- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz hpsafl #16701 üzenetére
Hát, nézd meg lentebb a képeket
Direkt mérlegelik a reflektorokat , ha meg nem alumínium meg kell reklamálni és rész refundot kérni mert hamis termékjelmező voltNekem műanyagos van, kíváncsi lennék hogy menyire más ez
(#16701) hpsafl
Na igenGyorsba el kéne adnom az enyémet
Amíg él az akció addig eladó az én lámpám 19$-ért[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Sir Sparrow
tag
Ennél a lámpánál az SMO-típus mit jelent? Miben tér el a "simától"?
-
bul07
nagyúr
válasz Sir Sparrow #16704 üzenetére
[link]
Ezek a foncsor felületének a jelölései.
OP=Narancsbőrös felületű (jobban szétszórja a fényt) általában közelre használatos lámpákba szerelik,
SMO=Sima felületű (valamivel távolabbra világít, erősebb a spot, cserébe gyűrűsebb a vetített kép) értelemszerűen távolra használatos lámpákba rakják általában.[link]
Igen ezek angol rövidítések OP (orange peel=narancs héj), SMO (smooth=sima).
Minőségi lámpa (pl.: ArmyTek, XENO, Fenix) SMO reflektora nem gyűrűs, vagy csak nagyon picit.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
szőröscica
addikt
Hello!
AA méretű akkukkal működő ledes elemlámpákból melyiket ajánlanátok? Igazából csak otthoni, illetve ház körüli használatra kellene.
-
bul07
nagyúr
válasz szőröscica #16707 üzenetére
Talán ez jó lehet neked, vagy ez [link]
Bár szerintem ezek hamar merülnek , nem győzöd majd az elemeket
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz szőröscica #16709 üzenetére
Nem mondát összeghatárt, így a legolcsóbb még jót kerestem
De lehet jobban járnál ha szétnéznél a környezetedben hogy használt nem kellő laptop akkumulátor nincs e véletlenül , és szétbontva nagy eséllyel egyből lenne 18650-es aksid , egy kis egyszerű töltő hozzá pár dollár
Ahhoz könnyebb lenne jó lámpát linkelni( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
hpsafl
tag
válasz szőröscica #16711 üzenetére
Ha ragaszkodsz az AA energiaforráshoz, akkor esetleg nézd meg ezt , de nézd meg a Nitecore EA4-et, vagy a Jetbeam SRA40-et is. Ezek mindegyike bőven veri fényerőben bármelyik AA-s Maglite-ot.
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
bul07
nagyúr
válasz szőröscica #16711 üzenetére
Nem kell forrasztani , csak egy kombinátfogó kell amivel szétszeded , és óvatosan a cellára rá pont hegesztett lapokat is lehúzod és kész is
Akkor talán ez [link]
Az a gond hogy nem nagy a választék és aminek nagyobb a fényereje 20$ felett van , olyat meg nyugodt szível senki nem fog ajánlani mikkor egy márkás C8-as 15$ környékén van "erős" fénnyel , de tűrhetőt 9$-ért is lehet venni, hozzá két aksi 10$, 3$ töltő és van egy használható lámpa
[ Szerkesztve ]
-
-
szőröscica
addikt
Köszi a tippeket! AA aksi és töltő van itthon bőven, azért is ilyen méretben nézelődöm, mert ilyenből van 16 darab alacsony önkisülésűm.
-
hpsafl
tag
válasz szőröscica #16715 üzenetére
Esetleg Armytek Partner A1 vagy A2, bár ezek sem olcsók.
-
d4d
tag
Erősen ajánlom ezeket,
-
Kozy10
tag
Ez a kupon kód még mindig működik a Banggoodon a Convoy L4-re április 19-ig:
CODE: BGL4GB, Discount:15%
[ Szerkesztve ]
-
DolbySys
csendes tag
En ezt ajanlom : [D40A]
(coupon code: BGD40A )[ Szerkesztve ]
''Vorschprung durch Technik'' by T+A
-
cekkk
veterán
válasz ReMek(k)Elek #16724 üzenetére
Miért is érzem azt hogy a saját hirdetésedet linkelted be?
-
cekkk
veterán
válasz ReMek(k)Elek #16726 üzenetére
Nem jól érzem?
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz DolbySys #16723 üzenetére
Ööö, izé.
Már szinte rögtön kapott +1 R100 ellenállást, azzal erősebb egy C8-nál.
Alapból olyan 2,5A-t tud állítólag...
Most tuti több 3A-nél, ill. a számitások alapján most kap 3A-t.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
forbexx
csendes tag
Mindkettő valós adat és eredeti termék?
Sanyo 2600 12,99.-usd vs Sanyo 2800 11,99.- usd
a kisebb drágább?
mindkettő banggood2pcs Sanyo 18650 Protected 3.7v 2600mAh Rechargeable Battery - 12,99.- [link]
és
2PCS Sanyo 3.7V 2800MAH 18650 Protected Rechargeable Battery - 11,99.-
[link]Utóbbit nem szoktátok ajánlani...
-
hpsafl
tag
Próbált már valaki szoftvert frissíteni imax vagy hobbyking töltőn? A frissítés és kalibrálás után elméletileg halálpontos lesz, és tudja majd kezelni a 4.35V-os akkukat, valamint gyorsabban ballanszol (bár lámpában sosem voltak még elmászva a cellák).
-
Kozy10
tag
válasz ólomlábú #16735 üzenetére
Van olyan töltő ami 4,2v és 4,3v -s akkut is tölt, de nagyon figyelni kell a beállítására, ráadásul elég drága.
Ez jó minőség, de meg is van az ára:[link]4,2-es akkut ha 4,3 -asként töltesz,van rá esély hogy tönkre megy, rosszabb esetben felrobban.
Itt van egy jó leírás Li-Ion akkukról és a töltésükről:[link] nem ez az eredeti cikk, azt nem találtam meg sajnos, ebből hiányoznak az ábrák, de elég jó összefoglaló Li-Ion akkukhoz...
-
ólomlábú
csendes tag
Köszi srácok a felhomályosítást!
Így már értem!
Most keeppower aksikat várok... kíváncsi vagyok,hogy azok üzemideje mennyivel jobb a 26650-es trustferkókhoz képest. -
Sir Sparrow
tag
...ha már szóba kerültek az akkuk! Most van nekem egy Panasonic NCR18650PF 2900mAh akkum és hozzá egy Xtar MC1 töltőm. Az akkut csak a LED lámpámhoz használom, amihez most várom az elektronikát (8* AMC7135 lesz az elektronika). Jövőben lehet veszek egy Convoy C8-at (8* AMC7135-s elektronikával) vagy ha nem működne jól az elromlott lámpám, akkor egy Convoy S3-at (8* AMC7135 elektronikával). Melyik a jobb akku ezekhez és a töltőmhöz a Panasonic NCR18650PF 2900mAh (unprotected) vagy a Panasonic NCR18650B 3400mAh (unprotected)? Azért kérdem, mert a fent olvasottak alapján ami nagyobb mAh-s az nem feltétlen jobb, na meg nem mindegy mihez használja az ember. Vélemény / Tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
kowik
tag
válasz Sir Sparrow #16739 üzenetére
8*7135-höz
SANYO 2600mAh
LG 18650D1 3000mAh -
kowik
tag
[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
válasz ólomlábú #16738 üzenetére
A Keeppower LG,Sony,Sanyo, Samsung és Panasonic akkukból gyárt védett akkukat, így fogalmazza őket.
Itt meg tudd nézni milyen a tiéd: [link]Itt meg vannak tesztek több oldalon:
Keeppower tesztekAmúgy ezen az oldalon rengeteg Lámpa és Akku teszt van, érdemes olvasgatni :
[budgetlightforum.com]Szerk: bocs most vettem észre, hogy te a 26650- esekre gondolsz, azokról is van teszt a fentlinkelt oldalon
[ Szerkesztve ]
-
Sir Sparrow
tag
-
Sir Sparrow
tag
válasz Sir Sparrow #16743 üzenetére
boccs, csak lejárt a szerkesztési időm!
A 3100mAh-s Panasonic egyébként olcsóbb mint a 2900mAh-s és a 3400mAh-s. Gondolom nem véletlenül és az általad írt táblázatban pont ez a 3100mAh-s Panasonic van összevetve a 2600mAh-s Sanyo-val! Úgy tűnik nekem, hogy 3100-asnál a 2900-as és a 3400-as is jobb. ...de világosíts föl kérlek, mert ezt csak a talált infókból szűrtem le. A 2900-as és a 3100-as Panákról nem találtam táblázatot és grafikont sem!
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
2,8A nem túl extrém érték, azt a 3400-as Pana is simán abszolválja. Csak a kapacitása végén erősen ejti a feszültséget egy hibrid (mint a 2900PF) akkuhoz képest.
Ahol a 2900-as PF még erős (magasabb feszültséget tart terhelésen), ott a 3400-as valószínűleg már a végét járja. Ha nem folyton a legnagyobb fokozaton fogod hajtani, akkor jobb a 3400-as, de ha mindig nagy áram kell, akkor inkább a PF.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
ólomlábú
csendes tag
válasz Kozy10 #16742 üzenetére
Köszi az infót!Igen,26650-esekkel foglalkozom most A TR-J12-be!
A netes tesztek nem tudom mennyire jók,vagy pontosak.
Eddig úgy néztem meg őket,hogy beraktam egy párt max fokozaton meddig világít.
A lángnyelves 3000-es trustfirék 35 percig,a panasonicok 30 vagy 32 percig.A 26650-esek meg 45 percig bírták.
Ezek a viszonyítási alapjaim.
Ha megjönnek,akkor feltölt,lámpa be,stopper indít és kiderül a tuti !Viszont nem tudok angolul... sem .A fordító meg eléggé töri a szavakat
-
kowik
tag
válasz Sir Sparrow #16743 üzenetére
Igen a lényeg a grafikonban van. Ahol 1,00Ah után a SANYO már jobban teljesít mint a Panasonic. Persze a Panasonic tovább világít, bár gyengébb fényerőn.
Az előbb már linkeltem a lényeget.[ Szerkesztve ]
-
Sir Sparrow
tag
válasz M_o_g_y_i #16745 üzenetére
Értem! Köszi! Hát ha menni fog a lámpa akkor maxon fog, uh akkor maradok a NCR18650PF-nél egy már úgyis van belőle.
#kowik: A 2900-as (NCR18650PF) akkor jobb mint a 3400-as, uh maradok akkor annál. Csak venni akarok még egy akkut és nem tudtam eldönteni melyik legyen. Köszi Neked is!
-
ólomlábú
csendes tag
Nitecore i4-el egyszerre fel lehet tölteni 4 db 26650-es aksit?
A tr-006-ot eladtam kollégámnak,hogy helyette egy i4-et vegyek,de ha csak 2 26650 fér bele akkor megszívtam.
Nem találtam sem videót,sem más dolgot,hogy lehetne/nem lehetne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest