- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
... és nem is a default profilod olyan, hogy crop is van bele mentve... Ha az i betűt nyomkodod, egyszer csak kiírja a felbontást, ez alapján nálad nem 6000x4000 a képek mérete. Esetleg a Ctrl+Alt+R segíthet ilyenkor.
Ez mind csak elméleti okoskodás, de a sakkvakságról akkor sem szabad megfeledkezni.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Clemi
veterán
válasz Gondwana #25603 üzenetére
De az összes kép és a croppolt is 6000x4000 méretű. De nem csak a LR, hanem a CR és utána a PS is croppolja a kép szélét, de csak a T2 képeinél. Olyan mint amikor erősebben korrigálná a párna torzítást és azonnal le is vágja körbe a képet, onnan ahol görbül a kép széle. De az 50/1,2 nek, vagy a 18-135-nek 135mm-en mióta van ilyen torzítása.
De most tényleg, csak nekem croppol a PS és a LR?Ezeken szerintem jól látható a különbség. Csak kattintottam két képet ne a tartalmat nézze senki, csak a különbséget a széleken körbe.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Elnézésetek kérem ha már volt ilyen kérdés... biz Isten használtam a keresőt, de vagy én csinálok rosszúl valamit, vagy nem tudom de nem találtam olyan hozzászólást ami a kérdésemre választ adna.
Szóval szerintetek melyik lenne jobb választàs élességre, rajzolatra a 23mm f2, vagy a 35mm f2?
Továbbá melyik lenne az ami amolyan mindenesnek használható?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
DonRazzino
senior tag
válasz excalibur36 #25605 üzenetére
"Élességre, rajzolatra" - 35
"Mindenesnek" - 23 -
törölt tag
válasz excalibur36 #25605 üzenetére
Az, hogy melyik jó mindenesnek, nagyban függ attól, hogy milyen fókusztávon szeretsz fotózni.
-
madstunt
addikt
Sziasztok
Az újabb (Pro2, T2) vázaknál az androidos remote el tud videofelvételt indítani ? -
madgie
titán
válasz total90 #25616 üzenetére
Nem olvasod az fstopperst? Kiakadtak, hogy az X százezres költségvetésű Elia Locardi videójukon az X-T2-n nem tudtak videofelvétel közben érzékenységet állítani.
Ebben csak az az érdekes:
- ekkora költségvetésű anyagnál nem a helyszínen, élesben ismerkedem meg a géppel.
- tud ISO-t váltani, tekerni kell a tárcsát oszt kész,
- ISO váltáskor 1/3 Fé-vel ugrál a kép, finom átmenet nélkül, elég amatőr dolog eleve így rögzíteni ilyen fontos videót, a Vari ND pont erre való.És erre fél órás videót/rívjút építettek fel, milyen
szarszokatlan már a Fuji. -
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Megvételre keresek Fuji 55-200 optikát.
Ha van valakinek eladó kérem keressen meg.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
total90
veterán
-
Matska
senior tag
Nem tudom volt-e már ilyen áron, de az e-infin.com-on 1450 euró a H1 és 1800 booster grippel.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
madstunt
addikt
válasz #16820480 #25626 üzenetére
Nem tudom melyik jobb, Northrup, aki felkeszuletlensegbol allit hulyesegeket, vagy a Teoria Apufityisz, aki rogeszmekbol meg valami gyermeki sertodottsegbol es azzal jaro gőg miatt beszel meredek dolgokat.
Tony-ekbol legalabb hianyzik a masikban meglevo frusztralt duh, es ez legalabb sokkal nezhetobbe teszi őket.[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Annyi jó fotós csatorna van, lehet szűrni a szemetet és az idegesítő arcokat.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
törölt tag
válasz madstunt #25628 üzenetére
Theoria kicsit unalmas tud lenni, mert 45-ször elsimétli önmagát egy videón belül, szóval egy 10 perces videóból kb 2 perc hasznos van. Tony-ék viszont annyira nézhetetlenek számomra, mint egy gagyi teleshop reklám a kifehérített vigyorú csávóval meg a trófea feleségével.
Igazából mostanában Art of Photography-t szoktam nézni, nem minden videó témája érdekel, de a stílusa tetszik. Sean Tucker szimpi, bár mostanában nem sok videót tesz ki. Dave McKeegan jó arc (bár ő ex-Canon, most Sony fotós), Omar Gonzalez is vicces, de néha kicsit túl sokáig húz egy témát.
taranis: Ja, és bele kell tekerni 5 percet a videóba, hogy megtudd miről van szó, mert addig csak ezt ismételgeti
-
m1st3r
csendes tag
Sziasztok, friss fujisként segítséget kérnék:
X-T20-ra régi, Pentax-K bajonettes, illetve M42-es obikat szeretnék tenni. A kérdésem, hogy mit ajánlotok? Fürödtem már be adapterrel, úgyhogy most előbb inkább kérdezek... A normális minőség és nem a minél-olcsóbb a cél.
Köszönöm szépen!
-
madstunt
addikt
A tesztek óta amúgy a Pro2 AF mennyire javult a való életben? Nyilvan a release notes elárulja technikailag mit javult, de a való életben felért a CAF egy XT2 körüli szintre?
-
total90
veterán
Miért drágább egy Pro 2 mint egy T2, ezt tudja valaki? Ahogy nézem a specifkációt, nem feltétlen "okosabb"
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
MrChris
nagyúr
válasz m1st3r #25633 üzenetére
Több noname mellé és is K&F adaptert vettem OM véggel, elég jó, nem lötyög.
A váz felöli bajonett szokott gáz lenni, a bajonettszárnyak helyükön vannak, akár jól is szorulnak, de az átmérőt pár tizeddel kisebbre formázzák így kis mértékben elcsúsztathatóvá válik. Olyat még nem találtam aminek objektív bajonett minőségű krómozott lenne a vége. -
Matska
senior tag
Mostmár van 15-45-tel kitben a T20 e-infin.com-on. Olcsóbb mint a 16-50-el.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
DonRazzino
senior tag
válasz Mr.Csizmás #25647 üzenetére
Szó volt mostanában turistáskodásról meg, hogy utazni ki mit visz. Nekem a legújabb találmányom: Samsung Galaxy S9 + XC50-230 és nincs obi cserélgetés. A telóval meglövök mindent ami széles és olyan az ooc jpg, hogy hozzá se kell nyúlni. Az auto HDR finom és kultúrált, pont annyit húz amennyi kell. Vágni bőven lehet a kb. ekv. 25 mm-éből utólag ha kell. Minden másra ott a tele. Mostanában főleg tájképre.
{és persze nem Macska Úrnak ment volna válasznak }
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz DonRazzino #25648 üzenetére
Szinte már teher a Fuji ugye? Már csak valami jó telós előtétlencse kéne és otthon is hagyhatod! Csak akkor a képeidet majd a mobilos topicba postold! </paraszt>
colorizer.net
-
|AP|
veterán
válasz DonRazzino #25648 üzenetére
soha nem érdekelt a kamera a telefonokban.. aztán nemrég pont arra jutottam én is, hogy tart már ott ez az egész, hogy ha épp nincs nálam gép, akkor már telefonnal is lehet egész használható képeket lőni... és pont az S9-en gondolkodom, de az árát még emésztem kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake