- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miklós315
aktív tag
válasz paatrick #146397 üzenetére
Ez egy katyvasz volt...
1. UFO (ami lehet akármi is a prometheus-i idegenektől Istenig) 2. A csávó szörnyikézése totál erőltetett volt (simán kipurcant volna, szénné sült, pláne nem ilyen "rohangálós" tempóban nyomta volna) 3. A csaj elbukott, mégis megmenekült a szögesdrót-pálya során... minek izgulni, ha nem akarják kicsinálni (bezzeg a többi - mi az alapja a kiválasztásnak/preferálásnak?)? 4. Lehet lélekvándorlásra asszociálni (a végén a "kiscsaj" utal rá, illetve a méhre utalt az a fura bioszoba, meg a sok lény(?)...) 5. Az Adam és a nem-Éva a fentiek fényében a végső helyszín révén egyfajta Paradicsomra asszociáltat (egy másik bolygón...) - és persze kötelező trendi módon a fehér férfi a sorozatgyilkos rossz karakter (minek a filmbe?)... 6. A cím: meander hurok, kacskaringó, kanyargós vonalvezetés (és áttételesen gondolatmenet) - csapongó szedett-vedettség sehonnan sehová tartó tartalommal Nekem ez se füle, se farka cucc.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #146401 üzenetére
Mivel nem tudjuk hogy Isten mi, vagy létezik-e, így az
UFO is kérdéses. Ha megnézed nincs is egyértelműen UFO benne, mert a cső ami lejön gyógyítani csak egy gép egy halott ember fejével (gondolom az idegen valami azt kalkulálta hogy így nem lesz olyan ijesztő), de mivel a film elején a fickó kaszabolja a nőt, aki kiesik az autóból és akkor jön a "fény", simán értelmezhetjük úgy is hogy meghalt a nő ott és amit látunk a filmen az az elméjek utolsó rúgkapálása a halál előtt. Fény, alagút, élet lepörgése stb. És akkor máris értelmet nyer miért kezdheti újra a szögesdrót pálya után, vagy hogy a fickó miért éli túl a tüzet. Minden csak a fejében zajlik és oda kell eljutnia ahol a vége lett a filmnek. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #146404 üzenetére
Na ahogy ezt így leírtam nagyon kézenfekvőnek tűnik ez az értelmezés:
A film elején a fickó leszúrja a nőt és meghal. A labirintus az agya utolsó impulzusa hogy rendbe rakja a dolgokat a halál előtt. A végén a lánya azt mondja mikor kérdezi az anya: Meghaltam? - A tested igen, de már nincs mitől félned. Hmm...
Végül csak nem olyan rossz film ez ha tudunk róla elmélkedni.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nagyúr
válasz Miklós315 #146406 üzenetére
Meander
Én is megnéztem a filmet, nekem alapvetően tetszett (köszi az ajánlást paatrick), de szigorúan kettévenném az eseményeket és a metafizikai értelmezést.
Mint klausztrofób, wtf-is-happening thriller teljesen jól működött: rendben volt a tempó, a ritmus, a beállítások, a színészi alakítás, a nyomasztás, a jumpscare-ek hiánya - kerek volt az egész, jól meg volt csinálva.
A mögöttes jelentés tekintetében kb. erre jutottam:Függetlenül attól, hogy ki / mi áll a háttérben, a film gyakorlatilag egy roguelike purgatóriumot mutat be - főszereplőnk két runt teljesít a vásznon, az elsőn elbukik, a másodikon sikerrel jár; viszont a kislány a végén utal rá, hogy nem csak az a két run volt, hanem sok egyéb is ("your body died many times"). Ez nekem még mindig OK, viszont egy ilyen setting már kíván kontextust és lezárást, és innentől kezdve nem túl erős a film. Lehet a purgatórium háttere Isten, lehetnek UFO-k, és lehet hősnőnk saját képzelete a halál előtt - viszont a film 90 perce alapján tökmindegy, hogy melyik. Így viszont az állítólag elrejtett rengeteg utalás és szimbólum is súlytalanná válik, mert mi a fenének fejtegessem őket, ha a végén három egyenértékű megoldás egyikéhez vezetnek (vagy nem vezetnek sehova)? Szóval, míg a képen látottak terén ott voltak az alkotók a szeren, a mögöttes tartalom tekintetében túl nagy volt a kabát, és nem igazán sikerült semmit mondani. Adok neki egy 7-est.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
paatrick
őstag
válasz gbors #146408 üzenetére
A három lehetséges megoldással kezdődik a film amúgy csak elsőre nem is érted mit akarnak vele, sercegő rádiótekergetés a főcím alatt:
1. Nem tudom ember, nagy fény volt az égen és csak ott lebegett... scrrr 2. Hallelujah és soha ne felejtsétek el az Úr szavát... scrrr 3. Két nőt halálra szurkáltak, a támadó elmenekült... scrrr
és indul a film[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
Pontosan ez a bajom vele...
És ezt nem menti meg a film eleji három felvezető pozícionálás, mert túl tág értelmezési lehetőséget hagy továbbra is, hacsak önkényesen le nem szűkítjük a "2."-esre, de akkor meg a karakter-utalások és a többi utalás (pláne a vége) sem segít (zűrzavart generál).
"Szerintem."
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
nagyúr
válasz paatrick #146409 üzenetére
Olyannyira nem, hogy nem is emlékeztem erre
+ Miklós315: nekem a túl tág értelmezési lehetőséggel nincs gondom, ha a film rám akarja bízni, hogy melyiket választom, én tudok választani. A gond azzal van, hogy:
- UFO-kat választom: és akkor mi van?
- Istenre voksolok: és akkor mi van?
- Halál előtti felgyorsult utolsó gondolatokkal megyek: és akkor mi van?Pont ettől olyan rohadt nehéz ez a művészfilmes szakma, tök jól kitalálta az író / rendező a frameworköt, de nem igazán tudott mit beletölteni.
Mindegy, én tudom értékelni a filmnek azon részét, ami jól működött
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dzien swira (A bolond egy napja) (2002)
Úristen. Rég láttam ilyen beteg filmet. Zseniális.
Minimum 8/10.
Youtube-on is fent van magyar szinkronnal.
Make Asia Great Again!
-
paatrick
őstag
Ha meg ezen indulsz el:
" "viszont a kislány a végén utal rá, hogy nem csak az a két run volt, hanem sok egyéb is ("your body died many times"). Akkor az
első oszló hulla is a csaj volt, meg a vízihulla is. Az oszlónál nincs semmi beazonosítható dolog, de a vízi az biztos hogy nő volt. Plusz mikor találkozik a fickóval meg is állapítja hogy "te már sokkal régebben itt vagy" [ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
CINEXT honlap: [link]
"Valamennyi termünkben a ma elérhető legmodernebb, 3. generációs 4K lézer vetítési technológiát használjuk, ami elengedhetetlen a minőségi filmélményhez. Még egy ilyen mozit ma Magyarországon nem találsz! A megalkuvásmentes kényelmet az átlagnál érezhetően szélesebb, egyedi tervezésű, könnyen dönthető és bárhol pozícionálható ülések biztosítják. Körbevesz a káprázat: már a vetítések előtt különleges, teremre szabott fény és hangjátékkal fogadunk – szó szerint életre kelnek a falak!"
4K lézer projektor....nem tűnik rossznak
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PuMbA #146418 üzenetére
Gondolom nem minden teremben lesz ez a dönthető székes megoldás.
Mi lehet az a KIDS és PIXEL terem? A prémium gondolom a VIP lesz.
PIXEL: próbáld ki lenyűgöző látványvilágú PIXEL termünket, melybe a Sarki fény színeit loptuk, s melyet széthintett fényszilánkok játéka kelt életre!
Ez mi a franc lehet? Nagyon remélem hogy nem a film közben fog mindenféle tündöklés az ember szemébe világítani... Kezdek félni...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #42308056 #146419 üzenetére
A gyerek terem viszont jó ötletnek tűnik:
Ha kisebb gyerekekkel érkeztek, tedd felejthetetlenné számukra is a mozizást! Már a bejáratnál elvarázsoljuk a kicsiket, akik boldogan fogják birtokba venni a színes székeket, puffokat vagy fekvő széket! Ha igazán meghitt családi szórakozásra vágynátok, válasszátok a családi boxok egyikét! A KIDS élmény része a barátságos színvilág, finom és kényelmes anyagok, valamint a szülők és gyerekek önfeledt szórakozására szabott szolgáltatások. Vetítés közben sincs teljesen sötét és a hangerőt is úgy állítottuk be, hogy a legkisebbek hallása se károsodhasson, és az egész család átadhassa magát a gondtalan élménynek! És ne aggódjatok, KIDS termünkben egy kis mocorgás és zsivaj is belefér!Vajon hány rendes terem lesz ennyi hülyeség mellett?
Jegyárak:
A Cinext teljes áru mozijegy 1990 Ft, a kedvezményes jegy 1490 Ft-ba kerül. Cinext Prémium jegyeink egységesen 4490 Ft-ba kerülnek.
Korrektnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz paatrick #146417 üzenetére
De ebből hogy lépsz tovább?
Miért kiválasztott (miért éleszti újra, meg újra, meg újra...)? Miért kell szenvednie a labirintusban (még, ha metafora is), hogy aztán egyedül(?) legyen egy "biztonságos helyen" (valahol akárhol)? Mi van mindenki mással? (...az egésszel?) Mi a tanulság...? "Szerintem."
-
-
Miklós315
aktív tag
válasz paatrick #146422 üzenetére
Jó, hogy fölhoztad, mert itt lehet a különbség:
"mindenki amiben hinni akar" = Maeander (és Refn meg a többi)
vs.
egy koherens szemlélet/világkép/hit/rendszer (hívjuk, ahogy akarjuk) = Platform (és Aronofsky meg a többi)Nekem az utóbbi jobban bejön, mert látom értelmét (legfeljebb nem értek egyet vele, de tudom, mit akar), másnak az előbbi fekszik inkább (több teret enged a "játéknak")...
"Szerintem."
-
bagyulajuve
addikt
nem tudom, hogy a Cry Macho jó film -e, de az durva hogy Clint Eastwood 91 évesen még rendez és főszerepel
Resistencia eterna
-
mephi666
nagyúr
válasz bagyulajuve #146426 üzenetére
tőle még a halál is retteg ...sok évet+filmet még neki
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BabMester
senior tag
Ha valaki maratonozni szeretne AppleTV/iTunes-on új film csomag elérhető: Halálos Iramban széria 1-8-ig. Mindegyik rész 4K HDR és szinkronos, kivéve a 6. epizódot. A 8 film szokásos 1/3-os bevezető áron 4.990ft.
-
Wanderlust
tag
Aki találkozott már a Gyűrűk Ura blu-ray kiadásaival segítsen már please.
A 15 lemezes díszdobozos extended kiadás DVD extra jelenetei vajon a 6 blu-ray lemezes extended verzióban is megtalálhatók? (1 lemez a film, 1 az extrák?). Megrendeltem a 6 lemezest de nem akarom még kibontani mert akkor már nem tudom visszaküldeni ha kiderül, hogy nincsenek rajta ugyanazok az extrák. A tokon sincs feltüntetve semmi erre vonatkozóan. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
válasz Wanderlust #146435 üzenetére
nekem a 6 lemezes BD változat is megvan, most csak a Király visszatér lemezekbe néztem bele, de ebben audiokommentár, valami untold story (játék trailer) és 2 "easter egg" (Elijah Wood + Dominic Monaghan interjú és valami MTV szkeccs) van
szóval nincsenek benne azok az extrák, amik a DVD bővítettekhez mellékelve voltak - azaz hogy pontos legyek a Függelékek
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Komplikato
veterán
Dűne, kínai trailer: [link]
Sokkal jobb szerintem és NEM próbálják meg gagyi akciófilmnek eladni, mint a nyugati változatokban."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
cyberkind
félisten
válasz Komplikato #146437 üzenetére
Inkább az első filmet nézzétek meg az új előtt.
-
törölt tag
Jövő héten nyit a MOM mozi is, 2350 forint lesz egy normál jegy
Képek alapján nem igen csináltak semmit, megmaradtak a vászonba logó mini lámpák az ostoba asztalokkal... Remélem a villany lekapcsol időben.
-
cyberkind
félisten
válasz Komplikato #146441 üzenetére
Én pont a film miatt gondolkodom, hogy ez lesz az első regényem, amit elolvasok. Mivel nem ismerem a regényt, így nem tudom mi van benne pontosan, de az tuti, hogy a komolyabb scifik nem a nagy közönségnek szólnak, ezáltal pénzt nem fog hozni, hiába jó, és ez fiordítva is igaz, a Dűne pedig kb a lehetetlen kategória.
Ispy
Nyilván mai szemmel már hópihe a film, de simán jó, nekem ami zavaró volt még a könyv ismerete nélkül is, hogy kapkodós a film második fele, itt látszik, hogy még a 3 óra se lett volna elég. -
gyuromoj
veterán
Fantastic Beasts - The Secrets of Dumbledore 2022.07.15.->2022.04.15.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
cyberkind
félisten
válasz Peterhappy #146449 üzenetére
Csak mondjuk egy 6 órás változat a 2 filmből? (úgyse lesz megcsinálva a 2. film, el nem tudom képzelni miként lesz sikeres ez a Dűne és ezt tudja a WB, nemhiába csak egyet forgattak le, pedig okosabb döntés lett volna a két film együtt)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest