Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    válasz Drakmusz #117347 üzenetére

    250-300e HUF. A többi lényegtelen? Az ár határozza meg a minőséget, s nem a gyártó, az érzékelő, meg a kamerás hóbelefranc?
    S10e-ről úgy akarok továbblépni, hogy ne jobb legyen valamivel (Galaxy A54 :DDD ), hanem sokkal jobb, és újabb 5 évig eszembe se jusson ezen gondolkodni :D

    (#117346) Plazmacucci: jó is a válaszod meg nem is ;] Jó, mert igaz, nem jó, mert nem teljesen ezt kérdeztem.
    Példálózni meg nem akarok, hogy mire való, milyen, s hogyan kell jól használni egy méretesebb (mint egy mobil) MILC-et, és hogy amire való, amilyen s amekkora s amilyen tudással lehet használni egy mobilt, arra az manapság pont elegendő (nekem).
    640*480-as VGA kamerás telefont évekig használtam, sok ezer fotóm van abból az időből, meg az 1.3MPX-es fixfókuszos Nokia is sokáig velem volt. Mellette meg egy Canon A530. Láttam a különbséget, láttam a telefonon, hogy van hova fejlődni (holott az A530 is egy lepkefing teljesítményű készülék volt), láttam, hogy a videó + a hang értékelhetetlen (igaz, mindkettő eszközön), de ma ezek a határok elmosódtak.
    Értem, mi a különbség a DSLR-MILC-mobil között, de a szemem és magam számára fontos szempontból nem érdekel, a súly/tudásigény/utómunka részét akarom viszont eltolni, félretenni, meghagyni speciális esetekre.
    Tehát egy 176*144-es 10mp-es videó okádás volt 2005-ben.
    Amit ma egy Iphone 14 PRO vagy S23 Ultra letesz az asztalra videóban, azt viszont élvezettem bámulom, hallgatom - ÉN. Hogy te hogy vagy vele, az meg a te nézőpontod. Ha akarod, elmondod nekem, meghallgatom, és ennyi.
    De amikor az egyik kezemben van egy Sony MILC egy Sigma obival, a másikban egy Pixel 7 pro, automatán kattintok ugyanarra, és PC-n/kinyomtatva majdhogynem ugyanazt látom, sőt az én szememmel ugyanazt, onnantól nem találom fontosnak a MILC + Sigma fix cipelését.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák