Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    @ferzoli kolléga jóvoltából vendégeskedik nálam egy Centrance Dacport HD és egy Xduoo XD-05 Plus. Ezúton is köszönet a lehetőségért! :R

    Röviden:
    - Centrance: pici, könnyű, jól összerakták. Több Centrance eszközt hallottam már, van is itthon kettő (egy Hifi-M8 és egy Axeport), hangban egyik sem okozott csalódást, így nem lepett meg, hogy ez is klassz. Mintha egy enyhe V EQ bekapcsolva maradt volna a '90-es évekből, tonalitását tekintve inkább az Axeportra hasonlít, mint a M8-re. Komoly erő van benne a méretéhez képest. Telefonhoz kevésbé való, főleg, ha kicsi a telefon akksija, és a micro usb csatlakozó sem túl praktikus 2020-ban, ezzel együtt a hangja remek. Az itthoni füleseket röhögve kihajtja, és a fejesekhez is elég combos, bár miután ennek van karaktere, vétel előtt lehetőség szerint érdemes összehallgatni a teljes láncot. Nekem a Hifiman RE400 tetszett vele legjobban.

    - Xduoo XD-05 Plus. Hát ez qrvajó lett. Van itthon egy régi XD-05, ami kapott egy Burson V5i opát, azzal kisimult a hangja. Na, ez a Plus verzió a gyári opával (ami megegyezik azzal, ami az elődben volt) eleve jobb, mint a régi XD-05 a Bursonnal. A specifikációkat nem hasonlítottam össze, de meghallgatás alapján úgy tűnik, hogy a frissebb dac chip mellett sokat dolgozhattak az erősítő részen is. A régi high gainen nagy hangerőn szétesett, ezt akármeddig lehet küldeni a V5i-vel. Eltűnt a régi XD-05 tahósága, jóval simább a basszus, finomabb a magas tartomány, szellősebb a tér. Erre mondjuk a majd' dupla ár után még nem kaptam volna fel a fejem, viszont ezt már bármelyik fülessel, fejessel oda lehet tenni a M8 mellé, ami azért meglepett. Ebben is van egy nagyon enyhe mélyközép feldúsulás, a M8 legteteje is kellemesebb, a hangszerhangok is élethűbbek, de részletességben a Plus kb. ott tart, mint a M8, és nyers erőben érzésre lazán odaver sok asztali erősítőnek is. Ezen kívül elfogadható méretű a ház, van kijelző, van több bemenet és usb-c, szuper az üzemidő, elég kerek a csomag. Király cucc, ha valaki elfogadja a kissé lekerekített magas tartományt és az inkább télikabát-barát hordozható méretet. Nekem irodába tökéletes lenne, egy szintet ugrott az elődhöz képest, pedig azzal is elégedett vagyok. Az összes itthoni füleshez, fejeshez passzol.

    Az elődöt a Burson opával nem lehetett használni, ha a bass boostot is bekapcsolta az ember. Ez működik rendesen. Nem áll jól neki, de működik. :D

    Ja, a Plust meghallgattam pusztán dac üzemmódban is, a Little Dot Mk2 elé kötve. Így kevésbé jön ki az előnye az előddel szemben, de így is hallható a stabilabb, kerekebb színpad és az extra felbontás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák