- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
draveczfoto
csendes tag
Sziasztok!
3 hónapig próbálkoztam Fuji X-el, de nem tudtam megszokni számos jó tulajdonsága ellenére.
Sokat nem írtam ide, de rengeteg hasznos információt kaptam. Nagyon köszönök mindent!
A Fuji adok-veszekben megtalálja az XT-20-am, aki szeretné. -
total90
veterán
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki írni egy összehasonlítást a Fuji 50mm f2 és a Fuji 56mm f1,2 optikákró pro és kontra?
Élességre, rajzolatra, univerzálisabb használatra, sebességre nelyik jobb? -
MrChris
nagyúr
válasz mokasirs #25753 üzenetére
Részletes összehasonlítás.
-
draveczfoto
csendes tag
válasz total90 #25752 üzenetére
Szia!
Az AF gyenge fényben nem volt a legjobb, ill. maga az AF rendszere is túl van bonyolítva SZERINTEM.
Amúgy meg imádtam és fáj tőle megválni. A auto fehéregyensúlya tökéletes, a színei gyönyörűek.
Neked és Madgie-nek külön köszönet a sok és informatív hozzászólásért![ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz draveczfoto #25755 üzenetére
Értem és köszi a választ. Ha lesz utód, majd írd már meg melyik... kíváncsi vagyok.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
KuZo
tag
E-infin még sosem rendeltem, de itt már páran túl vagytok rajta. Van valami értékhatár az ingyen szállításra, ha egyáltalán van ilyen náluk? Erről nem leltem infót...esetleg összeállnék valakivel, aki rendelne valamit manapság..
-
voriae
tag
válasz draveczfoto #25755 üzenetére
Nekem épp az auto fehéregyensúly fura picit, mármint hogy egy 5 képes sorozatban 3-4-féle wb-t tuti a legjobbnak talál. Ezt eddig más gépem nem csinálta. Ezzel együtt az XT20 nekem az eddigi No.2 az Oly EM10 <3 után. Aztán a szarvaslövő 40D és társai.
Na, hát nem vagyunk egyformák -
Matska
senior tag
Fenn van e-infin.com-on az X-t100 + 15-45 kit obi 630-as nyitóáron. Szerintem elég baráti, és ettől csak olcsóbb lesz.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
törölt tag
válasz Matska #25760 üzenetére
Mondjuk 100€ a különbség egy T20 kihez képest, én akkor inkább venném a T20-at már. Illetve T20 még van kitben 16-50-nel, ami nekem szimpibb a mechanikus zoom miatt. Próbálgattam boltban a 15-45-öt, és jobb, mint képzeltem, de a mechanikus még mindig jóval kellemesebb.
-
Matska
senior tag
-
Muerte68
addikt
válasz Matska #25764 üzenetére
Szerintem inkább azoknak akik pld a M4/3-ról a kis méret miatt nem váltanának
[link]Meg akit nem zavar az x-transz hiánya
ezzel a pancake-obival+nagyobb szenzor,azért elég jó alternatíva+16 vs 24 mpx.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
-
-
Matska
senior tag
Pont itt is van egy aránylag témába vágó, de sok dolog miatt is érdekes cikk: [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz #16820480 #25769 üzenetére
Nagyon nem az a szint mint a 20-as pana de legalább ugyanúgy traktor
szerk: azért 90, mert a 45/1.8 látószöge pont jó
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Matska
senior tag
Tegnap elhagytam az X-t10-ről az Af-L gomb alatti ujjtámaszt. Hol tudok ilyet venni?
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ehhez a szetthez mit érdemes venni?
35mm f2, 55-200.
23mm f2, vagy 50mm f2?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
törölt tag
válasz excalibur36 #25775 üzenetére
Ez attól függ, hogy mire használod Nagyobb látószög egyáltalán nem kell? 18/2, 14/2.8, 16/1.4 nem is került képbe?
-
faki_
senior tag
Egy 16-50-et és használni, hogy rájöjj, mi is az gyútáv, ami kell neked!
-
-
addikt
-
Clemi
veterán
Szerintem 14/2,8-at de nem akarlak elkeseríteni, mióta megvan a 23/2 azóta az a kedvencem. Most voltam egy pár napos nyaraláson és a túrák alatt végig a 23/2 volt a gépen, néha előkerült a 14/2,8 ha nem akartam panorámával bajlódni és párszor az 55-200 ha a távoli hegycsúcsokat akartam behúzni, de 90%-ban a 23/2-vel fotóztam. A 35/2 is a hátizsákban volt, de egyszer se vettem elő.
-
Matska
senior tag
Én egészen rákaptam mostanában az uwa-ra, konkrétan egy Samyang 12 f2-t birtoklok. Az első két hétben konkrétan azon gondolkodtam, hogy visszaküldöm, aztán nem tettem, és bántam is, mert nem találtam a helyem vele.
Azóta viszont egészen megszerettem.
Hasonlóan éreztem még a 35 1.4-el, de azt azért könnyebb volt megszeretni.A 23 1.4 viszont egy álom volt, mégis eladtam. Nem biztos, hogy vennék még egyszer, ennek viszont magam sem tudom pontosan az okát.
-
törölt tag
Nézegettem a 14-est, de nekem az kicsit szűk lenne UWA obinak. Nem is teljesen értem a Fuji miért 14 és 16mm-t csinál, valahogy túl közel vannak egymáshoz, értelmesebb lett volna kicsit tágabbat is kiadni. Meg hát mondjuk az alsó hangon dupla ár a Sami 12 és a Fuji 14 között elég döntő lehet néhány embernek...
-
Matska
senior tag
Akkut kellene vennem az X-t10-be, de arra gondoltam, hogy későbbi váltás miatt np-w126 s verziót venném, hogy majd az újabb gépbe is kompatibilis legyen. Ez a T10-el működni fog?
-
vrbst
tag
Sziasztok!
X100S-re szeretnék ND szűrőt tenni. Jól látom, hogy ehhez szükségem van egy adaptergyűrűre? Amennyiben igen, érdemes a gyárit megvenni vagy jó a JJC féle megoldás (napellenzővel együtt)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Matska
senior tag
Mellé fókuszálással nem szokott gondom lenni. Nappal eltekerem végtelentől egy kicsit visszább a fókuszt, rekeszt F4-F5,6-ra és onnantól hozzá sem kell nyúlni. Azt szeretem benne, ha az ember megjegyzi hová kell állítani a fókusz gyűrűt, utána bele sem kell nézni az Evf-be.
Éjszaka szintén végtelenen van mindig, ott azért gyakrabban ellenőrzöm ha nem állványon van.
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
A Fuji 56mm f1,2 optikát csak portrézásra lehet használni, vagy másra is pl. utcai fotózás, izgő mozgó gyerkőcök, stb. alkalmas amolyan mindenesnek?
-
Clemi
veterán
válasz mokasirs #25794 üzenetére
Ha street fotózásra gondolsz, arra nem az igazi, a street fotó látószöge az ekv 35mm körül van, viszont utcán művészkedni, akár éjszakai világításnál is, kiváló. Izgő mozgó gyerkőcre nem javaslom, ahhoz szűk, vagy épp nem leszel elég messze, hogy kikerülj a gyerkőc érdeklődési köréből. De egyébként ez valóban egy portré objektív, annak szánták, arra a legalkalmasabb.
-
DonRazzino
senior tag
válasz mokasirs #25794 üzenetére
X-T2/X-E3/X-T20 vagy X-H1-el abszolút lehet. Bár nekem nem sok minden van a tarsolyomban, ami street-hez hasonlít egyszer egy tájékozódási városnéző túra (neve Álompart volt, ne kérdezd ) résztvevőit kellett fotóznom és gyakorlatilag sötét éjjel kellett AF-C követést használnom akkor még korai förmverrel felém sétáló emberekre és teljesen vállalhatóan talált. Egyébként is: ne hagyd magad lebeszélni. XF16. XF351,4 XF56 a rendszer három alappillére. Ha maradsz fudzsis egyszer úgyis lesz 56-od. Akkor már inkább előbb legyen, mint utóbb.
Csatolva egy pár (ahogy látom, minden élesítés nélkül leméretezett ) példa a túrázók fotóiból -
törölt tag
Street szinte bármi lehet, nem kell ahhoz ekvivalens 35mm. Sokan 28mm-en tolják, vagy tágabbal, aztán vannak 50mm-en fotózók. Nagyon szűk azért nem jó igazán, mert az már nem street, hanem kandi, de amúgy elég tág műfaj.
Az 56 amúgy azért felesleges streetre, mert ott amúgy is inkább érdemes szűkebb blendét használni, nem jön ki az előnye az obinak. Illetve kézből tartva az f1.2-nél elég vékony a fókuszsík, könnyű bemozdulni vele.
-
Clemi
veterán
válasz #16820480 #25798 üzenetére
Azért írtam az ekv 35-öt, bár rosszul fogalmaztam, mert az a minimum, ennél csak tágabb obi amitől igazán street fotó lesz az a fotó. Ez fölött valóban inkább lesi fotó hatása van, ami nem ugyanaz a kategória. A street lényege, hogy a néző szinte úgy érezze, hogy részese az eseménynek amit a fotós megörökített, vagy látszódjon minden a képen, amit a fotós látott, meglátott a környezettel együtt.
Az 50 körüli gyutávú obikkal ez már nem megy, ott már az eseményeken kívül érzi magát a néző, vagy ha a fotósra néz az alany, akkor olyan lesz. mint akit rajtakaptak.De egyébként ahogy DonRazzino is írja az 56/1,2 valóban a rendszer gerince, alatta a 35-el és még lejjebb a 16 (vagy a 14) viszont ahogy tapasztalom mióta megvan, a legtutibb mindenes a 23-as.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake