- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz SunMount3r #31090 üzenetére
Köszi.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz mikk2000 #31088 üzenetére
Ok, van egy pár bővítmény fent, lehet rájátszanak, de most, hogy feltettem a Java-t (előtte sose volt fent), ránéztem a Task Manager-re és feltűnően sok volt a Chrome-ból ez a 14. Így rögtön a Java-ra (is) kezdtem gyanakodni, hogy az kavart be valamit.
Amúgy rögtön, friss Chrome indítás után kb. 2 percig ezt mutatja (utána eltűnnek és csak a Google Chrome process-ek maradnak):
Itt látható 3db process, ami szerintem azelőtt nem jött elő, ill. szerintem nem alapvető része a Chrome-nak, főleg, hogy az egyik nevében Java van. És ezértis gyanakszom, hogy ennek köze lehet a sok process-hez. Erről van valakinek (lehetőleg nem kötekedős, hanem informatív) véleménye, hogy ez miért van? -
FunPro
őstag
válasz SunMount3r #31102 üzenetére
Az a helyzet, hogy az előző "kötekedős" válasznál nem fogsz jobbat kapni.
64 bit, chromium. Ha elindítasz egy edge-t, ugyanezt fogja produkálni.
Ha nagyon unatkozol, elkezdheted egyesével bezárni a processeket, és szépen sorban nézheted, hogy éppen mi omlik össze.
U.I.:
A javának nincs köze a processedhez. Éppen futott egy javascript, ami nyilván bezáródott, amint lefutott.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz FunPro #31103 üzenetére
A javának nincs köze a processedhez. Éppen futott egy javascript, ami nyilván bezáródott, amint lefutott. -> Nem hinném, hogy pont úgy lenne ahogy gondolod. Ezek a process-ek minden egyes alkalommal feltűnnek, amint frissen elindítom a Chrome-ot. Nyilván a Java-s nevű nem volt ott (nem is lehetett), amíg nem telepítettem a Java-t, ezért erős a gyanúm hogy másik kettő is a miatt bukkant elő. (Meg majd, ha a ti gépetekben is csak 4GB RAM lesz és egy E5200-as proci, akkor megértitek, miért kérdezget az ember ilyesmikről...)
[ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
válasz SunMount3r #31104 üzenetére
A javascript-nek nem feltétele a java jelenléte a számítógépen, de most ez nem lényeges.
A lényeg, hogy a chrome minden hülyeséghez külön procest használ.
Én tényleg csak annyit tudok javasolni, hogy egyesével kezdjed el bezárogatni őket, és látni fogod, hogy éppen mi omlott össze.Eltűnik a youtube videóból a kép, összeomlik a nem tudom milyen kiegészítő, stb. Ez ilyen.
Én már azon csodálkozom, hogy ti képesek vagytok 1 giga memóriahasználat alatt tartani a chrome-ot.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Kijött a 93-as chrome, és eltűntek a könyvjelzőim ikonjai,erre valami megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Elsőnek próbáld meg törölni a cache-t, hátha segít.
Ha nem, akkor címsorba írd be, hogy
chrome://version
, majd a Profil elérési útja mellett lévő mappába menj el az intézőben. Utána zárd be a Chrome-ot, majd a megnyitott mappában töröld a Favicons és Favicons-journal fileokat. Elindíthatod a Chrome-ot, és majd újból be kell töltenie az ikonokat.[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Beni2360
félisten
Kérdésem volna avval kapcsolatban, hogy a G-mailban be lehet-e állítani, hogy küldjön visszajelzést elolvasáskor?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Köszi de nem találom de ha nem tud visszajelzést a levél elolvasásáról akkor mindegy.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bibby
addikt
A mobilomon képtelen vagyok megnyitni a bud.hu weboldalt.
403 - forbidden a hibaüzenet.
Most töröltem előzményeket, cache-t, és ugyanaz. Laptopon szintén a chrome megnyitja, semmi gondja nincs.
Ilyenkor mit lehet?Ελευθερια η θανατος
-
blountex
senior tag
Sziasztok
Van arra megoldás hogy a böngésző indulásakor az összes Tab (fül) egyszerre töltőjön be?
Tehát ne akkor, amikor rákattintok, ez ugye az alapbeállítás. -
-
mikk2000
őstag
válasz blountex #31120 üzenetére
Nem volt érthető a kérdés, de amit írtam, azzal ott folytathatsz mindent ahol abbahagytad.
A böngésző indulásakor milyen tabok töltődjenek be neked? Ha esetleg a bezáráskori session-re gondolsz, akkor ctrl-shift-T. Ha még mindig nem ez, akkor fogalmazd meg pontosabban mit szeretnél.
-
blountex
senior tag
válasz mikk2000 #31121 üzenetére
Van 7-8 tabod megnyitva, bezárod a böngészőt és úgy van beállítva a böngésző, hogy ott folytassa a munkamenetet ahol abbahagytad.
Amikor későbbb újra megnyitod a böngészőt akkor az a 7-8 tab automatikusan töltödjön be egymás után, és ne akkor kezdjen el töltődni a tab amikor arra rákattintasz.
Ez a jelenség androidon a böngészőknél eléggé illúzióromboló.Ha még mindig nem érthető, akkor ennek a megfelelőjét kerestem Chromenál, amire nem találtam megoldást:
[link] -
mikk2000
őstag
válasz blountex #31122 üzenetére
PC-n ha nyomok egy ctrl-shift-T -t ahogy írtam az előbb, akkor nekem betölt az összes oldal, látszik a töltés a füleken, nem csak akkor, ha rákattintok. Továbbá ha középső egeret nyomok egy könyvjelző mappára, akkor a benne levő könyvjelzők is megnyílnak egyszerre.
Na erre kiderül, hogy andoridon szeretnéd mindezt... azon én örülök ha egy oldal bejön normáisan, szóval passz.
-
blountex
senior tag
válasz mikk2000 #31123 üzenetére
Igen működik a ctrl-shift-T, a probléma vele az, nekem ez a parancs egy teljesen új ablakot nyit meg és úgy frissül le az összes tab. Szerintem senkinek nincs kedve minden egyes böngésző indításakor lenyomni a parancssort, ezért is írtam fentebb az automatikus szót.
Persze ha megszokja az ember azt, hogy akkor töltődik be az oldal amikor a tabra kattint (böngésző induláskor - mert a Firefox is így van beállítva alapértelmezetten), akkor lehet ezzel élni.... csak hát nekem fura ez.
MadGame
Nem változtat semmin. -
mikk2000
őstag
válasz blountex #31126 üzenetére
Nekem nem nyit meg új üres ablakot (PC).
Szerintem meg senki sem zárja be, meg nyitja meg a böngészőjét másodpercenként. Különben kit zavar hogy le kell nyomni egy kombót, ami behívja az előző használt lapokat, szerintem tök kényelmes. Mindazonáltal nekem van egy olyan ext felrakva (PC) hogy reload all tabs, és minden tab kényszerítetten frissül, ez kombinálva azzal a beállítással hogy az utolsó munkamenettel kezdjen, kész is vagy. Egyetlen kattintásról beszélünk... De ha ez is túl sok neked, ahogy nézem lesz olyan refresh ext, ami betölti az utolsó munkamenetet is...
-
ScomComputer
veterán
Hali, nem lehet már csv fájlból visszamenteni a jelszavakat egy kis "flags" szerkesztéssel?
Most mit csináljak több száz le van mentve csv-be,hogyan mentsem vissza ??
Köszi...
Új rendszerről van szó,szóval csak a csv van.. -
Sonja
nagyúr
válasz ScomComputer #31129 üzenetére
Már a google oldaláról kell importálni! Itt a leírás.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Van bármi megoldás arra, hogy a youtube Chrome alatt ne droppolja el a framek egy negyedét 4k60 fps alatt? 8k abszolut nézhetetlen. A gépem szerintem bőven elég hozzá.
Itt egy példa ugyanazon videóról Chrome, és Edge alatt:
Vicc, hogy cégen belül ezt nem tudják megoldani. Bárhogyan keresek, annyit találok mindig megoldásnak, hogy a hardveres gyorsítást kapcsoljam ki. Ugyanúgy rossz egy csomó videó tőle. Találtam kiegészítőt is, ami másik kodeket erőltet, viszont akkor nincs eleve 4k, fullhd a max. Van bármi megoldás? Ne kelljen már ezért Firefoxra váltani, vagy akár Edge-re. -
SP4C3
veterán
válasz RockHaRD #31133 üzenetére
Hardware-es gyorsítás mindenképpen ON!
chrome://gpu-ról kérek egy prntscr-t!Milyen cégen belül?
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz RockHaRD #31135 üzenetére
Elviekben szereti a GPU-d, tehát elviekben a gpu dekódolja a megjeleníteni kívánt videót.
Milyen kártyád van? Nvidia, azt látom, csak kellene bővebben.
Igen, egymással kompatibilisek, csak közöttük áll egy remek windows 10 meg mégjobb gennyvidia driverek.Annó próbáltam egy 1030-as GDDR5-ös graffal, 8k60fps emlékeim szerint ment, nagyon kevés frame-droppal.
Más: Edge is Chromium, tehát, ha edge alatt megy, akkor chrome alatt is mennie kellene.U.i.:
Bírsz kísérletezni chrome://flags alatt gpu szócskára rákeresel és bekapcsolod amit be érdemes és kikapcsolod ami felesleg (pl mozgásérzékelő, nekem a laptopban, de még az asztaliban sincs ). (itt már google keresőre vagy utalva, millió beállítás van)Override software rendering list
Overrides the built-in software rendering list and enables GPU-acceleration on unsupported system configurations. – Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android
Pl ezt bekapcsolod.... 99%-ban minden megy flottul, a maradék 1%-ban meg tényleg grafikai hibákkal találkozol.[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
RockHaRD
addikt
3080 ti-m van, ezért montam, hogy a hardver szerintem elég, mivel 8k-ban pár játékot is el tud futtatni, szóval youtube-nak nem kéne gondot jelentenie De nem baj, jövőhéten cserélem 3090-re, ezen ne múljon
szerk.: beállítottam az override-ot, meglátjuk hogy mit mókol így, majd figyelem.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz RockHaRD #31137 üzenetére
Task manager es egy GPU-z legyen nyitva es figyeld kozben a terheltsegi szazalekokat
Software reporter tool-t erdemes kigyomlalni a chrome-bol, edge-ben ezt telemetrianak hivjak es esz nelkul zabaljak az eroforrasokat, swreportertool cpu-t jaratja mikor adatot banyaszik.
[Ha itt rakeresel a software kifejezesre], azthiszem volt mar ra leiras itt is, hogyan szabadulunk meg tole.
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok!
Jó ideje használom már a Chrome böngészőt. Az utóbbi időben nagyon elkezdte a procit pörgetni 10% körül és sokat akadozik. Semmit nem raktam fel rá kiegészítőt vagy bármit egyszerűen csak elkezdődött ez a folyamat. Ha írok be egy szöveget pl Facebook-on akkor eltelik 6-8 másodperc amíg az megjelenik, törlésnél ugyan ez, a chat részén is meg a cikkek alatti szövegboxban is ez van. Firefoxnál nincs ilyen gondom csak itt.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? -
mikk2000
őstag
válasz FrezeR #31143 üzenetére
Első körben akkor arhiválni kell amiket használsz (könyvjelzők, jelszavak stb), a portabléban meg ki lehet próbálni megeszi-e és esetleg mi hiányzik még. Ha a portablén minden megy mint a régin tökéleseten (!), akkor vagy örülsz és használod azt, vagy uninstall a telepített chrome-ra, majd profil könyvtár törlés (előtte azt se árt arhiválni), és újra chrome install, beadogatni neki mindent ahogy a portabléba is...
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Le vagyok maradva és lecserélték a hunspellt a chrome-ban vagy csökkentett méretű szótárfájl van hozzá? Sokszor olyan egyértelmű szavakat húz alá, hogy megkérdőjeleződik bennem, van-e értelme egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest