- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Az mekkora már, hogy tizenszáz éve kattogok, erre tegnap nem volt az egyik gépen lockolva az ISO tárcsa, eltekeredett 2500-ra, én meg képes voltam negyed óráig úgy lőni vele?
-
total90
veterán
Most kaptam egy hírlevelet, az egyik helyi (München) üzletben lesznek fotós napok júliusban és a Fuji is kiállít náluk. Dolgozik ott egy haver és azt mondta, hogy a 2 új obi is, ha csak béta verzióba is, de ki lesz állítva. Persze csak üvegkalitkába, de azért kíváncsi vagyok a 8-16-ra
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Írtam egy kommentet még a melyik cserélhető fényképezőgép témába [link]A kérésem az lenne, hogy tudnátok-e nekem linkelni hasonló fujival készült videót? Összehasonlításnak kellene a szenzor méretek miatt.
Fénykezelésre vagyok kíváncsi, mert szerintem mft valahogy nem olyan.
Köszönöm.
-
Clemi
veterán
Csak egy apró kérdés... próbáltam nyúzni kicsit az új FW fókusz megbízhatóságát és azt vettem észre, hogy a 18-135 és a 35/2-es objektívnek teljesen más színvilága van.
Itt van két SOOC jpeg kép a két objektívvel. Minden expozíciós érték ugyanaz, még a gyutáv is csak épp objektívet cseréltem.
Szerintetek?
-
Muerte68
addikt
válasz total90 #25720 üzenetére
most használtam kicsit többet a 18-55-öt és nagyon meg vagyok elégedve vele,szinte mindig tudtam vele képet csinálni még a fényszegény helyeken is meg lehetett oldani kis iso-ráhagyással(max 800).
Nagyon jó kis obi és úgy vettem észre mintha a szinek is jobban stimmelnének,alig kelett valamit korrigálnom.
eddig úgy néz ki hogy nagyon jó kis multifunkciós obi leszClemibiztos hogy van benne valami én a 16-50/18-55-között is elég nagy színbeli eltérést találtam.
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz Mercutio_ #25723 üzenetére
nem tudom mi az az oximoron?
Arra céloztam hogy max 800 iso-val meg tudtam oldani mindent
Tudom hogy az 1600 is bőven belefér de nem szeretem a magas iso-t
legrosszabb esetben 60-as zársebességnél a bemozdulás miatt,kicsit sötét lett a kép,de visszahúztam utólag 1 expót és jó lett
ezt egy átlagos kit obival nehéz lett volna.
ugyanilyen helyzetben a 16-50-nél +3 at kelett visszahúzni,ami még mindig használható volt de azért ott már volt zaj.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
DonRazzino
senior tag
Tervez valaki rendelni Fringer EF-FX Pro adaptert a közeljövőben (amint lehet)?
Clemi itt egy kis WB eltolódás van. Ugye nem AWB-n voltál? Úgy látom egyébként, hogy az XF35 nem talált be 100%-osan ez is okozhat ilyet. Igaz, ha nem AWB-n voltál, hanem mondok valamit 5300 Kelvinen, a 3 perc alatt ami eltelt a két kép készítése között, akár változhatott is a megvilágítás (felhő stb.)
-
Clemi
veterán
válasz DonRazzino #25726 üzenetére
De AWB-n voltam, mindíg azt használom, kivétel ha vakuzok. Ezt a nyúzást illetve fókusz tesztelést (igazából a 18-135-öt teszteltem) megismételtem az X-T1-el is és ott pont ilyen különbség van a 35/2 és a 18-135 színvilága kontrasztja között. Ja és nem egy-egy képről van szó, hanem vagy 20 kép a 35/2-vel utána ugyanennyi a 18-135-el és bármelyik kettőt hasonlítom össze, ugyanilyen látványos a különbség. Lehet hogy a lencse tagok száma, és a bevonat ami ilyen eltérést okoz?
-
DonRazzino
senior tag
Ha ennyi mintád van, akkor itt most nem a WB baszott be, akkor ennyivel hűvösebb képe van. Soktényezős, hogy miért más és más egy-egy obinak a képe.
AWB: ma nem terveztem másodgépet használni, ezért amikor elővettem nem vettem rögtön észre, hogy nem fix WB-n vagyok, ahogy szoktam- Egy 6 képes sorozatból a 2. és az 5. képet látványosan hidegebbre lőtte mint a másik négyet, pedig 1,5 mp-en belül lezajlott a burst. Szerencsére visszanézéskor észrevettem és gyorsan átlöktem "napocskára".[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz MrChris #25729 üzenetére
Itt a teljes sorozat külön mappában. Rendre 5 kép AF-S és pont fókusz, majd AF-C és pont fókusz, utána AF-S legkisebb zóna és a AF-C legkisebb zóna, először a 18-135-el 35mm-en f5,6-on majd a 35-ös obival ugyanez a sorozat szintén f 5,6-on. Ugyanez végig a T1-el de ott a 35/2-vel kezdtem.
Mindezt azért, mert ma fotóztam az önfeledten pancsoló unokám egy kicsi medencében és megint lett egy rakás olyan képem, amin elveszett a fókusz, pedig minden alkalommal jelzett hogy fókuszt fogott.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Muerte68 #25724 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ha visszahúzó 1-2 fé-t az ugyanaz, mintha iso1600/3200-on fotózol?
(Persze, ha szelektíven, nem a teljes képet, akkor nem teljesen ugyanaz)Sheratan: Csak Olympus esetén!
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Muerte68
addikt
válasz Mercutio_ #25731 üzenetére
Persze tudom csak nem szeretem ha az autó ISO túlengedi magát így tudom korrigálni ha kell de ha sok az ISO akkor már nem tudok utólag csinálni vele semmit.
De ez az én hülyeségemLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Tudtok Androidra olyan porogit ami a hasonló a RAW FILE CONVERTER EX 2.0-hez?
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
madstunt
addikt
válasz excalibur36 #25733 üzenetére
photo mate
-
Ébri
senior tag
Tegnap a 60/2,4 fel-le rakásánál gondolkodtam, kell-e ennek a napellenző, mivel maga a frontlencse is mélyen van, s leginkább levételnél jelentősen zavaró. Napellenző nélkül mennyire jellemző, hogy becsillan?
-
vrbst
tag
Meg is érkezett a PD Anchor V4 csomag.
-
Muerte68
addikt
válasz DonRazzino #25738 üzenetére
Igen pont most belefutottam egy ilyenbe vertem is a fejemet a falba,alkalomfüggő mi a fontosabb
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
papaya
senior tag
válasz DonRazzino #25738 üzenetére
Nálam ez téma függő. Pl Portré esetén egy 35 1.4-nél tudom, hogy 1/60-1/80-ig van esélyem fotózni kézből egy témát, és mivel szinte mindig raw + sokat utómunkázom, inkább legyen f1.4 1/60-on a zár iso200-on, mint 1/1000 iso3200-on.. Kép készítés után zoom 100% csekk, ha nem jó újralövöm.
Mondjuk én szinte kizárólag úgy is használom a gépet, hogy:
Iso: 200 lockolva (Obi kézből kitartott alsó határig így is hagyom)
Shutter: T (aztán tekerővel állítva)
Rekesz meg ízlés szerint.Téjképnél szint úgy lockolom 200-on az iso-t mert ott meg van állvány..
De elhiszem, hogy mozgó témánál nem ez a nyerő kombó
[ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
válasz papaya #25740 üzenetére
Nade várj! Rekesz az adott a témához, azt hagyjuk ki. Ha a 35-ösnél 1/60-ig van esélyed kézből fotózni az adott témát akkor ISOA 200-12800, DR100 (de csak mert nem akarod, hogy ISO400 legyen) 1/60. "inkább legyen f1.4 1/60-on a zár iso200-on, mint 1/1000 iso3200-on" Azon nem is lesz soha jó fényeknél. Alapból alap ISO-n marad 1/60-ig ha megfelelőnek méri az expót és csak akkor kezdi el emelni, ha alexpósnak érzi. De amikor ISO3200 ig felelemeli az csak akkor lesz, ha már annyi fény lesz, hogy ennyi tartozik az 1/60-adhoz. Nem is értem, csak úgy "passzióból" nem emelgeti az ISOt ha nem muszáj. Ezért totál értelmetlen számomra műfényelés és állványozáson kívül nem használni AUTOISO-t.
-
Gondwana
addikt
válasz DonRazzino #25741 üzenetére
Nagyon +1!
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Fptózáskor milyen képarányt használtok?Mennyire elterjedt, illetve jó az 1:1 arány?
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
total90
veterán
válasz excalibur36 #25743 üzenetére
Instagramon használt... de szerintem van az a téma, ahol jól áll.
Én általában 16:9-et használok.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
papaya
senior tag
válasz DonRazzino #25741 üzenetére
Ez így rendben is lenne, de van két dolog ami miatt még is csak macerás nekem.
A fránya fénymérő jópárszor "szeret" alexpót mutatni (pont, és multiban használva) amire a gép az általad írt móddal azonnal tolja az isot rá. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy utómunkázni egy alacsony iso-s de kissé alexpós képet jobban lehet mint egy magasabb isos ám helyesen exponált képet.
Illetve ott van az emberi feledékenység, pl. amikor megvettem a T2-t próbálkoztam auto iso-s profilokkal, de az jött ki, hogy miután többször is cserélem az objektívet rövid időn belül, biztos, hogy nem mindig kapcsolok, hogy hoppá, változtatni kellene az auto iso-s profilon is.. és akkor ott marad a beállított zár érték aztán jön a ISO mumus -
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Fujifilm Instax SP-2-es nyomtatóról?
Az általa "kinyomtatott" képek minősége felvesz a versenyt a Canon Selphy CP1200, vagy 1300-al?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
konyi79
addikt
válasz excalibur36 #25748 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?