Hirdetés

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

  • Kiszivárgott egy lista a várható Lunar Lake modellekről

    ph Eszerint az Intel Core Ultra 200V sorozata kilenc modellből, köztük egy Core Ultra 9-es példányból állna.

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • bifidus57

    tag

    válasz Grózi #22016 üzenetére

    Kedves Grózi,

    bocsánatot kérek, de átlagosan hány napot kell várni egy kérdés megválaszolására?
    És közben mit csináljak?
    Amúgy az rendben van, hogy valakinek tetszik valami, de ez itt egy információs, beszélgetős tanácsadó fórum. Ha egyetlen szó nélkül hagyod, hogy valaki 1000 ventilátoros szélforgót építsen, akkor az olvasók úgy gondolják, hogy ez a helyes és ők is vesznek 1000 ventilátort. Aztán csodálkoznak, hogy a rossz esetben kialakuló turbulencia miatt a ház belseje nemhogy nem leszt hidegebb, hanem a sok ventiből disszipálódó hő miatt még melegebb is lesz.

    Kéretik figyelembe venni, hogy ellentétben a közhiedelemmel, a ventilátorok nem hűtenek, csak kavarják a levegőt. Nyáron, ha a venti előtt ülünk, nem a venti nyomja felénk a hidegebb levegőt, mert a ránk fújt levegő hőmérséklete ugyan annyi, mint a környezeté. Viszont izzadunk és elpárologtatjuk a az izzadságot és a jó nagy párolgáshő miatt érezzük kellemesebben magunkat. A venti gyorsítja a párolgást, emiatt érezzük úgy, hogy mintha a venti hűtene.

    Tehát, a dobozban arról kell gondoskodni, hogy a házba bejövő, a bentinél valamivel hidegebb levegő, összekeveredve a bentivel, minél hamarabb eltávozzon! Ne belül kavarogtassuk 1000 ventivel a levegőt, hanem az átszellőzésről gondoskodjunk!

Új hozzászólás Aktív témák