- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
[ Módosította: Ricardo ]
-
Reverting
őstag
válasz tomboy0013 #86909 üzenetére
jok...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
w333
félisten
-
natë
nagyúr
Felejtsd el a Gcam-et. Parádés a Poco. Ja, nem írok véleményt.
-
tomboy0013
veterán
Köszi a véleményeket
-
ShadowLac
addikt
Szép táj. Jó képek.
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #86915 üzenetére
-
kengyel
nagyúr
-
Ricardo
titán
válasz tomboy0013 #86920 üzenetére
Ezek is tetszenek.Az ugrós kép különösen. Jól elkapott pillanat.
-
voncci
aktív tag
Gyárival készültek a képek?
-
natë
nagyúr
Te is törölted a gékámot? 😷
-
tomboy0013
veterán
válasz voncci #86924 üzenetére
Természetesen, ide csak olyat lehet feltölteni
Moz: Nem töröltem, de kezd megtetszeni a gyári kamera, leginkább a színek miatt. A Gcam-ot akárhogy állítom a színek vagy nagyon hidegek vagyon melegek lesznek. Részletességben picit még jobb a Gcam. Illetve ha besötétedik akkor azert nem árt ha van
Kengyel, Ricardo: Köszi a véleményeket
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #86926 üzenetére
Nem minden a részletesség, a (()) fontosabb 😂
-
oxide83
aktív tag
Kezdik ellepni a topicot a Xiaomi telefonokkal készült képek, a képek 90%-a tulajdonképp Xiaomi . Értem hogy olcsó és könnyen elérhető telefonok de így nagyon ritka az összehasonlítási lehetőség és "tucat meg egy érzete" van az embernek . Jó lenne látni S9, HTC U12 plus, G7 thinQ, Oneplus, Huawei, Honor stb telókkal készült képeket. Jó lenne vmi meghívási lehetőség stb. hogy több fajta telóval készült képek is szerepelhessenek a fórumban. Aryon87 felhasználó hová tűnt a fórumból? Mindig érdekes képeket tett fel és sok fajta telefont használt az idők során...
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz oxide83 #86929 üzenetére
Bocs, mindjárt eladjuk és veszünk mást. Azt mutatjuk meg, ami most ár-értékben jó, ha az Xiaomi, akkor az.
Csak azért nem fogunk Umidigit és Elephone-t venni, hogy lehessen hasonlítgatni.
Aryon-nak is Xiaomija van.Btw én szívesen látok Almás fotókat, hozzad befele.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz oxide83 #86929 üzenetére
Mióta csak és kizárólag gyári kamera alkalmazást lehet használni a topikban pl. sem módosítatlan RAW, se másik kamera alkalmazás, se Gcam, se semmi ... így nagyon sokan itt hagyták ezt a topikot, és szvsz ez már csak rosszabb lesz
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
floratm
senior tag
Mix3 képeket ide már!
-
Drakmusz
addikt
A Xiaomisok már a másik oldalon is garázdálkodnak, állandóan csak az ő képeiket látom!!!
Ez felháborító, és veszélyes!
Hosszú évekig csak lapítottak, de amióta ellopták a kameránkat azóta már a bab is hús.
A csoportosulásuk vezéralakja pedig Moz, aki civilben egy rejtőzködő kínai kém-informatikus.
Életemben csak egyszer találkoztam vele, megdöbbentő élmény volt!https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
alba-regia
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkoztam rajta, hogy egyáltalán írjak-e ide, mivel eddig egy képet sem tettem fel, nemrég találtam a csoportra, illetve telefonnal leginkább szükségből szoktam fotózni.
Nem akarok senkit sem megsérteni, de visszaolvasva azt találtam, hogy csak a telefonból mindenféle szerkesztés nélkül "kieső" képeket fogadjátok el. Ennek én személy szerint fotósként nem látom értelmét. Az előző telefonjaim többsége iPhone volt, ott hiányoltam a nyers fájlok lehetőségét (bár minőségre nem volt velük problémám). Megjelenéskor volt S8-am is, ez a jpegeket túlszaturálta. Most az X után OP 6T van, ennek még nem ismertem ki a fotós képességeit, de legalább van a RAW-ra lehetőség benne.
A fentieket azért írtam le, mert egy dolog, hogy van egy telefonban egy kamera(rendszer), ill. egy másik a mögöttes szoftver, ami feldolgozza. Tehát élesít, állít a szaturáción, zajt szűr, stb. Még a negatívról való nagyítás során is feldolgozták a képeket (pl. a nem helyesen exponáltakon javítottak, felhőt egy papírlappal átmenetesre "szépítették", stb.). Ezért nem hiszem, hogy ördögtől való lenne pl. a nyers képeket Lightroomban szerkeszteni. Ugyanis az előre beállított szoftver, ami a jpegeket készíti, nem mindig tuja, hogy a portréalany bőrtónusa ne legyen harsány, ill. a természetfotóknak esetleg jó, ha kissé túlszaturált... Természetesen nem a Photoshoppal gyártott, agyonhúzkodott giccses dolgokat támogatom, mert az egy más műfaj.
Azt is értem, hogy a telefon kamerájának a minőségére vagytok kíváncsiak. De ez csak a feldolgozatlan, nyers fájlból derülne ki. Így csak a feldolgozó szoftver képességei kerülnek előtérbe, és a legtöbb ember úgyis a túlszaturált képeket szereti (ez ízlés dolga).
Szerintem fontoljátok meg a feldolgozott képek lehetőségét, mert ami ide fel van töltve az is fel van már egyszer dolgozva. Köszönöm a figyelmet!
-
Burt1793
veterán
válasz alba-regia #86943 üzenetére
Helló!
Ha tényleg visszaolvastál, láthattad, hogy végül az lett a döntés, hogy ebben a topikban a telefonnal kapott képkészítési csomagot lehet összehasonlítani, tehát ebben benne van a gyárilag adott szoftver és hardver. Még a Google Camera-s képek is ki lettek tiltva, pedig azt feltelepítve és használva is azonnal megkapja az ember a szoftver által előállított képeket. Mióta létezik ez az app, csak azt használom, összehasonlíthatatlan a különbség a gyárihoz képest és mégsem kell kézzel szerkesztgetni.
-
akooos
veterán
Szia!
Egy ideig lehetett ide tenni RAW-ból feldolgozott képeket, aztán volt egy elég csúnya összezörrenés a topikban, ami azt eredményezte, hogy ki lett tiltva innen. Viszont van egy másik topik, a szerkesztett és makrófotók mobillal című, oda lehet tenni RAW képeket és egyéb szerkesztőprogrammal átalakított fotókat is.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Erre a célra is megvan a megfelelő topik.[link]
-
natë
nagyúr
válasz tomboy0013 #86947 üzenetére
Perfekt! Jobban tetszik, mint a HDR+.
Holnap én is kipróbálom a Mix-et, de direkt nem rakok fel fotókat[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Router gondok
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Házimozi belépő szinten
- Gyúrósok ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest