- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz MasterHUn #39931 üzenetére
nekem régen egy ati 9600pro csíkozott. hosszú használat után. venti csapágy.
-> gpu melegedés. (tipikus)hűtőcsere, stb.
ööö izé.
most nézem.
jól látom a képen, hogy a gpu-n ott egy méretes lik?
vagy azmiaz?****
más.
b*k meg a tek-esek.
zuglóban lakom.
esti ropogás.
mindig bepippantom. felhúzom a redőnyt, hátha tüzijátékot rendelt valaki. közben csak a telepükön, (kb. 1 km.), esti lőgyakorlatot tartank, legyakazzák ösznépileg azt a pár szerencsétlen, célszemélynek becézett bábut.. hogy kanyarodna el 90 fokban az éjjellátójuk...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
MasterHUn
senior tag
válasz szab.tam #39953 üzenetére
aki küldte a videókártyát(nevezzük 1 esnek) annak a haverja(akit nevezzünk 2esnek) intézte a bizniszt úgy küldték el a kártyát hogy rávolt pillanat ragasztózva[ez az a folt a GPU-n] egy 92mm-es ventillátor aminek a molex csatija levolt szikszalagozva.... mondom megnézem már miért hát a csatlakozóra rá volt tekerve csupaszon a 2 vezeték és pá. ennyi volt a "tökéletes állapotú videókártya hűtése"
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
válasz FatalEror #39958 üzenetére
nah barbár módon óvatosan lekapartam a ragasztót a gpu-ról (14es favésővel) kap egy pasztát meg valam procihűtést gyorskötözővel azt meglássuk mit tud
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
shteer
titán
ilyen oldallapba süllyesztett rácsozatot keresek kb 90*150-as méretben - kicsit kisebb/nagyobb nem gond
van valamelyikőtöknek ötlete a beszerzésre?
szerintem jónak tűnik..
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz shteer #39967 üzenetére
Autó régi légszűrője, Citren Xsara, Wartburg353, és egyebekből tudsz hasonló rácsot bontani, használt szűrő esetén az ára kb a 0-hoz konvergál. Rozsdamentes anyag, kiterítve laptva, tetszés szerint alakítható...
Ha a 90x150mm-ben értendeő, akkor ez a megoldás az egyik legköltséghatékonyabb
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
-
shteer
titán
válasz Irmscher 353 #39968 üzenetére
lehet a topik fillingjéből adódik, de nem szeretnék hasonló gányolásba bocsátkozni
van otthon légszűrőrácsom és trapézrácsom is, perforált lemezem is fél táblával...szóval ugyanilyet keresek, nem hasonlót és a lényeg a süllyesztés. egy lian li ház oldallapjába illeszteném.
szerintem jónak tűnik..
-
do3om
addikt
válasz Pete55555 #39969 üzenetére
Én abból csináltam, a műanyag részt is felhasználtam amibe bepattan csak túl széles pereme volt így körbe kellet csiszolni hogy csak egy vékony perem legyen annyi amibe a rács benne van.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
szacsee
nagyúr
válasz shteer #39971 üzenetére
Modding topikban is megkérdezheted, de szvsz ilyen rácsot nem fogsz találni kereskedelmi forgalomban, hacsak nem valamelyik gyártó katalógusában nem találsz.
Lemezt ilyen perforálással még csak-csak, de a süllyesztést magadnak kell megcsinálni, vagy modderrel megcsináltatni. Gyakorlatilag ahhoz hogy esztétikusan kinézzen 2 szerszám is kell és ha az alapterület "téglalap" nagysága nem változik, anyagvastagságtól függően több szerszám is kellhet.
Erre senki nem ruház be, főleg, hogy kb 100-200K lenne egy ilyen szerszám + egy megmunkáló gép -
shteer
titán
válasz szacsee #39973 üzenetére
ez a fémháló kb ugyanaz ami a régi kazis rádiókon, hangszórókon volt
köszi a segítséget írok a másik topikba is meg egy privit a múltkorival kapcsolatbanbontott rácsra gondoltam amúgy, hátha valakinek van hasonlója elfekvőben. 80-as kör süllyesztéses ventirácsom van ilyenből, de jobban szeretnék egy szögletest a design miatt
szerintem jónak tűnik..
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Hátha itt tudtok segíteni, másik topikban nem jött még semmi:PC házat belül milyen festékkel lehetne lefújni? Konkrétan egy haf 932-ről lenne szó, és feketére fújnám. Valami spray lenne a legjobb. Előtte valami kezelés kell?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
PC házépítéshez mit használtok váznak/mi javallot? Én valami fém szelvényre gondoltam, csak nem tudom, milyen lenne legjobb (ami erős is és sok helyről beszerezhető), L, C, vagy négyzet metszetű (= zártszelvény)? Anyag szempontjából acél javasolt?
A burkolata fém lenne. Van olyan fém, ami nem rozsdál be festés nélkül vagy akármilyen kezelés nélkül? Még jobb lenne ha akkor se rozsdálna ha utólag kell rá pár lyukat fúrni, vagy vágni rajta.
Szerintetek ki vállalná itt fel, hogy a vázat összeállítja nekem (szegecs, hegesztés, csavar, nem tudom hogy lenne jobb), ill. méretre vágja az oldallapokat, megcsinálja a furatokat, elkészíti a kivágásokat? A közel kocka házikómat tervezgetem még mindig, és érdekelne, ki mennyiért vállalná kb., mert nekem nincs felszerelésem olyan szép dolgokat művelni mint itt sokatoktól látok.
Valamint az infók alapján egy kalkulációt is végeznék, hogy lássam még is mennyiből jönne ki. Ja és persze minél olcsóbban, de a leggagyibb anyagokat azért mellőzném.[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
válasz Drizzt01 #39981 üzenetére
1,5 gondolom az anyagvastagság mm-ban. Milyen hosszúra hagytad az L alaknak a két "szárát" ? 1-1 cm az elég, vagy inkább 1,5 cm kellene szerinted?
Egy átlagos teherbírás szerintem elég, az elrendezés haf xb szerű. Azt mondjuk ki kellene bírni, ha 7-8 kilót rárakok a tetejére (monitort). Tehát ne roggyon meg önsúly + cuccok + monitor alatt.Tudsz egy boltot ajánlani, vagy linket írni? Lehetőleg olyan helyet, ahol van kis tétel is és árak is feltüntetve, utálom ha csak "kérjen ajánlatot" szöveg van. Plexiről szintén, gondoltam én is rá hogy kellene rá pár kisebb ablak.
Ja igen, az alu rozsdál? Bocs ha hülye kérdés, nem dolgoztam még vele. Ha festetted, hogyan, mivel?
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Drizzt01
őstag
válasz s3toraph #39982 üzenetére
Az L profil az 20x20-as volt . Szolnokon vettem , de gondolom Debrecenben is van . A plexit azt Pestről szereztem . 1 nm 10.000 Ft volt a narancssárgának . Innen van . Az alut a Keror-tól-tól vettem .
Mondjuk én M3x10-es csavarral raktam .
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
do3om
addikt
válasz s3toraph #39982 üzenetére
Teherbírásban az U alak jobb, alut kéne használni mert könnyen megmunkálható, szegecseléssel elé rögzíteni.
Én is akartam csak nincs anyagom
Talán majd egyszer belekezdek egy teljesen saját házba amiben nincs semmi más gépből.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
s3toraph
senior tag
válasz Drizzt01 #39983 üzenetére
Megnézem, köszönöm az infókat!
Igen Debrecenben fogok keresni, valószínűleg hamarabb találok mint nálunk.
Az aztán egyedi alakú házikó! Ebben a formában mennyire masszív? Nem nyeklik-nyaklik? Ránézésre gyengének tűnik a teteje, igaz, én mindig eltúlzom a megerősítéseket, mindenben. Kb. mennyibe került ennyi alu ami benne van? Totál nem tudom az árakat, mi számít jó árnak.
do3om:
Értem. Nekem is az a bajom, hogy ha szerzek pl. két egyforma házat és abból összerakok egy kockát, akkor is lehet van vele annyi meló meg barkács/gány, mint ha alapból megfelelő méretűre szabott elemekkel kezdek. Sőt, lehet pénzben sem lennék sokkal előrébb, mire összejönne, bár még nem néztem mi mennyibe lenne.imibogyo:
20mm x 20mm-nél kisebb nincs, vagy már kevés/gyenge lenne? 10mm x 10mm, vagy 15mm x 15mm pl?Mindenkihez:
Plexinél kell valamire figyelni? Nekem nem kell semmi extra, tiszta legyen mint az üveg hogy át lehessen látni rajta. Vágni mivel lehet, hogy nem törjön, sorjázzon?Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Asbee
veterán
Köszönöm. Akkor lehet nem vesződöm vele, csere aztán kész.
-
s3toraph
senior tag
válasz Drizzt01 #39987 üzenetére
Remek, így kb. meg tudom saccolni mennyi a teherbírása. Akkor amit én kitaláltam elbírná azt is ha ráállnék! Dobok fel majd képet hol tartok, csak előbb a vázat még megrajzolom külön is. Egyébként, ez a házad már kész van, nem? Mintha láttam volna egy ilyet itt a topicban, aminek az aljában van 4 db venti.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz s3toraph #39989 üzenetére
a plexi megmunkálásnál kell pár dologra figyelni.
nagy sebességű vágásnál a forrósodás miatt olvad a vágási él.
(akár gyors fűrészelésnél is.)
megvan, hogy karcmentesíteni milyen csiszolóval kell, vizesen, stb.
én nem értek hozá, majd a többiek leírják, jobban értenek hozzá.
(de már itt sokszor leírták, keress rá a plexi szóra, biztos benne lesz...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
vadallat88
tag
Sziasztok.
usb-hez keresek átalakítót méhozzá olyat amit alaplapira lakít át. esetleg tud benne valmi segíteni?ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
törölt tag
-
-
Psycho18
tag
Sziasztok.
Szeretném bemutatni a köv. moddom első mozzanatait.
Az oldallap kivágásával kezdtem amely egy röpke 50 perc alatt elkészült, ezután következett a többórás reszelgetés
Nem volt elég nagy plexim egyben, hogy 1 darabból készítem el az oldallapot ezért 3 kisebb ablakot alakítottam ki.
képek ITT -
macko20
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest