- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Zimmi91
addikt
válasz Intruder2k5 #98602 üzenetére
KB 5-6 éves kábel, de eddig nem volt gond vele, akkor szerzek be másikat Routert érdemes lenne ettől függetlenül mögé tenni vagy ha eddig nem volt gondom az ONTvel akkor felesleges?!
" Just remember Manchester is RED! "
-
MODERÁTOR
-
őstag
válasz Zimmi91 #98606 üzenetére
Elég a CAT5e is, de én CAT6A-t vennék. Árkülönbség lényegében nincs a CAT6 és CAT5e-hez képest, viszont időtállóbb (Romániában ezt javasolja a Digi az új 10 gbps csomagjához).
Mindez persze csak akkor érvényes, ha online, valamelyik értelmesebb webshop-ról rendelsz kábelt. Én jártam már úgy vidéki számtech boltban, hogy csak néztek rám bambán, mikor CAT6 kábelt szerettem volna venni.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
WaterWave
veterán
Most hívott egy digiszerelő.. Kápmegyeren holnap kötik be nekem a gigás vonalat... 3 év után ezt is megéltem
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
TeeJay
félisten
válasz WaterWave #98612 üzenetére
Ne lepődj meg előbb utóbb mindenhova eljutnak.
Nem keveset spórolnak havonta az FTTH-ra váltással plusz ugye sok ügyfél marad a jobb hálózat és a fix 1000-es net miatt.
Nálunk tegnap írták ki face csoportban hogy miért lassú a Flip ennyire
Sok DIGI-s átment és csúcsidőben nem bírja a hálózat őket miközben ha vártak volna egy kicsit most 1000-es optikájuk lenne.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
WaterWave
veterán
válasz TeeJay #98613 üzenetére
Jó csak azért azt hittem ez gyorsabban megy... Mindegy holnap bekötik végre...
Nagyon nem mindegy, hogy 40 perc alatt szedek le egy 4k filmet vagy 8 perc.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
addikt
Lakótelepi lakás ONT eszközének mi az alap IP címe, ha sajár router is van?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
addikt
válasz Dark Archon #98619 üzenetére
Ok, már rájöttem, hogy semmi, hanem be kéne állítani router üzemmódba, és kukázni a 100Mb-s rákötött routert.
-
Dr.NX
addikt
válasz Dark Archon #98620 üzenetére
Vagy még inkább venni egy korszerű routert.
Elfogadom a sütiket.
-
addikt
-
user12
őstag
válasz Dark Archon #98622 üzenetére
Ezért tényleg fölösleges új 20+ ezres router
De egy ilyen pl: [link] jó vétel lehet. Sok fölösleges fejfájástól megkímél.
(nem konkrét ajánlat, inkább csak tipp, hogy érdemes a használt piacon is szétnézni)[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
addikt
-
4Grider
nagyúr
válasz Dark Archon #98624 üzenetére
Rossz kábel, csak 10/100-as hálózati kártyával rendelkező számítógép.
-
Dragon3000
veterán
válasz Dark Archon #98624 üzenetére
Az ontnak nem minden portja gigabites.
-
addikt
válasz 4Grider #98625 üzenetére
Köszi a tippeket. Az alaplapon gigabites LAN van. Rossz kábel nem lövi be ennyire pontosan 100-ra, kivéve, ja, ha nincs bekötve mind a 8 ér. Ezt ugyanis itt a családi házban is eljátszották, csak 4 volt bekötve, mert minek azt...
Dragon3000: ezt is megnézem majd, köszi!
De egyszerűbb lesz bejelenteni a hibát, mert a franc fogja végignézni a kábelt a lakástól a szemétledobóig, az ő dolguk. Ma kötötték egyébként át, de, hogy meg se nézik, meg van-e a sebesség... jó lesz az úgy a nyuggernek!
[ Szerkesztve ]
-
Raiden_
tag
válasz Dark Archon #98627 üzenetére
Holnaptól nézegesd a sebességet, ma leadja a melós a szerelési lapot,
másnap lőn' sebesség. -
Dragon3000
veterán
Semmi közük ahhoz, hogy az ont után milyen a hálózatod, így ha nálad van kábel hiba, akkor fizetned kell a 6000Ft-ot. Amúgy elég megnézni a gépen a link sebességet, ha az gigabites, akkor a kábellel nincs gond és jó portba vagy kötve (akkor esetleg még nem aktiválták a gigabites netet), ha csak 100-as, akkor vagy kábel hiba vagy 100-as portra vagy csatlakozva az onton. Még egy fontos, ha a sebesség mérés 95Mb/s körül van, akkor valahol 100-as kapcsolat van, ha 105Mb/s körül, akkor viszont még nem aktiválták a gigabites netet.
-
Calogero
addikt
Ma kötötték egyébként át....,
Előtte milyen neted volt? 100-as?
Átkötésnél éjfél után aktiválódik az 1000-es csomag. -
poirot
őstag
Megnézted a Hálózati kapcsolat(jobb egérgomb)/ tulajdonságok/Beállítás... Speciális fülön a lenyiló menüben a Speed Duplex mire van állítva ? Állítsd AUTO-ra.
-
KisApám
addikt
1,5 hete voltan nálunk a lépcsőházban hozzám bekötni a Gigabites netet (kb. 10 laklás van itt a lépcsőházban, min. 6-ba már bekötötték).
Lakásba bejöttek, régi kábelt elvágták, az új kábelt behúzták az előszobáig a nappaliból szerencsére könnyedén, majd kiderült, hogy NINCS jel valamiért. Telefonálgattak, majd bocsi és elmentek.
Régi kábel csatlakozóját azért visszakötötték, az új optikai kábel meg 1,5 hete itt lóg az előszobában.
Rátelefonáltam a Digire, hogy mi van már, mikor fejezik be... a csaj azt mondta, hogy rögzíti a hívást, miegyebeket, és majd kiderül.
Mintha Kispest a világ végén volna, és nem látnék naponta többször is erre Digis kocsit... de nem, 1,5 hete itt hagyták lógni a kábeleket és kész.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
addikt
-
János-1184
friss újonc
FFTB (társasházi) Huawei OptiXstar HG8147X6 GPON optikai bementű Terminál helyett saját készüléket szeretnék vásárolni, olyat, amihez a vezetékes telefonom is bedugható a phone aljzatába. Erősebb WIFI lefedettségűre gondoltam 30-40 ezer ft is lehet. (Az összefoglalóban lévő ajánlatúaknál nincs phone aljzat.)
-
MODERÁTOR
válasz János-1184 #98635 üzenetére
A cserére nincs mód, a szolgáltatói eszköz mindenképp marad, utána köthetsz tetszőleges saját routert.
-
Dr.NX
addikt
válasz János-1184 #98635 üzenetére
FTTB-nél nincs GPON, egyébként meg nem lecserélhető a szolgáltatói eszköz.
Miért szeretnéd lecserelni, mi az alapprobléma?Elfogadom a sütiket.
-
Akvyr
friss újonc
Sziasztok,
Az alábbi kérdéssel forduluk hozzátok:
DIGI gigabit netünk van, DIGIs HG6544C routerrel. Ha ethernettel van bedugva a laptop és az NVIDIA Shield, akkor nem látják egymást a hálózaton, se más eszközöket. Ha mindkettő a Wifi-n van, akkor igen. Semmi ezzel kapcsolatos beállítást (pl. wireless isolation) stb nem látok a router admin felületén. Hogy lehetne megoldani úgy, hogy ethernetet tudjunk használni, és mégis tudjanak kapcsolódni az eszközök?
Köszönöm a tippeket!
A -
CptAdamica
veterán
Sziasztok!
Ti nem tapasztaltatok drasztikus sávszélesség csökkenést az elmúlt napokban?
Nekem Debrecenben ilyen értékeket ad és nem értem, hogy mi lehet, mert az eszköz rendszer változatlan.
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
nrg_52
addikt
válasz CptAdamica #98640 üzenetére
Udv! Szinten Debrecen, en jelenleg 456/320-at mertem telefonrol wifin, es kb 6 meterre a routertol, 2 falon keresztul. Ez alapjan nalam nincs gond.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
MODERÁTOR
-
bagyulajuve
addikt
válasz CptAdamica #98640 üzenetére
én is megnéztem, nálam még lassabb: 95/95 (ping jobb, 6 ms) - már 1-2 hónapja volt ilyen, akkor a központból javították, email-ben jeleztem nekik, hamar javították
Debrecen, Újkert
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Dragon3000
veterán
válasz bagyulajuve #98646 üzenetére
Ez a sebesség tipikusan valamelyik eszköz esetében csak 100-as link sebesség van meg, vagy rossz portba vagy kötve vagy rossz a kábel, de ha központból tudták javítani, akkor gondolom újraindították az ontot és gigabittel indított az ont, de kábel hiba miatt levált 100-ra. Helyedben ellenőrizném gépen, hogy milyen link sebességet épít fel, ha viszont saját routert használsz, akkor a router és az ont között milyen kapcsolat épül fel.
[ Szerkesztve ]
-
olasz61
tag
Nálam pár hete a vonalas telefon nem működött,már hívott a szerelő hogy mikor jöhet,egyszer csak hoppá megjavult,jeleztem hogy rendben,megköszönték hibajegy lezárva:adminisztrációs hiba,fogalmam sincs hogy az mit jelent.Másik pár hete a ping 6-ról 13-14-re nőtt,sebesség jó,jeleztem náluk minden rendben,szokásos duma,ha kell szerelő szóljak majd saját laptoppal méricskél,ha nálam van a hiba 5000Ft.Tudom hogy nem nálam van a hiba nem történt nálam semmi változtatás minden úgy van bekötés óta.
Most türelmesen várok.Pápa optika.1000-es net hg8245h ont amibe nem jó semmilyen jelszó,hála nekik. -
János-1184
friss újonc
válasz Intruder2k5 #98636 üzenetére
Erősebb wifi jel miatt gondoltam lecserélni, mert a másik szobában csak éppen hogy van jelerősség. Azt fogom csinálni hogy 8 eres kábelre rákötöm a másik szobában a laptopot.
-
bagyulajuve
addikt
válasz Dragon3000 #98647 üzenetére
köszi!
most írtak vissza, hogy az ő oldalukon minden okénak tűnik:
"A kihelyezett eszközünk jelenleg elérhető, annak egyes portja gigabites, azonban az eszköz úgy érzékeli, hogy 100Mbites eszköz van rácsatlakoztatva"ugyanaz a gépem van mint eddig és kb 1 hónapja ment az 1000/300 (ráadásul ma reggel tűnt fel először, hogy mintha akadozna net), semmilyen kábel átdugdosás nem történt, kábel probléma az viszont lehetséges, elég régiek, lehet foszlik valahol --› van itthon úgyis 2 darab cat6 kábelem, megnézem, hogy javul-e a helyzet
amúgy telefon wifi is ugyanilyen lassú
plusz a digi routerbe van bekötve egy asus router (RTN 12)
"Helyedben ellenőrizném gépen, hogy milyen link sebességet épít fel, ha viszont saját routert használsz, akkor a router és az ont között milyen kapcsolat épül fel" - ezt hogyan kell?
Resistencia eterna
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest