-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Dorian #17550 üzenetére
Jogos, rosszul fogalmaztam.
Tehát sztereó amyag, mint pl dr house sorozat amit szinkronnal nézek, es eddig azért nem használtam a Dolby Surround hangkeverest, mert a centerbol nem jött olyan szep hang, mint a frontokbol.
Viszont most ezzel az elac centerrel megkaptam azt a szép, termeszetes emberi hangot amit a frontoknak koszohettem.
Bocsánat ha rosszul fogalmaztam, remélem ihy érthető, ha nem akkor majd ha visszatér a vér a fejbe, akkor leírom amit tapasztalok es gondolok
Es mielőtt félre értitek, a füleimben van most a vérMasterMark: jól van nah, igazad van, agyamra megy a hobbim
claire78: ez szebb, mert az enyém
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #17553 üzenetére
No akkor kell még 2 hátsó surr. 2 Atmos + még 1 sub. Oszt jöhet egy erősítő ... Egyébként is LAci bá ahogy látom önnek annyi ... De legalább felfele tart .. Egyébként meg jól néz ki az összkép, alakul ..
Apropó az a TV mekkora? Az sem lehet túl régi ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #17554 üzenetére
Jah , már csak a fele van hátra
Alakul en is ugy erzem.
A tv sem tul régi, 49 colos, de az másik topik.
Erre a távolságra nekem elegendő, max majd egyszer jön a projektor, mert az is tervben vanUi, igen, végem van mint a botnak, de megerte...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
Uraim,ahogy szépen csendben "read only" módban követem a topikot,kezd egy furcsa érzés úgy tarkónál bizsergetni,hogy nekem is el kéne kezdenem kisérletezni hogy az avr161-ből mit lehetne még kihozni komolyabb hangfalakkal.Félek ha erre az útra rálépek,akkor elindulok a lejtőn,hiszen már csak a topikot olvasgatva is kedvem támad a fejlesztéshez és ahogy látom ez egy ördögi kör...
-
zs198
aktív tag
-
spiky03
veterán
válasz Lacielvtárs #17547 üzenetére
Gratula.
Király, hogy végre egységes lett az eleje. Hidd el így más élmény lesz a filmezés.
Már csak a hátsó részt kell rendbe tenni és lesz egy jó rendszered.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jujj, csak óvatosan, engem elkapott a gepszij, ahogy az ábra is mutatja, es nem sikerül 'kigyogyulnom' belőle, de megeri...
Imádom a rendszerem, es imádom az itteni urakat is, akiknek nagyon sokat koszonhetek."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17555 üzenetére
TV-ből soha nem lehet "elég" (vagy túl) nagyot venni ....
"imádom az itteni urakat is, akiknek nagyon sokat koszonhetek"
Legalábbis sokszázezer forint elköltését biztosan ....
Gixxer88:
Szerintem kezd a dobozok fejlesztésével .... utána meg jöhet az AVR csere ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #17555 üzenetére
Nyugi, így biztosan több örömet okoz, mint annak, aki egyben kicsapja a boltban a pultra a teljes rendszer árát.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
válasz Nemir Ombe #17561 üzenetére
Mindenféleképpen azok lesznek az elsők,érzésem szerint az avr-ben van bőven lehetőség,de tudom hogy előbb vagy utóbb az is sorra fog kerülni.
Fura ez a házimozi téma,a HK rendszer előtt egy JBL Boost TV volt a "hangrendszer",ahhoz képest hatalmas előrelépés a mostani házimozi,mégse vagyok teljesen elégedett vele.A laikus család és ismerősök le vannak döbbenve hogy hogyan szól,de nekem valami hiányzik,amit egyelőre nem tudok megmagyarázni,csak érzem hogy valami nem kerek.Eddig a teló csere-bere volt a pénznyelő hobbim,éppen csak leszoktattam magamat róla,most meg kezd egy másik pénzes betegség bekúszni az életembe...
Sose javulok meg...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jut eszembe!
Szerintetek egy HKTS 9 szettért mennyit lehet reálisan használtan kérni?
Full karcmentes,1 hónapos,garanciás. -
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #17561 üzenetére
"Szerintem kezd a dobozok fejlesztésével .... utána meg jöhet az AVR csere .... "
Tipikus sajt és holló esete.
-
veterán
válasz Nemir Ombe #17567 üzenetére
Most nehogy azt mondd,hogy csak egy ilyen Hkts rendszerhez elég,mert tökönszúrom magam.
Ha azt is eladom mostanában,akkor elég mélyen zsebbe nyúlos fejlesztésnek nézek elébe. -
migabi24
nagyúr
"Eddig a teló csere-bere volt a pénznyelő hobbim,éppen csak leszoktattam magamat róla,most meg kezd egy másik pénzes betegség bekúszni az életembe...
Sose javulok meg... "Baszki nálam is ez van, telócserebere volt eddig, nemrég akartam egy jobb subot aztán teljes rendszer csere lett a vége 300 ezeré, bár ez egy darabig marad az biztos, ez se olcsóbb hobbi sajnos
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
migabi24
nagyúr
válasz Lacielvtárs #17576 üzenetére
Áhh további fejlesztésnek válás lenne a vége:-)
-
Pazolini
senior tag
válasz Lacielvtárs #17553 üzenetére
Nálam ugyanez volt: a jó front előbb megvolt, s csak később jött hozzá megfelelő center. Addig jobb volt (vagy sokszor jobb lett volna...) sztereóval mozizni, hogy úgy mondjam...
Aztán most meg sokszor bizonytalan vagyok, hogy tényleg sztereón vagyok-e, mert olyan közepe van a színpadnak sztereón, hogy már azt hiszem, többcsatornás beállításon vagyok és a center szól. Ha meg szól a center is beállítás szerint, "hivatalból", akkor is odafülelek sokszor, hogy tényleg szól-e, annyira egységes a hangzásminőség. Az LCR-nek muszáj egyeznie hsz-kiosztásban legalább, s talán megépítettségben sem árt az azonosság (váltó, dobozkialakítás). Bár pont a center esetében lehet kissé alámenni a fontokhoz képest, amikor rendszerillesztésre kerül sor... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Pazolini #17579 üzenetére
Most én is így vagyok ezzel...
Eddig még soha nem volt tipus, hangszóró azonos LCR-em, es eddig azt hittem, nem is fontos.
Újfent tévedtem. Kezdem megszokni hogy igazatok van itt mindenben
Tökéletes most a front vonalon az összhang.De amugy most meg még sztereó hangot is tesztelek, mert belefutottam egy cambridge audio topaz am10be.
Nagy öröm es bodottá van, mozin es sztereón is.[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz Dorian #17581 üzenetére
Így van, persze: mindig el is találom, hogy mi a helyzet, ha elszenderedtem, s meglep egy hangyányi bizonytalanság. De ez nem a fülem érdeme, mármint, hogy eltalálom. A sztereo közepe vhogy kevésbé tolakodó, szubtilis, mégis nagy hang, a center is vissza van fogva (centernek túl erős a 858.2-es Canton), s talán ez az oka, ha nem hallom direktben. Bár megvallom, azt tartom a legjobb állapotnak (rendszerben és beállításban), ha semmit sem kell direkt módon, a hangforrást "felfedezve" kihallanom.
[ Szerkesztve ]
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok,
HKTS16-hoz melyiket vennétek (90% filmnézés): Denon AVR-X1300W, vagy Yamaha HTR-4069?
Köszi!Több valamit, kevesebb semmit!!
-
NavySeal
senior tag
válasz Nemir Ombe #17585 üzenetére
Yamaha 60k-val olcsóbb, azt mondták erről a típusról, hogy mozizásra jobb, mint a Denon és hálozati funkciói is jobbak. Ez 5.1 a Denon 7.2 és ismeri az újabb Atmos és DTS X-et. Ja és több a HDMI portja. Rádió és mozizás lenne legfőképp, és a HKTS16 is 5.1...nem tudom...
[ Szerkesztve ]
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
jeni
félisten
válasz NavySeal #17586 üzenetére
A Yamaha olcsóbb tény és 5.1. Ellenben nincs benne DTS X és Atmos sem.
1 HDMi porttal kevesebb.Ha nagyon keresel akkor akár 30-40000Ft-ra is le lehet csökkenteni a különbséget árban. Legtöbb helyen valóban 60000Ft a difi.
A hálózati funkció jobbak-e a Yamaha cuccnál az passz.Ha nincs szükséged a 7.2 és az Atmos-ra akkor a Yamaha a nyerő.
Viszont a Denon-ra 3év garancia van a Yamaha csak 2év!
Az a másik kérdés meddig lesznek meg az öreg FM rádió sáv kiosztásaik?
Ugyanis már kapható DAB+ kiadásban Yamaha cucc! -
jeni
félisten
Ehhez a Denon-hoz képest a Yamaha a nyerőbb.
Több analóg csatlakozás,Wifi,LAN,1 db COAX és 1 db Optikai csatlakozás,-1 év gari vagyis 2év.
A Yamaha mellet van még,hogy teljes körű csavaros hangfal kábel csatlakozása van.
A Denon mellett a +1év gari vagyis 3év. A Denon is 2 digitális bemenet de mindkettő Optikai! Hangzásban jobb-e? Mint írtátok a Yamaha házimozira jobb.A hangfalé csatlakozása rosszabb,ellenben 2db mélynyomó tehető rá.Amúgy e kettő között van valami különbség vagyis a RX-481 ellenében??
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #17560 üzenetére
Gonosz leszek: arra ügyelj nehogy meghallgass egy JET 5 magassugárzós ELAC-ot, mert ismét más dimenzióba fogsz kerülni. Nagyjából ugyanez a helyzet a Crystal Membrane hangszórókkal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Köszönöm a tanácsot , igyekszem elkerulni, mert addig nincs életveszélyben a penztarcam. Biztos vagyok benne hogy azok meg komolyabb hangra képesek, ha azt tekintem mekkora különbség van a két elacom hangja között.
Es azt meg nem is említettem hogy a cambridge erősítővel is nagyon szépen muzsikál.
Akitől vettem az erősítőt, nem akart maradni meghallgatni, de amint meglátta a jet magasos ELAC párt, leult es zeneltunk kozel egy órát.
Tetszett neki az elac tisztasága, termeszetes hangja.[ Szerkesztve ]
-
NavySeal
senior tag
20-25nm. Azon gondolkodtam, hogy a HKTS16 mellett meghagynám még a mostani két hangfalamat is. Igazából azt nem tudom, hogy az Atmos, DTS:X hiánya okozna e majd a jövőben hátrányt. Jelenleg ahogy látom elég lenne a Yamaha . Még talán a gari az ami a latba nyomhat: Y: 2 év, D: 3 év.
-
NavySeal
senior tag
Igen ez az amin vacillálok. Szakik azt mondták, hogy a Yamaha filmre sokkal szebben szól és jobbak a hálózati szolgáltatásai. Ezért nem tudom, hogy a Denon nem e lenne "felesleges" pénzkidobás. De ha most adok ki pénzt, picit jövőbemutató erősítőt vennék, ha megéri azt a 60k különbséget. Ha nem , marad a Yamaha. Még egy szempont: abszolút nem vagyok vájtfüllel rendelkező. A lényeg a HKTS16-al szépen szóljon 😊
-
junkpod
veterán
válasz NavySeal #17596 üzenetére
Szeretem a HKTS-emet de szerintem nem ez az a hangszóró szet ami meg tudná mutatni két azonos kategóriás erősítő között a "hangzás szépsége" közötti különbséget. Sőt, bár tapasztalat nélkül, de meggyőződésem, hogy ezeknél a belépő szintet képviselő erősítőknél nem léteznek ezek a "márkának tulajdonított hangzások". Továbbá szerintem jobb kategóriájú erősítőt kérnek a HKTS16 dobozok: miért nem nézel szét a használt piacon, 100ezres kategóriában bőven jobbat kapnál és ki tudnád hallani a HKTS képességeit.
De ha mindenképpen ezek között nem tudsz dönteni akkor töltsd le a manualjukat és olvasd végig, az igazi "finomságok" ott vannak elrejtve, nem a speckó leírásokbanBox's don't touch!
-
BBéci
legenda
Nappalim 22 négyzetméteres és amióta megtapasztaltam, milyen a hangzás két szubládával, azóta egynek kevésbé tudok örülni. Természetesen egy REL S5, Sunfire XTEQ 12 és hasonlók önmagukban is széles vigyort csalnak az ember arcára. De például inkább két ELAC SUB 2070, mint egy SUB 2090, ugyanannyi pénzért.
Visszatérve a belépő kategóriára, az ide tartozó erősítők nem tudnak külön kezelni két szubládát, a dupla kimenetet egy sima belső elosztással oldják meg, ami a szimpla kimeneteseken, kívül egy Y kábellel ugyanazt az eredményt adja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pazolini
senior tag
válasz Lacielvtárs #17592 üzenetére
Nyugi!
Én sem merek ránézni a K sorozatra Cantonéknál, meghallgatni sem akarom, minek fájdítanám a kicsi szívem, ami most nyugodtan hazudja magának, hogy nem is lehetne jobb a hangzás a jelenleginél. Egyébként ha megfertőzne, sem tudnám kiperkálni azt a pénzt...
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Óvodások homokozója
- Milyen routert?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs