- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztinki0607
csendes tag
válasz Ste_mod #5421 üzenetére
Szia, én 1,5 hete vettem egy onyx boox c after glow-ot, de azzal a lendülettel vissza is küldtem. Nagyon sokat gondolkodtam és keresgéltem, hogy a Kindle 5-ömet milyen háttérvilágításos kütyüre cseréljem le, de ez katasztrófa volt az után.
Play áruház nincs, vagyis ami van, az nem épp a magyar androidos, amire számítanál, hanem valami, amit nem ismersz, komolyabban nem foglalkoztam vele, mert én már ott kiakadtam, hogy ahogy lapozok a menüben "megmarad a nyoma" az előző képernyőnek. Nem tudom hogy írjam le ezt érthetőbben, de a tűéles képernyő, amit hirdettek lehet hogy igaz, (bár nem vettem észre) sok hibát tartalmaz. Lehet hogy lehet rá tölteni appokat, amik felismerik az ékezetet, de én az első könyv amit rátettem és megnyitottam már nem ismerte fel az ékezetet. Most ezzel csak annyi gondom van, hogy tegyük fel én nem akarok ezzel vacakolni, akkor mi van, akkor kuka az egész.
EGyedül ami nagyon tetszett benne, hogy usbként működik és a könyvrendszert szépen felismeri, nem úgy mint a Kindle, hogy ömlesztve hoz rá mindent és az olvasón kell másolgatni.
Szóval ma érkezik a Papirwhite-m -
zebede
őstag
49.900Ft most a reklámos Paperwhite II az e.digitalban.
1 év garival, egy napos ingyenes házhozszállítással. -
doc
nagyúr
válasz sztinki0607 #5452 üzenetére
nem lehet hogy valami egyedi problema volt a megmarado elozo oldallal?
pl. kollegam Kindle4-et mikor kiprobaltam, ledobbentem, hogy lapozas utan siman el tudom olvasni az elozo oldal szoveget - aztan itt mondtak hogy ez abszolut nem jellemzo, es mas Kindle-knel tenyleg nem lattam, szoval lehet hogy csak te is valami hasonlot fogtal ki
nem tudom milyen Marketet lat az Onyx, de e-book olvaso programok kozul a CoolReader pl. tokeletes magyar e-bookokhoz is (tud elvalasztast, stb) -
nord_
veterán
Milyen kiterjesztésű könyvvel volt bajod?
"Play áruház"
No, az meg minek egy könyvolvasóra? -
aggleány
addikt
Phedi77 is nemrég vett egy Onyx-ot, és teljesen elégedett vele. Szerintem a tiéd hibás példány lehet.
-
Ébri
senior tag
Szia!
Engem inkább az érdekelne, hogy Kindle-hez viszonyítva mennyire volt olvasható (szellemképet leszámítva, az tényleg lehetett egyedi dolog)? Úgy értem a fehér része hasonló színű volt, vagy sokkal szürkébb, illetve a feketéje világosabb (nem kalibrálásra gondolok, inkább érzetre).
-
ZooLee
senior tag
Úgy értem a fehér része hasonló színű volt, vagy sokkal szürkébb, illetve a feketéje világosabb (nem kalibrálásra gondolok, inkább érzetre).
Magyarán a kontrasztosságára gondolsz
Alapvetően ugyanaz a Pearl kijelző van mindkettőben, tehát elméletileg nem nagyon kellene különböznie a kontrasztosságában, hacsak nem húztak valami nagyon különböző plusz réteget a kijelző elé. (Márpedig húztak, mert ugye ott a világítás és az érintőpanel.
Kérdés, hogy a világítás mennyit dob rajta, egy jól megcsinált világítás nagyon sokat dobhat a kontraszton!Ezen a képen az látszik, hogy a Kindle kontrasztosabb fullra húzott világítással. Világítás nélküli képet nem találtam.
-
doc
nagyúr
vilagitas nelkuli kepet valoszinuleg azert nem talaltal, mert a gyari szoftverrel nem lehet kikapcsolni
de nem kell full fenyero, en pl. a Kobon 10% vilagitast hasznalok tobbnyire, gyonyoru hofeher a hatter es fekete a betu tole
mondjuk ez nem kapacitiv, hanem infras erintokepernyo, igy eggyel kevesebb "homalyosito" reteg van a kijelzo elott -
ZooLee
senior tag
Ugyanmár, a minimum világítás a Kindle-n olyan, mint egy haldokló szentjánosbogár, kb. Ha már van egy kis környezeti fény, akkor nem is látod, hogy világít, tehát nem ez befolyásolja. És azért is érdemes többfalyta világítási szinten és világítás nélkül (OK, minimumra vett világítással ) is kipróbálni, mert nagyon más a képe, sokkal melegebb.
Igen, láttam Kobo-s összehasonlító képeket, láthatóan kontrasztosabb az Aura.
És a Kindle-ök között is volt különbség a nem érintős javára, igaz kicsi, de látható volt, tehát ha valaki nagyon erre gyúr, akkor akár ez is szempont lehet.
-
Ébri
senior tag
Sziasztok!
Annyira nem zavar, csak elég rosszul látok, s jobb, minél kontrasztosabb. De az érintőképernyő se egy rossz dolog . A probléma alapvetően onnan jött, hogy Onyx Booxokat nézegettem még tavaly év elején, Pearl és sima e-inkkel, s nem nagyon volt különbség, a Sony olvasóm mellett kifejezetten kontraszttalan volt mindegyik (elvileg ugyanaz a Pearl megjelenítés, és mégis.) A világítás ezzel együtt hasznos lenne, mivel pl. szuperül kivilágított héven utazok és olvasok sokat.
-
ZooLee
senior tag
Sony olvasóm mellett kifejezetten kontraszttalan volt mindegyik (elvileg ugyanaz a Pearl megjelenítés, és mégis.
Ha érintős Sony volt, akkor simán lehet ugyanaz a dolog, amit doc írt, vagyis hogy a Sony is infrás érintőképernyőt használt, ezért a kapacitív réteg nincs a képernyő előtt, hogy ha kis mértékben is, de rontsa a kontrasztot...
-
Degeczi
nagyúr
Nem: sajnos semmire nem garancia az, h "Pearl"...
Névleg az a családban lévő Kobo Touch, Nook Touch, Kindle 3, Kindle 5 is, mégis egyértelmű ez a növekvő sorrend a kontrasztot tekintve - és persze nem csak nálam, másoknál is ez a tapasztalat.
Nagy lehet a technológia gyártási szórása, és valószínű, h olyan nagy cégek, mint a Sony vagy az Amazon a jobban sikerült példányokat kapják
-
VMatteo
őstag
ma 10kor jött a MM-os csomagom
Tisztelet a Gépésznek!
-
barifari
újonc
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mi lehet a különbség a Pocketbook Basic Touch és a Pocketbook Basic 2 olvasó között. Ti melyiket választanátok? Szinte mind a kettő ugyanazt tudja, és kb 4000 árban a különbség. Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a készülékekkel kapcsolatban? Előre is köszi!
-
barifari
újonc
Már bocs, de amit eddig itt olvastam, az alapján jókat írtatok a PocketBookra, ami egyébként ukrán gyártmány... Volt egy Kobo Touch-om, ami 1 év 3 hónap használat után egyik napról a másikra meghalt... Gondoltam, csak nem lehet annyira rossz a PocketBook, ha minden más gyártóval szemben 2 év garanciát adnak rá.
-
JamesFinn
senior tag
válasz barifari #5467 üzenetére
Mindkettő jó választás lehet
És ukrán, nem kínai. 2év magyar(!) Garancia+support, sok formátum támogatása, telepíthető szótár, hosszú akkuidő, ezek már Pearl kijelzővel szereltek, de egyik sem "világítós". A Touch érintős + fizikai lapozós, amíg a Basic "csak" fizikai lapozó billentyűkkel van ellátva. Neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged. Remek tokokat lehet hozzájuk kapni (azért nem annyit, mint az agyon dicsért kindle-höz) :
Én egy PB 613-at használok teljes megelégedéssel
;-) A pocketbook honlapján megtalálsz minden infót![ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz barifari #5469 üzenetére
A nagy, tapasztalt gyártóknak miért nem jutott eszébe pl. olyan szenzációs megoldás, hogy ne tegyenek lapozógombokat oda, ahol azok a legkényelmesebben, stabilabban elérhetőek olvasás közben: a kijelző két oldalára? Miért csak ilyen vackokon látni olyat, hogy a legrosszabb helyre, alulra teszik? Az általad említett típus fotóiról ráadásul még a dedikált lapozógombok is eltűntek (amik a korábbi Pocketbookon bár katasztrofális helyen, de legalább ott voltak alul), csak egyetlen, kör alakú látható... (az oldaluk pedig semmit nem ír erről, alig pár mondat az egész ismertető - ennyit arról, mi derül ki a honlapjukról...)
Még ha mondjuk féláron lenne mint egy márkás, hát egye fene - de ugyannyiért?! Ritka rossz ötlet lenne
-
barifari
újonc
válasz JamesFinn #5470 üzenetére
Köszi szépen az infót! kb egy hónapja nézegetem őket, és várom, hogy lehessen kapni basic touch-ot.. az jobban tetszik kinézetre, csak gondoltam megkérdezem, hogy van e valakinek valamilyen tapasztalata a PocketBookokkal... Persze a honlapot is naponta nézem, hátha lehet már kapni. A világítás nekem nem fontos, a kobo-t is nagyon szerettem, csak nem számítottam rá, hogy egyik napról a másikra beadja a kulcsot.
-
axioma
veterán
válasz Degeczi #5471 üzenetére
Latod, izlesek es pofonok, en jobb szeretem a fogasi helynel kozvetlen kezem ugyeben levo lapozogombot... azert ez nem infra hogy a kozelebe mesz, es mar jelezhet, ez ha mikrokapcsolo is, akkor is egy kapcsolo, egy mini ellenallasa van (pont ezert nem szeretem mobilban a kepernyo alatt fizikai gombokat, mert ott meg nem tudok ellenttartani elegge a kapcsolasi ero eleresehez, csak atfogassal vagy ilyesmi).
-
pusiga
tag
válasz Degeczi #5474 üzenetére
Azért ez is nagyban függ az egyéntől, és nem utolsó sorban a készülék súlyától. Én a 170 g-os Prestigiomat a viszonylag nagy kezemmel simán egy kézzel fogom, és az alul elhelyezkedő lapozó gombot mintha éppen a hüvelyk ujjamhoz méretezték volna. Éppen kézre áll.
[ Szerkesztve ]
-
Jeannie
senior tag
Itt láttam, hogy beagle-t lehet nyerni. Nem is tudtam, hogy kezeli a színes pdf-eket is Ez nem a vásárlók megvezetése így?
[ Szerkesztve ]
-
Kövezett
tag
válasz Dhampir #5465 üzenetére
Az enyém egészen jó. A firmware-rel vannak gondok, bár amióta a kínai testvérét használom, sokkal kevesebb.
-
grosy
senior tag
válasz barifari #5469 üzenetére
Érdemes a Pocketbook-ot választanod, mert ellentétben a többi gyártóval, ők egy valódi könyvolvasót készítettek, nem egy olyan eszközt, ami csak a saját store-juk kiszolgálására korlátozódik. Értem ezalatt, hogy MINDEN formátumot kezel, nem erőlteti rád a saját, elavult formátumát. Nincs a nagytesvér figyelme rádkényszerítve. Amúgy a Pocketbook az egyik leginnovatívabb ebook-fejlesztő, számos díjat nyertek már. Aki rákeres a wiki-n, az mást is megtudhat. Aki pedig "lenonamezi", az csak a tájékozatlanságát nyílvánítja ki a világ felé az adott témában. Csak akkor inkább maradt volna csöndben
Amúgy én az érintőkijelzőset választanám, mert a szótárazásnál nagy segítség. -
Mike76
tag
Komolyan muszáj újra és újra ugyanazokat a hülyeségeket szajkózni? Egyik nagy gyártó készüléke sincs a saját áruházához láncolva, bármelyiken tudsz saját - akár máshonnan vásárolt, akár letöltött - anyagokat olvasni. A nagytestvér figyel kérdés erősen túlspilázott - egyrészt egyik nagy külföldi cég sem fogja a te innen-onnan összeszedett magyar nyelvű könyveidet szondázni, mert gőze nincs a magyar könyvpiacról, másrészt meg ha paranoiás vagy kikapcsolod a WiFi-t, és meg van oldva a kérdés. Elavult formátumon mit értesz? Jelen pillanatban az EPUB(3) (Kobo,Nook,Sony) és az AZW3 (Kindle) a legújabb és legtöbbet tudó formátumok, ezekhez képest a többiek számítanak elavultnak - ráadásul Calibre-ben minden nehézség nélkül oda-vissza alakíthatók egymásba. (Sőt a magyar könyvesboltokban is az EPUB/MOBI a választható formátumok.)
Mindezeket nem a Pocketbook ellen mondom - hála az orosz nyelvterületen való elterjedtségének, és a népes orosz/ukrán felhasználótábornak az valóban nem rossz választás.
[ Szerkesztve ]
-
grosy
senior tag
válasz Degeczi #5487 üzenetére
Nem (csak) az árra gondoltam. Azonos áron nagyobb tudású készüléket lehet kapni. Amikor ténylegesen okoz némi kényelmetlenségeta folyamatos alakítgatás mobiba, mégis úgy teszünk, mintha ez nekünk nem jelentene semmit, sőt, még jobb is, hogy nem tudjuk egyből feltenni a készülékünkre, de ha mégis sikerül, akkor nekünk az sem gond, hogy teljesen eltérő kinézettel rendelkezik, mint ahogy az az adott mű megszületik. Idejön valaki tanácsot kérni, mi meg megpróbáljuk a hülyeségre rábeszélni, még győzködjük is. Én csak egy kis objektivitást kérnék, aminek egyértelmű eredménye a Pocketbook
-
JamesFinn
senior tag
Ráadásul magyarországi support, szervíz.(a másik "noname" kínainak, a Prestigionak pl. háztól-házig garanciája van (2 év!) és miskolcon is van support.) Van akinek ez is számít.
És mindez magyarul.Gondoljunk arra, hogy nem mindenki ért angolul.Pl a kezelőfelület sem ismeri a magyar nyelvet.(nemcsak a kindle, mielőtt valaki letépné a fejemet... )
Oké,a kindle legendásan jól garanciáztat, de van aki kényelmesebben kezelné ezt a procedúrát.[ Szerkesztve ]
-
hampidampi
senior tag
"Azonos áron nagyobb tudású készüléket lehet kapni."
Ez igaz, csakhogy IMHO, egy e-könyv olvasónál a "tudás" másodlagos. A lényeg a kijelző minősége, az ergonómia, a felhasznált anyagok és az összeszerelés.
Akinek a tudás számít, annak inkább tabletet szoktunk ajánlani. Azok tudnak. -
Degeczi
nagyúr
Bármilyen objektivitás alapvetően fontos része az ergonómia és a képminőség is (arról is nemrég volt szó, h a nagyobb cégek termékeiben láthatóan jobb minőségű a kijelző is) - és ilyen sokszereplős piacon, eltérő igényekkel aztán sokminden kijelenthető, de "egyértelmű eredmény" semmiképp...
Házi e-book könyvtár építgetésnél már csak a rendszerezés miatt sem célszerű megkerülni a Calibre használatát - azzal pedig teljesen átlátszó a konvertálás, észre sem veszi a felhasználó, mert a "készülékre másolás" gomb magától elvégzi, ha nincsen olyan. Semmilyen kényelmetlenségről nincs szó.
Nem véletlenül hangsúlyozzák sokan, h teljesen lényegtelen szempont a támogatott formátumok listája. -
grosy
senior tag
válasz hampidampi #5491 üzenetére
Igazad van, a pontosabb kifejezés a használhatóság. Tehát: azonos áron használhatóbb készüléket lehet venni.
-
Degeczi
nagyúr
-
grosy
senior tag
válasz Degeczi #5495 üzenetére
Én egy olyan különleges városban élek, ahol a metrón csak olyan embert láttam, aki alul fogja az ebook olvasóját, és a szerencsésebbeknek nem kell fogást váltaniuk a lapozáshoz. Amúgy Te az igazi könyvet hol szoktad lapozni, az oldal szélének a közepén, vagy alul,az oldal sarkánál? Na ugye! Szólj Gutenbergnek, hogy a könyvei ergonómiailag nem megfelelőek
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ez fölösleges trollkodási próbálkozás volt... E-booknál is pontosan az a fogás a legkényelmesebb és stabilabb a többség számára, mint a fizikai könyveknél is: az oldalánál tartva, ahonnan semmiféle fogásváltás nem kell lapozáshoz.
-
-
JamesFinn
senior tag
válasz Degeczi #5497 üzenetére
Off
Már ne haragudj, de te csak úgy fogod az olvadódat? Honnan tudod,hogy másnak mi a kényelmes?
Kissé unalmas, hogy Mindenre találsz ideológiát. Ide általában tanácsot jönnek kérni, és rögtön lehurrogsz Mindenkit, aki nem "nagynevű" után érdeklődik.Miért kötelező a calibrét használni? Mert ezt is leírták? Van aki mappákba rendezi a könyveit egyéni rendszer szerint pl én is.
off vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Lenovo Tab M10 FHD 64GB/4GB 10,6 tablet dobozában
- iPad Air 5 M1 64GB Wifi+Cellular + Magic keyboard
- Onyx Boox Max Lumi 13,3 e-ink tablet és e-book olvasó, teljeskörű androiddal, alig használt eladó
- Eladó Gyári Apple Ipad Mini Smart Folio tok
- Kindle Touch
- Microsoft Surface Pro 5 12.3" 2K Windows tablet i5-7.gen 8G/256GB, 4G/LTE - Üzletből, garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest