- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz centrino #26050 üzenetére
Amúgy én is agyaltam már, nem-e lehetne valami értelmes jpg outputot összehozni a Sony-n, mert néha agybajt kapok a Fuji autofókuszától. Na nem használhatatlan vagy ilyesmi, mert az általam ismert Nikonokkal sem lennék előrébb, de a Sony Eye AF-je valami szenzációsan megkönnyítené az eseményfotózast, míg Fujin jelenleg inkább az arcfelismerőt is kikapcsolom, mert valamelyik hátsó nézőre húz rá, merhát biztos az az 50 pixelnyi arc szélen a téma, nem az 1500 pixelnyi majdnem középen.
-
madgie
titán
válasz Alabástrom #26052 üzenetére
Nem tudom, igazából nincs is időm a pletykákat böngészni, most is csak fagy a gép, azért jöttem fel
-
taranis
addikt
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #26051 üzenetére
Amikor első alkalommal láttam mit tud az A9+85GM kombó 1.4-en, nem sok kellett hozzá, hogy felpakoljam az egész kócerájt a "fuji adok/veszek"-re, de szerencsére visszafogtam magam, és a színek miatt mindenképp megérte maradni. Azóta a "workflow" is finomodott, sokkal jobb képek születnek...
Igazából a sony eye-af se nem bűbáj, se nem fekete mágia, nem látom okát miért ne lehetne legalább olyan jól megvalósítani a fujinak is. Igazából egy alacsonyabb fogyasztású, gyorsabb képfeldolgozó processzor.
Youtube tesztek szeint azért a sony af se akkora hatalmas nagy csoda, pl ellenfényben vagy videoban azért még bőven van hova javulnia. -
madgie
titán
válasz centrino #26057 üzenetére
"Igazából egy alacsonyabb fogyasztású, gyorsabb képfeldolgozó processzor."
És pont ez a Fuji gyenge pontja az egész X rendszer élettörténetében. Igen, tavalyelőtt, a harmadik generációs gépekhez kaptunk egy X-Processor Pro-t, ami igazából az elvárható minimumot hozta a konkurenciához képest és egyáltalán amiatt lehetett végre videózni is a vázakkal, emiatt pattogósabb az AF... de még mindig ugyanott tartunk és a GFX-hez már elég vérgyenge volt ez a hardver (és ciki is annyiért).
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #26058 üzenetére
Legújabb "hír" pont ezért bíztató:
Amúgy új akku szabvány se kell, (max kicsit optimalizált fogyasztás) most szombaton egy markolatos x-t2-vel nyomtam végig a napot, készült közel 3000 kép és összesen 3 és fél akku fogyott. Ez azt jelenti hogy reggel a full feltöltött három akksival kezdtem, késő délután a markolatban lévő kettőt cseréltem, biztos ami biztos alapon. 9db patona platinummal és három gyárival kihúzom elég sokáig
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Nagyon OFF: egyik ismerosnek epp most segitettem nagy nehezen egy sd kartyarol visszaallitani az eltunt kepeket. Sony a6500, sandisk extreme pro 64gb. Kartya tele volt az izlandi nyaralasrol hazahozott jobbnal jobb kepekkel es egyik naprol a masikra egy ures kartya fogadta mikor fel akarta volna masolni oket. Fujinal azert ilyennel nem talalkoztam.
-
madgie
titán
válasz Gondwana #26062 üzenetére
Tizneiksz éves Sandisk-em is van, meg millió azóta, soha egyik sem döglött be. Nálam a Kingston van tiltólistán, azokból több darab is tönkrement már nálam (meg a környezetemben).
Mióta a Lexar lehúzta a redőnyt, azóta meg aztán nem is nagyon veszek mást, csak Sandisk-et. Persze eredetit. Van Toshibám is most a T2-ben, ugyanaz a sebesség és árkategória, mint az Extreme Pro, tesztadatokban is hasonlót gurít, aztán élesben érezhetően akadósabban megy vele a T2.
-
Gmajor
kezdő
Tervezek venni egy 18 f2-t. Ha találok egy jót használtan, akkor örülünk, ha nem akkor majd újat. Valóban annyira porosodik ez a lencse, hogy aggódnom kellene? Vagy ez csak egy tulajdonsága ennek a típusnak, de a képet nem befolyásolja?
-
centrino
aktív tag
XF 16mm f2.8 R WR
XF 16-80mm f4 R LM OIS WR
XF 33mm F1 R WRFujinon XF 8-16mm F2.8
13 Group 20 sheets
minimum 25cm
0.1 x
φ 88mm × 121.5 mm
805gFujinon XF 200mm F2
14 groups 19 sheets
shortest 1.8 m, 0.12 x
filter diameter 105mm
φ 122mm × 205.5 mm
2265gNew 1.4x Teleconverter
4 groups 7 sheets
φ 58mm × 15mm
130g[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz centrino #26070 üzenetére
mindegyik bejelentett obi érdekes.
A 16-os nagy valószínűséggel palacsinta lesz (legalábbis csak így van értelme), a 16-80 meg tökéletes lenne utazós obinak, bár szerintem ezzel az átfogással és fényerővel biztosan nagy lesz és nehéz. Meglátjuk.
Az én rétegigényeimnek persze nem tökéletes, de én elég szűk szelete vagyok a piacnak Nekem egy 12-50 lett volna ideális, hasonló méretben, mint a 15-45 -
sasNAXO
aktív tag
A 16-ost a 23/35/50 F2-vel említik egy lapon ("compact and stylish" - fujirumors), reméljük minél kisebb lesz.
A 16-80 pedig nagyon jónak tűnik, csak kíváncsi vagyok mekkorára fog sikerülni.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
centrino
aktív tag
8-16 és 33 tuti vétel lesz, remélem megmarad a 35/1.4 képi világa, színei, azt nagyon szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz centrino #26071 üzenetére
Azért én örültem volna egy 12-es Fuji üvegnek is, a 16 látószöge már olyan szűknek tűnik a 12-es Samyang után
Kíváncsi leszek a zoomra, bár szerintem nem lesz talán sokkal nagyobb a 18-55-nél, de majd elválik.|AP|: Ja, a 12-50 az menő lenne palacsinta méretben (a fizika meg kapja be )
-
centrino
aktív tag
valahol olvastam egy érdekes kérdést:
Mi van, ha a 33/1.0 konpatibilis lesz a meglévő XF 1.4x és XF 2.0x telekonverterrel. Érdekelne valakit?
a 33/1.0 hozzávetőlegesen FF 50/1.4
xf 1.4-el 46/1.4 ~ FF 70mm/2
xf 2.0-val 66/2 ~ FF 100mm/2.8Tudom, tudom úgy már nagy böhöm lesz, pont célját/értelmét veszti, de érdekes felvetés...
XF1.4 nálam messze várakozásokon felül teljesít 50-140-el, gyakorlatilag nem veszek észre minőség/sebességbeli csökkenést ha használom
-
centrino
aktív tag
válasz #16820480 #26082 üzenetére
persze, én is maximum 1% esélyt látok rá, de érdekes felvetés... uborka (kovászos) szezonban is kell valamiről beszélgetni, pláne hogy Canon/Nikon mirrorless még sehol. Pláne úgy lesz érdekes ez a 33/1.0, ha nikon kijön 1.8 fixekkel meg 4.0 zoomokkal mirrorlessre
azért 8-16; 16-55; 50-140 2.8 sor és mellé 16/1.4; 33/1.0; 56/1.2 elég szépen lefedi az igényeket...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz centrino #26083 üzenetére
Amit felsoroltál az tényleg kb bármit lefed (kivéve a könnyű és hordozható kategóriát ).
Kíváncsi vagyok nagyon az új üvegekre, még a végén újra gyűjtögetni kell, ha már egyszer kispóroltam a T3 árát valahogy De a 33-as esetén nem tartok tőle, hogy akár közelében is lenne az én költségvetésemnek, vagy méretbeli igényemnek. A 16-80 még esélyesebb talán, de ha az is XF lesz ugye, akkor persze jó anyagok miatt kellemesen nehéz lesz.
-
hp1950
tag
Uraim egy nagy kérdést szeretnék feltenni!
Lehetőségem lenne lecserélni az X-T2-t X-H1-re. Belevágjak, vagy érdemesebb kivárni az X-T3-at???
Szerintetek??? USA vásárlás lenne. Érveket-ellenérveket megköszönöm! -
centrino
aktív tag
válasz hp1950 #26086 üzenetére
Ha nem nagy ráfizetés akkor érdemes lecserélni sztem, max azt is tudod később cserélni XT3-ra. Ha valóban nem lesz benne IBIS, akkor megmarad még a kereslet a H1-re is, nem feltétlen fogja a használt piaci árát annyira visszavetni.
Mennyire használnád ki az IBIS-t?[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
150 reális. Eglobal xt2 es xh1 uj ara kozott is annyi a kulonbseg. Most kell donteni mert ha tenyleg jon hamarosan az xt3 es valoban egy “sebesseg-rekorder” lesz akkor sokan felrakjak hasznalpiacra az xt2t ami meg lenyomja az arat. (Bar most a 990€ uj ar is igencsak barati)
-
hp1950
tag
válasz madgie #26091 üzenetére
Igen, ezzel tisztába vagyok!
A nagy kérdés, hogy hoz-e annyi pluszt az X-H1 mint a két gép közti árkülönbözet. Sajnos még nem volt a kezembe X-H1. Úgy hogy a teszteket összehasonlításokat böngészem a neten. A nagy kérdés az, hogy lecseréljem az X-T2-t , vagy az ár difiből inkább egy 55-200 obit nézzek. -
taranis
addikt
Hinnye:
XF 200mm F2 with new 1.4x Teleconerter – £5,399. ($7,000)
XF 8-16mm F2.8 – £1,799 ($2,332)colorizer.net
-
tozso76
aktív tag
válasz taranis #26094 üzenetére
Kenon L-es árat adtak neki. Egyébként igazuk van. Így fogja csak megvenni a "profi" sport fotós. Ehhez szoktak kanikonon. Arany ciráda, piros csík-fehér tubus, dodó ezrek az uvegekert.
Egyébként, látott valaki a VB-n canikonon kívül mást? Én pár Sony-t véltem felfedezni a fotósok közt. -
Fandango
veterán
-
gorgo
őstag
válasz centrino #26092 üzenetére
Ja, azt én is baromira komálnám ha ilyen képek esnének ki a vazból... Igazából nekem új filmszimációk hiányoznak legjobban,, bár azért az a 33-as nem kicsit kíváncsivá tesz.
Azt sem tudom mikor vettem utoljára XF-et vagy vázat..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
HÁZIGAZDA
na, nem nézek be ide hónapokig, oszt közben csinál nekem, csak nekem a fuji egy 16-80/4-et. há' mit sírtam érte, nem? de! há' nem? DE!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok