- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
nagyúr
válasz Mik76 #152847 üzenetére
Én sem teljesen értem, nem tudok jó racionális okot mondani, de ha egyszer nem kattan be, akkor nincs mit tenni 4 filmjét láttam (Biutiful nem volt meg), mind ugyanezzel a kimenetellel - ráadásul a Revenant esetében csak a végén derült ki számomra, hogy ő rendezte, úgyhogy még csak prekoncepcióim sem voltak. Szóval biztosan van valami oka, csak nem tudom, mi
Újranézni biztosan érdemes - a képi világa elképesztően szép."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mik76 #152847 üzenetére
Birdman valami egeszen zsenialis
a vagas, a szinek, az audio mix (folyamatosan szol a jazz), a sztori es eszmeletlen szineszek.
Amores Perros viszont legalabb 15 eve itt a polcon, lassan meg kene nezni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Mik76
senior tag
válasz proci985 #152854 üzenetére
A Birdman az nalam is hall of fame kategorias.
Na azt meg en sem lattam, de idaig akit ismertem az mind egyreszt ertetlenul nezett ram hogy hogy lehet hogy nem lattam, masreszrol meg bologattak hogy az nagyon kuul...Gbors
Hat ha masbol nem, akkor a husz perces snittekbol azert lehet sejteni.[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
brownus
veterán
válasz radi8tor #152842 üzenetére
szerelmes vagyok abba a nőbe sztem jó színésznő, és szebb mint cameron volt ilyen fiatalon, persze ez ízlés dolga
követem az instáját, és olyan cuki mikor kicsit bebaszcsizva főz otthon
istenem, miért nem születtem szépnek, gazdagnak, színésznek, angolnak ésvagy skandinávnak most csaphatnám neki a szelet
mondjuk gazdag és színész még lehetek!?
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Pro Koryak #152859 üzenetére
, akkor én léptem
-
mephi666
nagyúr
válasz brownus #152858 üzenetére
na mondom biztos fent van yt-n is, mert nem instázgatok megártott neki az a limonádé
hm, durva hogy csak 20k megtekintés... újabban néztem csomó videót Fekete Mikitől (Fekete Laci fia), ahogy összezabálnak minden csípőset... az ő videóit többen nézik nagyátlagban
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
.LnB
titán
Everything Everywhere All at Once
Ez a film azért is ütött nagyot. Mert már azt hittem, hogy Hollywood nem is képes ilyen filmet letenni az asztalra. De ha 30-40 Marvel és Halálos Iramban szintű fosra, jut egy ilyen film, az még mindig nagyon elkeserítő. Sőt..
De ez a film nem is igazán illik bele ebbe a gondolatmenetbe. Mert ez a film annyira egyedi, hogy én még ilyet nem láttam. A Matrix hatásához hasonlítható, csak ennek komolyabb hivatkozási alapnak kellene lennie a jövőben, még ha audiovizuálisan el is marad attól. De nem lesz sajnos az, ahhoz nem elég populáris a setting.Az EEAaO egy annyira különleges film, amit szerintem mindenkinek látnia kell. Egy hatalmas élmény. Ettől függetlenül nem fog mindenkinek tetszeni, ez tiszta sor.
Én mindenki előtt, aki részt vett ennek a filmnek az elkészülésében, megemelem a kalapom! És köszönöm. Mert nem csak felidézte bennem, hogy miért lehet szeretni a filmeket, de ezen túlmutatóan, egy teljesen egyedi, új élményt is nyújtott. Amilyet korábban még nem láttam.
Sok mindent ki lehetne emelni ezzek a filmmel kapcsolatban. Már a vízió is, ami ezt a filmet szülte. A rendezés és a forgatókönyv komplexitása. Azt, hogy egy óriási stíluskatyvasz, ami még is működik. A milliónyi kikacsintás..
De ha egy dolgot kell kiemelni, az a vágás! Az, hogy ez a film, nem esik sehol atomjaira, és veszíti el a nézőt, az valami hihetetlen. És a vágást dicséri. Ráadásul a 25 milliós büdzsé miatt CGI jelenetekkel sem számolhattak a készítők. És ezt is tökéletesen helyettesíti a zseniális vágás.Nem mindennap készül ilyen film.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
mephi666
nagyúr
válasz brownus #152862 üzenetére
...neve kapcsán láttam ezt meg nem is tudtam, hogy készül új rész... mondjuk nem tudom, hogy így a shrek-ek + első rész után után 10+ évvel mekkora sikere lehet egy mellékszereplőre épített film folytatására, aminek az első része is 6.5-en nyitott
#152863: nálam tuti előkerül időnként a film egyszerű, közben baromi komplex, egyik pillanatban teljesen földhözragadt, következőben meg borít mindent... egy k*rvajó hullámvasút az egész, ahol minden méteren kapsz valami meglepetést olyan az egész, mint egy nagyon jól sikerült flash-hullám, csak tiszta fejjel kapod meg az élményt... nagyon egyedi film, hirtelen nem is tudnék hasonlót sem említeni
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nagyúr
I care a lot / Fontos vagy nekem (2020)
Ez ám a hullámvasút! Elindul a film egy igen érdekes téma felvetésével ( ), aztán rövid úton elkötelezi magát az egyik lehetséges irányba (gyámság pro és con ). Ez sem lenne rossz, de a film ezt olyan markáns hatásvadászással mutatja be, hogy legalább annyira irritáló is volt, mint amennyire érdekes. Aztán megint veszünk egy félfordulatot (a gyámság álcája alatt gazdasági bűnözőként tevékenykedő nőstény cápa ), és átmegyünk egy jóval konvencionálisabb bűnügyi történetbe, ami láthatóan a készítőknek is sokkal komfortosabb, amíg el nem indulunk a végkifejlett felé, ahol aztán átmegyünk full retardba, egészen nyilvánvaló megoldások helyett a halálba bonyolítva és elbénázva mindent. Aztán a végére"hősnőnknek" rossz emberrel sikerül kezdenie . Jajjj...sikerül találni egy fájdalmasan realista megoldást (ezt most pozitívumként írom ), amit utolsó utáni mozzanatként elütünk egy fél-deus-ex-machinával
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt szórakoztató film az I care a lot, de a hibái túl sűrűn zökkentettek ki, és inkább csak egyes mozzanatokra emlékszem szívesen, mint az egészre. A Chris Messina által megformált mob lawyer egy ilyen volt - hálás a szerep, persze, de így is remek volt a jelenete Rosamund Pike-kal. És végül Ms Pike alakítás a főszerepben talán a film legnagyobb erénye. Respect.
Ahogy írtam az elején, elég hullámvasutas volt a film, átlagosan talán egy 6/10 kijön belőle.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mephi666
nagyúr
válasz gbors #152867 üzenetére
Mi is így láttuk... kb így készülhetett a film: van egy nagyon jó alapötlet, csináljunk belőle filmet... oké... felvettünk 20 percet, most hogyan tovább? ...fejezzük be valahogy és menjünk sörözni
-
mephi666
nagyúr
...ezt csak úgy itt hagyom, mert újdonság és pár napja pont szóba került a Slipknot is nem semmi, hogy a leírásban milyen stáblista van egy kliphez... a bohóc rendezte (ezt is)
elég fülbemászó dallamot találtak és 20 év után is meg tudtak úgy újulni, hogy érződik a zenében az első album+Iowa nyerssége, a Vol3 dallamossága és Corey részéről a Stone Sour hatása jó nóta lett ez
+kis filmes érdekességek az első (hivatalos) albumukról:
- az Eyeless-ben a refrén "You can't see California without Marlon Brando's eyes", amivel fejet hajtanak Marlon Brando nagysága előtt...
- a (Sic) a következővel indul: "Here comes the pain!" ...ami a Carlito's way-ben hangzott el (régen falusi kocsmában ez az 1 Slipknot volt a zenegépben... szombatonként ellepték a helyet a mindenféle népek és tolták ezerrel a mulatóst... amikor meguntuk, összeszedtünk párszáz forintot és 100forintonként 3x beraktuk a Sic-et nekik... nem szerették )ezt meg csak úgy itt hagyom: így mozgatták meg Tokyo-t, amikor még teljes volt a csapat
+1 utolsó: ez melyik film?
+1 tényleg utolsó: és ez melyik?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
In Bruges / (a magyar címet inkább nem írom le) (2008)
Anno moziban láttam a megjelenésekor, most hirtelen impulzus hatására újranéztem. Miután már tudtam, mire számítsak, a film elején igen magvas gondolataim támadtak a komédia természetéről Nevezetesen, hogy mennyire könnyű a jó filmes humor, ha jók az alapok - a készítőknek nem volt más dolga, mint elhelyezni egy lojális, a profizmus látszatára némileg izzadtságszagúan törekvő Brendan Gleesont, valamint egy enyhén retardált és teljesen besértődött Colin Farrellt Európa egyik legrégebbi városába, ahol két hétig lapulniuk kell. Innentől a forgatókönyv szinte írta magát, emellett a helyzet és a szereplők összejátszása olyan helyzetbe hozza a figyelmes nézőt, hogy 10 perc után már Colin Farrell arcának legapróbb rezdülésére is képes hangosan röhögni. A film lassú, de kitűnő a ritmusa, a jelenetek nem tartanak tovább annál, mint amire szükség van, és a remek deadpan humor mellett némi komolyabb tartalom is lecsúszik.
A film utolsó részére úgy emlékeztem, hogy viszonylag hosszan kínlódnak a nekem nem tetsző lezárás felé - ezt most úgy módosítom, hogy az utolsó 2-3 perc előtti kb. 15 perc nem igazán tetszett, viszont a lezárás nagyon ( ). A kitűnő írás, dramaturgia és rendezés mellett a fényképezés és a zene is teljesen a helyén volt, és nyilván nem lenne ennyire jó a film a főszereplők nélkül sem. Farrellt dícsérni szinte már trivialitás, igazi különlegesség a csóka, viszont Gleeson alakítása pont ugyanolyan jó volt, és így ketten együtt mindent kihoztak az amúgy nagyon erős alapokból. 9/10.a szürreálisba hajló képek a köddel és a maszkos arcokkal, ill. a nyitva hagyott kérdéssel #értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Laraxior
titán
Gray Man-t egyszer érdemes megnézni. Sok gondolkodást nem igényel, nem bonyolult sztori, cserébe mindent is felrobbantanak, lelőnek stb...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
vond
MODERÁTOR
válasz gbors #152870 üzenetére
"A hattyúk még megvannak?"
Nálam All Time Top 10-es a film, de lehet, hogy még az 5-be is befér."a helyzet és a szereplők összejátszása olyan helyzetbe hozza a figyelmes nézőt, hogy 10 perc után már Colin Farrell arcának legapróbb rezdülésére is képes hangosan röhögni" - Ez meg mennyire igaz.
A két főszereplő mellett Ralph Fiennes is kegyetlen jól hozza a figurát.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Dark Wander
tag
Uncharted film, mint szokás lenni... ez is "bicska nyitogatás". (Most nem néztembe Playstation topicba, hány fanboy van fellázadva a film miatt.) Nem tudom mi ez a lejáratás a videójátékok terén, de szűrű ami itt folyik. Hiba ugyan az mint a Tomb Raider esetén 2018ban. Mindenki várta a filmet és köze nem volt a játékhoz...
de most Unchartedra térek ki még. Már a borító is elképed mikor gammer ránéz. WTF? Egy szereplő sem úgy néz ki, mint a videójátékban, ráadásul hiányoznak szereplők.
Ez a film borzadály, amúgy a "Uncharted 4 Thief's End" alap történetére épül. Van pár ismerős jelenet, de sajnos az ismerős jelenetek is teljesen átírták! Nem úgy történtek a események mint megszoktuk a játékban.
Fejtörökből sem jutott sok, hamar rá jön Nathan. Nadin ne keressétek, ő nincs benne. Elena sincs, helyette Cloe van...stb.
Szerintem nem szükséges a különbségeket sorolni.
Ez csak egy akció-kaland film, nem több nem kevesebb. De semmi köze amit, "szemtelen kutya" összedobott egykor. Emiatt nem fognak tömegek ps azért venni, hogy "holnap" Unchartedet nyomjanak. Marteking szempontból s.. lépés... (Képen is látszik a különbség, már a játékokat nem most nyomtam ki, de emlékszem több eseményre is.) Ára a filmnek nem vészes, 3k volt, annak ellenére hogy itt a váltságban sok minden ára megemelkedett. Ez egy jó pont neki. A film végén volt egy kis jelenet, hogy lehet majd egyszer jön egy folytatás, remélem nem ilyen s... munka lesz. -
hoffman_
nagyúr
válasz oriic #152797 üzenetére
ezen ajánlásod miatt néztem rá, amúgy sose kattintottam volna rá szerintem, hiába imádom a meséket. ezerköszi!
The Sea Beast
4k ovszinte tökéletesen fedi az így neveld a sárkányod és karib-tenger szerelemgyerek jelző. pazar kis mese, könnyed sztori, a kislányunk nagyon bájos, nem zavaróan felnőttes, hanem jól egyensúlyoztak az aranyos és komoly mondanivalót közlő karakter között, Jacob pedig jól kiegészíti. gyereknek, felnőttnek egyaránt működni fog. elég vicces, de nem bugyuta komikus én meglepően jól szórakoztam. és hát ugye, yarrr!!!
#152870 gbors:
nagyjából egyetértek, kis különbséggel: nekem annyira működik a film egésze és atmoszférája, hogy maxpontos volt már az első nézés után. kb évente újra nézem, toplistás, az egyik kedvencem. pedig a mozi bemutató idején nagyon kerültem, évekig nem pótoltam, anno benéztem nagyon : )#értékelés
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
nagyúr
válasz mephi666 #152868 üzenetére
Nekem majdnem végig az volt az érzésem, hogy nagy a kabát a készítőknek - olyasmibe fogtak, amihez nincs elég talent.
#152872 vond : igen, a mellékszereplők is sokat hozzátesznek. Clemence Poesy Chloe-ja is nagyon el van találva, na meg az amerikai turisták, stb.
#152874 hoffman_ : hát, a magyar cím mellett nem meglepetés, hogy a célközönség egy része kihagyta a filmet... De legalább megnézték olyanok, akiknek vicces volt a cím, csak éppen maga a film nem volt az. Nagyon kéne már valami olyan komolyabb digitális asszisztens, mint Peter F Hamiltonnál az e-butler vagy főleg a u-shadow
-
paatrick
őstag
válasz Dark Wander #152873 üzenetére
???
Már a trailernél lehetett tudni hogy nem az egyik játékot dolgozzák fel hanem eredetsztori lesz. A filmben meg végül kb minden részből válogattak be jeleneteket. Amúgy szerinted mit jelent az Uncharted amit annyira nem tudtak visszaadni?
A játék 80%-a arról szól hogy te vagy az egyszemélyes kivégzőosztag és ész nélkül kell lőni/felrobbantani/kitörni a nyakát mindenkinek aki szembejön. Ez nem igazán nagyközönség kompatibilis6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Rigormortiis
veterán
Rövid időn belül megnéztem mind a négy Halálos Fegyver-filmet. Nagyon jó buddy moviek, és a színvonalat is tartjàk. Ha valamelyik részt ki kéne emelnem, az a negyedik lenne, de mindegyik igazi örökzöld.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Peterhappy
őstag
válasz Rigormortiis #152881 üzenetére
Pár éve mi is újráztuk gyors egymásutánban őket és nekünk is nagyon kellemes csalódás volt, azon kevés sorozatok egyike, ahol a folytatások is kifejezetten jól sikerültek.
-
KISDUCK
addikt
Az a durva hogy ahogy öregszek, egyre jobban egyetértek Roger Murtaugh (Danny Glover) szállóigévé vált mondatával:
Lágy lezárásnak ajánlanám a Haláli fegyvert.
-
Peterhappy
őstag
válasz LanyUs #152884 üzenetére
Az szép
Én a Tango és Cash-ből szeretttem volna mindig is az átépített Chevit.
Miután rájöttem, hogy soha nem lesz olyan kamionom, mint amilyen a Gumikacsának volt.Menő lett volna ezzel járni iskolába. Elég jó tanuló lettem volna azt hiszem
A Tolvajtempó óta meg '67-es Shelby Mustang GT 500 az álom, ez azóta is tartja magát és a tippem az, hogy ez már nem fog változni (mindig is álom marad )
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz LanyUs #152884 üzenetére
Nem láttam azt a filmet, de ha már film alapján kocsi, akkor nekem a kedvencem a DMC DeLorean amit ugye a Back to the future-ben láttam először, valahogy annyira adja az egész dizájn, hogy ha lenne csillió-millió dollárom akkor tuti hogy vennék egyet és lefestetném valami fancy festékkel synthwave stílusban meg ebben a szellemben át is alakíttatanám.
[RetroLorean A Nostalgic Synthwave / Chillwave / Retrowave mix
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
The Gray Man
Egynek elment, amolyan tipikus Netflix-es hétvégi akciófilmnek jó volt. Amerika Kapitány bajuszáról no komment, viszont jó volt ismét egy filmben látni Goslingot és Ana de Armast.
Live-Die-Respawn
-
PuMbA
titán
Akkor jöhet a Rush hour 1-2
-
Rigormortiis
veterán
Mechanikus Narancs:
A képi világa kifejezetten tetszett, de nem állítom, hogy a mondanivalója utat talált magának felém.
Este bepótolom a 2001: Űrodüsszeiát is.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
PuMbA
titán
Bocs, már vót (John Wick 4 trailer)
perempe: Milyen mechanikust?
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Azért az a 2001 Űrodüsszeia nagyobb türelmet igényel a nézőtől...az első fél órában egyetlen szó nem hangzott el.
-
paatrick
őstag
-
Pitterix
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Mik76
senior tag
válasz oriic #152888 üzenetére
Igen, nalam is egy kozepest er. Kar, mert fel (igen stresszes) ev erre ment el az eletembol.
Ami szerintem nagyon gyengitette a filmet az a zene, es hag, illetve annak a hianya. Szamtalan filmet lathattunk ami bar tortenetben nem a legnagyobb szam, de elviszi a hatan a jo zene jo rendezessel. Itt ez szerintem nagyon nincs szinkronban.Ez a Gosling mekkora mu majer. Remes.
Egyetlen filmjet birom, a Drive-ot. Azt is a zene, sztori, rendezes, es fenykepezes miatt.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Laraxior
titán
válasz Mik76 #152899 üzenetére
Azért a Fractureben sem volt rossz.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest