- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
-
V.T.
aktív tag
válasz Shadowbull #5842 üzenetére
Ja az lesz kérek pár helyről árat és a legolcsóbbra elviszem.
-
Tiédetis
senior tag
válasz Bandit21 #5851 üzenetére
Elvileg kell lennie OBD csatinak. Kell egy olvasó hozzá akkor és egy program. EV Watch mondjuk, bár nem tudom működik-e ID-vel.
FB csoportban esetleg?
Nekem télen mndig 100-ra tölt és mivel kb. 2-4 óra között végez, 7-8-ig marad is rajta.
De nem tudom ez jelent-e bármit is.[ Szerkesztve ]
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
-
Bandit21
addikt
válasz ratkaics #5856 üzenetére
Azért azt nem nagyon értem hogy miért van hogy a Skoda gyári app tudja a trip histiry -t az autó első napjára vissz lehet nézni bármikor, tudom rendezni keresni út hossza út ideje átlag km és átlag fogyi alapján.
És az is VAG, míg az id gyári app ezeket nem mutatja sehol.Mindkettő kerül évi kb 20 e Ft ba, de venni kell egy obd T meg hozzá valami programot ha ezeket látni akarom. Az akku hőt az életbe nem láttam még mennyi.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz Tiédetis #5853 üzenetére
Ezt a minden alkalommal evse 100% ra töltés dolgot pár Leaf es ismerősöm szintén csinálja. Nekem az id eleve kiírja hogy ha lehet az akku miatt ne toltsem 80% fölé. Nem is szoktam. Ekkora a különbség az akkuk közt hogy a Leaf nek ez nem oszt nem szoroz vagy ez túlzott VW elővigyázatosság?
Mielőtt bele mentem az e autózásba több helyen olvastam hogy ha lehet jobb 20-80 közt tartani de erre sokan nem figyelnek (nem ide véve azokat akik nagyobb tavokra sűrűbben használjak) miért van ez?
-
stickrs
senior tag
Én minden nap 100%ra töltöm 1 éve már. Mondjuk max 1-2 órát áll 100on, utána indulok haza munkábol. Eddig különösebb változást nem vettem észre, nem is agyalok ezen.
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
Bandit21
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz Bandit21 #5858 üzenetére
mindig 100%-ra tölteni az akkugyilkos.
Néha nem árt a balanszolás miatt, de mindig... (LFP-t nem bántja ha mindig 100%ra van töltve)Nem csak VW elővigyázatosság.
Régebbi Leafben is volt beállítási lehetőség, hogy csak 80%ig töltsön, nem LFP Teslákban a mai napig így van.Működő hőmanagement mellett (kb minden ami nem Leaf) max töltési sebesség miatt érdemes hőmérsékletet nézni, azon kívül tök8 és feltételezhetően rendben van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Bandit21
addikt
Igazából az akku cellákra néznek rá néha, meg, pusztán kíváncsiságból nézném még DC előtt/közben a hőmérsékletet. Illetve érdekelne a degradacio íve, mértéke. Hosszú távra tervezünk az autóval és szeretném követni mi - hogy alakul vele.
-
Bandit21
addikt
válasz Tiédetis #5867 üzenetére
Ez mondjuk érthető. A mi 45 -osunk se megy ki a világból.
Ha már akkumulátor méret:
Azt tudja valaki mekkora a 45 os id.3 bruttó mérete?
Sok helyen 55 -ot írnak, én is ezt tudtam eddig de találtam nemrég pár olyan helyet ahol meg csak 48 ra írjak. Elég komoly eltérés. Ráadásul a cellák száma mindenhol 192.
-
Vesa
veterán
Én jellemzően 90-95%-ra töltök fűtött garázsban. 100-ra csak néha, akkor sem szándékosan, csak úgy sikerül mert elfelejtem levenni.
A tudomány a valóság költészete!
-
axioma
veterán
válasz Bandit21 #5873 üzenetére
Napi 7 orat, okosrelevel. Mivel az ion uresen se tud 14 kWh-nal tobbet felvenni (miota me'rem talan 10 korul volt a max, de jellemzoen kicsivel 6 alatti a napi rutinom (33km)), nem hiszem hogy barmit szamitana hogy leveszem az aramot - ugyanannyi erovel kihuzhatnam a konnektorbol is. [Sajnos nalunk az se lehetetlen, bar utobbi idoben mar joval ritkabb, hgoy egyszer csak aramszunet lesz.]
Auto 2011-es, nincs grafikus/menus hibajelzo rendszere (kb. check engine szinten tud visszajelezni), de reggel bekapcsolom es minden OK.[ Szerkesztve ]
-
-
axioma
veterán
válasz joghurt #5876 üzenetére
Hat hajra. En nem fogok leszaladgalni kihuzni amelyik nap nem, vagy nem reggel megyek el.
Btw nem is este toltok, hanem ejfel utan kezdve reggelig. Felkapcsolni is ugy kapcsol, igaz az egyenerteku azzal, hogy autoba dugom eloszor a dugot, utana a konnektorba.
Nem 25M-s autocsodat babusgatok, hanem van egy praktikus hasznalati targyam (bo 4 eve volt 2.2M). Ha varatlanul megdobnak egy teslaval (bar gondolom az mar maga iranyit) akkor majd mashogy allok hozza... -
biker
nagyúr
válasz Bandit21 #5873 üzenetére
én pl a kona fedélzetiben állítom be, csúcsidőn kívül tölthet csak, csúcsidő kézzel megadva, így csak reggel 6-kor kapcsol be és legkésőbb 10kor kikapcsol, de félkilenckor elmegyek otthonról általában, így napi 2,5 órát tölt.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bandit21
addikt
-
Bandit21
addikt
Vili ilyet tud az id is app ba és menüben is töltési idő megad és akkor elvileg nem % ra tölt hanem abban az idő sávban. Ha 1 perccel később oda megyek lehet kihúzni. De én a % ra töltést szoktam inkább be lőni. Ott fordulhat elő hogy kihúzom mielőtt kész.
-
stickrs
senior tag
Max 7,2-t ajánlottak, de akkor már inkàbb adom ismerősnek, hagy örüljön 😀 sikerült a teslat is jo árra lealkudni, szoval jo lesz igy is. 2021es facelift Long Range, 44k km, 15M-ért.
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
WiZARD
addikt
Elromlott a Tesla
Youtube csak 360p-ben megy rajta és nem lehet állítani. Beadtam egy hibajegyet, kíváncsi leszek a válaszra.(Bár globális "hiba", sokan írnak róla. Remélem javítják és nem marad így mostantól kezdve)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
axioma
veterán
válasz Shadowbull #5893 üzenetére
+1
-
Bandit21
addikt
Olcsóbb lesz a mobiliti péntektől.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest