-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz balage25 #17350 üzenetére
Bocs, de mivel az IQ30 hivatalosan állványos hangdoboz, feltételeztem, hogy Nálad is illő módon van elhelyezve. Alapjaiban változhat a hangminőség egy hozzáillő állvánnyal.
Azt nem tudom megtippelni, hogy mennyit hoz a hangon egy erősítő csere. Ha az akusztika, a kábelezés és az elhelyezés nem megfelelő, akkor a világ legjobb erősítője sem fog csodát tenni. Hoppá, a jelforrást és a nyersanyagot majdnem kihagytam a felsorolásból.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
migabi24
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17352 üzenetére
A lényeg, hogy nem használtam mind a 8 eret hanem csak 6-ot, úgy gondolom egy 2.5mm vezeték elég a középnek meg a magasnak
-
Nemir Ombe
addikt
válasz migabi24 #17353 üzenetére
Értem .... csak először azt hittem, hogy "szétvágtad" és 6 eret használtál fel belőle ....
Így most akkor van egy 75%-os "kihasználtságú" 8 eres kábeled, ahelyett, hogy lehetne egy 100% kihasználtságú 2 eres, ami esetleg még jobb minőségű is lenne .... jó kis hobbi ez .... de ne vedd kötekedésnek, csak mindössze elmélkedem a dolgon ....
Hmm ....
-
migabi24
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17354 üzenetére
Kicsit eltúlzod, ez a kábel nem attól nagyon jó, hogy 8 eres hanem a vezető minősége nagyon jó, szerintem csak rontana a dolgon ha bekötném a kihagyott szálat a magasra de ha nagyon unatkozok majd kipróbálom, most nem volt több időm a délelöttöm így is ráment a kötözgetésre
-
WP14
őstag
válasz zsoika #17355 üzenetére
Köszönöm, hogy megértesz. Pont emiatt nem értem még mindig a 20 ezres kínai lejátszók ajánlását,
pedig van ám Sonynak is nem túl drágán.És, mint fentebb olvashattad, én vagyok a "hülye", mert felvetettem ezt a kérdést, holott, szerintem belépő szinten is elvárható, hogy ne silány minőségű eszközökből álljon a HM.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17358 üzenetére
Miért, attól "belépő" a belépő, mert silány minőségű?
Pl. az Onkyo TX-NR545 erősítőm belépő, de sose kötnék rá kínai cuccot. Vagy a PC-met se bíznám Codegen tápra, ami akár mindent vihet magával a sírba, ha a silány elektronikája és védelmi rendszer hiánya miatt kiad magából egy nagyobb "feszültséglöketet".Ha ellentmondásos szerinted, akkor miért nem ajánlod itt azt a fentebb linkelt kínai erősítőt?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17358 üzenetére
Nem 'csak' te velsz ebben ellentmondást
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
WP14
őstag
válasz Lacielvtárs #17360 üzenetére
Rég óta olvasom a topikot, csodálkoztam is volna, ha te nem adnál bármiben is igazat Nemirnek, hisz' hűséges elvtárs vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Szerintem a "gyenge" minőség fogalmát kevered a "használhatatlan sz@r" fogalmával .... de addig mindezt nem is fogod megérteni, amig pl. a 545-öt jó minőségnek gondolod (a kategóriáján belül persze az), de had ne részletezzem megint, hogy kb. minek mennyi a gyártási költsége .... és mitől annyi a boltban ....
Mellesleg az "olcsó kínai" MP-ek (mármint abból is a használható darabok) leginkább nem (csak) azért olcsók, mert annyira szar minőséget képviselnek, hanem mert a "kicsi sárga rizszabálok" pontosan 0$ jogdijat fizetnek mindazok után, ami enélkül nem kerülhetne bele, de mégis bekerül .... de; aki megveszi a majd' legolcsóbb belépő AVR-t, ehhez párosít egy 2x annyiba kerülő 5.1-et és mindezt megkoronázza egy 55"-os 200e-es UHD TV-vel, majd mindemmellé összerak egy 150e-es HTPC-t, hogy attól majd olyat lát és hall, hogy "hűha" .... annak érdekes "hobbija" van .... de csak szerintem és minden sértés nélkül ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dorian
félisten
"Miért, attól "belépő" a belépő, mert silány minőségű?"
Miért, szerinted mitől az? Ha jó minőséget lenne képes kiadni magából, akkor magasabb minőségi osztályba tartozna. Minőséget a kiadott produkció határoz meg, nem pedig az, hogy belül kismókusok hajtják vagy mi van. Jelenleg pedig a technológiai fejlődés elért odáig hogy ezek az olcsó lejátszók a felső-közép kategóriáig simán megállják a helyüket.
Köztudomású, hogy vannak előítéleteid a kínaiakkal (és zsidókkal, stb...) szemben de talán az elméleti okoskodás helyett némi tapasztalatszerzés nem ártana. Vagy az is megoldás, hogy vegyél valami drágát léleknyugtatás céljából, de értelmetlennek tartom itt a nyűglődést.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Az én egyetértesem nem Nemir Ombe személyének szól, hanem annak amit mondd...
Nem akarok senkit megbantani , de elkepeszto ami néha itt folyik
Van itt olyan drága forum társam aki tényként kezel 'félre diagnóztizalast' valamint olyan dolgokban foglal állást amit nem tapasztalt vagy próbált ki, esetleg hallgatott vagy látott, de mégis azt gondolja hogy elegendő 'hallani róla vagy olvasni' valamit, ahhoz hogy az már saját véleménykent es/vagy tapasztalatkent tálalja itt...Es ez részemről nem szemelyeskedes, hanem értetlenül állás, nagyokat pislogva, ezen olvasmányok előtt
Nemir Ombe szükségszerű szarkazmusat alapvetően imádom, felsőfokon tudja művelni, ugy hogy ne sertsen meg senkit.
En inkább csemdben vagyok, inkabb filmezek vagy zenélek, es neha bekukantok ide es jókat derulokUi, pedig hidd el több szaz eret elkoltottemar a magam kárára hogy tudjam mi a nem megfelelő es mi igen...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17362 üzenetére
Keresek neked szakértői véleményeket a kínai elektronikai cuccokról, ha nagyon szeretnéd.
Szerintem pedig, attól nem lesz "gyenge minőségű" használható valami, ha lekoppintják a "nagyok" cuccait és teletömik a 2 hónap élettartamú kondijaikkal és mint a linkelt példámat is olvashattad, az alkatrészek minősége határozza meg inkább a hangzást, mint a kapcsolási technika, főleg, hogy azok a kínai alkatrészek nagy valószínűséggel semmilyen hivatalos ellenőrzésen nem esnek át, ami a minőségüket garantálná, ellenben a japán és egyéb meves gyártók alkatrészeivel.
Nem mellesleg pedig, nem kell 150 ezres HTPC, van Sony média lejátszó is és neves márkák még, amiket nem rizszabálók termesztenek a kertjükben.Ja, nem a kínai bérmunkában készült cuccokról beszélek, hanem a saját fejlesztésű "High End" terményeikről.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz Dorian #17363 üzenetére
Nagyon buta érvelés ez az "előítéletesdi" erőltetése rám, mikor fentebb olvasható, hogy japán kondis cuccokat részesítem előnyben.
De akkor válaszolj már legalább te, hogy, amit linkeltem kínai erősítőt, miért nem ajánljátok belépő szinten?
És ennek ellenére további kuporgatásra bíztatjátok azt, aki egy olcsóbb japán erősítőt venne, na ebben van "némi" ellentmondás.Idemásolm újra, hátha nem vetted észre "véletlenül", hogy benézted
"Azt tartják, hogy az ember érzékszervei közül a fülét, a hallását lehet a legkevésbé becsapni. Kezdetben az első erősítő építéseknél, még meg voltam arról győződve, hogy a hang minősége kizárólag a kapcsolás technikán múlik. Ezzel szemben ma, egyre inkább úgy vélekedem, hogy a készülékek hangja sokkalta inkább a felhasznált anyagokon múlik."
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #17364 üzenetére
Valahol mindenkinek igaza van WP14 csak azt akarta ismertetni , hogy a minőségi alkatrészeken sok múlik pl az élettartam stb .. Egy GT60 pl nem csak képileg minőségi, hanem (gondolom) alkatrészek szempontjából is. Ehhez képest van jóval silányabb belsővel is tv. Mindezek mellet az is tény és talán ezt nem látja wp14, hogy pl a médialejátszók valóban valahogy előre tudtak törni, - speciel én is inkább szkeptikus vagyok még nem láttam pl egy A-400.hoz képest(csak a képre gondolok) nem is tudom mit vennék most.De jó példa lehet a telefon fejlődése is pl a Samsung vs Nokia illetve Xiaomi , talán Dorián talált a közepébe van ami mint kinai termék felnőtt(Na ehhez még jómagam sem vagyok szokva) . persze van ami nem ... Mindenki eldöntheti magának mit vesz ... De az kétségtelen, hogy egy amerika vagy japán termék mindenképp a minőség példája ..
Végül még 1 példa az egerek microkapcsolója kínai vs. japán, ide pl igaz wp14 véleménye (ha azóta nem változtak a dolgok )... Az kinai erősítő amit wp14 linkelt mennyi is ??? Azt nem kéne erőltetni, bizton van jobb ami ismert és jó...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #17367 üzenetére
Értem amit mondasz.
Ha jól tudom a régi cav hangfalaim is kínaiak voltak...
Igy utólag azt mondom hogy amikor azt hallgattam, akkor igénytelen voltam, pedig mit eskudoztem hogy milyen jók. Moat meg gyujtosnak s venném megKina, Korea, mindegy melyik, de aki tobb rizst fogyaszt mint tüzes vizet, maradjon csak a zokni es cipo no meg a eldobhato tomegcikk gyartasnal...
Wp14 Szerkesztésedre : no akkor a végén egyetértünk
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz arcitec #17367 üzenetére
Kétségtelen, hogy javulás van, de ennek ellenére sem érik el szerintem a kínaiak a belépő szintet.
A Samsung amúgy koreai és nem kötekedésből.(#17368) ELACielvtárs Na látod, erről beszélek már mióta, amit utolsó mondatodban írsz, végre már.
Szerkesztésem szerkesztésének a szerkesztésére: Egyetértünk abban biztosan.
(#17370) arcitecJapán is térségbeli, mégis magasan a többiek felett áll.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Iszonyúan irritáló, amit itt művelsz. Átmehetnél a Xiaomi és a Huawei topikokba kínait fikázni, biztosan örömmel fogadnak és addig itt nyugalom lenne!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tyca
senior tag
Sziasztok!
Az S/PDIF kimenethez milyen RCA kábel kell? Philips LCD TV-ből továbbítanám a hangot egy [ ilyen piros/fekete kábel] egyik ágával, de nem működik.
PC alaplapi hangkártya s/pdif kimenetéről viszont igen.
Lehet, hogy a tv kimenete érzékenyebb a kábel minőségére?Analóg és digitális jelre külön kábel kell? Mert ez a piros fekete gondolom analóg sztereó jelre készült. Olvasom, hogy a digitális hangra narancssárga végű kábelt szoktak használni, ez csak a színben más, vagy felépítésre is?
-
Nemir Ombe
addikt
Azt látom a "probléma forrásának", hogy Te ezt gondolod, ami kínai, az "full sz@r" .... pedig a "kis kínai munkás" olyat gyárt, amit Te kérsz tőle ....olyan tökéletes minőségben tudják produkálni azt, hogy ha sz@rt kérsz az valóban sz@r lesz, de ezzel együtt olcsó, ha jó, az meg valóban jó, de már nem annyira olcsó, hogy néha ez már valóban elismerést érdemel .... amire meg hivatkozol (nevesebb gyártók, de olcsóbb termékei) az esetek többségében (és itt örülünk, hogy vannak még kivételek) úgy készülnek, hogy a gyártó megbízottja elmegy Kínába, ott egy irodába/raktárba megmutatnak neki 5-10-20 terméket (márkajelzés nélküli OEM kivitelben), hogy válassza ki azt ami tetszik, ha ez megtörtént, akkor elé tesznek egy táblázatot, amin A B C D E minőségjelölések vannak és az ezekhez tartozó árak, hogy válassza ki a neki megfelelő minőség/ár változatot .... ha ez megvan, akkor indulhat is a gyártás, stb .... szóval ne gondold azt, hogy Kínaiak csak úgy maguktól gyártanak sz@rt, mindig azt gyártják, amit a megrendelő kér ....
(és mindezt teljesen első kézből tudom írni neked, mert kb. 8 évig hordtam/tuk Kínából a sz@rt és a kevésbé sz@rt .... )
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17375 üzenetére
Mondanál konkrét "nevesebb gyártókat" akik így fejlesztik ki az alsóbb kategóriás termékeiket? Én ugyanis ezt nem tartom elképzelhetőnek, de lehet tévedek.
(#17376) ELACielvtárs Az kevés, olyan kábel kell, mint amit linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Tyca
senior tag
válasz Lacielvtárs #17376 üzenetére
Nem találtam ilyen opciót
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17379 üzenetére
Azt a részét ismerem, de olyanra gondolok, ami nem csupán másolt, hanem pl. itthon is kapható hivatalos gyártói garanciával, mert az állításod szerint létezik az az opció is, vagy félreértettelek...
-
WP14
őstag
Az analóg kábel és nem alkalmas rá, mindenképp koaxot vegyél, amilyet linkeltem, akár más gyártótól is!
Válogass a megfelelő hosszúságúakból.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Azért mert a gyártó mellé tesz egy garanciapapírt és "jónevű" boltokban is árulják, attól még ugyanaz lesz, mint amit a jelzett oldalon látsz a sz@r képeken, a neves gyártó meg olyan minőségben rendelte, amiről úgy gondolta, hogy a garanciát kibírja, de elég olcsó ahhoz, hogy még "tisztes haszna" legyen rajta .... a garanciát meg (szinte soha) nem a kínai vállalja, hanem a gyártó úgy kalkulál az árral, hogy ha X darab tönkre is megy, akkor is nyereséget termel a többi darab eladásával .... de szerintem Te ezt nem is akarod megérteni .... nekem meg nincs kedvem "közgazdaságtan órát" tartani távol-keleti gazdaság témában .....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
Az innen, messziről nem tudom megmondani, mi a probléma a rendszeredben. Azt viszont elárulom, hogy a működik és a jó minőség nem mindig járnak együtt. Utóbbihoz 75 ohmos kábel kötelező, de az sem garancia a jó minőségre.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17385 üzenetére
Csak a saját cuccaimból tudok kiindulni, amiknek minden esetben utánajárok amennyire tudok és teszteket olvasok, képeket nézek belsejükről is, nehogy "médinkína" legyen benne, vagy valamilyen hatályos követelménynek ne feleljen meg, ugyanis akár ki is gyulladhat a riszesek kondijától (volt rá példa nem egy)
a cucc. Nem a közgazdaságtan részében kételkedem, hanem a gyártók jó hírnevének kockáztatásában. A bérmunkás részét is ismerem, de ott is szigorú(bb) követelményeket állítanak a gyártók és nem a kínai, hanem saját alkatrészeikből rakatják össze velük. Pl. erősítőmnek itt IS utánanéztem.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Azért ne haragudj, ne gondold már hogy akár Nemir Ombe, vagy ELACielvtárs vagy akár BBéci ma "kezdték a szakmát"!Én is sok mindent félrenéztem néha, és nem hittem bizonyos szakmai előítéletekben!
De megkérnélek hogy ne legyél "hitetlen"!Sőt, jó sok dologban segítenek és felvilágosítást adnak ami néha kétséges az ember számára.Mert ha ez nincs így, akkor tényleg nincs értelme a topikot látogatni.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
"és nem a kínai, janem saját alkatrészeikből rakatják össze velük"
.... és szerinted azok a "saját alkatrészek" hol készülnek ....
(ne azt gondold, hogy egy pl. Onkyo vagy egy Yamaha embere fog Kínában rámutatni valamira, hogy abból kell 1 millió db, azért nem ilyen szintű a dolog (bár akad példa erre is), de elég sok gyártó van még (főként a PC-k világában) akinek meg csak így van "saját terméke" .... )
Az olyan "teszteknél", mint amit linkeltél meg érdemes olvasni a sorok között is, nem csak a sorokat ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz johnywalker #17388 üzenetére
Végigolvastad? Akkor láthattad, hogy nem az ő szakmai tudásukat kérdőjeleztem meg, hanem a kínai termékek minőségét és azzal kezdődött, hogy megkérdeztem miért ajánlják az olcsó gagyi kínai médialejátszókat, mikor van pl. ilyen is olcsón.
Ha bekukkantasz a tápegységes topikba, megérted miért megkérdőjelezhető a kínai elektronika.(#17389) Nemir Ombe Pedig de, épp az ilyen nevesebb gyártókra célzok, róluk nem hiszem el, hogy ilyenekre vetemedjenek. PC-k világával tisztában vagyok, azokhoz valamivel jobban értek, mint házimozihoz. De annak is hoszzú hónapokig utánajártam, hogy miből érdemes vélogatni alkatrészügyileg. Olvastam, anyagiakkal összevetettem és eredménnyel elégedett vagyok arányaiban. Ha multimilliárdos lennék,
persze, hogy százmilliós lenne a házimozim. De kínai sosem lenne, akkor inkább nem lenne.[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz johnywalker #17391 üzenetére
Ne keverd a kínai bérmunkában készült és a kínai saját fejlesztést, mert óriási különbségek vannak, lásd pl. Adidas sportszereket, azok az ő kezük által is jók, mert ellenőrzik a minőséget gyártóilag.
De épp azon van a hangsúly, hogy az elektronikájuk szar, nem a munkájuk, félreértettél....
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Szerintem azt nem akarod megérteni, hogy azért mert valaki a lehetőlegolcsóbb kínai változatot rendeli valamiből, abból még nem következik az, hogy minden sz@r ami ott készül .... de ugye hazánk polgáraira is az jellemző, mint sok cég pénzügyi vezetőire, hogy ha van ugyanabból olcsóbb, akkor mér' vegye a drágábbat .... bár a cégek pénzügyi vezetőinél azért jobb a helyzet, mert ők kalkulálnak egy "selejtaránnyal", ami alapján a minőséget választják .... a másik esetben meg csak az ár, ami számít .... és ilyenkor szokott az lenni, hogy valaki vett 4-et a 2$-osból és 1 hetet bírt mindegyik, más meg vett egyet a 8$-osból és 5 éve megy hibátlanul ....
Mellesleg; az a Sony MP is teljesen megfelelne a korábban felvázolt (AVR 100e + 5.1 200e + TV 200e) rendszerhez, de egy cca. 150e-es HTPC-t "kissé feleslegesnek" tartanék hozzá, amit említettél .... mindössze csak ennek akartam korábban "hangot adni" ....
Hmm ....
-
johnywalker
őstag
Áhh...Nem szeretek alapvetően vitázni..Az Iphone is kínai bérmunkában készül, és lehet arról vitázni hogy kínai mérnökök fejlesztik?És a fejlett világban az a sztenderd telefon?
Mégha nekem jó ideje egy másik alap kínai gyártó telója is jó (Xiaomi Redmi3).[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17393 üzenetére
Jó, igazad van, eltúlzott a drága HTPC ahhoz, de a kínai lejátszó meg nem ér fel hozzá, tehát mindketten a végleteket mondtuk. Viszont a linkelt Sonyt megvenném sokkal inkább, mint bármelyik kínait, annak ellenére is, hogy tudom, telefonokban már képesek felvenni a versenyt a nevesebb gyárókkal, de az oka is egyértelmű: annyit elloptak már tőlük, hogy megtanulták a telefongyártást.
Remélem a Sonyt fogod ajánlani a kínaiak helyett, ha árban alternatíva a kérdezőknek.
(#17394) johnywalker Ez biztos, hogy Iphone-t kínai mérnökök fejlesztik?
Telefonban már jók, azt elismertem.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17396 üzenetére
"Ha azt hiszed, hogy az a Sony komolyabb minőséget képvisel, mint egy normálisabb 10-20e-es kínai MP, akkor kár volt az előzményekért" - Ezt szeretném, ha (vak)tesztekkel és mérésekkel is alátámasztanád, akkor mindent visszavonok, ígérem. Élettartam is játszik, oldd meg!
(#17397) johnywalker Sose kellett és nem is fog kelleni nekem "ájfon", hiába az a közvélemény szerinti csúcs, Sonym van.
Rég óta olvasgatok itt, láttam egyet s mást.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
Minek mérés, vakteszt, stb .... a Sony hazai kereskedésből vásárolva, jogtisztán, számlával cca. 30e Ft .... egy normálisabb kínai MP az alibaba-ról futárral cca. 60$.... ha a Sony árából levonjuk az ÁFÁ-t a kisker és a nagyker árrést , a jog- és liszenszdíjakat, a garancia és a márkanév felárát, akkor ott vagyunk, hogy a Sony szakemberei megoldották a lehetetlent és sokkal olcsóbban, sokkal minőségibb alkatrészeket tettek bele, mint amit a kiskínaiak a gagyi MP-ükbe tudtak barkácsolni.... már csak a szegény éhező Sony részvényeseket sajnálom ....
Hmm ....
-
WP14
őstag
válasz Nemir Ombe #17399 üzenetére
Most nem az ár számít, a minőség, azt szeretném, ha bizonyított lenne, hogy a kis kínai 20 ezres minőségben nincs a Sony alatt.
Ugye nem akarod azt mondani, hogy kizárólag az ár határozza meg a minőséget? Ezt hangfalszett ajánlásaid is cáfolják.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.