- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaWehun
tag
válasz Ricardo #51951 üzenetére
Rengeteg megbízható tesztet nézegettem youtube-on meg sok más helyen ahol közel olyan jó képeket csináltak vele mint egy P9-el. Szóval biztos, hogy bennem van a hiba amiért nem tudok jókat lőni vele, emiatt nem veszem olyan vészesen komolyan, hogy nem jó a telefon! Bizakodó vagyok!
Viszont a linket sajna nem tudom megnézni, mert nem jó az oldal! :S
[ Szerkesztve ]
...
-
DaWehun
tag
Ricardo közben meg tudtam nézni a képeidet telefonról mobilnettel! Aztán eszembe jutott, hogy még van nekem is pár képem a gépre mentve telefonról még. Szóval felraktam párat:
...
-
Tybike81
őstag
válasz Motion_Blur #51938 üzenetére
Kíváncsi vagyok mert S7 a kiszemeltem vagy egy G5
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
natë
nagyúr
Nexus 6P
-
tzsolesz
nagyúr
Hali. Meghalt az S5-öm. Gariban egy az egyben kaptam helyette egy S6 edge-et.
Ha a fotós képességeket tekintjük, akkor mennyire jártam én ezzel most jól, esetleg rosszul?
Ami eddig új számomra az a manuális mód (professzionális). Sokkal több beállításra van lehetőség.
Na meg sötétben sokkal jobban "lát" mint az előd.
Majd tolok ide be saját teszt fotókat. -
Tybike81
őstag
válasz tzsolesz #51961 üzenetére
Szia
Kíváncsi leszek rá mert én már használtam s5öt ami tetszett, most volt egy kis kitérő note 4 meg lg g4re de szerintem lehet samura váltok vissza és az S6 is képben van. A héten döntök mi legyen s6 v. s7. vagy ismét lg de G5, meg várok pár képet majd.Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
Just_Reboot
addikt
Nexus 6P
-
Quqesz
nagyúr
Az apple miért ilyen pici szenzort rakott bele az i7+ba??? 1,3" és 1,36"...12 mpxelen van jobb is.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Tybike81 #51964 üzenetére
és még no more, Aryon87 : Értem, és köszi a megerősítést.
Majd megpróbálom kihasználni, és beletanulni ebbe a prof. módba.Addig is mivel semmi témával nem találkoztam még mióta megvan, 3 közeli növényes képet bebiggyesztek ide, hátha valakinek tetszik.
Samsung Galaxy S6 edge.
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Just_Reboot #51965 üzenetére
Jó a kompozíció, 1/3 föld, 2/3 égbolt. Meg kell hagyni, szép színeket produkál az N6P. Az árnyékos részek sem buknak be feketébe, a háztető, a ház falán lévő villanykapcsoló szépen kivehető. Gondolom HDR.
Viszont annyira zajos a kép és a zajszűrés jellegzetes textúrája sem látszik, hogy vagy ki volt kapcsolva a noise reduction, esetleg RAW-ból konvertált?
De az szinte biztos, hogy nem a mobilokban lévő, szokásos (túlélesített, túlsimított) jpg algoritmus csinálta.[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
gipsztigris
addikt
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
tirszin
senior tag
Nem is a szenzormérettel van az igazi baj, nagyobb optika is kell hozzá hogy bevilágítsa. Ha fényerősen szeretnéd bevilágítani (pl. f2.0), akkor pedig pláne nagy üveg kell elé!
Nézzétek meg, mekkora objektívek vannak 36x24mm-re, ami még mindig csak 1,7"-os szenzor.
Fix 50mm/f1.4
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
HardRic
addikt
válasz ToniSoprano #51979 üzenetére
Undorítóan mos a szoftver, a RAW tetszik.
-
tirszin
senior tag
válasz ToniSoprano #51979 üzenetére
Igen, már látom, az összes mobil szenzor "túl van hajtva", mindegyik zajos még alapérzékenységen is. Némelyik kevésbé, ez az iPhone már elég durván, de egyik se fogadható el számomra.
Inkább úgy mondanám, nagyon igyekszik ezt elfedni a gyári szoftver, de nekem nem tettszik a végeredmény.
Műanyagos, kis sík felületek lesznek a folyamatos ív helyett (sokan olajfestmény effektusnak hívják), az emberi arcon pl. jól látszik. (Kisebb zajszűrés kellene, inkább legyen zajosabb a fotó.)Ha 10 évet utómunkázol, és te állítod be ennek az egész javítómechanizmusnak a mértékét, neked is fel fog tűnni.
-
Lefty
addikt
Bocs, elszúrtam a linkelést, majd mindjárt megoldom, csak lejár a szerkesztési idő.
[ Szerkesztve ]
-
Akidobos74
aktív tag
Deleted
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Akidobos74 #51986 üzenetére
Szerkesztett fotóknak nem ez a topikja.
-
Akidobos74
aktív tag
Ok, bocsi.
Akkor egy érintetlen:
Direkt linkSamsung S7
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
Akidobos74
aktív tag
válasz Akidobos74 #51988 üzenetére
S7e-vel
Bocs, már lejárt a szerk. idő. -
Arcképgyáros
válasz Just_Reboot #51965 üzenetére
Csak most volt alkalmam megnézni.
Gyönyörű kép!gipsztigris (#51973), Akidobos74 (#51988):
Szintén szép képek. Imádom a naplementés témát.[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Just_Reboot
addikt
válasz Dr. 444Hertz #51990 üzenetére
Köszönöm
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Mivel minden telefon kamerája, objektíve "szabadon" és sérülékeny helyen van ahhoz, hogy könnyen karcolódjon (akár asztalon egy morzsa is elég hozzá vagy zsebben durvább koszdarab), kíváncsi vagyok, hogy valahogy kompenzál a kamera, ha már túl sok a karcolás előtte? Bár gondolom egy karcolás is befolyásolhatja a képkészítést...hogy van ez?
F.K.T.
-
BigBlackDog
veterán
"...valahogy kompenzál a kamera, ha már túl sok a karcolás előtte..."
Ezt hogy érted? Ha sok a karc, akkor érdemes cserélni a kamera előtti védőüveget. Ha ez karcos, akkor pl. a kontrasztban szegényebb képek lehetnek az eredményei, hasonlóan, mint amikor zsír telepszik a védőüvegre. Legalábbis a saját tapasztalatok alapján ezt tudom mondani.
(#51992) baker_ : [link]
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz BigBlackDog #51995 üzenetére
Koszonom.
-
psg5
veterán
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest