-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Demokatona #93451 üzenetére
A belső IP címet minek takartad ki? Az kb. mindenkinek ugyanaz... De a külső IP-ddel sem mennek sokra...
The Truth is out there...
-
mpo
veterán
válasz Demokatona #93451 üzenetére
Így nézzen ki, a port nálam 50000 fölött van.
[kép]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Demokatona #93454 üzenetére
Próbáld ki a külső, belső legyen ugyanaz 50000 fölött.
Ha érted, akkor már elavult.
-
woodworm
veterán
Mert porttartományt akarsz egyetlen portra irányítani?
-
poirot
őstag
Szerintem "vakon" próbálod a portokat beírni. Nekem is rettenetesen soká tartott míg hellyel-közzel megértettem az egészet.
Ezt megnézném, itt talán jobban át látható a port átírányítások és tesztelések:
(Mutatja, hogy kivülről melyik van nyitva, na ezeket kell a routerrel kivülről más porttal elérni. Például az FTP portot ami a 21-es port, azt kivülről a routernél más portot adva, de majd a router már "befelé" a 21-es portot eléri a NAS-t, vagy a géped.)https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
-
ballazol
senior tag
folyamatosan szakadozom, amióta reggel fél 10-kor benyomtam a gépet....
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
délelőtt fél12 óta viszont egyszer sem dobott le
kurvára a DIGI-nél lesz a gáz....."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz ballazol #93464 üzenetére
Csak azért írtam be, mert szó volt róla, nálam ez nem tűnik fel, a mindennapok része. Szerencse egyébként hogy 1-2 éve leszoktam az online multiplayer játékról mert ha még játszanék, nagyon bosszantana, így meg legfeljebb megszakad az órám, vagy egy online megbeszélés, de ha nagyon fontos áthidalom mobilnettel, sokszor úgyis megmarad a mobilnet csomag nagy része, ha az ember egész nap itthon van. Remélem egyszer megjavítják, lehet hogy a környékünkön túl sok a kiépített csatlakozás és valamit fejleszteni kell a hálózaton, nem tudom.
-
Akosman
aktív tag
válasz lugosi #93465 üzenetére
Szerintem ahol folyamatosan problémák vannak, ott a hálózaton kell fejleszteni valamit. Nálunk pont egy éve kezdte kiépíteni a Digi az FTTH hálózatot. 2020 decemberében indították a szolgáltatást, és azóta hibamentesen megy minden. Stabil internet, szuper tv. Mindennel teljesen elégedett vagyok a faluban. Bízom benne, hogy ez sokáig így is marad.
-
oszy
veterán
Srácok! Három napra áramtalanítottam a digi modemét (bridge módban van) és az TP-Link AX50-et. Eddig ha ellenőriztem a portot, azt írta nyitva. Most meg Error. Mi a fenét kell csinálni, hogy ismét jó legyen??
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
MODERÁTOR
Vagy NAT-olt IP címet kaptál az újbóli csatlakozáskor, vagy pedig LAN-on nem volt megoldva a kliensek IP címének fixálása, és ott kapott más címet a szerver, amire a port forwardolva van. Illetve az is lehetséges, hogy csak nincs még elindítva a szolgáltatás, ami a portot használja, így nincs ami válaszoljon a porttesztre.
-
ballazol
senior tag
válasz lugosi #93465 üzenetére
C-S-I-C-S-K-A-G-Y-Á-S-Z
amúgy nálam pár hónapja kezdte, láttad a hsz-emet, pár hónapig írtam, aztán már feladtam, úgysem érdekli a kutyát sem
múlt hétvégén felhívtam a #1272-t, ahol azt mondja a fickó, hogy ő az utóbbi 4 napban nem lát a rendszerben szakadást...
jól van akkor (= akkor biztos úgy van."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
oszy
veterán
válasz Intruder2k5 #93468 üzenetére
Kivettek NAT-ból.
A másik lehetőséget, hogyan kell megoldani?Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
oszy
veterán
válasz Intruder2k5 #93475 üzenetére
Nekem csak a mac mini kell. Azon nem megy a qb. Bár lehet jobb felvenni mindent oda ahogy írod.
-
MODERÁTOR
-
oszy
veterán
válasz Intruder2k5 #93477 üzenetére
Nagyön köszönöm! Közben restartoltam a minit és megjavult.
Akkor így már ha áramtalanítom ismét a digit modemet és a saját routeremet, akkor nem lesz ilyen gond?
-
MODERÁTOR
-
oszy
veterán
válasz Intruder2k5 #93479 üzenetére
Amit még csináltam, hogy a tűzfalnál kitöröltem a qbitet és utána megint hozzáadtam. Lehet ez volt... De nem értem az áramtalanítás és az e közötti összefüggést.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Intruder2k5 #93477 üzenetére
Amióta kivettem magam a NAT-ból egyszer fordult elő velem ilyen.
Egy rövid áramszünet után történt. (volt vagy 20-25 is, 1 okozott port nyitási hibát)Megoldás:
Újraindítottam a routeremet.Azóta volt még 5-6 áramszünet is, ami szintén nem okozott problémát
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
wayne1
senior tag
Hali
Segítséget szeretnék kérni. Pár napja kötötték át optikaira a kábelt és egy ZTE F618-as készüléket kaptunk. Először bridge módban volt, de néha megszakadt a net rajta, így itt javasolták, hogy állítassam át router módba. Ez megtörtént, saját routert kikötöttem így nem szakadt meg azóta.
Viszont tegnap este filmet szerettünk volna nézni. TV wifi-n, azstali PC kábelen, Emby mind a kettőn. Eddig minden simán ment, most viszont se a TV se a telefonunk nem látja a gépen futó Emby szervert. Kipróbáltam a Plex-et is, azt sem látják.
Mi lehet esetleg a gond? Tudna valaki segíteni, hogy mit csináljak? köszönöm -
mpo
veterán
válasz wayne1 #93483 üzenetére
Szerintem a routered miatt szakadt meg és nem a bridge mód miatt.
Nálam is ZTE ZXHN F618 van bridge-ben, miután a Fiberhome HG6544C-t cserélték a dect telefon recsegése miatt.
Ha jó a kábel az ONT és a router között, akkor a router beállítása nem jó.Ha érted, akkor már elavult.
-
wayne1
senior tag
Hát őszintén megmondom, abban semmit nem állítottam. Feltelepítettem és ment. Most próbaképp visszakötöttem a Tenda routerem (kivettem a PPPOE beállításokat) a ZTE után és abból megy a PC-be a net, a TV is simét erre csatlakozik. Így egyből minden gond nélkül megy az Emby. Szóval a ZTE-ben lesz valami beállítás ami tiltja, de nem lehet a port forwarding mert azt beállítottam és engedélyeztem, de úgysem megy. Szóval most nem tudom mi legyen
-
mpo
veterán
-
cof
veterán
-
Kronk
őstag
XII. Ker ftth, elment a net
http://totesz.myminicity.com/
-
MadMancs
veterán
Nem fogja. Minden kliens el van szeparálva egymástól.
Értsetek meg, ezek nem routerek hanem ONTok, nem lehet és nem is érdemes elvárni tőlük teljeskörű router funkciót, akkor se ha kezdetleges módon van is bennük valami ilyesmi. User 99% ának elég hogy van wifi és megy mobilon arckönyv, akinek még belső háló kell az vegyen routert. Én mondjuk sose bíznám szolgáltatóra belső hálózatom.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest