- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz anglergab #7750 üzenetére
A szabvány megmondja: 3MHz az 15RB.
Az, hogy egy előfizető hány RB-t kaphat meg már egészen jó kérdés. A válasz: attól függ. Ha benne áll az antenna szájában, akkor nincs szüksége mind a 15RB-ra hogy elérje az elméleti max 15megát. Ellenben ha két szektor között van, vagy kevésbé jó rádiós körülmények között, akkor akár az összes RB-t is megkajálhatja úgy, hogy még a 15megát sem éri el. És amikor nem egy előfizető forgalmazna (akár csak 2-3megabittel), és egyik sincs kifejezetten előnyös rádiós körülmények között, na akkor kezdődnek a problémák.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
anglergab
addikt
Köszi! Egyszer kaptam downlinken 100 RB-t (20 MHz maximuma).
Azt hittem megkaptam a cella összes RB-jét, de kiderült B7 20 MHz + B20 10 MHz + B3 10 MHz volt.
Igy is a 3 szektorsugarzo osszes RB-jenek felét megkaptamA telefon DL MCS1 es MCS2 indexnek egyarant 6-ot irt. Gondolom minden QAM64 2x2 MIMO-n ment, ez latszik az indexekbol/adatokbol?
-
dchard
veterán
válasz anglergab #7752 üzenetére
Az RI=2 és a TM3 is 2x2 MIMO-ra enged következtetni.
Viszont az MCS6 meglehetősen rossz, QPSK-nak felel meg. Ami viszont ellentmond a 27dB SINR-nek, ami viszont ellentmond S1 és S2 vivőkon a 0 és -1dB-s SINR-nek.
Valami nem kerek ezzel a telefonos méréssel
-
DarkByte
addikt
válasz sunpower #7756 üzenetére
40 perc múlva Google I/O van. Lehet épp most kapcsoltak be valami új cuccot a Google Maps API-ban, ami ledöntötte.
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz DarkByte #7757 üzenetére
Openstreeat Map verzió: [link]
Bing Maps verzió: [link]Hivatalos tájékoztató:
"Google Maps API Not Working
Message regarding Web Map:
PLEASE FIND TEMPORARY WORKAROUND AT :
https://www.cellmapper.net/testmap/bmapDue to an unexpected surge in traffic and new quotas imposed on CellMapper by our Web Map supplier (Google) usage of the Web Map is currently disrupted until further notice. We have been testing a replacement solution to prevent this from happening, but it is not yet ready for live usage, we expect this to be the case soon however. I appreciate that this isn't the high service quality and reliability that you've all come to know and love from CellMapper but we ask for a small amount of patience while we get this sorted and as usual we apologise for the disruption, inconvenience and distress. Any questions to the moderators please.
Your CM Team
" -
Diák66
őstag
Amúgy ma a Vinye , Fenyőfő közelében található Pápalátó Kő-nél ( geológiai képződmény) jártam. Mivel innen szép kilátás nyílik, ha erre járok, mindig rákeresek a hálózatokra. Megjelent a Digi is többek között. A 2G-t megcsíptem, a 4G-t sajnos nem, mivel hamar visszadobja a telefon saját hálózatra magát. (még segélyhívás esetén is). Valószínűleg a mért értékek hibásak lehetnek, a cellmapper meg, mint látható "betegeskedik". Emiatt nem is tudtam megkeresni a cellát a térképükön, ahogy a Vodafone 2100 MHz-es UMTS adótornyait sem. Két cella jele volt fogható, bár az Id. alapján lehet nem is voltak olyan messzire. Kérdés hol használ a Vodafone 2100 MHz-et falusi környezetben. (Fenyőfőre tippeltem....de ott meg szerintem nincsenek fent az adótornyon....a porva-borzavár közötti torony se hiszem, de Pápateszér sem, valamint a Bakonyszentkirály , Veszprémvarsány - Bakonyszentlászló adótornyok 900 MHz UMTS)
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Digi mobilnettel kapcsolatos kerdesem lenne. kb 3 eve van egy Digi Move/Mobilnet elofizum, szuleim hasznaljak.
Nem foglalkoztam vele, de 1,5 honapja uj tabletbe kerult, aztan kivancsisagbol raneztem ugyfelkapun, hogy mennyi adatforgalmat general, mivel aktivabban elkezdtek hasznalni.Aprilis ota gyakorlatilag semmit nem mer, de a hasznalatot loggolja (marmint hogy mikor van adatforgalom).
Ez bug vagy feature?
-
PBA
aktív tag
-
nyogo83
senior tag
Mondjuk ennek egyaltalan nem orulok, mivel nagyon sok mas(egyszeru) lehetoseg nincs nekik netre, csakis mobilnet.
Ameddig nincs normalis lefedettseguk, nem tudom mennyire jo huzas toluk ha megszuntetik.
Pl ha nekem most ezt megszuntetik, akkor muszaly lesz neznem valamit, akar a "konkurencianal", amit ha megveszek, akkor hot ziher, hogy utana egy darabig nem fogok vele szoszolni, hogy majd visszavaltsak ra -
veterán
válasz nyogo83 #7762 üzenetére
ha olyan helyen laknak, akár a digi helyhez kötött szolgáltatása is játszhat, egyébként meg havi 4e alatt van korlátlan flottás mobilnet telenornál, de más szolgáltatóknál is érdemes lehet körülnézni, ha kicsi a fogyasztás (és pont nincs digi lefedettség).
hanyas vagy, te disznó?
-
-
beelaim
csendes tag
válasz lionshamlet #7770 üzenetére
Nem mutatja és az itthoni mérésem csak 5G körül van.
(megkörnyékezem őket , hátha vissza adják a sávszélességem) -
lionshamlet
senior tag
-
dchard
veterán
válasz anglergab #7773 üzenetére
Ezek mind L1 sebességek, bruttóban. Ezt kimérni laborban sem fogod 100%-ban. L2-n laborban sikerült mérnem 20MHz-en 142megabitet, 5MHz-en 38mgeabitet úgy, hogy a teszt terminál össze volt kábelzve a bázisállomással. Ez ugye még mindig nem túl releváns mondjuk az előfizetőnek
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Digi nagyon beindult a bázisállomás létesítési kérelmekkel az NMHH-nél, tegnap és ma 19 kérelme volt bázisállomások építéséről, ezek mind K-Magyarországiak.
-
mzso
veterán
válasz radio100jozs #7775 üzenetére
Ezt hol látod?
-
beelaim
csendes tag
Ügyfélszolgálat szerint a lekorlátozás , lehet szándékos a Telenor részéről és randomra többeket érint.Használd így , vagy vidd vissza..... érdemi hibával már nem foglalkoznak. Az új SIM-ről és a hozzávalókról , egyenlőre semmi infójuk.
A maradék időben meg nyaljunk sót ?
Azt gondolom vissza adom a stickjüket , addig is ajánljatok valamit ! -
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #7689 üzenetére
A minap írtam, hogy Vác belvárosban sem látni a DIGI hálózatot, nos ma újra scanneltem egyet, de már kültéren, és így megvan. Szóval bár méréseket nem csináltam, de gondolom akkor itt is harmatgyenge a jel.
-
Kronos3000
senior tag
-
dchard
veterán
válasz Intruder2k5 #7779 üzenetére
Ha meg nem sértelek benneteket: ennek semmi értelme nincsen. Sem egyik, sem másik állítás nem bizonyít semmit. Alig egy hónap múlva elindulnak, akkor kötelező jelleggel publikálniuk kell a hivatalos lefedettségi térképet, amit az NMHH ellenőrizni fog (hivatalból). Abból ki fog derülni nagyon jó közelítéssel, hogy hol mi várható. Ezeknek a kép posztolásoknak, meg Cellmapper belinkelésnek az ég világon semmi értelme nincs.
Azon gondolkodom, hogy mi egyebet lehetne még hozzáteni ehhez a témához, de nem jut eszembe semmi, amit legalább 50-szer ne tárgyaltunk volna már ki.
Össze kéne dobni egy tank benzinre, és furikázni kicsit budapesten a mérőtelóval, abból lehetne némi adatot gyűjteni
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Diák66
őstag
válasz kchris78 #7783 üzenetére
A szolgáltató a saját érdekében egy pontos lefedettségi térképet készít, természetesen számítógépes program segítségével különböző szempontok alapján. Nyilván hasonlóan, mint a hálózat tervezésnél. Az NMHH pedig majd megy a mérőautóval és mér az ügyfelek érdekében. (meglévő és leendő ügyfelek...) Azt vizsgálják majd, hogy minden törvényes keretek között működik-e (főként a hálózat és annak a rádiós része), valamint esetenként bejelentés alapján azt is, hogy valósak-e a Digi állításai (főleg lefedettség terén). Szóval nagyon korrekten kell eljárnia majd a Diginek és nem amatőr módon. Különben nagyon sok(k) panasz lesz. Magyar ember gondolkodás nélkül belemegy bármibe, ami elérhető számára. Olcsó lesz, okés.... de ki fogja felmérni, hogy tudja-e majd használni, vagy hogy jó-e neki egyáltalán? Esetenként az ügyfél szerintem azt se tudja kell-e neki...csak megveszi, mert másnak is van. (de erről sokat lehetne írni...)
-
snowboy
csendes tag
NMHH illetve egyéb forrásokból összeszedtem nagyjából 260 állomást. Ezekből meg is látogattam vagy 20at. Ezekből 1-2 még az alapozásnál tartott kb egy hete, 1-2 generátorról működött, a többi pedig társszolgáltatók áramellátásáról üzemelt (nem volt még ELMŰ bekötés).
Úgy tudom neked van mérőtelefonod, úgyhogy részemről mehetünk. -
törölt tag
azt a kérdést tették fel a résztvevőknek, hogy rendelkeznek-e mobilelőfizetéssel, illetve ha igen, terveznek-e szolgáltatót váltani vagy további előfizetést kötni a közeljövőben. A megkérdezettek túlnyomó többsége (91%-uk) semmilyen irányba nem migrál és nem bővít, míg 3% tervezi új előfizetés vásárlását a meglévő mellé, a szolgáltatóváltási hajlandóság pedig lényegében hibahatáron belül van.
forrásEzen felül én még annyit tennék hozzá a Digimobilhoz, főleg végigolvasva dchard által leírt szakmai tényeket, hogy hiába lesz olcsó, ha a szűkös kapacitás illetve a lefedettségi problémák miatt nem fog megbízhatóan működni, hogy még azok is el fognak pártolni, akik adnak neki egy esélyt, ugyanis nem minden az olcsóság.
-
DonMaster
addikt
válasz #71835392 #7787 üzenetére
csak, hogy akik oda pártolnak még ha rövid időre, is avval elérik hogy a mostani 3 levigye az árakat , ügyfél megtartás szempontból, még ha csak 2-3honapra is lett digi-s. már mindenki nyer vele élőfizetők.
digi viszont ez a 2-3honap alalt amivel tud akár rövid ideig nagy ügyfélszámot szerezni , könyeben tud befektetni fejlesztésbe, ha van mozgás könyeben bolintanak a pénzügyesek is. és ez lesz a körforgás jo ideig.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
dchard
veterán
válasz snowboy #7786 üzenetére
Na, mostmár csak egy inverter (vagy egy Dell szivargyújtós töltő kell) és mehetünk méricskélni Valójában a laptop mér.
Nem tudom te hogy érsz rá, én nap közben dolgozom, valamelyik hétköznap estét kéne megcélozni mondjuk 9-től, mert jobban járható a város. Éjfél - egy óra felé azért szeretnék hazaérni
kovlaj122:
Én sem vagyok túlzottan optimista, de várjuk ki az indulást. Az összes szakmai érvem ellenére azt mondom, hogy várjuk meg az első hivatalos lefedettségi térképet, utána is bőven lesz időnk az "ugye megmondtam" részre Alattad lévőt meg nem kell kommentelni.
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
válasz #71835392 #7787 üzenetére
A többség szerintem fel sem kelne reggel az ágyból, ha mindenki úgy gondolkodna, mint Te, ... mert vagy sz@r valami, vagy sz@r lesz. Azért szerencsére sokan nem dobják ki a gyereküket pár naposan mert magatehetetlen, mert többnyire elhiszik, hogy az évek folyamán értelmes felnőtt cseperedik belőle. Azért élvezet olvasni az általad "tárgyilagosnak" nevezett szösszeneteket. Eddig azt szajkóztad, nehogy bárki elhiggye, hogy elindul a szolgáltatás, most már változott a "stratégiád", mert most azt tolod, hogy nehogy bárki elhiggye, hogy ügyfele lesz a gyengén "muzsikáló" szolgáltatásnak. Azért kitartóan vagy pesszimista (bocs, csak tárgyilagos) mi tagadás.
-
-
dchard
veterán
válasz snowboy #7791 üzenetére
Remek. A hétfő nekem is jó. Addigra összelövöm a rendszert. A GPS meglehetősen sufni tuning, de azért működni fog remélem.
Másik téma: kéne egy teló tartó a kocsiba, lehetőleg olyan amit a konzol nem takar el. EARFCN lock-kal fogunk menni, tehát csak 4G-t mérünk 1800-on. Ha többlet igény van, akkor legyen kedves egy R&S TSMW scanner-t kölcsön adni valaki. Sok mindenem van itthon, de egyelőre nem volt 6000 euróm egy ilyenre
Többit megbeszéljük privátban.
-
dchard
veterán
Egy sofőr plusz én. Bőven elég a 2 férőhely. Egyelőre szervezzük a hétfő estét, majd meglátjuk hogy alakul. Talonban tartalak.
anglergab:
Mezei GT-i9305, csak éppen kalibrált, meg az OS sem gyári rajta.
Azon gondolkodom, hol kéne mérni. Valszeg tolunk egy Szentendrét, de ezen túl aglomerációt nem fogunk mérni, mert kurva messze van Óbuda, Békás, Szentendre, utána Colbert híd, Újpest, Váci út, Deák, Üllői, aztán Hungária, Népsta, Kerepesi,Blaha, körút. Ha lesz idő, akkor budai alsó rakpart, bartók, aztán hátrafelé elpirickálunk a Bah, MOM, Moszkva útvonalon. Meglátjuk mi fér bele 9-től 12-ig
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz viktorhu #7797 üzenetére
Semmi értelme nem lenne kisebb teljesítménnyel adniuk, ebben az esetben a saját méréseik is szarabb eredményt adnának. Ők is mérnek ám, nem csak mi
qnadam:
Tekintve, hogy mi egyetlen frekit fogunk mérni, így nem túl kritikus, de nem most fogunk sebesség rekordot dönteni az biztos. Városi körülmények között a megengedett sebességek vállalhatóak.
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Ha Szentendrén jártok, akkor a Kucsera Ferenc utcát is megnéznétek?
Köszönöm Szépen
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Retro alaplap memória Simm, Dimm, Edo, Sd, Ddr gyűjtemény
- Hivatalos Playstation Magazin Magyar kiadás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS Touch, HUN Vil.Bill
- ARCTIC Liquid Freezer II 360 - INGYEN FOXPOST
- LG 27UL600-W IPS 4K HDR 27"-os monitor ajándék fali konzollal eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest