- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kowik
tag
válasz Sir Sparrow #16651 üzenetére
Megerősítve!
Az első kérdésre: A Convoy hővezetése rendben van. A lényeg, hogy mennyi ideig akarod maxon járatni, és hol. Téli bicajozásnál 2,8A-t is elbír. Beltérben, úgy, hogy nem mozgatod, az 1,4A is elég rendesen megmelegíti a lámpát.
Második kérdés: A színhőmérséklet ízlés dolga, én a 2B, 3C-t szeretem.[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
válasz Sir Sparrow #16649 üzenetére
Szia!
én is itt "okosodtam" lámpa ügyben, köszönöm mindenkinek a segítséget!Két lámpát rendeltem a Fasttechről (Kupon kód: BLF -5 % kedvezmény, nálam működött)két külön csomagban,hogy ne lépjem át a 22 euros vámolási határt afelett elvileg 27% vámot kell fizetni,15 dolláros határ felett automatikusan Követési számot adnak: Registered Airmail-Singapore Post). Nem kell türelmetlennek lenni az elején 2-3 naponta frissül csak, viszont egész a házig követhető a csomag.
Ez nálam így nézett ki
02-04-2014 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
04-04-2014 Despatched to overseas (Country code: HU)
09-04-2014 Arrived at overseas (Country code: HU)
10-04-2014 Product Delivered (Country code: HU)Március 26-án adtam le a rendelést(fizetés PayPal-al), 29-én csomagolták-adták fel(lefényképezik a csomagot is ami a rendelésnél megnézhető(ilyennel eddig nem találkoztam).Április 2-án volt jele először a nyomon követésnél! Április 10-én vettem át a csomagot.
Kb. 2-3 hét átfutással. Ez szerintem elég gyors.
Rákérdeztem az ügyfélszolgálaton Magyarországra nem postáznak Akkukat!!Convoy C8 2100 mAh + Hozzávaló tok
és
Convoy S2 1400 mAh + Hozzávaló Tok + Hozzávaló csíptetőEgyik sem a legerősebb fényű ami rendelhető,de így is tökéletes nekem, mellesleg az akkuk is tovább bírják valószínűleg, de erről és a melegedésről nincs összehasonítási alapom.
A kérdésedre visszatérve:
Mindkettőnek kellemes "nem hideg fehér" fénye van, ami nekem tetszik.
A régi zseblámpámhoz képest vaterás szóhasználattal élve tényleg "gigabrutál" amit produkálnak fényerőben. Elég baráti áron.Remélem sokáig működni fognak
kb ennyit szerettem volna írni a tapasztalataimról, talán segítség annak aki most tervez rendelni
-
Sir Sparrow
tag
A driver így adta meg magát, nem tudom ebből a hozzáértők tudnak-e vmire következtetni? A piros kábel LED felöli része teljesen megégett (korábbi képen látszódott), de ezen a képen a kéken is látszik egy kis barnulás.
Valamelyikőtök írta, hogy a LED is lehet zárlatos. Ezt hogy tudom megállapítani? Akkura kötve egy az egyben, világított (majd megvakultam), uh csak egy pillanatra villantottam fel. Ennyi elég volt tesztre vagy nézzek mást is?
Így néz ki a LED:[ Szerkesztve ]
-
hpsafl
tag
Mondtátok, hogy a tepőzaras konzol nem fogja megtartani a lámpát.
Közben megjött a cucc, és félig cáfolnom kell. A lámpát (S2) jól tartja, és a rugalmas/lágy műanyag anyaga miatt még az én túlméretes kormanyomra is jó. A kormányon szoros, de szerintem sajnos el fog forog, bár még terepen nem jártam vele, de egy gumi betéttel szerintem ez is megoldhatóMás: ilyen wallbuys-os group buy linkeket honnan szereztek? Küldik a törzsvásárlóknak, vagy erre is vannak oldalak, mint a kupon kódokra?
Megint más: driver nélkül direktbe kötve mennyit vesz fel pl egy XP-G2 vagy egy XM-L egy nagy terhelhetőségű ipari cellából?
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
PHM
addikt
válasz Sir Sparrow #16655 üzenetére
A driver képén mintha ki lenne durranva a 8 lábú IC.
A led rendben lévőnek tűnik.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Sir Sparrow
tag
Igen, a 8 lábú "akárminél" tényleg történt vmi, csak nem tudtam, hogy IC, de most már ezt is tudom, Egyéb dolgot én sem vettem észre, de mondjuk ez semmit nem jelent. És hogy eldurrant az IC az mi miatt lehetett?
Visszatérve a LED-re, ha nem is látszik rajta külsőleg defekt, a próba, hogy ismerősöm rákötötte az akksira és felvillantotta egy pillanatra (és teljes fényerővel égett, majd kiégett a retinám) az elég teszt volt, hogy nem a LED okozta az "égést"/zárlatot vagy tudok rajta még ellenőrizni vmit??? ...nehogy megrendeljek egy új drivert, közben mikor összekötöm elszáll még egyszer minden mert kiderül, hogy a LED volt a sz*r![ Szerkesztve ]
-
hpsafl
tag
válasz Sir Sparrow #16658 üzenetére
Elvileg a lednek akkor jónak kell lennie, ha működik.
Az IC a módokat tárolja, és vezérel, tehát driver a driveren belül. Ha pl nem akarsz csak egy módot, ahol a driver a maximumán hajtja a ledet, akkor ez IC-t kell lekapni és a lábakat rövidre zárni.Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Sir Sparrow
tag
válasz hpsafl #16659 üzenetére
Nem lenne rossz ha maximum teljesítménnyel égne a LED. Először a hűtést kellene megoldanom és nem nagyon merném még úgy sem maxon használni az általad említett módszert alkalmazva, meg nem ártanak a módok, uh kellene egy új driver, de köszi a tippet!
Többiektől is kérdezném a következőket, hogy előrelépjek az ügyben:
1. Ötlet, hogy honnan szerezhetnék be egy 20mm-es átmérőjű 25mm hosszú réz/bronz anyagot?
2. A driver alá is kell vmi hűtő cucc vagy elég a LED aljára hőpasztával felnyomni egy réz/bronz pogácsát, ami egészen a driverig ér? (A 17mm-es driver alá mondjuk kerülne egy ilyen, amit ajánlottatok mert a besz*art driverem 20mm-es.)
4. Ebbe a házba az előbb említett hűtéssel rendben működne biciklizés közben a lámpa (de most már kizárólag menet közben használnám) egy 2800mAh-s driverrel vagy kevés lenne még mindig neki a hűtés és maradjak inkább a 2100mAh-nál?[ Szerkesztve ]
-
hpsafl
tag
válasz Sir Sparrow #16660 üzenetére
Addig örülj, még nem ég a led
Én spec egy új driver átalakítására gondoltam nem a mostanira
Nem tudom beleszámoltad-e, de ha esztergáltatod, akkor ne csak akkora anyagot vegyél, ami épp kiadja a hossz mérete, hanem hosszabbat, mert meg is kell fogni a tokmányban. Amúgy ilyen anyagot vaskereskedésben vehetsz, és elméletileg levágják méretre, és súly alapján fizetsz. Vagy a méh-ből guberálsz, de azt nemhiszem hogy méretre vágják.
A drivert nem kell hűteni. Nekem pl a 4A-es driverrel nincs gond, a normál helyén.
Az új drivert kötheted a régire is.
-
op9
aktív tag
válasz Sir Sparrow #16660 üzenetére
Hali!
Előre jelezném, hogy csak hangosan gondolkodom, de én egy ilyen lámpát rendeltem, és az alsó, upamoro által belinkelt képeken látszik, hogy hasonló a felépítése.
Nem lehet, hogy az történt, hogy a piros vezeték nem pont a kivágáson ment lefelé a driverhez, hanem kicsit oldalt, így a felső bronz színű LED leszorító annyira rányomta a piros vezetéket a fém széléhez (ami egyébként csak a LED-et tartaná), hogy megvágta a piros szigetelést, és a vezeték hozzáért a fém testhez?
Ahogy néztem, kb. azon a területen égett el a vezeték is.
Nekem is U2 LED-del érkezett, igaz csak 2150mAh-s akksival, de 10 percig maxon járattam a szobában, és csak kellemesen langyos lett az egész lámpatest.[ Szerkesztve ]
How Bad Do You Want It?
-
ZozzV6
senior tag
Ezért jobb a fasttechen lévő SH98 mert csak másfél dollárral több de annak nincs kivágva a led alatt hanem teljes felületen felfekszik. Az hogy langyos a lámpád nem csak azt jelentheti hogy nem melegszik hanem hogy rossz a hőátadás és nem a ház viszi el a hőt hanem a Led melegszik belül magába.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
op9
aktív tag
válasz ZozzV6 #16663 üzenetére
Igen, értelek, hőátadás szempontjából az SH98 sokkal jobb, de sajnos a két lámpa között nem csak ennyi különbség van, hanem ez U2-es, és 5 módja van, míg az SH98 T6-os, és 3 módja van. Az áramerősségét nem tudom, abban is különbözhet.
A melegedést azért írtam le, hogy én nem tapasztaltam azt a forróságot, mint a kolléga.How Bad Do You Want It?
-
Sir Sparrow
tag
#16661 hpsafl: Jaaa, hogy az újról kapjam le az IC-t?! Azt hittem a régiről szedjem le, mert úgyis elégett és ha leszedem és rövidrezárom a lábakat, ahogy írtad (persze nem én mert abból csak baj lesz), akkor menni fog. Amúgy ez nem lenne járható út? Elvileg csak az durrant el nem, akkor meg lekapható vagy nem ilyen egyszerű az élet?
Ott a pont anyaghosszúság ügyben, erre nem is gondoltam. Köszi! Hosszabbat akartam vmivel, de rászámolok még pár centit akkor, annyi biztos elég lesz.#16662 op9:: Hát lehet, hogy ez történt én csak azt vettem észre, hogy nem ég lámpa és tűz forró az egész lámpatest, meg miután szétszedtem láttam, hogy szénné égett a piros kábel és vmi durrant a elektronikán is.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Beszéltem pár vadásszal és nem tudtam nekik pontos típust ajánlani, így ha megkérdezhettem akinek van tapasztalata vadász lámpákkal az írja meg már a típusát
Cső alá szerelhetőre gondolok[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
gabx76
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett Kínából a töltő, amit rendeltem - azt hiszem jó vétel volt:
Liitokala Lii-26021$ volt akciósan, és bár még csak az első pár akksit töltöm benne, nagyon pozitívak a benyomásaim:
- 500mA és 1000mA tölrőáramot tud
- Akku behelyezésekor kiírja a feszültséget és a belső ellenállást is
- Tud merítani/tesztelni, leméri a kapacitást.
- LCD háttérvilágításBár teszt még nincs róla, de a fent linkelt fórumon a dán tesztelő srác nagyon elégedetten nyilatkozik róla. (azért nem fejezte be csak még a tesztjét, mert közben véletlenül kinyírta a tesztpéldányt )
Ha a töltő hosszú távon is beválik, akkor szvsz best buy!
[ Szerkesztve ]
-
gabx76
őstag
válasz zoli03 #16668 üzenetére
Aliexpress-en, konkrétan itt.
Sajnos azóta visszatette az árat 29$-ra. Olyan 27 körül azért még van más eladónál.szerk.: OK, Kicsit én is tartottam tőle, hogy csak etetés, de megjött szépen, gyorsan.
[ Szerkesztve ]
-
forbexx
csendes tag
válasz hpsafl #16533 üzenetére
Bocs, látom épp erről van szó...
Hali,
lehet, hogy függő lettem...
Még nem bütykölöm a lámpákat, de éget a birtoklási vágy. Több bringát kell ellátnom lámpával a családban.
Rendesen visszaolvasgattam, úton van egy C8 Convoy, meg összeaukciózott kisebbek, i4 töltő, konzol kormányra.
Akksim viszont még nincs. Amit belinkeltél (samu) elfogyott, pontosabban 13 helyett 20usd, fasttech-es 3400 panák sold out. Ebay-en nem találtam jó árban.
Honnan tudom, hogy védett az akksi? Látszik a képen, vagy bízzak a leírásban?
Mit rendeljek és honnan? Bárkitől szívesen várok tippetMogyi: Roche-F12 vagy c2 ? (minőség, ár-érték)
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz forbexx #16678 üzenetére
Vagy néz szét a baráti körödben rossz laptop akkumulátor ügyben, szétbontva kaphatsz használható akkukat
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
jeriko2
tag
Laptop akkukból megint sikerült kitermelni 14db 18650-es akksit (melóhelyen elektronikus hulladékgyűjtő ). Lámpában mindegyik világít, nem tudom mennyire vannak lestrapálva. Hogy lehetne ezt kideríteni, illetve van olyan töltő, amelyik tud akksit regenerálni, egyáltalán LiOn akksiknál van értelme ilyesmiről beszélni?
[ Szerkesztve ]
-
-
hpsafl
tag
válasz jeriko2 #16680 üzenetére
Én pl hobby töltővel töltök, és a régi bontott pana melegszik 1A-es áram mellett, még az új akkuk maradnak a kiindulási hőmérsékleten a töltés alatt. Ebből következik, hogy a régi panáknak nagyobb a belső ellenállása, innen következik, hogy nem százas már az akku
Vagy pl a Convoyban ez a pana csak 2.8A-t mértem a 2.8-as driverrel, még egy új akkuval 3.1A körül.
-
Kozy10
tag
Sziasztok!
Folytatom a rendeléses tapasztalataimat:
2600 mAh-s védett Sanyo akkukat rendeltem az Aliexpressről.
Konkrétan ezeket:Protected Sanyo 2600 mAh
US $24.50 / lot
4 pieces / lot , US $6.13 / piece
Euroban:€ 18,04/lotMost is ennyi. Svéd postát kell választani, azok biztosan elhozzák Magyarországra.
Itt nincs Paypal, Bankkártyás online fizetés van.2014-03-22-én rendeltem meg, 29-én adták fel,5-én került a válogatóból elküldésre, 10-én érkezett Mo-ra és ma, április 14-én kaptam kézhez a vámkezelés után. Kicsit több mint 3 hét, de megérkezett
A honlapon megrendelés alatt ott van a Követési szám amit a Svéd posta oldalán lehet használni.
Én a lámpáknál és az akukknál is ezt az oldalt használtam követésre: 17track.net
Van androidos változata is mobilra ;-) Nekem bevált.Kb ennyi.
-
206 cc
senior tag
válasz jeriko2 #16680 üzenetére
Profibb töltővel lehet elég jól bemérni hogy mennyire van elhasználódva az akku.El kell végezni egy teljes merítési töltési ciklust és a töltés végén látható hogy a névleges megadott értékhez képest mennyi mA-t tud még felvenni az akkud.pl.2800mAh akku ha már csak 2000-2200-t vesz fel lámpába még bőven jó.
Olcsóbb töltő: ez igen elterjed modell pl. modellező boltokban is beszerezhető itthon.206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
Sir Sparrow
tag
Meg tudom oldani a réz vagy alu pogácsa ügyét (lesz anyag és esztergályos), uh 2800mAh-s elektronikát vennék.
A kérdés most már csak az hogy melyiket?
Ez jó lesz (az eredeti besz*rt elektronikán is 5 mód volt: Hi, Mid, Lo, Strobe, SOS) és hozzá még ez?
Viszont azt láttam, hogy amit korábban ajánlottatok azon van vmi zöld kiálló vmi oldalt és ebben nem látszik olyan, vagy ez mind1? Mi a fene az?Van vmi érvényes FastTech-es kupon, amivel tudnám faragni az árat?
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Sir Sparrow #16685 üzenetére
Nem muszáj venned 20mm lapot , használd a tönkrement drivert
Zöld izé az csak egy nyák darabBLF -5% , már ha még működik
[ Szerkesztve ]
-
Sir Sparrow
tag
...és a régi elektronikán lévő vezetők nem kavarnak be, hisz összeérnek majd az újjal? Rövidzárlat?! Vagdossam le róla a IC-t, rugót meg a többit és a közepére fúrjak egy lyukat azt jónapot'? (mindenképp le kellene vagdosni mert úgy rendeltem meg magamnak a réz pogácsát, és az a plusz 1,5mm már necces!) Nem merek nagyon reszkírozni egy újabb megsülést, de ha azt mondjátok nem lehet belőle gond, akkor persze feleslegesen nem veszem meg a 20mm-es nyáklapot 2,08$-ért!
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz forbexx #16678 üzenetére
Milyen C2?
A másik, a Roche F12 pedig egy "szinte tökéletes" EDC, bringás lámpa.
Azért csak "szinte", mert egyedül a védett akkumulátorokkal nincs túl jó barátságban.
De szerencsére a gyári driver ezt a kis hibáját úgymond "kiküszöböli", mert az alsó határfeszültséget figyeli, és villogtatja, kisebb fokozatra állítja, majd lekapcsolja a pilácsot annak elérésekor.
Csak jó töltő kell hozzá, hogy a védelem nélküli akksikat ne töltse túl az ember. (bár ez úgymond alap, sz@r töltővel nem szabad foglalkozni... )(#16687) Sir Sparrow: merre laksz? (pü-ben is jöhet, ha titkos... )
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
bul07
nagyúr
válasz Sir Sparrow #16687 üzenetére
pm ment
-
Sir Sparrow
tag
Megrendeltem az elektronikát (a "BLF" kupon érvényes volt, így 2,9$-ba került) és folyamatban van a réz vagy alu pogácsa is (végül 12mm hosszú lesz az üregben) a LED hűtésére. Kíváncsi vagyok hogy fog szuperálni a lámpa, majd beszámolok!
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! -
hpsafl
tag
válasz Sir Sparrow #16690 üzenetére
Hővezető pasztát rakj a led alá, ha esetleg ezüstöset tudsz szerezni, az mehet a pill és a lámpatest közé is, mert vezeti az áramot is.
-
Sir Sparrow
tag
válasz hpsafl #16691 üzenetére
"az mehet a pill és a lámpatest közé is" ezt hogy érted? Mit értesz "pill" alatt?
Egy régebbi processzorhoz, amit adtak pasztát abban még van, uh a LED és a pogácsa közé rakni akarok mindenképp, de nem ezüstös ahogy nézem. -
hpsafl
tag
ha esetleg valaki 3400-as Panát akar occón, akkor itt kap.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
Sziasztok! A mai nap tettem szert egy (2800mA-es) Convoy S2-re. Vaterán vettem, már az országban volt, de új. Lehetséges, hogy XM-L2 U2 van benne "sima" XM-L U2 helyett? Mert teljesen nyilvánvaló, hogy ez XM-L2-vel szerelt, de minden képen és review-os oldalak fotóin XM-L T vagy U van benne. Mi történik?
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
SMALL SUN T08 Cree XM-L T6 635LM 20.99$
Reflector: Aluminum Smooth
Nem tudom meddig élVacillálok hogy kell e nekem még egy
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.