- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #71100 üzenetére
Ez tök fura, a valódi okát eddig még nem fejtettem meg, hogy miért más az ha a gatyában van a szivacs/zselé, mint ha a nyeregben lenne. Én is normális nyerget használok és hosszabb útra felveszem a betétes gatyát, szóval elfogadtam a koncepciót, csak nem értem.
-
tisn
addikt
válasz parandroid #71100 üzenetére
ezt mar irtad, de mindig ha a decaban jarok elfelejtek bicajosnacit venni. mindig ott motoszkal a fejemben, hogy valamit elfelejtettem, de nem ugrik be
(de a gyakorlati tapasztalat az, hogy ezen a szaron tenyleg 15 percet tudok ulni, a rendes bicoulesemen meg 2-3 orat is)
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #71101 üzenetére
Azért mert a zselés, “ergonómiai” (nem az) ülés széles, és elszorítja a comb belső felén az ereket, ettől lesz a zsibbadás, hosszabb távon meg a véraláfutások, duzzanatok, meg a kék-zöld foltok. Ha megfelelően vékony az ülés, akkor a naciban egy jó minőségű betét milimétereket ad csak hozzá a combodhoz, és mégis véd az előbbiektől. Ezzel együtt is szokni kell, nincs csodaszer, de ez legalább olyan fontos a biciklizéshez, mint a futócipő a futáshoz. Hosszú távon meg igen komoly problémákat, sőt, maradandó elváltozásokat is okozhat (a herék, meg a prosztata elég érzékeny jószagok).
Összefoglalva: az se kellemes, ha nyom, de ha elkezdesz az ülés miatt azon a tájon zsibbadni, akkor már baj van, azonnal szállj le.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hi!King
őstag
Én így vagyok egy ideje a bicajos kabáttal, mióta tönkrement a régi, egy lecserélt túrakabát külsővel járok munkába, ami már nem elég vízálló, ma meg tegnap át is ázott, meg nincsenek rajta fényvisszaverő csíkok, ragaszthatnék, de az előzőn kész megoldások voltak, és újra ilyet szeretnék.
Nekem amúgy volt zselés ülésem, ami bejött, de egyszerű ülés volt és viszonylag kemény zselével. Kicsit olyasmi mint az ágy, sokan elsőre azt hiszik, hogy a puhább jobb, hosszútávon meg a keményebb a jobb. Meg ugyanez igaz futócipőre is, ami elsőre puha érzést ad, nem biztos hogy tényleg annak a legjobb a csillapítása.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Zozo0525 #71083 üzenetére
Van többféle is, több helyen. Mi kell pontosan, meg mennyire legyen akciós?
Sense Ride 4 a multinavigátornál, Ultraglide és Speedcross 6 a Zalandon, ahol még megy a 15% extra kuponakció, Pulsar Trail a Sanasport oldalán (itt most épp nincs plusz kedvezmény, de ez napról-napra változik). -
Zozo0525
őstag
válasz ígyvanferi #71105 üzenetére
Köszönöm. sajnos nem tudom melyik kell de elküldtem neki Isten vagy
-
törölt tag
inf3rno
Ezt a cikket belinkelem ide neked. A rostfogyasztásról szól, nem semmi részletezésben. Érdekes felvetések és eredmények vannak benne. [link]
Az apránként emelés a megoldás kulcsa itt szerintem, persze nem a végtelenségig. Az ősember vitte a prímet a maga 200-300g bevitellel, persze ez csak közelítés. Ehhez már kegyetlenül kell legelni. Még a jövő évi bajokat is kihajtja az emberből (meg a vitaminokat is feltehetően). Más bélrendszer volt ott, akkora baktériumtenyészettel, ami még a Holdról is látszik(O.V. után szabadon). Olyan csontozat és izomrendszer volt, ha kaptak volna cipőt, meg rekortánt, akkor bizony Bolt is bajban lett volna. -
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #71112 üzenetére
Köszi! Sok kutatás van azzal kapcsolatban, hogy a rostok hasznosak, a diplomámnak is ilyesmi témája volt annak idején. Azért a kép ennél komplexebb valamivel, szerintem egy kicsit túlságosan leegyszerűsíti a fazon és nem a rost fogyasztástól függ ennyire direkten, hanem sokféle összetevő együttes hatása. Én személy szerint most vezettem vissza őket nyers mosatlan savanyított káposztával, de a fél napot a wc-n töltöttem a múltkor is. Amit csináltam most több, mint fél évig az a FODMAP diéta, gyakorlatilag rost mentes. Az a lényege, hogy kinyírni a bél flórát amennyire lehet, minimum 2-3 hónap kell hozzá, aztán utána intenzíven tejsav baktériummal és rosttal megküldeni a szervezetet, hogy lecserélődjön az állomány. Akkor szokták csinálni, ha valami nincs rendben az emésztőrendszerrel, és a káros bacik elszaporodnak benne. Egyelőre bizakodó vagyok, úgy tűnik, hogy működik a dolog, de majd az idő eldönti. Maga a diéta kimondottan kellemes, gyakorlatilag junk foodból állt. Csoki, fagyi, hamburger, szendvicsek, sült krumpli, húsok, stb. A lényeg, hogy csak fehér lisztből készült dolgok, alacsony rost tartalmú rizs, semmi gyümölcs, minimális zöldség, atom erős chili paprika, mustár, egyéb fertőtlenítő jellegű fűszerek, só, ecet/citromsav/tejsav fehérje bevitelkor, tejtermékek közül csak sajt. Ilyesmi. Fura, hogy pont ettől fogytam, amikor nem is akartam. De majd írok egy beszámolót. Egyelőre még kell pár hónap, hogy lássam hogyan alakul a rost visszavezetése. Pszichológiából annyi extra van, hogy lépten nyomon belém kötöttek az önjelölt életmód tanácsadók, hogy ez mennyire káros, stb. meg próbálták az észt osztani, hogy mit egyek. Nagyjából a testképzavarokat is ugyanez az attitűd okozza, hogy megpróbálnak beleugatni mások életébe, étkezésébe, önértékelésébe. Még ami új elmélet nálam, hogy kevesebb kalóriánál kevesebb antioxidáns kell, aztán ha valaki nem eszik sokat, akkor nem feltétlen szorul multivitaminra még ilyen étrenddel sem. De ez inkább csak megérzés, mindenesetre ennyi idő alatt nem alakult ki nálam látványosan hiánybetegség, nem is szedtem semmit, még magnéziumot sem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sherlock82
senior tag
Ma vettem magamnak hengert az itthoni nyújtások kiegészítéséhez hogy futás után ne rakoncátlankodjon annyira az izmom.
Ti milyen gyakorlatokat javasoltok elsősorban?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
törölt tag
válasz inf3rno #71113 üzenetére
Nyilván, minél kevesebb égéstermék, annál kevesebb antioxidáns kell. Nálam a hirtelen rostemelés bélgázt okozott, de mára beállt. Túlzásba vittem. Én sem szeretem a tutit kijelentő embereket. Sok kutatást végigolvasok, még 60 évvel ezelőttiket is és azokból állítok össze egy metszetet magamnak. Tehát ilyen nincs, hogy csak húst, meg zsírt, vagy csak zöldséget, mert a hús rákosít. Ez a melódia a gyümölcsnél is. Az meg azért hibás, mert magas cukortartalom bír. A zab, mert megemeli a cukrot és szénhidrát. Az ám csak azt felejtik el sokan, hogy lassú felszívódású. Azért ez sem mindegy ám. Egymást ütik a tudósok is ilyen szempontból. Én meg mindent megeszek, kivéve a szemetet. Ezalatt a többszörösen feldolgozott bolti élelmiszert értem. Húst is eszem, ami káros benne azt a rosttal, és antioxidánsokkal semlegesítem. A rost ugyanis szűrő funkciót is ellát. Felszívódás, koleszterin, szabad gyökök szabályozásában is részt vesz. Ropi, keksz, chips, meg a többi már régen leszerepelt. Mikor ettem ezeket mindig pocsék volt az emésztésem tőlük. Valamelyik savat is csinált. Az energia italt már meg sem említem. Egyről ezzel kapcsolatban sosem beszélnek, mégpedig az emésztésre gyakorolt szerepéről. Az rendben van, hogy a legkárosabb anyagot kivonták belőle, de a többi? Azért vizsgálnám több évi fogyasztás után a májat, vesét, bélrendszert, esetleg a hasnyálmirgyet is. A pulzust és a vérnyomást emelik ki ilyen tekintetben, de szerintem ez nem elégséges. Fertőtlenítésre jó az almaecet és a fokhagyma is, egyáltalán bármilyen hagyma. Az erős paprika is jó valóban. Vagy, ha tényleg radikálisan szeretnéd végezni, akkor a beöntés. Az visz mindent, mint az árvíz. Pucol még a mák is. A vörösagyag vízzel, illetve a faszén vízzel történő fogyasztása, nálam már az ezotéria kategória.
-
Peetta14
tag
válasz sherlock82 #71114 üzenetére
Rücskös vagy sima? Ha sima, és bejön majd a hengerezés, akkor cserés lesz, sokkal jobb a rücskös. Igaz az elején lehet besírsz majd, így bújj el, ne lássa más 😅
Szép lassan hozzá kell szoktatni magad. Én minden részre 2 percet szánok, vádli, comb 3 oldala, fenék majd hát. Így kb 20 perc és nagyon sokat ad. Youtube-on csillió tutorial. Ahol csomó, egyéb nem erősen, de fájó pontot találsz, ott rajta maradhatsz 10-20 sec-ig, csontra ne menj, hajlatra se. Én heti 2-öt próbálok tartani általában a futást követő napon (valaki bemelegítésre használja, én inkább regenerációra). Szuper cucc! -
Peterhappy
őstag
válasz sherlock82 #71118 üzenetére
Azzal meg ovatosan, mert eleinte nagyon bika tud lenni.
Nekem van egy nagy kedvenc smr-es videom, bar elfogult vagyok, mert kis aranyos, csinos lanyka csinalja
[link]
Van felsotestes videoja is. -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #71119 üzenetére
Innen szinte mar csak egy lepes a japan szuzlanyver kategoria
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
eloben is eleg csini csaj. oktato a konditeremben, ahova most jarok
-
sherlock82
senior tag
Köszönöm a videot.
ez szerintem jót fog tenni nekem!Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sajby
senior tag
Jóféle csaj, végig nézem majd
-
Studi
veterán
-
törölt tag
válasz inf3rno #71117 üzenetére
Sokszor az abnormalitás határáig megyek. Akár egy vadászkopó, nem eresztem a prédát(témát).
Ez egy betegség, valamilyen szindrómának nevezik ebben a korban(már nem emlékszem milyennek), régen csak bogarasnak, megszállottnak.
A K2 vitamin még egy sarkalatos pont, ezt kiegészítő tabik nélkül nem egyszerű szinten tartani. A problémám, hogy nattó kultúrához nincs hozzáférésem, ami segítségével babot erjesszek. Ez a táplálék tartalmazza ugyanis a legtöbb K2 vitamint.[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz #64052736 #71115 üzenetére
"Én meg mindent megeszek, kivéve a szemetet. Ezalatt a többszörösen feldolgozott bolti élelmiszert értem."
Szerintem a feldolgozottság is önmagában egy elcsépelt mérce. Maga a főzés, sütés is egy feldolgozás, sok olyan ember van, aki ugyanazt a feldolgozottsági szintet elfogadja, ha otthon ő főzi, mint ha készen kapja. Pedig a szervezetet ez nem érdekli.
Na meg feldolgozás az is, ha pl. egy sajtot vagy sonkát sok ideig érlelelnek.
Kicsit hasonló szerintem ez a feldolgozott-nyers összevetés, mint a természetes-mesterséges. Mindkettő lehet egészséges és egészségtelen is.
Abban viszont egyetértek, hogy a szélsőséges étrendek, amik csak egy-egy kutatásra vagy kinyilatkoztatásra alapulnak, nem jók. A változatos étrend legnagyobb előnye, hogy ugyan valószínűleg nem a legjobb létező étrend, de kiküszöböli a szélsőségeket, és így viszonylag egészségesnek mondható, szemben azzal, ha valaki elmegy az aktuális szélsőség felé, és megszívja az akkor még nem ismert hibáit.
-
Alg
veterán
Nem ide
De mégis: a bolti félkész/"feldolgozott" kajákkal nekem csak annyi a bajom, hogy rengeteg a só/cukor/zsiradék benne, magamtól annak töredékét használom...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bencze
senior tag
Na hogy rátromfoljak még nagyobb offal, bakker nekem a mustár lett a mániám, egyébként szeretem és sokszor azért eszem kolbászt, hogy mustárt ehessek, de kiderült minden mustárban van cukor, mindig végignézem a boltban az összeset melyikben van a legkevesebb de reménytelen.
Megjegyzem édeskések is amit utálok, hazalátogattam Erdélybe karácsonykor, mustárt hoztam 4 befőttesüveggel (3 már elfogyott), ott még van amit én csak kommunista mustárnak hívok, ún 'asztali mustár', abban is van cukor de savanykás nem édes az íze ha már úgyis szar legalább azt egyem aminek az íze tetszik-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
törölt tag
válasz Hi!King #71128 üzenetére
Még csak össze sem lehet hasonlítani a sajtokat az ipari hulladékkal. A lidl péksüteményeit érdemes megnézni ilyen szempontból, egy patika veszett el bennük. Azt a sok adalékot. Egyszer, olvasd végig az árcédula résznél. Ma már ki kell írni ezek szerint. Jó hosszú vallomás az is. A Fornetti szintén zenész. Csekély tápértéke van ezeknek, ezt Tom is jól írta valahol feljebb.
Sajnos ez megy a kakaóval is, meg kell nézni milyen módon készül a holland kakaó.
Nem mindegy ám, hogy miképpen dolgoznak fel egy élelmiszert. Olvasgass egy kicsit a kenyérkészítésről. Aztán vedd hozzá a hagyományost. A tömegtermelés áldásos hatásai...Meg persze natúrban drágább lenne. A feldolgozás kritikus mérce, nagyon nem mindegy, hogy mi kerül bele a termékbe. Ami belekerül mit módosít. A bél megsínyli ezeket. Ezt nem én találom ki, hanem már előttem jóval régebben felfedezték. A sok zacskós szemét, nyalókák, rágógumik és egyéb haszontalan vackok. Nem erre lett a szervezet felépítve. Alg a cukrot említi, ami szintén jogos felvetés. Nápolyik, kekszes csokoládék, a sor jó hosszú.
Ritkán lehet enni(kevéstől még nem fordul fel az ember), vagy aki akarja eheti felőlem állandóan, de hosszútávon meg lesz a böjtje.
Az alkesz sem hiszi el, hogy mindig a pia győz. A tartósítószerekről már nem is beszélve. Feldolgozottság helyett, hívhatod akkor adalékanyag hozzáadásnak is, ahogy teszik. Azért vannak jó dolgok is, amik feldolgozásnak minősülnek, de hasznosak, ilyen pl. az erjesztés is, vagy a baktérium kultúra hozzáadása. A bor is a szőlő feldolgozása(rezveratrol nyerő polifenol). Azért a mirelit pizzát, meg mirelit hamburgert nem sorolnám ide. Azt is minek árulják mikor van melegen sült. -
Hi!King
őstag
válasz #64052736 #71132 üzenetére
Milyen adalékokra gondolsz? Az, hogy sokféle E van benne, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamelyik káros lenne. Ezeket az adalékanyagokat vizsgálják, és ami kicsit is veszélyesnek bizonyul azt tiltják vagy a mérték van korlátozva. A nyalókák sem attól egészségtelenek, mert milyen adalékanyag van bennük, hanem mert majdnem az egész cukor.
Az a baj, nagyon meg lettek hülyítve az emberek az adalékanyag parával, ugyanazt az adalékanyagot más néven vagy otthon sütve simán hozzáadják, a boltban meg azt számolgatják, hány E van benne.
A mirelit pizzában sincs semmi olyan, amit egy normál pizza készítésénél ne használnának, a fagyasztás csak egy forma, hogy készen tarthassák.
A tartósítószerek közül melyikek azok, amelyeket károsnak tartasz, mekkora dózisban és milyen kutatások alapján?
-
törölt tag
válasz Hi!King #71133 üzenetére
Nem hiszem, hogy mindenki meg lenne vezetve, egyre többen ébrednek szerencsére.
PAMP hatása: [link] Aki állítja: [link]
Keményítő szerek hatásai
Transz- zsírok hatása az érrendszere.
Ezek gyulladást váltanak ki az érfalban, amik koleszterin felhalmozódást váltanak ki. Ezt egy amerikai szívsebész is megfogalmazta már régebben. Az ő neve nincs meg most. Kérdezték, hogy mi lesz ezek után? A válasz: még több szívbeteg amerikában.
[link] A jenki orvos neve nincs meg, de valami elképesztő mennyiségű szívműtétet hajtott végre és ő is ezen a véleményen van, ha megtalálom, majd őt is linkelem.
Kukoricaszirupot szintén használnak. [link] [link]
Az eltúlzott só használata tartósításkor.
[link]
[link]
[link]
Kanadában már tilalom alatt vannak ezen zsírok hozzáadása, idehaza nem hiszem. -
törölt tag
Tom hozzád egy kérdés. Pár napja kevesebbet futok, mert jól esik egy kis laza futás, meg az idő is döglött(nálam ez IS kifogás ). Az előző hét 88km lett. Jól megfázott a hátam, meg a derekam, mert kikaptam egy hideg szelet hazafele. 8km-en keresztül fújta át a ruhát, meg az izzadt hátamat hűtötte tisztességesen. Emiatt pihentetem a derekamat. A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő után hanyatlik vissza a teljesítményem. Tehát az eddig megtett távok hosszát mikor fogom szenvedve teljesíteni. Zizi vagyok, alig megy a fogalmazás. Érted mire gondolok? Ami eddig könnyen ment, az mikor válik nehezebbé, mennyi kihagyás után épülök vissza. Napi 3-4km a megtett táv. Tudom, puding gyerek lettem. Remélem beépült annyi, hogy vissza tudok majd állni a napi szintemre. A hetet ilyen lekvár módban fogom nyomni szerintem.
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #71137 üzenetére
7-10nap nem okoz mervado visszaesest...annyi hogy kicsit elszoksz az eddigi terhelestol,de nehany edzes utan visszaall aerob jellegu keresztedzessel tudsz meg format "orizni"
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Studi
veterán
Maraton felkészülésnél edzéseken milyen távig érdemes elmenni? Most olyan heti 55-60km-nél tartok, a hétvégi hosszú volt már 28-30km. Meddig menjek fel? Olyan jön a fal hatás még nem volt, de persze nem is céltempón mentem. Annyi, hogy a 30-at már eléggé eluntam, ott a az utolsó 4 már céltempón ment, hogy letudnjam. És alapvetően ez is a problémám, hogy leginkább az unalom okoz problémát a 2óra feletti futásoknál.
-
Peterhappy
őstag
Én a Runalyze, Marathon shape-jét nézegettem tavaly rendszeresen, az általában olyan 70-80km-t javasolt hetente, benne heti egy 28-30km-es futással.
Jó cucc, próbáld ki!Itt (is) megjegyezném, nagyon szépeket futsz ám, látszik a fejlődés
-
Peetta14
tag
Én kétszer mentem 30km felett maraton előtt, talán 34km volt a top. Mikorra időzíted a maratont? Ami egy fontos tipp, hogy kell a tapering 3-4 hét a verseny előtt, lásd Peterhappy kihagyását, majd teljesítését, csak ő nem így hívta
Teljesítés mellett, ha az idő is számít, akkor nyomd a gyorsító edzéseket is, kéthetente meg a hosszút, az se kell mindig 30km, de FM legyen meg. Nálam FM körül van a kényelmes táv, utána én is unatkozom 😉. Nekem az új úticélok adnak pluszt, nem tudnék egy körpályán, legyen az akár 5km is, 20+ km-t futni. Legutóbbi hosszabb futásnál vittem egy csomag oreo-t, tök feldobta az futást -
-
tomcica
Topikgazda
2ora eleg a hosszura inkabb legyen melle magasabb heti ossz km az tobbet segit a kondiban.
Celverseny elott erdemes 4hettel egy olyan hosszut menni amelyik 30-35km es van benne 15-20km celtempo.Ez egyben egy allapotfelmero is.
Valamint ez elott erre nehany edzessel rakeszulni.Ertem ez alatt h a hosszu 2oras futasban 7-8km maratonos celtempo,majd masik alkalommal 10-12km maratonos celtempo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #71144 üzenetére
nezd csak a celversenytol visszafele igy nez ez ki:
3-4het taper (a hosszu is rovidul,a heti ossz is,intenzitas azert legyen benne valamennyi)
4hettel a celverseny elott 30-35km hosszuban 15-20km maratonos celtempo
1het szokasos ,de 90 perces hosszuval lazan
2hettel a 30-35km elott 28km benne 10-12 km maratonos celtempo
1het szokasos,de 90perces hosszu laza
2hettel a 28km elott 24km hosszu benne 7-10km maratonos celempo
ezek elott szokasos maratonos epitkezes,km gyujtes stabilan,kis tempocska (maratonostol kicsit lassabb) hetente 1-2x 12-16km,kis max sebesseg erintese,kis emelkedo (ezek mehanikai cellal tortennek,nem kell beloluk sok )
Ha a celversenyre akarsz testsulyt beallitani,azt erdemes mar a 28km-es nap utan elkezdeni,mert nem szabad tul gyorsan leszedni a tapernel naaagyon oda kell figyelni,mert az etvagy altalaban megvan,de mivel kevesebb a mozgas igy feleslegesen szeded fel.Ott esznel kell lenni az uccso 3-4heten nagyon.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz bencze #71143 üzenetére
Letezik a japan maratonos modszer,ott van egy szakasz amikor felmennek max heti laza km-re.Van aki 1000-1200km/honap magassagig.Ebben van 5-6oras setatura/kocogas is (na nem hetente) meg sok 3-4oras extra laza.Beszelunk itt nokrol 2:25-2:20-as maratonnal akik 6perc/km lazakkal mennek ilyenkor.Ferfiakrol 2:10 koruli maratonnal akik 5perc/km lazakkal mennek ilyenkor.
4evben gondolkodnak,az elso ket evben van ilyen 2-3honapos exra laza de mennyisegben extra magas epitkezes a maratonos specifikus munka elott.
Naluk a maratonos speci munkanal a tempocska az 25-30km maratonos celtempotol kb 12-15%-al lassabb,epp az amit itt nyugaton annyira elkerulendo SZURKE zonanak tartanak.Ugy latszik akkora mennyiseggel mar nem szurke az a zona,hanem igenis komoly laktatkuszob tolo hozadeka van (ahelyett hogy 12-16km felmaratonos irammal csinalnak,mint sokan itt).Ez a hosszu kozepes melle van nekik 10-15 x 1000m maratonos celtempon,400m lazaval pihenonek.
10naponta tortenik ez a ket edzes...kozte minden laza magas km.
Amikor beernek a celverseny elotti szakaszba,ott leszedik a tempocskat 20km-re,DE szinte minden masnap futjak.Brutalis amilyen kondit epitenekThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #71138 üzenetére
Na, most én is kihagytam 7 teljes napot, még a bringás munkábajárást is hanyagoltam, igaz azt főleg a nagy esők miatt. Valami felsőlégúti izé talált be, nem volt semmi komoly bajom, néha köhögtem egyet, meg az elején egy délután dőltem le vagy 3 órára, mert jött a levertség. De elővigyázatosságból inkább nem mentem futni, szerdán kezdtem újra, 30 perc extra lazával, majd tegnap ugyanez, csak +5 perc.
Nem tudom, hogy még a betegség utóhatása lehet-e, de már a fél óra végére is felkúszott szépen lassan 145 körülre a pulzus, hiába 6 perc fölötti km-ekkel csoszogtam. Vagy lehet oka, hogy már elég rég nem mentem ilyen lassú tempóval, aztán ahhoz a mozgást nem tudom gazdaságosan fenntartani? Ma lehet felmegyek 5:30-5:40 környékére próbaképp, elvileg azt tudom kéne 140 alján.Coros meg kapja be, durván legyalulja a base fitnesst. Már eleve fenntartani is nehéz azzal az intenzitással, amit csinálok, de ezt újra feltornászni 95-100 körülre... Kíváncsi vagyok mennyire fog sokáig tartani, illetve hogy mennyire fog ez korrelálni az érzésekkel, vajon nagyjából akkorra fog újra úgy menni egy hosszabb tempó, FM résztáv, mint korábban, amikor a görbe is visszatalál a kihagyás előtti értékre.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #71147 üzenetére
En ugy tudom az inaktivitas soran mar 3nap utan elkezdi a test leepiteni az izom alkatreszeit (jol mukodo szervezetnel igen gyorsan vissza is epiti azt amit hasznalsz) ,de ez nem drasztikus
A magas pulzus jelezhet meg lappango gyulladast is,meg ahogy irod azt h nem gazdasagos a mozgasod X zonaban
Ez utobbi par het alatt vissza kell hogy alljon,ha minden okes.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #71148 üzenetére
Ja kerem a csucskondi kozeli allapotot a teljes pulzus/sebesseg zonaban egy pont utan mar pusztan fenntartani is koooomoly napi edzesmunkat igenyel mindenfele betegseg,stressz stb. nelkul is!
Ezert mondjak h 35-40ev felett ha az elozo evi top kondit megfutod,az mar FEJLODESThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest