- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
6.regem
csendes tag
válasz zsolt19900 #17099 üzenetére
Pl. ha nem utcai az éjszakai használat, hanem terepbringázás-erdő-vízpart, akkor látatlanban is az srk a bejövős. Épp csak a 4 akku menedzselése ad több feladatot 1 nél. Ha viszont nem őrült módon sport sebességgel kerekezünk akkor S2 is bőven elég.
-
zsolt19900
őstag
válasz 6.regem #17101 üzenetére
erre használom igen, és bőven elég 1 pót akkut magammal vinnem egyenlőre
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
hpsafl
tag
válasz 6.regem #17100 üzenetére
Nekem úgy a módok, hogy megynomom full (nem pwm-es) még egyszer megnyomom gyengébb (pwm-es) még egyszer megnyomom kikapcsol. Hosszan nyomva előjön a stroboszkóp.
Így hirtelen megnéztem az S2 2.8A-en gyengébb, mint az SRK alacsony fokozatban, de nem sokkal, viszont az SRK sokkal tovább bírja 4 akkuval.
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
hpsafl
tag
válasz 6.regem #17104 üzenetére
Jó lesz az, meg ha jól tudom kb 5.5A-t eszik, így akár 2db 18650-es is meghajtja, és még mindig tovább bírja, mint a 2.8A-es S2
Most olvasom, hogy hogy írtam bocsi a hibákért, de telefonon néha mellé nyomok.
[ Szerkesztve ]
-
ólomlábú
csendes tag
Convoy S2 brutálmód melegszik max fokozaton!
Ha folyamatosan van hajtva az aksi nem károsodik a nagy hő miatt_?Illetve maga az egész lámpa?
20 perc után már igen csak meleg! -
zsolt19900
őstag
válasz ólomlábú #17106 üzenetére
és Myers
nem tudom mit éltek át Nálam még csak kéz meleg sem lesz a lámpa ilyen használat során sem
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
6.regem
csendes tag
válasz zsolt19900 #17108 üzenetére
A FT--en sok tesztelő leírja a nem kívánatos melegedést az S2 esetében (többi S szériás szintúgy). Volt aki konkrétan 60 Cfok körülit mért. Lehet h vmi nálad nem stimmel.
-
hpsafl
tag
válasz zsolt19900 #17108 üzenetére
Biztos, hogy 2.8A-es az S2-d?
Ha ez az első XM-L-es lámpád, akkor tűnhet olyan erősnek 1.5A környékén is, mintha majd 3A-t kapna.Nekem az uf-t20 2.4A-en is melegszik, itt javítanám is a korábban írt 1.7A-t, mert azt nem fullos cellával mértem
-
6.regem
csendes tag
Amúgy most tudjátok, h pontosan hol tart a led-ek fejlődése? Pl. 5 éve még nem is hallottam a cree-t... Egy nagycsomó változat jelent meg. A wiki-t néztem, de érzésre nekem nem naprakész az ottani infó.
Éppen arra rájöttem keresgélve, h az aldi lámpám XT-E ledet használ, ami 2012-es fejlesztés. Ámde mi a mai helyzet? Az XM-L nem kezd-e elavulni? Alapjába véve legyen erős a fénye, de nem árt nagyjából érteni a dolgokat.
-
hpsafl
tag
válasz 6.regem #17111 üzenetére
Szerintem ha nem találnak ki jobbat, akkor az XM-L marad még egy darabig, mint mindenes led.
Az MT-G2 van még most felkapva, mert lumenben nagyon erős, de ehhez negyobb feszültségre, és áramerősségre van szüksége, valamint nagyobb reflektorra, és nagyobb is mint az XM-L.
Továbbá az XM-L jó kompromisszum fényerő-fenyáram-fogyastás hármasban.
Ha throwert akarsz építeni, legyen az lencsés vagy refis akkor minél kissebb led kell, mert így tudod a legjobban egyben/párhuzamosan tartani a fénysugarakat, és így kapod a lehető legjobb hatótávolságot, ezért érdemes pl az XP-G ledet használni ilyenkor.
Amit nem értek, az az, hogy miért nem árulnak dóm nélküli ledes lámpákat gyárilag, mert ezek fényerőben sokkal jobbak, bár lumenben romlanak.Szerintem amúgy a lényeg amire gyúrnak, az az, hogy egységnyi területből minél több lument csaljanak ki a lehető legkisebb fogyasztás mellett.
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon régi elemlámpába szeretnék valami egyszerű olcsó ledet rakni, ezért gondoltam keresek a neten egy csavaros foglalatú LED-es égőt. E10-es foglalatú kéne amibe 2 db góliát elem kellett valamikor..
Tudtok ajánlani jó boltot, ahonnan érdemes lenne vennem? Ebayen is keresgéltem, de kicsit sokallom az 1600 ft érte..
-
Auratech
őstag
válasz jeriko2 #17115 üzenetére
Nem keserítesz el. Csupán megakadt a szemem egy innováción, ami előbb-utóbb lecsorog a köznép köré is.
Gondolom először az autóiparban és a projektorokban kerül felhasználásra.
(Azért elképzeltem, hogy a lámpám bő háromszor fényesebb lenne...)
Van egyébként valamilyen elméleti határértéke a ledes technológia hatékonyságának?
Lehet mondjuk 1000 lm/1W is?
most olvastam, hogy rendkívül kicsi energiabevitelnél a ledek hatékonysága akár 230 %- is lehet.
A példa szerint 30 picoW elektromos input mellett 69 picoW energiájú fény jött létre. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a környezeti hőt is fénnyé disszipálja a led. Magyarul: az alig pislákoló led hűti a környezetét.
A cikk :100%- felett[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
6.regem
csendes tag
Köszi a hsz-eket! Némi derengést kaptam.
Az kb. lejött pl. h miért olcsóbbodnak a ledek rohamosan. A fejlesztések nem álltak meg. Tehát lehet h még le kell cserélni a mai lámpa garnitúráinkat. Bánná fene.
-
6.regem
csendes tag
EZEN az oldalon össze vannak szedve a forgalomban lévő cree ledek. Egyébként a cree az mint kizárólagos gyártó v. mint a ledek egy fajtája? Lehet láma volt a kérdés. Is is?
-
bul07
nagyúr
Két akció a banggood.com-ról
Ultrafire T6 1000LM 5Modes Aluminum Zoomable Flashlight 1*18650 US$ 6.99 [link]
ITECORE Intellicharger I4 NEW Version Universal Smart Charger US$ 17.50 [link]
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
ólomlábú
csendes tag
Nekem az S2 2,7A-t vesz fel maxon!
Van 3 is,majd kimérem mindet,meg lemérem hány fokosak ! -
zsolt19900
őstag
ez a zoomos lámpa mennyire jó bicajra pl távolabbi terület megvilágítására az s2 szórt fénye mellé? mert akkor veszek 1-2 ilyen olcsó darabot
vagy furán mutatna a jégfehér ez mellett a t6 mellett?
-
bul07
nagyúr
válasz zsolt19900 #17125 üzenetére
Az ilyenek kockában világítanak távolra
Nézd meg ezt a videót
Amúgy ennek az olcsóbb változata banggood.com-os[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zsolt19900
őstag
a közelre világítós rész is egész jól mutat, lehet hogy 1-2 öt ezen az 5 dolcsis áron beszerzek
-
kugyu21
senior tag
Erre (hsz#17083) senki nem tud választ?
-
Auratech
őstag
Másfél éve négy ilyen lámpám van. SH98-as Ultrafire. Fényes állásban a fej hamar és rendesen melegszik, mivel kb 10 w-ot ad le hőben.. Tehát valahogy elvezetésre kerül az a hő..
Naponta használok a bicajon kettőt. világítanak, ahogy kell. Semmi hiba, pedig eső is érte őket rendesen...
Nem mondom, hogy csúcstermék de nekem bevált.Auratech Field Recording
-
hpsafl
tag
Ha esetleg valaki minőségi zoomos lámpát szeretne, annak tudom ajánlani az uniquefire uf-t20-at.
Most szedtem szét, és nem gyenge. Réz pillen van a led, üveg lencsés, a lencse ráadásul a legnagyobb, amit eddig kész lámpában láttam, és minden O gyűrűvel van szigetelve, ahova pedig zsír kell, ott zsír van gyárilag.
Ami nem igazán tetszik, az az, hogy csak 2.4A-t tud fullon, valamint a driver nem memóriás, csak 5mp-ig tartja, és ha kikapcsolom majd újra be 5mp-en belül, akkor a következő fokozatra lép. Ha kikapcsolás után várok 5mp-et, akkor újra a max fokozatról indul, ami szerintem nem is rossz, legalábbis így hogy nagyrészt maxon használom
A másik személyes problémám az XM-L led. Szerintem ha zoomos, akkor az világítson szűken, ha kell ez pedig az XM-L leddel nem oldható meg, így most várom bele az XP-G2-t sinkpadonBlogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
hpsafl
tag
válasz 6.regem #17134 üzenetére
Nem igazán érdekel, mert nem direktbe van kötve driver nélkül, így vissza tudok lépni egy alacsonyabb fokozatra, meg úgy vagyok vele, hogy ha már építek valamit, akkor az b....on oda
XM-L-lel dómmal jelenleg 55000 candella, ami szabvány szerint 469m, de ez még a jóval kissebb XP-G2-vel dedómolva nőni fog
A hővezetést sem szeretném elaprózni, mert a réz pillre a réz sinkpadot ráforrasztom, a pill és a host közé pedig ezt teszem, nem pedig a fehér trutyit, mert ez 6.0W/m-K a fehér meg kb 1-2W/m-K hővezetéssel bír. ettől függetlenül forrni fog, de jobban elviszi a hőt, ha meg már érezhetően meleg, akkor sosem erőltetem a lámpát.
Az ötlet amúgy innen van
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz hpsafl #17135 üzenetére
Neked rendben megjöttek a dolgok a fasttech.com-ról, én 2014/5/2-án rendeltem meg ezt a leddet de még nem jött meg, kezdem sokallni
[ Szerkesztve ]
-
6.regem
csendes tag
válasz hpsafl #17135 üzenetére
Most pl. épp ma átgondoltam a nagyfényerő dolgot.
Volt itthon egy 2xaa nevesincs műanyag tökömtudja milyen ledes elemlámpa. Nem volt setét. De mivel egy hirtelen felindulásból beleapplikáltam egy 18650-est áramforrásként úgy megtáltosodott, h most a szemem kifolyik ha közelre világítok. Először széles volt a vigyor meg jeahh hegyek, de mivel 1 "modos" az istenadta szétsüti a szemem közelre. Ezért kell vagy féltucat elemlámpa, mert mindegyik jó vmilyen szempontból.
SZ
15-én rendeltem. Akkor még van időm? Pedig már elhittem, h itt lesz ma akár..[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz hpsafl #17137 üzenetére
Akkor az én ledem hol a búbánatosban van
[ Szerkesztve ]
-
holderes
tag
Wallbuys TK61 05.08. tegnap jött (22 nap),és a lényeg, illetékmentesen..
-
bul07
nagyúr
Hátha érdekkel valakit
CREE XPE-Q5 600 Lumen 7W Zoomable 1x14500 US$ 3.59 [link]
Engem akkor érdekelne ha 18650-es lenne( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
6.regem
csendes tag
Most kaptam meg a C8-asom. Postás hozta nem futár. Ftech: 12 munkanap. K jó.
Még nem vágom h hogy lehet a villogást kikapcsolni.
-
DeFranco
nagyúr
ez marha jónak tűnik nekem, pont akartam venni egy lámpást... jól látom ugye, hogy ez működik AA elemmel is?
nem követem a topicot, pont azért jöttem, hogy egy AA-s bestbuy lámpát keressek. van esetleg amit még érdemes lenne megnéznem? az nem volna baj, ha esetleg tudna hi/lo/strome módot...
[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
válasz DeFranco #17149 üzenetére
Lentebb vannak képek a lámpáról meg videó is , a fényéről is
Ha jól tudom
14500 méretben majd = AA elemmel
10440 méretben majd = AAA elemmelBalról jobbra
25500
18650
CR123
14500
10440
CR2
AA
AAA[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel