- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
milcsa
csendes tag
válasz Lasersailing #82149 üzenetére
Köszi, megpróbálom!
Beszéltem ma amúgy velük és elvileg működnie kéne a modemen az összes portnak (kivétel a 4.), de direkt megnéztem, PC-re kötve sem megy más port, szóval nem a routerral van a baj...rufus, Rufus, RUFUS http://rufus.akeo.ie/ ヘ(°◇、°)ノ
-
MadMancs
veterán
válasz copass #82148 üzenetére
Kábelen ~900 körül, wifin 450-500mbps amit tud. Anno direkt digi 1000hez vettem ugyanezt.
Hoppsz benéztem. Nekem C5 AC-1200 van.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg albérlő vagyok egy családi házban ami négy fele van osztva. A napokban lett bekötve a DIGI által az internet. A falban minden lakásban vannak LAN kiállások, onnan lehet közvetlen kábelen, vagy routeren szerezni az internetet. Nos nekem wifin és kábelen is 100/100 Mbps-t mér. Úgy tudom már nem kötnek be FTTB-vel semmit, csak FTTH-val aminél egyedül a Gigás netet látom a Digi oldalán mint lehetőséget. Kérdés az, hogy hol tudom megnézni, ide milyen van bekötve gyárilag, úgy, hogy nem kérdezem meg a tulajt? Egyrészt nem akarom minden hülyeséggel zaklatni, másrészt mikor beszéltünk róla akkor annyit mondott, hogy "alapcsomag" lesz kötve.
Illetve van-e lehetőség arra, hogy valahol megnézzem, hogy most 4 család fog-e osztozni a 100-as neten vagy ez kifejezetten az én lakrészemre van leosztva ennyi és én beosztom úgy ahogy akarom? Mert ha sajnos a 4 család egyszerre akkor édes kevés lesz mivel én gamer, letöltős, filmezős, stream nézős ember vagyok.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Ui: Ha meg gigás van bekötve akkor létezik, hogy a fali kiállás idejét múlt és nem képes áthozni a sebességet?Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
4Grider
nagyúr
válasz Scarletiel #82156 üzenetére
Találgathatunk, de a legegyszerűbb megnézned a tulajnál, hogy milyen netet kötöttek be és milyen eszközzel van megosztva. FTTB-t ui. még kötnek, ahol nincs ftth kiépítve. És igen, lehet a helyi hálózat is ludas, de simán előfordulhat ott 100-as router vagy fttb bekötés.
-
kidnou
őstag
Nem tartom valószínűnek, hogy 4 külön netet köttetett be egy házba, az ugye 4 előfizetés lenne. Valószínűsítem hogy 100-ason osztoztok .
-
MadMancs
veterán
~110/110 vagy ~94/94? Előbbinél 100as csomag van utóbbinál valahol egy 100as eszköz van a hálózatban (router/hálókártya/rossz csatlakozó szerelés). De digi címkereső is meg tudja mondani hogy nálatok 100,500 vagy 1000 es net érhető e el.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Dragon3000
veterán
válasz kidnou #82158 üzenetére
Pont a héten érdeklődtem meg, elviekben egy lakcímen csak egy előfizetés lehetséges a diginél, így 100%, hogy csak egy csomag van bekötve. Ha ftth és a digis eszköz osztja szét a netet, akkor annak általában csak egy gigabites portja van, a többi csak 100-as, de az is lehet, hogy még fttb volt ott köthető.
-
Scarletiel
senior tag
válasz MadMancs #82159 üzenetére
94-98 körül mér fel is le is. A címkeresőt néztem, nekem oda nem is talált digi szolgáltatást, hogy lehetséges lenne. Akkor valószínűleg 100-as netcsomag van FTTB-vel behúzva. Kérdés az, hogy így Gyálon mikor tervez a Digi átkábelezést, és ez jár-e vajon bontással, vagy csak behúznák az új kábelt és kapna erősebb modemet? Ha van valaki benfentes annak megköszönném, mert 4-en osztozni ezen a kis neten horror lesz, mobilnet csomagok meg sajnos mind korlátoznak vagy sebességben vagy adatforgalomban
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
MadMancs
veterán
válasz Scarletiel #82163 üzenetére
Nem. 100as csomagnál 110-115 lazán mérhető. Nálad 100% hogy valahol egy 100as eszköz van a hálózatban, ezt igazolja a 95-98 as sebesség.
-
Lasersailing
senior tag
válasz Scarletiel #82163 üzenetére
Az is lehet, hogy az ONTn a 100as portra vagy kötve. Valaki más meg az 1000esre...
-
MadMancs
veterán
válasz Dragon3000 #82166 üzenetére
Családi ház. Ott elvileg sose volt FTTB. És 100as csomag sincs vagy 3 éve.
ONT nak meg 1 portja GE és 1 vagy 3 pedig FE. Ha a ont osztja szét a 4 végpontot akkor 1 ember jól járt 3 pedig max 100. Egyszerü a megtoldás, ont után kell egy gigabites router ami szétoszt a 4 végpont felé. Igaz ha fórumtárs is akar egy sajat routert akkor dupla nat lesz az eredmény de legalább a sebesség meglesz.[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz MadMancs #82167 üzenetére
Nekem elég az is ha fixen én kapok 100-at és a többiek akárhogy töltenek, nekem nem lesz soha kevesebb. Azzal már kiegyeznék. Sajnos a modemhez nem férek hozzá az el van zárva. A falkat nem bonthatom meg, max a fali aljzatot tudom kicserélni, ha lehetséges egyáltalán.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
MadMancs
veterán
válasz viktorhu #82168 üzenetére
Igazad van, switch is elég.
Nat ban is igazad van.
Viszont ezt a tulajnak kell megoldani. Vagy fórumtársnak bekopogni ahoz a lakótárshoz akinél az ONT van, megnézni mi a felállás, és szükség szerint beszerezni a megfelelő eszközt ha a tulaj nem foglalkozik vele.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
PBA
aktív tag
válasz Scarletiel #82169 üzenetére
Hát, négy felé van osztva a dolog, gondolom akkor a havi díj is így oszlik meg, azaz havi 1000 Ft-nál kevesebbet fizetsz egy 100/100-as netért (valószínűleg a 100/100 körül mindig meglesz, mert gigabites lehet bemenő). Én a helyedben nem annyira pattognék. Alternatívaként nyomhatod mobil neten, csak az egy picit drágább és lassabb lesz...
Egyébként meg tessék a tulajdonost megkérdezni, ha nincs a dologban sunyulás, akkor nem hiszem, hogy gond lenne belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Közbe kiderült digis kapcsolat által, hogy a címre 1000-es net van behúzva ONT-al. Viszont a kiállásból és a wifin is ezt a 94-98-at mérjük. A tulaj annyira nem ért hozzá szerintem, és basztatni se szeretném. Kérdés, hogy ilyenkor mi van? Az ONT csinál 100-as netet a gigásból és a 100-as net van szétosztva még négyfelé vagy a kiállások szarok és nem képes többet átvinni 100-as netnél, de az ezres net van alapból 4 felé osztva? Amúgy igen ez a közös költségbe benne van és úgy fizetünk.
-
4Grider
nagyúr
válasz Scarletiel #82174 üzenetére
Megírták már neked, hogy mi van. Minden további miatt a tulajt kell csesztetni.
Szerk.:
Csak hogy ne kelljen visszaolvasnod a neked írtakat:
1., Lehet, hogy a GE port helyett a FE portba van dugva a kábel.
2., A tulaj 10/100-as switch-el osztja tovább a netet.
3., A helyi hálózat csak 10/100-ra lett építve, vagy csak nálad egyeztet 100-at.[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
-
Beniii06
addikt
válasz viktorhu #82173 üzenetére
Nem egészen, mert az utca egyik oldalán van csak szolgáltatás. Ha kézzel írom be és ahogy fent írták le enterezem, ugyanúgy kiírja, hogy nincs elérhető szolgáltatás. Az utca túloldalán lévő házszámmal nem megyek sokra, hogy ha ezen az oldalon nincsen kábelük(földkábeles terület).
Csak arra akartam rá vílágítani, hogy néha okkal nem dobja fel a házszámokat.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Borisz76
veterán
válasz Beniii06 #82177 üzenetére
Nálunk is csak az utca egyik oldalán érhető el az optikai net.
Szerencsém van mert a ház előtt áll a villanyoszlop amin több szolgáltató is elhúzta már a kábelét...nem olyan régen a Digi húzta rajta az ootikát.A szemközt lakó srác szeretett volna előfizetni de azt mondták neki, hogy állítson oszlopot a telkén belül amire át tudják húzni az optikát ( úttest fölött kell lennie a kábelnek 4.5 vagy 5 méterre)... ..vagy fúrasson az úttest alatt át az oszlopig. Amíg valamelyik nincs addig nem kötik be nála.
Mindez Hajdúszoboszlón a Zrínyi Miklós utcában.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
veterán
-
MODERÁTOR
-
PBA
aktív tag
válasz Scarletiel #82174 üzenetére
Nem úszod meg a tulajt. Ha fizetsz érte, miért ne basztatnád? Valaki itt büdös nekem Vagy csak te vagy nyúlbéla.
-
WaterWave
veterán
válasz qnadam #82179 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de ilyen mar volt bedobva 2017 vegen, és azóta semmi....
Melyik része Ujpestnek? Kapmegyer tervben van?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok!
Az ONT-t bridge módban használom egy Xiaomi AC2100 routerrel és azt vettem észre hogy pár naponta változik az IP cím. Más is találkozott ezzel? -
MODERÁTOR
válasz mgTerminator #82186 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy az a pár nap az hét nap? Mert akkor teljesen normális, 168 óránként van automatikus bontás.
-
mgTerminator
veterán
válasz Intruder2k5 #82187 üzenetére
Hát nem tudom, de most megnézem akkor, itt lesz az előző hozzászólásom támpontnak
De miért van hetente bontás?
-
MODERÁTOR
válasz mgTerminator #82188 üzenetére
Erről már kérdezd a DIGI-t! Egyébként meg tudott, hogy a szolgáltatás dinamikus IP címmel működik.
[ Szerkesztve ]
-
csiki52
tag
válasz TeeJay #82185 üzenetére
Tolják a fenét, legalábbis Kispesten itt nálunk ahol legelőször volt LAN szolgáltatás annyira nem tolják, hogy lassan 3 éve a doboz lógó kábelekkel a villanyóra szekrényben van, tavaly augusztusban /2019/ a szerelő azt mondta azért nem huznak a telefonhoz külön kábelt mert abban az évben átkötik mindenképpen, azota sincs sem mozgás sem hir, de még csak fogalmuk sincs semmiről.
-
wwenigma
Jómunkásember
Miskolc, Szentpéteri kapuban is elkezdték átállítani az embereket, pénteken késő délután jönnek hozzánk.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ArGab
őstag
válasz TeeJay #82185 üzenetére
A Flip nagyon durván, már-már erőszakosan tolja. Szórólapjukat már kb kéthetente kapom postaládába, de mióta itthon dolgozom már két üzletkötő is becsengetett hogy nem kötnék-e át.
Viszont a Digi fejlesztésnek én semmi nyomát nem látom felénk (14. ker, Füredi ltp, Örs). Szerintem még a lépcsőházba sem húztak semmit, legalábbis én nyomát nem látom. -
mgTerminator
veterán
válasz Intruder2k5 #82189 üzenetére
Az oké hogy dinamikus az IP, de ha nem babrálom akkor nem kellene változzon
-
szaboi6512
őstag
válasz mgTerminator #82194 üzenetére
Hát nem, azért dinamikus.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
mgTerminator
veterán
válasz szaboi6512 #82195 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam hogy router újraindítás nélkül is változik az IP. Mindegyik szolgáltatónál ez van?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz mgTerminator #82196 üzenetére
Bármikor változhat...
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Flashget
félisten
válasz csiki52 #82190 üzenetére
szinten 19. ker. csak mar 4. eve nem tortenik semmi a felhuzott kanocokkal. Dobozokat sem szereltek. Elvileg mult heten jottek volna folytatni amit felbe hagytak, de nem jottek. A heten sem eddig. Lehet megy a penz Arena4-re? :D
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz mgTerminator #82196 üzenetére
Dinamikus IP az ADSL inditasaval jott 2000-es evek elejen. Es mar ott is hetente valtozott az IP cim, hogy ne levelezo szervert vagy mast futtasson rajta valaki.
Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- DRAGON GAMING PC // Ryzen 5 1500 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // Gigabyte RADEON RX5700 8GB GAMING OC
- Zalman S4 Plus
- DELL VOSTRO 3900MT/i5 4460/8GB DDR3/GeForce GTX 745 4GB/240GB SSD/250GB HDD
- Samsung Galaxy Z Flip5 6,7" 5G 8/256GB krém - SM-F731BZEGEUE - 1 éves, GYÖNYÖRŰ állapot
- Zotac GeForce GTX 1080 AMP Extreme
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest