Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cypresss

    senior tag

    Szóval:

    Nem szeretnék flamet indítani, de a nagy sajnálkozáson túl nézzük egy kicsit tárgyilagosabban a Malévot.

    Miért kellene egy ilyen céget sajnálnom:

    - a három legnagyobb pénztemető közé tartozott (másik kettő: BKV és MÁV)

    - ahol négyszer(!) annyian dolgoztak, mint a WizzAirnél, miközben utasszámban sokkal rosszabbul álltak (Wizz: 11millió utas és 800 alkalmazott, Malév: 3,75 millió utas, 3ezer (!) alkalmazott)

    - ahol ÖT szakszervezett működött egymás mellett a gyors és gördülékeny megegyezésnek még a lehetőségét is megölve egy-egy komolyabb nézeteltérés esetén

    - ahol olyan járatokat szüntettek meg, amik rendszeresen 75 százalék vagy e feletti kihasználtsággal repültek (BP-Toronto, BP – New York)

    - ahol a havi taxiköltség 10millió körül volt (a cég fénykorában 20-25millió)

    - ahol a törzsutasrendszer kb kőkorszaki elvek alapján működött (ha bárkit érdekel, részletesebben is kifejtem)

    - ahol a vezetőség szinte minden tagjának volt egy-egy közeli ismerőse itt-ott elhelyezve a cégben, természetesen busás fizetéssel

    Sajnálom a pilótákat, a gépeket és azokat az alvállalkozókat, akik korrektül végezték a munkájukat, de nem sajnálok egy olyan vállalatot, amit rendszeresen az én és még sok más hozzám hasonló hülye adójából tőkésítettek fel újra és újra.
    Mondjuk ki: a Malév a pazarló és átgondolatlan működtetésű állami vállaltok mintapéldánya volt. Igazi mutyis gittegylet. Nulla hatékonyság, minimális szakértelem (nem a pilótákról beszélek), két kézzel szórt pénzkötegek.

    Egyébként nincsenek illúzióim: az új cég amennyiben lesz, (bár semmi szükség rá, hiszen gond nélkül kiszolgálható a jelenlegi utasforgalom más társaságok által is) ugyanezen elvek mentén fog működni. Más lesz a név, talán más a logó, kapnak majd szép új festést a gépek, de a meghatározó emberek csendben átülnek egyik székből a másikba és ugyanúgy fog bűzölögni fejétől a hal.

    Pedig van jó és követendő példa, SWISS-nek hívják. Csak morális és erkölcsi érettség kellene ahhoz, hogy az ő modelljük szerint működjön az új légitársaság.

    [ Szerkesztve ]

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

Új hozzászólás Aktív témák