és erősítő között...Hát borzasztó volt!Maradt inkább az USB-ről lejátszás...
Nemir-rel pedig ne beszélj...
Tudom, tudom jó srác csak hogy szívjam már én is a vérét....![ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17082 üzenetére
Kis lépésekkel haladok, kis lépésekkel, tyúk lépésekkel
Es tudod annyi pénzem van házi mozira, hogy mindent ki akarok próbálni, hogy pörögni a használt piac...Uj hszre: igy is akkorát fejlesztettem már hogy magam is meglepodom rajta...
Meg hogy elég nekem a cavjohnywalker: dehogyismem beszélek, sőt annyi privatunk van már hogy belefagy a ph ha ki akarnám listázni
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz johnywalker #17083 üzenetére
Azzal büntetsz, hogy "nem szólsz" hozzám ....?? Akkor remélem sokáig büntiben leszek ....
Elvtárs:
Csak lassan, de biztosan ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17084 üzenetére
Sajnos minden csak addig jó, amíg nem hallasz egy jobbat .... ezért nem szabad "hallgatózni" máshol .... az ember hátradől otthon és élvezi ami van ....
Ja, meg pont ezért nem szabad fórumozni se, az még rosszabb ....
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17086 üzenetére
AMEN Atyám
johnywalker: 'mondá vala' a szent írás, hogy isten bizony, így gondolom
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #17086 üzenetére
Maximálisan egyetértek!
-
johnywalker
őstag
válasz Lacielvtárs #17087 üzenetére
Isten bizony így gondolod ...?
Én sem szeretnék jobbat hallani, legalább egy-két évig...mert nincs kedvem!$[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Lacielvtárs #17087 üzenetére
Menjetek szobára!
-
claire78
senior tag
válasz Lacielvtárs #17091 üzenetére
Mi másra is gondolhatnék?
-
johnywalker
őstag
A legfontosabb hogy közvetlenül és kurrens információkat osszunk meg egymással a hangtechnikai lehetőségekről.
Legyen ez beszerzési forrás vagy adott akusztikai termék élmény, vagy ár/érték index.Mint kiderült jó barátságok létrejöhetnek és segítői információk is lehetnek a fórumban.Asszem ez nem kétséges, a témában generált vitákkal egyetemben, előrelépést generálva.Sztem jól fogalmaztam: szinte már képességeim határaimat meghaladva ha tudok, képességeimet összegezve legjobb segítői szinten...pedig én nem vagyok széles látókörű a témában, távolról sem![ Szerkesztve ]
-
zs198
aktív tag
válasz migabi24 #17063 üzenetére
Én 2350 ft/m -ért vettem (nettó) ebben az évben januárban. Ez ugye 14.100*áfa= 17.900.- Ft
Plusz szállítást kértem az 1500+utánvét 500 Ft Így jött ki a cirka 20k.
Nem mondanám, hogy át lettem b@szva. Nyilván lehet ennél olcsóbban is Van Damme Black Series Tour Grande 8x2,5 mm 268-582-000-ás kábelt venni! Én ennyiért vettem újonnan csatik nélkül, lehet most már más az ára ezt nem tudom. És miért ne reklámoznám??? Akit érdekel annak szívesen segítek és kész!Üdv. -Zsolt-
-
johnywalker
őstag
Minden termék vagy kábel annyit ér amennyit adnak érte.Igen- van ami jóval szebb felhasználói élményt ad.De kizárólagosan technikai leírásokból építkezni kevés.Főleg ha egy felhasználó számára meghaladja a az anyagi lehetőségeit.
migabi hasonló leírásokra összpontosít, egy hangrendszernél, lehet hogy így jó lehet a szisztéma.De sztem Te is az ár témára összpontosítasz.Sokszor célravezető ez mert minőséget jelenthet, de nem mindig.Legtöbbször a gyakorlati beillesztés, hallás ami ítéletet mond.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #17064 üzenetére
Fáradt vagyok, lehet rosszul fogalmaztam meg de magamat értem második olvasásra is
Kicsit elment a kérdésem offolásba az első rá érkező hszre reagálva ami nem nem annyira a kérdésemre irányul.johnywalker igen, írtam is h erősítő van most jelenleg rákötve. sub kimenet > LFEre. De ugye ott van melette a 2 RCA (gondolom stereo).
Számítógépen (amúgy Xonar D1 kártyával) nem az LFEt akarom rákötni hanem az RCAt,
RCA > Jack kábellel a kártya 2CH stereo kimenetére."A sub pedig sosem tud önmagában házimozi élményt nyújtani" ezt nem értem.
PCről zene menne róla gondolom 2.1be ha Level Outra kötök a SUb hátán 2 frontot és a jelet RCAn kapja PC felől nem LFEn az erősítő felől. -
Hooper
őstag
De lehet akkor spekuláció helyett simán kérdezek:
Level in L/R és az LFE miben különbözik? lehet egyszerre két kábel rákötve? LFEvel az erősítő és RCAval egy PC?
Hihg level in és out mire szolgál?
Ha kap jelet RCAn az erősítő PC hanggártyáról jack > rca kábellel, a kártyán a front kimentre kötve akkor mi történik? a High level outra kötött frontok + a sub is megszólal?Tudom probáljam ki, de jack rca jelenleg nincs itthon, és mivel nem tudom mi történik nem akarom tönkrevágni
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs