Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geckowize

    őstag

    válasz geckowize #39364 üzenetére

    Sziasztok,

    Átnéztem az összes téma összefoglalóba írt, ajánlott 120mm-es (3 pines és 4 pin PWM-es) venti adatait és lenne néhány kérdésem:

    1) Nem a max airflow és max noise level számít legjobban egy ház ventinél?
    Az alapján a Cooltek Silent Fan 120 PWM lazán a legjobb vételnek számít, mivel 112.8 CFM az max air flow-ja és emellett a max noise level csak 17.1 dbA, ráadásul mondhatni fillérekért kapható, 2311 Ft a legolcsóbb (egyetlen helyen) árukeresőn.
    Viszont amikor visszaolvasgattam nem nagyon ajánlgattátok senkinek, hanem - mint ahogy az összefoglalóban is - az Arctic P12 / P12 PWM-et látom best buynak címkézve, holott holmi 770 Ft-tal olcsóbb a P12 PWM a Coolteknél úgy, hogy a Coolteknek több, mint 2x akkora az air flow-ja (Arctic P12 PWM 56.3 CFM vs Cooltek 112.8 CFM) és halkabb (Arctic P12 PWM: 22.5 dbA vs Cooltek 17.1 dbA).
    Bár tudom, még a gyártói honlapon megtalálható datasheetekben szereplő noise levelek sem tekinthetőek összehasonlítási alapnak, de azért az air flow csak összehasonlítható nem?

    2) Ha mégsem az air flow számít házventinél akkor mi az a datasheetekben megtalálható adat, ami szerint összehasonlíthatóak lennének? Kizárólag tesztek alapján lehet dönteni? Tesztek alapján készült a téma összefoglaló is?

    3) Lepa BOL.Quiet PWM vs Scythe Kaze Flex 120 RGB PWM
    Úgy merültem ennyire bele, hogy elkezdtem összehasonlítani a jelenlegi Lepa BOL.Quiet PWM-emet a a Scythe Kaze Flex 120 RGB PWM-mel (plusz több, nálam eddig megfordult ventivel), hogy vajon mennyire lesz zajosabb, és nyilván mennyire lesz hatékony az utóbbi, de amíg a fenti kérdések nyitva állnak, úgy kicsit vonakodom a megrendelésétől, mert hát a 6110 Ft is pénz. :)

    Azt látom, hogy a Kaze Flex kb 3%-kal elmarad max air flowban a Lepától (79.76 CFM vs 81.45 CFM) és emellett még a max noise level 35.8 a 18 dbA helyett, ami a ha minden igaz majdnem 20x annyi.

    Persze tudom, mint ahogy említettem, ezek a noise levelek nem összehasonlíthatóak egymással, valamint azt is kell nézni, hogy ezek a noise levelek a max fordulatszámra vonatkoznak, ami a Lepának 1600 RPM, míg a Scythe-nak 1800 RPM, viszont nyilván nem 100% fordulatszámon vannak/lesznek ezek használva...

    Aki ezt végigolvasta, annak köszönöm, aki még válaszol is bármelyik kérdésre, annak örök hála! :R

Új hozzászólás Aktív témák