Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Everything Everywhere All at Once

    Ez a film azért is ütött nagyot. Mert már azt hittem, hogy Hollywood nem is képes ilyen filmet letenni az asztalra. De ha 30-40 Marvel és Halálos Iramban szintű fosra, jut egy ilyen film, az még mindig nagyon elkeserítő. Sőt..

    De ez a film nem is igazán illik bele ebbe a gondolatmenetbe. Mert ez a film annyira egyedi, hogy én még ilyet nem láttam. A Matrix hatásához hasonlítható, csak ennek komolyabb hivatkozási alapnak kellene lennie a jövőben, még ha audiovizuálisan el is marad attól. De nem lesz sajnos az, ahhoz nem elég populáris a setting.

    Az EEAaO egy annyira különleges film, amit szerintem mindenkinek látnia kell. Egy hatalmas élmény. Ettől függetlenül nem fog mindenkinek tetszeni, ez tiszta sor.

    Én mindenki előtt, aki részt vett ennek a filmnek az elkészülésében, megemelem a kalapom! És köszönöm. Mert nem csak felidézte bennem, hogy miért lehet szeretni a filmeket, de ezen túlmutatóan, egy teljesen egyedi, új élményt is nyújtott. Amilyet korábban még nem láttam.

    Sok mindent ki lehetne emelni ezzek a filmmel kapcsolatban. Már a vízió is, ami ezt a filmet szülte. A rendezés és a forgatókönyv komplexitása. Azt, hogy egy óriási stíluskatyvasz, ami még is működik. A milliónyi kikacsintás..
    De ha egy dolgot kell kiemelni, az a vágás! Az, hogy ez a film, nem esik sehol atomjaira, és veszíti el a nézőt, az valami hihetetlen. És a vágást dicséri. Ráadásul a 25 milliós büdzsé miatt CGI jelenetekkel sem számolhattak a készítők. És ezt is tökéletesen helyettesíti a zseniális vágás.

    Nem mindennap készül ilyen film. :(

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák