- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz Dragon3000 #98250 üzenetére
Na de AX működik 2,4Ghz-en is, AX klienssel 2,4GHZ-n lazán hozható egy AC 5Ghz es sebesség. És akkor máris jók vagyunk.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Dragon3000
veterán
válasz MadMancs #98251 üzenetére
Sok embernek max ac-s eszközeik vannak, így sokra nem mennek vele.
Mondjuk én soha nem bérelnék szolgáltatói routert, mindent akkor basztatnak rajta, amikor akarnak, nem tudom mennyire maradnak meg a beállítások egy frissítés alkalmával, na meg az sem tetszik, hogy vannak korlátozások. -
MadMancs
veterán
válasz Dragon3000 #98252 üzenetére
Persze. De itt mindenki örült AX ONT nak. Feltételeztem van is kliens hozzá. Egyébként egyre gyakoribb Wifi6 kliens.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Varszegig
veterán
válasz csattila01 #98204 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de a problémát az oldaná meg, ha egy hozzáértő rendbeszedné a hálózatot. És mondjuk céges célra normális router lenne, normális ap-kel stb.
-
smassz
csendes tag
Sziasztok!
Dunaújvárosban élő fórumtagoktól kérdezném, hogy mennyire stabil a szolgáltatás a városban?
Költözés előtt állok, és a célhelyen elvileg (weboldal szerint) van FTTH hozzáférés (a fenti összefoglalóval ellentétben). Jelenleg Bp-en ilyen netem van a T-től, és nagyon elégedett vagyok vele, ott sajnos nem elérhető.A másik kérdés: jól értem, hogy nem jár wifi router a szolgáltatáshoz?
Köszönöm a válaszokat
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Ma megtörtént az FTTB-ről FTTH-ra az átállás.
Huawei HG8147X6 ONT hoztak. Kértem tegyék bridge módba van saját routerem még pppoe kapcsolatra volt állítva a netre kapcsolódáshoz szükséges felhasználónév/jelszó párossal. Szerelő kérdezte dinamikusra van állítva? Mondtam nem, hanem pppoe-re. Nem jött rajta net, fogta visszaállította az ONT. Elmentek. Utána jutott eszembe saját router kikapcs, bekapcs beléptem admin felületre átraktam dinamikus ip-re. Speedtest 200/200 mobillal. Megnézem a Huaweit és annál nyögvenyelős 50-el cammogott, meg se vártam míg végig fut.
Holnap felhívom őket rakják bridge módba aztán eljátszadozok a saját routeremmel.
ui.
Mikor mindent összeszereltek, összekötöttek vagy 5 perc eltelt mire az ONT felállt. Gondolom frissítette magát.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Flashget #98259 üzenetére
Szia!
Szomorú hírem van a számodra:
"Frissítés 16.09.2021 : A Digi szakemberei szerint ez az ONT nem konfigurálható híd módban;"
Legalábbis a román fórumban ezt írják!
Tehát a saját routeredben már nem lehet PPPoE kapcsolatot beállítani ezzel az ONT-tal!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Flashget
félisten
válasz ElektrikusDE #98260 üzenetére
Szia.
Ó hogy basznák meg...kurva anyukért húzták az időt ezzel 5 éven át?!....Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Kicseréltetem olyanra ami bridge modba rakható, de mit mondjak melyek ezek?
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Calogero #98263 üzenetére
1000-es, de azt a Digi lefelezte 500-ra pár éve. Mikor ezt észrevettem kihivtam őket, hogy valami nem ketek. Olyan lett mintha a Gödöllőről leszerelt 500-as eszközökkel cserélték volna le a gigásat. Mértek, mondták, hogy a 300/200 megvan...de láttam rajtuk, hogy tudják miről van szó. Nem is számolták fel az akkori 2500Ft kiszállás pénzt.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Nekem meg jó és ezt ne terjezd.
1272 felhívtam elmondtam mi a gondom. Válaszolt a hölgy, hogy ez a típus bridge modba rakható etc.
Meg is tette, ONT újra indult, saját routeremben visszaállítottam a pppoe kapcsolatot és hasít rajta a net.
Viszont a Digis eszközre nem tudok csatlakozni, de ezt elmondták.
A román Digis szerelők meg........Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Dragon3000 #98265 üzenetére
FTTB nem figyeltél. Itt 100-200-500-1000 volt.
Mostantól van 1000-es FTTH.
Keres vissza rá a topicban vagy 5-6 évet mikor Gödöllőre ment a Digi először. Valami okos fejes kitalálta, hogy gpon helyett epont telepitsenek jó lesz az...
Amióta visszavették a honlapon is csak 500-ast irtak új előfizetésre a cimünkön, cserébe az összeg 4. éve 2930Ft volt. Tudom ez változik most.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Dragon3000
veterán
válasz Flashget #98267 üzenetére
Az lehet, de eszközt írtál, az meg 100-as vagy 1000-res volt, a kettő között maga a csomag volt korlátozva. Az 1000-res csomagokat fttb esetében már több éve mindenhol megszüntették, így onnan kezdve új csomagként nem lehetett kérni, merthogy ftth-ra való átállásnál úgyis 1000-res csomag lesz.
-
Flashget
félisten
válasz Dragon3000 #98268 üzenetére
Ezt mind értem. Eszköz alatt az epont értettem az pont 500-as netet biztosít.
2014 a kezdetek óta volt 1000-es netem, pár év múlve kezdték, hogy elöbb natoltak, majd ezután elvették az 1000 felét a kötelező min. megvolt így részükről ennyi.
Most meg itt az 1000-es net a pc ami kihajtaná beszart a vga. ;) Majd észhez téritem a 8 éves 3. generációs intel prociban lévő vga vezérlőt egy tesztig.Realme GT Master Edition
-
veterán
válasz Dragon3000 #98265 üzenetére
engem is átraktak (és valószínűleg fttb-n mindenkit) 500-asba, pedig ügyfélkapun ezres van. mondjuk zavarni nem zavart, így nem foglalkoztam a dologgal.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Tarokk79 #98270 üzenetére
nálam ilyen:
Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 600, Received = 600, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 2ms, Average = 1msde ha a gyakorlatban nem okoz gondot, szerintem bőven együtt lehet élni 0,2% csomagvesztéssel.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Dragon3000 #98272 üzenetére
most is fttb1000-et ír az ügyfélkapum, csak a sebesség ötszázhuszonvalamennyi mbps lefelé.
hanyas vagy, te disznó?
-
dchard
veterán
Ki merem jelenteni, hogy nincs a bolygón olyan GPON ONT, amit ne lehetne bridge-be rakni. Ugyanis ez (az L2 funkció) egy ONT legalapvetőbb feladata. Maximum annyiról lehet szó - ha egyáltalán igaz a hír - hogy még nem fejezték be az ONT integrálását, de biztosan hamar megoldják. Integráltam már Nokia, AVM, Genexis, Huawei és ZTE ONT-ket (külön-külön több típust is a fenti listából), de soha olyannal nem találkoztam, ami ne tudta volna a bridge módot. Ellenben láttam már olyat, ami nem is tudott mást, csak bridge módot.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Tarokk79
aktív tag
válasz qnadam #98273 üzenetére
Hát most az a gondom, hogy a Digi azt mondja nála már minden oké. És tényleg, ha rádugom a laptopom, akkor nincs connection lost csak ilyen, aránylag elfogadható ping. Ha rárakom a routereimet (AC65P, TUF-AX5400), akkor meg szakad és ronda pingek vannak .
A feltételezésem, hogy a router akkor dobhatja esetleg a kapcsolatot, amikor elveszít pár csomagot, de a Digi azt mondja, hogy ők nem szavatolnak ping időt, sem csomag vesztést csakis connection lostot, ami most nincs az ő eszközeikkel. -
veterán
válasz Dragon3000 #98275 üzenetére
kíváncsi lettem, mértem egyet: 932/336. ezek szerint visszakaptam az ezres profilt egy időben viszont tényleg látványosan 500 körül volt a teteje.
mondjuk mindegy is, jövő héten jönnek átkötni ftth-ra.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
user12
őstag
Tegnap bekötötték anyósomhoz is az 1000/300-as netet. Hát...nem volt könnyű szülés a bridge mód
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
pinnacle
nagyúr
Gigabites nethez lehet túlzott elvárás az i7, régi Dell 6320 is hozza a maximumot. Alig terhelte a CPU-t. Gondolom az SSD fontos inkább. Mondjuk az SSD-t meg nem is használja? RAM-ba tesztel?
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #98282 üzenetére
Ha a gép hozza létre a pppoe kapcsolatot is, akkor erősebb gép kell, így inkább biztosra mentek az ajánlással. Amúgy mérés esetén mindegy, hogy hdd vagy SSD, letöltés esetében meg hdd függő, hogy elég e. Ha jobban megnézed mobil cpu van az ajánlott részén (i7 HQ), laptopnál meg a legtöbb esetben lassú hdd van, ezért is szerepel ott SSD.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
Flashget
félisten
-
olli
tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata ShineWIFI adatgyűjtő/Growatt inverter-digi zte f668 router beállításokkal kapcsolatban?
Szolgáltató váltás után nem működik az adattovábbítás wifin, az adatgyűjő csatlakozik a routerre, de nincs internet elérés. A growatt szerveren ip/port tartozik a loggerhez, ezt kellene beállítani a routeren, vagy menni kellene automatikusan?By cool !
-
kevinium
aktív tag
Ha eddig szolgáltatói eszközt használtál: az előző ISP-nek a routerét, meg most is szolgáltatói routert használsz, az adatgyűjtő eszközödnek meg fix ip-címe van, akkor nincs egy alhálózatban az alapértelmezett átjáróval és azért nincs internet. (meg nem is jóhoz akar csatlakozni)
De sokat segítene, ha kicsit többet írnál a konfigról, hogy eddig min mi volt beállítva, most meg min mi van.
-
Flashget
félisten
Lehet felfedeztem a spanyolviaszt?
Nagyon régóta nem léptem be ügyfélkapun, mert csak az appot használtam arra, hogy lássam mennyit kell fizetni/hó ill. hogy lekönyvelték. Nagyjából év eleje óta nem. Tegnap megtörtént az FTTH-ra való átállás és csak annyit akartam megnézni, hogy már FTTH szerepel szerződésnél. Erre látom a menűsort jelentősen megváltozott. Van ott egy olyan, hogy eszközkezelés. Rányomtam és meglepve látom, hogy az új frissen beüzemelt ONT eszközt akár én magam is átállíthattam volna bridge modba vagy vissza routernek. Most azt írja modemnek van beállítva. Ez igaz lenne így ebben a formában?
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
TeeJay
félisten
válasz Calogero #98296 üzenetére
Nálam is látható, ez utóbbi pár napban jöhetett be mert néztem múlt héten és még csak üres menü volt az eszközkezelés lap
Na jó tudni így egyszerűbb másoknak javasolniFlashget:
Üdv FTTH-n akkor 19. kerületet is tolják mert nálunk már lassan végeztek mindenkinél
Kispesti facebook csoportban naponta volt valaki rikácsoló aki szidta a DIGI-t FTTB-n, gyanítom valami nem kerek pár lépcsőházban mert ennyi hiba kizárt hogy lenne
Amióta ott is FTTH-t tolják és sokan kiírták alig láttam DIGI jajgatókat szóval megszűnik ott is a sírás már és nem tudnak kit szidniA gerincet is átépítették most már minden kerület 100gigabitet kapott és nincsenek egymásra fűzve szóval lehet tolni ezerrel
Mobil tornyokat kaptatok a tetőre? Nálunk már kiépült és 5toronnyal simán rávernek a többi szolgáltatóraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Flashget #98298 üzenetére
Fura hogy AX wifis Huawei ONT-t raktak ki neked és bridge módban lesz. Oda bármelyik ZTE, Fiberhome, Huawei alap ONT elég lett volna mint nálunk is
Az is meglepő hogy ilyen fullos ONT-t kaptak, már csak 2,5gigabit portos kellene és lehetne itt is 2/1gigás csomagot tolni persze feláron hogy csak kevesek menjenek ráMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest