Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz danielsz #69089 üzenetére

    Volt egyéninek mondott régebben, még a vas korból (embertelenül és feleslegesen kemény), aztán egy modernebb kor szofisztikáltabb produktumaként egy észszerűbb kialakítás, emberibb anyagokból, de értelmezhetetlen mértékben elfoglalta a cipő belterét eddig mindegyik, megtűrt társbérlőknek éreztem a lábfejeimet, nem mellesleg a cipő koncepciója is borul, súlypontjai eltolódnak, máshogy, károsan tömörödik a talp, nem úgy, ahogy egy vékonyabb sportzoknin át taposnám azt ki önkéntelenül. Egy nem hártyavékony felsőrész esetén annak szorításáról nem is szólva. A mezítlábas belebújás a legjobb szerintem, úgy nincs pluszkorrekciókat generáló köztes, sokat számít. Fát sem kesztyűben hasogat az ember. A beleizzadás problematikájára nincs ötletem, de ezt érzem a kisebbik gondnak.
    Ma, a szilikonok és sok egyéb anyag korában elképzelhetőnek tartom, hogy létezik értelmes, élhető betét, de kérdés az ár/támogatottság, az eü rendszernek való nekifutás meg külön lelki tartalékokat is igényel. Nem megmagyarázni akarom, csak megvilágítani, hogy ami első blikkre, kívülről instant választásnak hat, hogy lett abból mégis optimum, még ha kompromisszumos is: kis pénz + kellett a vízállóság. Több szempont összehangolása rendszerint kompromisszumban végződik.

    Nincs konszenzus a túlpronálás alátámasztásának mértékéről, de annak eleve szükségességéről sem, eltérőt mondanak az ortopéd fehérköpenyesek. Állítólag nem szabad teljesen kiszolgálni az ilyen állapotot, mert csak a boltozat satnyulását segítené elő - ezt logikusnak érzem. Viszont ilyen esetben mezei cipőben sem képes egészséges önműködésre a test ide vágó, komplex rendszere; felfelé hat, amit tapasztalok is, több ponton és módon. Laikus logikával kijön tehát egy olyan, hogy a megoldás valahol félúton lehet. Rögzíteni sem ártana a betétet, azt gondolom. Nem tudom hogy megy ez ma. Precíziós korban élünk és valahogy azt látom, hogy a sportszeripar leköveti a legkisebb rezdüléseit a felmerülő igényeknek vagy éppen generálja azokat, ezt nehéz kibogozni. A lényeg, hogy nagyobb felbontáson üzemel, mint az ortopéd orvoslás. Vagy csak én vagyok lemaradva és ma már létezik jó orvos erre, de ami megint csak több cipő árával indul.

    Van olyan vélemény is, hogy a gyártók általi, beépített középtalpi magasítások nem jók, talán még károsak is, mivel hogy nem személyre szabottak. De lehet, hogy pont ezzel az egyén felől nézve tökéletlen/egyen rásegítéssel valósul meg a teljes ki nem szolgálás, s az említett fél úti megoldás.

    Azt írod szupinálóknak nincs külön, én is ezt látom, de a csak neutrálisnak gyártott és a neutrális+szupináló ajánlásúak között csak van különbség, ez még mindig nem tiszta.:( A célzottan túlpronálóknak szánt, stabil modellek előtt még van egy olyan átmenet is, hogy neutrális, ami pronálóknak is ajánlott. Ugye itt is különbség van a tisztán neutrálisokhoz képest, csak épp a másik irányba - de mennyi és milyen módon? Nem akarok elveszni csőlátással a gyártói pozicionálásokban, de csak nem véletlen léteznek ezek az árnyalatok és nem rontanék tovább az állapotomon. De lúdtalp nélkül is érdekelne, ha már egyszer fejest ugrottam a témába (megannyi eladó és fórumtárs legnagyobb örömére :DDD ). Ahogy látom ilyen irányban nem volt még elmélyülés itt.

    Mindig látogassatok el a gyártó weboldalára, a webáruházak nyelvezete lehet sajátos, pongyola, hiányos! Csak neutrálisként kattintottam a mostani választottamra is, de lemaradt a vége a leírásban, amit a gyártó viszont egyértelműen említ. Túlgondolni sem akarom, de ezen a ponton elakadtam. Nem gyakran van opcióm ilyen kaliberű cipőre, a többségnek itt ez a belépő szint, meg a többedik cipő, ez itt egymagában van és mindenes is kíván lenni. Így talán érthetőbb az egész. Ha elkezdem használni, a csereopció ugrik, jobbára csak filléres fogja tudni váltani, ciki vagy sem, ez van.
    Stabil cipőkben bővelkedő, fizikai áruházat ha ajánlotok, azt megköszönöm, de egyelőre ez a jövő esetleges zenéje, jelenleg 1 áruházra korlátozódik a nézelődés, ha cserébe fordul a dolog.

    Nem tudom esett-e régebben szó itt a túlcsillapításról, mint olyanról: pattogós aszfalti cipővel földútra tévedni, de én dedikált futópályára az átlagosnál keményebb talpú, talajt jobban érzőssel mernék csak rálépni. Ilyenek is foglalkoztatnak.

Új hozzászólás Aktív témák