- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Vakegérke #27401 üzenetére
OK ezt én is tudom, csak valami SK-ra gondoltam. Pl flopi kibelezése és abban rögzíteni vagy valami ilyesmit. De azért köszönöm max marad a keretes megoldás.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Vakegérke #27404 üzenetére
Köszi erre vágytam holnap meg is csinálom. Még megvan az első gépem 92-ből 4.3 GB vincsivel. De azt nem szeretném szét szedni de akad még egy pár a raktárban amiből ki lehet szedni a flopit.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
simlisgumis
tag
Sziasztok!
Most vettem egy samu 960 pro m.2 öt , van valakinek valami tapasztalata vele? -
Graphics
Jómunkásember
Üdv Mindenkinek.
Van egy Corsair Force GT 60GB-os SSD-m.
Telepíteni próbáltam rá, de másolás közben hibát dobott a win telepítő. / Lenovo T520-ban /
Az SSD élettartamát megnéztem, az 98%-os. Előfordulhat, hogy valami vezérlőhiba van, és emiatt nem tud írni rá?
Érdekes , mert asztali gépen telepítve viszont teljesen jól üzemelt. Lehet laptopfüggő az SSD?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
Üdvözlöm a T. Helyieket!
Egy friss kérdést szeretnék kicsit tovább-boncolgatni.
Szert tettem ugyanis egy M.2-es (2242) SSD-re, amit nem szeretnék a polcon tárolni, a PC-mben viszont nincs M.2-es foglalat.
Kínaiaknál látom, hogy van átalakító dögivel -- kérdés, hogy:
1. Ezekből bármelyiket meg szabad-e venni, illetve
2. Idehaza boltban tudtok-e hasonlót -- én nem találtam...Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MaCS_70 #27420 üzenetére
Igen, jó lehet, ilyet rendeltem épp, ugyanezt , csak ebay-ről , név nélkül 800 Ft-ért
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
válasz Graphics #27421 üzenetére
Köszönöm -- követtem a példádat, várom a postást (aki éppen ma panaszkodott, hogy a sok kínai rendelés miatt egy rohadt nagy zsákot kell cipelnie...)
Erre egyébként a normál SATA-kábelek csatlakoznak (ahogy azt én látnám a képen), vagy kell még valami okosság?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy Crucial SSD-t. Olvasom nála, hogy max temp 49°C. Ez mennyire számít magasnak? Olyan 10 perc alatt nálam is felment 38°C-ra hdsentinel szerint, aztán meg visszajött 30°C-ra. Csináltam rajta scandisket, gondolom azért. Fogásra egyáltalán nem tűnt ennyire melegnek, bár gondolom a chip melegszik benne, amit kívülről annyira nem érezni. Mennyit bírnak ezek egyébként hőmérsékletben?
Ja míg el nem felejtem MX200-ról van szó. Mondtak nekem olyat, hogy lehet, hogy firmware-t kell frissítenem rajta. Tudnátok linkelni valamit ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy kb. 4 hónapos SSD -nél ezek mennyire alacsony / magas értékek?
Ahogy látható, 345 óra van benne, és több mint 4TB írás/olvasás.
A Total NAND Writes mennyire releváns mutató?
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Raymond #27429 üzenetére
Köszi, MU01 van rajta. Teszek majd rá másikat. Egyelőre úgy néz ki, hogy hibás az egyik sata kábelem, legalábbis a mostanival nincs TDR-em, a másikkal meg van. Befolyásolhatja ez a firmware telepítést, vagy van valami digitális aláírás ellenőrzés vagy ilyesmi?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Írnak olyat, hogy link error count nevű tulajdonság a smart-ban jelzi az esetleges sata kábel hibákat, ha túl magas. Én nem találtam ilyen értéket sem crystaldiskinfo-ban, sem hdsentinel-ben. Létezik egyáltalán ilyen?
Nincs valami SATA kábeltesztelő, mint pl UTP-hez, telefonkábelhez, amivel meg lehetne nézni, hogy minden rendben van e vele? Szívesen rászánok egy tizest, ha létezik ilyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Raymond
félisten
válasz inf3rno #27433 üzenetére
Kabelek nem kerulnek semmibe, szerintem inkabb vegyel egy uj SATA3-ast, azt a biztos szaraz erzest megeri Nem probaltam meg ezt az M200 firmware update tool-t, de remelem felhasznalobaratabb mint a regi amit az m4-hez adtak.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
inf3rno
nagyúr
válasz Raymond #27435 üzenetére
Van egy rakás kábelem. Inkább tesztert vennék, hogy a selejtet kiszórjam, de csak külföldit találok, és az is valami túlárazott kínai kacatnak tűnik. Egyébként nem kell sata3 kábel, a sata1 vagy sata2 is tudja ugyanazt a sebességet, legalábbis 500MB/s-ig tesztelték. Nem történt semmi változás ezekben a kábelekben az évek során, max annyi, hogy az újabbak felpattintósak, hogy ne lazuljanak le.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zotya984 #27441 üzenetére
Nem biztos, hogy azért csinálta, ezer oka lehet, köztük a hibás sata kábel is. Én most a sajátomat átraktam másik táp és adatkábelre, és mintha nem lenne már a TDR meg BSOD, ami eddig volt. Mondjuk elkiabálni nem akarom, mert volt már, hogy tartott 1-2 nap szünetet, aztán újra jelentkezett, de többek között ezt is ajánlották, hogy próbáljam ki.
Buliban hasznos! =]
-
Falcon C.
aktív tag
Ma, a 250GB-os 850 EVO-ban, 3,89TiB írás után a Wear Leveling Count 99%-ra csökkent. Az SSD másfél éves. Ez elfogadható érték ennyi írás/idő után?
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zotya984 #27446 üzenetére
Nézd meg te is a sata kábelt, hátha. Én nem csak adatkábelt cseréltem, hanem átkötöttem a másik energia kábelre a vinyót meg másik sata portra dugtam át. A kábelt a dvd-ből húztam ki. Úgyhogy igazából 4 dolog jöhet szóba. Majd tesztelem mindegyiket, ha hosszú távon is stabilnak bizonyul a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
makoss
veterán
Üdv!
A régi kicsinek vélt (128GB) de még használható SSD egyéb használatára mondanátok tippet?
Külső gyors tárolónak túl kicsi...
Vagy adjam inkább el?
Még kop kop működik.... ki mire használja?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
King Unique
titán
válasz makoss #27448 üzenetére
Külső adattárnak egy SSD jelenleg még kicsit luxus, főleg ha nagyobb tárolókapacitást akar az ember. Ilyen célra nyilván jobb választás egy külső HDD. Ellenben pl. operációs rendszerek futtatására mondhatni tökéletes egy kisebb tárolókapacitású is. Lehet rá natívan telepíteni, illetve onnan futtatni pl. Linuxot & Windowst. Én is ilyen célra használom az enyémet.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz makoss #27448 üzenetére
Én az itthoni szervernek teszem rá az oprendszerét, meg elképzelhető, hogy az adatbázisok egy jelentős része és a cache is erre megy majd. Ha nincs kimondottan sok képed, zenéd, videod, akkor ilyen célra bőven jó. Más hasznos dolgot nem nagyon tudok elképzelni neki, könyvjelzőnek esetleg elmegy. Add el, ha tudod.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest