- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hawrlantb
tag
Az első gépemet próbálom meg összerakni, de van egy kis problémám. Szóval maga a gép:
Alaplap: ASROCK FM2A75M Pro4+
CPU: AMD Athlon II X4 760K
VGA: Sapphire Radeon R9 270X VAPOR-X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST
Winchester: Toshiba 500GB 32MB
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz
Ház: SHARKOON Vaya
Táp: Chieftec CTG-500-80PB OEMA probléma ott van, hogy hiába próbálom a lehető legkevesebb dologgal elindítani a gépet nem akar bekapcsolni, a monitoron nem jelenik meg semmi. Úgy próbáltam, hogy az alaplapon csak a proci van a hűtővel, a memória és az alaplapba bedugva a 24 pines atx táp és a processzor melletti 8 pines csatlakozóba az egyik 4 pines tápkábel, és mivel így se ment bedugtam a másik 4 pinest is, de sajnos így sem akarja és az alaplap speakere sem ad visszajelzést. Kipróbáltam egy másik memóriával egy 1333mhz-essel, és egy másik 350W-os FSP táppal is kipróbáltam. Mi lehet a probléma?
-
válasz hawrlantb #40803 üzenetére
próbáld az alaplapra dugni először a monitort. Utána a BIOS-ban be kell állítani, hogy a PCI-os kártya legyen az elsődleges. Értelem szerűen utána a monitort is át kell dugni.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
-
-
MasterHUn
senior tag
nah kollegák elkezdtem megépíteni az új házikómat rétegelt és 25x25 ös lécekkel a sarkán lessz megépítve lassan jönnek a képek
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Fürdőszobában szeretném a világítást tuningolni.Arra gondoltam,hogy a legjobb vízálló ledszalag lenne.
A kérdéseim a következőek:
Hol lehet ilyet kapni?(Aprón vannak még "dealerek"?)
Lehet-e vízállóan forrasztani a betápot,vagy majd le kell szigetelni?
Illetve lehet-e 220V-ról üzemelni,gondolom kell hozzá majd egy átalakító,illetve meg lehet-e hajtani USB-ről?HardCore is my LifeStyle
-
colker
tag
válasz FatalEror #40814 üzenetére
Usbről semmiképp mert az 5volt.Molexről viszont lehet.
1-1.5 A/méterrel lehet számolni tehát a tápegységet ehez kell igazítani.
Árulnak 220voltos adaptereket amik átalakítják 12voltra az áramot ezekből is vannak különböző áramerősségűek a hosszhoz megfelelő teljesítményűt kell venni.Én régebben vaterán vettem szalagot bár én nem vízállót aminek 700ft volt métere.Szét kell nézni ott is 1000-2000forint között talán lehet kapni méterét a vízállónak!
Ahogy nézem itt is vannak aprón jó pár darab hirdetés.Vannak vízállóak is 1000-1500Ft/m.
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
-
colker
tag
válasz FatalEror #40817 üzenetére
nekem 60led/m 300lm-es van.kb.3*3 méter alapterületű szobám van 2.5méteres belmagassággal.
1.5 méteres led szalad volt felrakva egy bútor tetején lévő fára ami kicsit lefele van döntve.
A bútor alatt van az ágy amin simán lehet látni enni is, kb. 2.5méter távolságig egész erős.
Sajnos én sem tudtam előre mennyi fényerőt add mivel boltban nappal nem lehet felmérni a különbséget így marad az hogy valaki még oszt meg erről véleményt! De ahoz képest hogy egy 1.5 wattos led-es spot izzóval nem volt megelégedve,a led szalagom fényere már sokkal jobban tetszett!Fürdőszobába szerintem érdemesebb magasabb lm-es szalagot venni esetleg 120led/méteres változatot.
De persze függ az elhelyezéstől is és hogy mennyi szalag lesz.Amit leírtam teljesen csak magán vélemény nem vagyok szakértő!
-
Pete55555
addikt
SOS Ittvan nálam bnőm HP 110 minije. A billentyűzet ragadt a kosztól szétszedtem.
Valami bort önthetett bele az előző tulaj, tiszta ganá minden. Mivel tudnám megtakarítani ezt? WD40 / szilikon spray ?
A gombokat nem akarnám egyenként leszedni, bár lehet az kell majd....Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
válasz #21346560 #40821 üzenetére
Ez merült fel bennem is :S Esetleg a sima szilikon spray-t kipróbálom, hátha. Az egészet úgysem fújom be vele egyszerre.
Meg utánanézek még a neten, hátha írnak valamit.Szerk: Esetleg alkoholos ecsettel benyúlkálok a bill alá ?
(#40823) storm4 Most látom, hogy írtál Így meg is válaszoltad
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
MasterHUn
senior tag
szappanos meleg víz alkhol
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
s3toraph
senior tag
válasz MasterHUn #40707 üzenetére
Na itt vagyok csak mostanában nincs időm fórumozni.
Milesivel ha kész vagy, kérünk képeket!
#40709) do3om:
Menetfúrásra gondoltam, igen, önmetsző nem játszik, az már világos.
Ha szegecselném a fix oldallapokat, és utólag lenne festve vagy lakkozva, az okozhat-e problémát? Mármint hogy a szegecs és az alatta lévő pici lemezrész amit egy szegecs takar, közéjük, nem kerül festék/lakk?--------
Hétvége alatt dobok fel videót az áttervezésről, elég sok mindenről le kell mondjak az egyszerűsítés miatt, de legalább még egyedi maradt a kinézete - szerintem - és kényelmesen elérhető lesz minden ami kell.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #40829 üzenetére
Na, beáztattam szappanos langyos vízbe, többször is cseréltem a vizet, az elsőn még látszott, hogy piros, tehát maradt még benne bor... Utána öblítettem sima vízzel, aztán sima folyóvízzel.Most szárad, adok neki pár órát, aztán meglátom.
-
s3toraph
senior tag
Lenne egy off kérdésem, remélem nem gond:
Szóval, van itt aki vágja a monitorokat? Van egy 5 éves samsung 2253LW monitorom, ami tökélesen üzemel, hibátlan a kijelzője, nagyon szeretem. Egy apró dolgot viszont észrevettem (jó pár hónapja meg van a jelenség): ha ki van kapcsolva, de stand by, amikor felvillan a led-je, kicsi sípoló nagyon magasfrekvenciás hangot ad ki, ami csendben hallható (napközben simán nem hallom, elnyomja a környezeti zaj). Ha elalszik a led, nincs hang. Szóval így ahogy felvillan a led, sípol halkan. Valamint, amikor bekapcsolom, akkor az első 10-20 percben "reccsen" néha egyet-egyet, de jó nagyot. Egy ismerős szerint ez természetes jelenség a korából fakadóan. Így van? Ne parázzak? Vagy valami kezdődő hibára utal esetleg? Azért lett most fontos, mert kinézne egy monitorcsere (fHD upgrade), és jó lenne tudni, nem akarok bizonytalan dolgot árulni.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
macko20
őstag
válasz s3toraph #40835 üzenetére
Sajnos egy hibás samsung monitorom hasonló dolgokat művel ,hibásan vettem tesztnek,ha sztendbájba van folyamatos sípolás van ,ha bekapcsolva nem kap jelet és villog a led egy sipoló hang követi ,szét szedtem és a tft-t lemosták vmi háztartási szerrel ami megmarta a tft-t alját és azon a részen tönkre ment ,a szétszedés még többet ártot neki...a sípolás okát nem találtam meg egyenlőre..
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Pete55555
addikt
válasz Pete55555 #40833 üzenetére
Helyzet változatlan, az egyik gomb be van ragadva, de lehet több is...A bill fele meg nem érzékel...
Vkinek ötlet? mossam át mégegyszer? Nem lenne gond, ha enyém lenne a gép... de nem az.Mindenesetre már írtam aprón 2 kollegának... csak ugye hnapra jó lenne ha kész lenne...
-
s3toraph
senior tag
válasz macko20 #40836 üzenetére
Nálam csak ezek a jelenségek vannak, amik igazából nem zavarnak, működik 100%-osan a monitor, VGA-n, DVI-on, mindkettővel egyszerre 2 gépre kötve és source gombbal váltogatni is lehet, úgy is tökéletes, gombjai a panelen meg minden. Csak jó lenne tudni biztosra, hogy nincs baja. No hát ha még mond valaki rá valamit.
Pete55555: A laptopot hurcolássza és úgy akar gépelni rajta? Mert ha nem, akkor amíg beszerzel egy másik bill.-t bele, használja Pc-s usb-s bill.-el. Amúgy ez a gép az? A szalagkábel ép, nincs megtörve/megszakadva, ill. a csati amibe belefogatod az tiszta?
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz s3toraph #40838 üzenetére
HP mini 110-3600
Nem pont az ami a videóba van. Kimostam most áztattam vagy 15 percig szappanos vízben.
Reggelig a radiátoron hagyom száradni, aztán meglátom mit csöszik. Közben belőttem a képernyő billentyűzetet, meg van hozzá neki egy vezetéknélküli bill otthon, csak az is fel csincs telepítve... úgyhogy a képernyő billel kell majd kínlódni - feltelepíteni a vezeték nélkülit. Aprón meg néztem ugye billt hozzá, várok a válaszra.Csak bánt a dolog, mert a hülye picsa aki az előző tulaj volt nyilván nem szólt, hogy beleöntött pár deci vörösbort...Én meg szívok itt vele fél napja, gondoltam kedvességből kitakarítom bnőmnek, aztán most úgy áll, hogy egyelőre nincs működő bill-e - míg eddig legalább használható volt...
-
válasz Pete55555 #40840 üzenetére
Ha kiszárad szerintem jó lesz. Én húgaimnak adam a régi laposom és múltkor áthozták, hogy rakjam rendbe. Hát kaja, cigi, köröm és egyéb maradékok. Bő mosószeres vízzel mostam át. Egy darabig a jobb fele érdekesen viselkedett, kb. mindenre "3"-ast ütöttem, de kiszáradt és oké azóta. Meg is mondtam nekik, hogy legközelebb ha ilyen állapotban hozzák nekem akkor kipucolom és dobom fel az apróra...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Cheesy
őstag
Szerintetek létezik-e az, hogy ebben a felállásban egy LEDkábelt melegítésre lehet használni?
Csíráztatón gondolkodok, kombinálva ezt egy termosztáttal.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
válasz #90933760 #40843 üzenetére
Érkezett hozzám 10db Trinidad Moruga Scorpion chili mag és majd januárban el akarom kezdeni csíráztatni.
Valahogy ráakadtam erre a készülékreviszont ez 110V-ra van gyártva (oké, létezik átalakító). Pár órányi keresgélés után google kidobta ezt a youtube videot, utána elkezdtem keresgélni, hogy homemade hogy tudnám ezt megcsinálni. Ekkor találtam a fentebb linkelt videot.
De a LED-kábelről nem az jut eszembe, hogy meleget ad...[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
BRIKLY
veterán
Szerintetek egy 260W-os,Delta beles táp kibír ~30W terhelést ha kikötöm benne a ventit? Csak LED-et táplálok róla,semmi mást.
-
BRIKLY
veterán
A másik szobába betettem egy padlásról kukázott ősrégi,még kapcsolós tápot.Az 3 méter LED szalagot hajt,venti kikötve,megy szinte egész nap, és full hideg az egész.
Ez meg nem egy full gagyi táp,hajtotta már az adatlapomon lévő gépet is,és akkor is hideg maradt.
(#40848) psycho18:Magának szabályoz,szerintem 5V-ot se kap,de így is hangosabb mint a gépem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest